@Vasko mozes drugi put da otvoris zasebnu temu,slobodno.
Ne mogu sve na quote ali cu reci nesto na osnovu nekih procitanih postova.

Kada nisi spreman da budes otac ili majka,(sasvim nevazan pol) to se istakne partneru jasno i vodi se o tome racuna,medjutim i kada imas povjerenja i partner je ok,normalna osoba pa ti kaze da ne brines uvjek postoji taj jedan jedini procenat gdje se taj dio tebe pobuni,"ja ne mogu da rizikujem".Ali ako rizikujes taj jedan jedini posto,desilo se sto se nije zeljelo,to te svrstava u odgovornog.Mozes da se ljutis na drugu stranu ali ti si prepustanjem sam dozvolio da se desi.Govorim o oba pola jer takodje imamo i muskarce koji bi "zadrzali" zenu trudnocom i ista ta zena bi djelom bila odgovorna.Medjutim muskarci su ti koji su vlasnici sjemena pa se logicno na njih vise obrati paznja tj na njihovu pripravnost(u ovom slucaju kada zena po svaku cijenu zeli da mu rodi dijete pa ga onda vise krive).Momci ne vrijedjajte se,ne krivimo vas mi kao jedine krivce i znamo da ima zena kao i momaka koji su na sve spremni,ali tako je kako je.Pazite gdje i kako ejakulirate ako nesto ne zelite nikako!

Drugo...@Ovizionizi,da se zena kazni jer je smutila muskarca?!Stvarno i najiskrenije sad mislim da si neko ko bi kaznio drugog kad samog sebe ne moze.U ovom slucaju ne bi mogao da prihvatis sta se desilo,da si se opustio gdje nisi trebao i gdje kao muskarac (sa sjemenom) snosis malo vise paznje.Mozemo mi za sebe da mislimo da smo najcistiji ali...Gnijev iznutra rastavlja u paramparcad kad se svetis i kaznjavas i time samo cinimo cistim one koji su nam napravili bilo sta lose-dokazujemo svoju prljavost.Nemoj ni da pomenes,da ne cuju il citaju ova djeca ovuda i misle da tako treba.

Alimentacija za nezeljeno dijete je najmanji problem.Nekih 70tak eura.Kazem najmanji problem jer se ne radi o novcu vec o jednoj zivoj dusi koja ce da nosi na sebe grijehe i oca i majke.

Sent from my Redmi 4 using Cafe Del Montenegro mobile app