liberalizacija?ti se zalazes za liberalizaciju kao profesor ekonomskog fakulteta Veselin Vukotic...
pa ja ipak nisam za liberalizaciju,zamisli sta bi se desilo kad bi carine bila 0.
nasa privreda bi bila unistena..iz razloga opet ponavljam..sto smo jos ne razvijeni..liberralizaciji pristupaju zemlje koje su razvijene,njima to nemoze da naskodi..
koliko bi se tu proizvoda uvozilo i normalno traznja za nasim proizvodima bi opala..sta bi preduzeca dobila...nisu jaka i nemaju kvalitetan proizvod da nastupe u inostranstvu..
znas sta cg izvozi..aliminijum,vina,kamen,maslinovo ulje..i jos nekih sitnih proizvoda..zasto, zato sto nismo konkuretni sa stranim proizvodjacima ostalih proizvoda..
znas kako stoji jedna parola u japanu..
kupujte domace proizvode ako mislite da imate vec plate,bolji standard...
![]()
pogledaj sajt uprava carina![]()
Daj link popesku![]()
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Ne znam nekog da vise od mene voli crnogorska brda, taru i durmitor... kopaonik je smijesan spram durmitora po prirodnoj ljepoti... 15 jezera ne zna se koje je od kojeg ljepse...da ne pricam o raju Trnovackog jezera... a ti mi samo reci koliko je zaradila CG od toga?
Sto se Srbije tice moras da znas da Srbija nema problema sa Elektroprivredom a CG je tu odavno u velikim govnima... moram spomenuti medjunarodni skandal prikljucenja i kradje struje od Bugarske... nemoj mi reci da se toga ne sjecas... koji blam brate...
Cercil je rekao da bi sa Vojvodinom hranio citavu Evropu...
Imamo rudnike i mimo Kosova... Bor, Kolubara, Majdanpek...
Dunav rodjace...Sava...Drina...
Da ne nabrajam dalje...
Smijesno je i porediti ono sto je priroda dala Crnoj Gori i Srbiji... niko ne spori da je CG ljepsa... kazem ti, meni za oci nema nista ljepse od Crnogorskih planina... ali, kamen se ne jede brate moj...
Kamen ne, ali se jede od para koje turisti ostave kad dodju da vide taj lijepi kamen. Vjeruj mi da je Crna Gora bogata i prebogata i kad bi samo znala da iskoristi svoje potencijale mogla bi da zivi bolje nego bilo koja zemlja u okruzenju.
To ti kazem. Nismo svjesni koliko bi svi mogli dobro da zivimo samo od turizma... Ja odje pokazem ljudima slike Crne Gore i bez teksta ostanu!
Ne kazem ja, ima Srbija puno resursa ali ima isti problem kao i Crna Gora. Ti se resursi nedovoljno eksploatisu ili se eksploatisu u korist nekolicine.![]()
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
1. Nebitan je po glavi stanovnika... bitno je koliko je to u milijardama eura...
2.Ako te zanima dolarizacija(eurizacija) odstampaj na googl-u sledece Nouriel Roubini dolarisation! Nuriel Rubini je vodeci svetski ekonomista u sveri dolarizacije i monetarne politike... nadji njegove radove i istrazivanja i procitaj sta covek pise o prednostima svoje valute... ako te mrzi, sustina je sledeca - eurizacija je dobra kao inicijalna kapisla... na duzi rok se ne isplati... to govore iskustva dolarizovanih zemalja... da ne mislis da ja izmisljam procitaj pa ces vidjeti sam...a sto se Dinkica i njegove fiskalne politike tice - proglasen je za najboljeg ministra finansija 2005. To sam licno slusao na TV-u iz usta Mihaela Buhla, predsednika upravnog odbora Becke berze... nagradu dodjeljuje jedan od vodecih ekonomskih casopisa Evrope Euromoney... ako si ti od njih kompetentniji da ocjenjujes njegov rad onda kapa dole... i rekoh ti da je inflacija u prvih osam mjeseci 2006. 6.7 %! To je zvanican podatak i ne znam cemu to izvrtanje sad! Isto kao sto je na sajtu CNB podatak za CG 1.8% tako je i za Srbiju 6.7%! Zasto navodis cifru od 16% kad to pojma sa mozgom nema...
3)Sto se Oli Rena i ekipice tice... ja Ratka ne bi dao taman da nikad ne udjemo u EU... ali ja mislim da tu ima mnogo vise od ovoga sto se nama servira preko TV-a... na primer, zasto traze samo Ratka a ne i Radovana... njega tek s vremena na vrijeme spomenu... a on je Mladicu bio predpostavljeni... mnogo je tu talova i raznoraznih prica tako da i te prijetnje Olija Rena i ne shvatam previse ozbiljno... mozda se i obistine, mozda i predaju Mladica... ko to zna... ako pratic politicku scenu Srbije moze se cuti i nekih nagovestaja da se nastave pregovori i bez predaje Mladica...
4)Kako uopste moze da ti padne na pamet da kao argument uzimas Japan... Japan jeste cudo sam po sebi, nema resurse a jedna je od najjacih zemalja svijeta...kako, zasto? Pa jednostavan odgovor... ima tehnologije i KnowHow koje ce CG dostici mozda 2050.! Ni Srbija nije daleko od toga... ali opet moras priznati i da je visoko skolstvo u Srbiji vidno kvalitetnije od CG...
Al sam se raspisao...![]()
... boli me baš q da li ti vjeruješ ... ja sam s tim Bugarinom pričao ... radi on, žena mu, majka i brat s familijom ... 4 mjeseca u sezoni ... i svako zarađuje po 1000 mjesečno ... poslovi - od sobarice do šankera pa u krug , bez radnog vremena (za prijavu nijesam siguran) ...
... kad sam mlađano Bugarče pitao što ne radi doma kad turizam raste , reče da ne bi prebača 400 Eura mjesečno ... inače je taxista i ubija po 5-600 na mjesec ....
...putuj malo, ne piši bezveze ...![]()
Ne sporim turisticki potencijal CG... ogroman je... kao sto kazu na onoj reklami - i da ima nedje ljepse i bolje opet bi to Crna Gora bila...ali nemoj mi reci da je Srbija kriva sto na Zabljaku nema nikog da skija osim Zabljacana i mojih Pljevljaka
I moram dodati... sto se resursa tice ne moze se CG porediti sa Srbijom... iluzorno je raspravljati... kao prvo zbog velicine zemlje... ali to da su nedovoljno iskoristeni resursi je tacno 100%! Tu je opet problem tehnologija koje opet i samo mogu biti rijesene stranim investicijama... ne pricam ovo da bi se nesto sad kao mi ovde poredili ko ima vise i bolje i td... to je cinjenica... keve mi rodjene ja bo volio da je CG sva od zlata... ali nije, **** ga... frka je za struju... ogromna... zamisli kolika kad je malo falilo da onakvu Taru potope... jasno je da ce turizam biti osnovni adut CG... ali, ako se bude radilo kao i dosad - mrka kapa!
Last edited by Gile_sampion; 28-09-06 at 23:27.
... Gile, ne lupaj da te zamolim ... prije dva dana je Radovan Jelašić (to ti je guverner amo) iznio da je inflacija, zaključno sa avgustom 13,8 % ... i da se nada da će sić u jednocifrenu do kraja godine ...
... a što se tiče Mlađana Džukele i njegovog izbora za naj-ministra ... ne bih da me banuju ... i pušti Srbiju kao pozitivan primjer za bilo što , pogotovu ovija dana, da te zamolim ...
Nije tu kriva Srbija, krivi smo mi. Krivi smo sto nam sve ostaje na pricu - samo se prica turizam, turizam, turizam.... a do Zabljaka da bi se doslo trebaju ti kocije...
Nema ideja, nikakvih vecih planova, nista.
Sto na primjer ne bi vlada nekog angazovala da pripremi prezentaciju u kojoj bi pokazala sve potencijale Durmitora i to prezentovala svim mogucim firmama i stranim biznismenima i ponudila im razne povoljnosti i mogucnosti. Kad bi se neka strana firma prihvatila tog projekta, odma bi se nasla neka druga firma da radi autoput do Zabljaka...
Vjeruj mi, obala i planine Crne Gore su cisto zlato. Da se sredi infrastruktura, da se poboljsa usluga i da se maximalno iskoriste potencijali ne bi nas u svijet bilo!
Kompleksi su tvoji... ja pricam ono sto jeste... ako ti to ne mozes da podnese i odmah reagujes onda je ocito problem u tebi... ako pazljivo procitas vidjeces da sa covjekom vodim vrlo korektan razgovor tako da cu te zamoliti da zaobidjes moje pisanje... Srbija Crnoj Gori ne treba da bude primer, vec rame na koje ce se nasloniti bas kao sto i Srbiji Crna Gora to treba da bude... ti ako to ne vidis onda si slijep kod ociju...
evo za one koji su trazili mogu da sajtu www.vlada.cg.yu
da dobiju carinske informacije![]()
Tako je... i ja to kazem... oko cega se onda sporimoSlazemo se 100%! Problem je sto ljudi u CG, poneseni dobijanjem drzave i ovim izborima zaboravljaju da je sve do sada bila samo prica... nema ni jednog jedinog konkretnog rezultata(mozda relativno dobra poslednja ljetnja sezona na primorju)!
Mene je najvise strah onoga sto si reko - da ce ta priroda biti eksploatisana u korist pojedinaca... sve mi na to mirise, daj boze da se varam...
... nema se što više viđeti ... sve je već viđeno u potonjih 15 godina ... i ko je kome rame i ko je omča o vratu regionu ... zato, majstore , otpjevaj svoj signature u formi rekvijema ... jer on je samo to ... i opijum za naduvane izolante ...
hehehe, a kad kupujes prozivod, recimo TV bi li volio da nema carine pa da ga jeftinije kupis? Bi bogami
I ja bih isto volio.
E iz ove recenice se najbolje vidi koliko znas![]()
1. Vrtis se u krug. Ti nastavi ja necu.
2. Dolarizaciju sam ucio i znam ve njene prednosti i mane. Ali nesto mislim da je Euro trenutno bolja solucija od bilo kakvih dinara, konvertibilnih maraka i perpera.
Svaka cast kad si ovo citao i kad si upzoant sa radom doticnog gospodina
Milo mi je.
Infalcija je bila vise od 16%. Ti ako mene ne vjerujes, uzmi Vecernje Novosti od prije par dana,tacnije od 26.09.2006,te iste novosti koje uzdizu Srbiju uvijek, kad je naslov bio potpisivanje specijalnih odnosa sa Republikom Srpskom, pa iscitaj na 4-5 stranu o inflaciji, koja je u avgustu bila dvocifrena.
Evo ti i linka http://www.novosti.co.yu/code/naviga...tum=2006-09-26
Dinkic mozda jes dobio tu nagradu, ali ce i dalje ostat ovaj problem inflacije.Prema poslednjim podacima, međugodišnji rast cena u avgustu je bio 13,1 odsto
............
INFLACIJA je lane bila 17,7 odsto, a u julu ove godine je pala na 12,4 odsto, da bi u avgustu skočila na 13,1 odsto.
Znas li mozda koliki je kiteriju EU za inflaciju? Tacno je da ga mnoge zemlje ne ispunjavaju. E da i Vektra je dobila nagradu kao najuspjesnije preduzece negdje u London isto :-) Res non verba je to sve priajtelju moj :-)
E da poslije ovoga qoute bas ne znam ko veze sa mozgom nema. Ja ili ti.
3. Na zalost velikog broja gradjana Srbije, njeni vodeci politicari upravo razmisljaju bas kao ti u vezi sa Ratkom Mladicem. Oli Rena ne morate uzimat za ozbiljno, sto je on, bijedno pikaralo odgovorno za prosirenje EU.
4.Kako uopste mozes uporedjivati rudna bogastva Crne GorE i Srbije?
Tako i ja uporedjujem Japan.
Vrlo jednostavno.
sad te ostavljam na mir, da isitas ovo sto sam ti dao, i one linkove iako su hrvatski
Last edited by hercules; 29-09-06 at 01:15.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da licno ne znam 6-7 familija koje rade u Bec i Hanover ja mozda ne bih pisao ovo sto pisem. A kako ih licno poznajem, onda cu ipak da napisem.
Jedan od njih cak prima i njemacku penziju. Zamisli, cojek je tamo zaradio penziju.
Vauuuuuuuuuuuuu. U Njemacku.
Oladi malo. Uzmi citaj nesto valja ce ti. Pogledaj malo te carine.
O cemu pricas, o Njemackoj sada ili Njemackoj prije 30 - 40 godina??
Hej, pricas o starim vremenima, nekad bilo, zavrseno sada, sada primaju samo zestoke strucnjake, obicne radnike ni u ludilu.
Mogao si tako da pises i o starom Rimu i o SSSR-u, pises o ZAVRSENIM PRICAMA, kao da se sada desavaju ?!!![]()
Daj adresu, daj link da vidimo dje se to moze u Njemackoj legalno stranac zaposliti, na kojem radnom mjestu?
Ne znam sto glumis, navedi fino sam te pitao jednu jedinu zemlju na svijetu dje je strancima potpuno slobodno da rade u njoj?
Jednu jedinu???
Kako se zove ta zemlja?
"NICIJA ZEMLJA"?
Ja bih tebe dao lopatu, pijesak i cimenat da zidas taj zid prema Srbiji ka' si vec naumio.
Posto pricat tebi, zidovima ili ovim forumima je potpuno isto.
Hvala, dovidjenja, prijatno.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks