Page 6 of 21 FirstFirst ... 234567891016 ... LastLast
Results 126 to 150 of 521

Thread: Silom tata

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    722
    Thanked in
    524 Posts

U ovaj grad ima previše đece. Samo pogledajte. Izađem da prošetam, ma ne možeš pljunut, ili, bolje reć, nemaš đe iglu bačit od đece, male đece, velke đece, srednje đece, đece u kolica, đece u kola, na bicikla, trotinete, rošule... Nemam đece i ne trebaju mi ništa. Narod se po vas dan seksa, žene su non stop trudne, dok je žena trudna mora se nać ljubavnica i tako. Zaisto nemamo problema s natalitetom. To je donekle i zabrinjavajuće jer je poznato da se u ultra siromašnim državama najviše rađa, kako raste standard tako pada natalitet.
    S druge strane, imamo ove pacijente što ih kliker pominje. Imaju đecu ali ih to ni najmanje ne ometa da izlaze u Beagle, da putuju u Pariz, Rim i Beč, previjaju se na slike po Fejsbuku, sve to dok su đeca kod Babe i Đeda, ili još bolje, ako imaju kakvu tetku nesrećnu što nema ili ima svoje đece, jer je tetka zakon, tetka je bolja od majke, zlato tetkino, postala sam tetka, tetka majka.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    5,031
    Thanks Thanks Received 
    9,084
    Thanked in
    4,391 Posts

Znas li ti da je city kvart pun dadilja?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    3,581
    Thanks Thanks Received 
    4,717
    Thanked in
    2,101 Posts

Evo za one koji su na pocetku podizanja djece, a i oni koji tek planiraju

https://www.cdm.me/lifestyle/djeca/m...li-nije-dobar/
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    722
    Thanked in
    524 Posts

Podizanje đece je olakšano tehnološkim napretkom. Čak i ovo ludilo za tetkama nametnuto je putem Fejsbuka. Svaki dan se neka nesrećnica pohvali kako je postala tetka. Ja čitam to i razmišljam: ukopala se. Još ako nema svoje đece... Ljudi božiji i Rakune, kakva crna tetka? Moja se tetka na mene obrtala nije, ništa više nego strina ili neki zaovičić. Svako svoje dijete lijepo pod ruku pa ako ćeš u grad, vodi ga, ako ćeš na Tajland, vodi ga. Kako to, zašto to, pa ovo, pa ono...olako se shvata i brak, i roditeljstvo. Sve lako ćemo, neće mojoj đeci ništa hvalit...a ovamo, muka živa, nemaju za knjige, za stanarinu...
    A ženama izgleda više nije bitno vara li ih muž, samo da ih ne ostavi. A najbolje će ga vezat đecom. Međutim, ni to ne pali. A u međuvremenu nezaposlenih 50 hiljada, vrtići prenatrpani...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Da se ja pitam organizivao bih svjetski bojkot žena koje ne nose dijafragmu. E dok se ne nauče da je nose mi imamo prostitutke (daleko su jeftinije)

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    I ponovo postavljam pitanje:
    Šta ako ja želim dijete, a ona ne ?
    Da li će istrpjeti 9 mjeseci nelagode i jedan dan nepojmljivog bola da mi da moje dijete ?
    Sve seru o ravnopravnosti ali samo kada su one "ravnopravnije"
    Nije ravnopravno njenih 9 mjeseci i tvojih 9 sekundi "mucenja".
    Za tebe i tvoju zelju bi ona morala da se zrtvuje, a to tvoje za nju se ne moze zvati zrtvom.
    Lakse ti je onda da platis surogat majku jer ona poslije nema obaveze prema djetetu i ne moze ti ga oduzet.

Ako muskarac zadrzi dijete i postane samohrani otac vjerujem da po zakonu i drugi roditelj mora da placa neku vrstu alimentacije
    (da li je tako? da li postoji alimentacija i za majke?).

I taj dan "nepojmljivog bola" nije toliko strasan. Vjeruj, strasnije je ono poslije toga, kad si odgovoran za svaki udah, pokret, obrok, san, zdravlje, srecu...jednog novog zivota.
    Mnogo je strasnija pomisao da kao roditelj mozes nesto pogrijesiti i da zbog nekog tvog postupka dijete nece biti zdravo i srecno
    od toga da li je taj isti roditelj izgubio par godina zivota u provodu i jurenju treeeba.

A , neko gore rece "bichy stav"?
    Ako momku nije stalo samo do provoda nego zeli da se ostvari na poslu, napravi kucu, zaradi pare itd. (a zeli djecu u buducnosti) i ako je odgovoran, a ne obican balavac, dijete ga nece sprijeciti da ostvari sve svoje planove. Mozda mu to dijete bude motiv da se jos vise trudi i brze ostvari uspjehe.
    Cak sta vise, ako se pokaze kao odgovoran i prizna i doprinosi za to dijete (iako nije s njegovom majkom) bice sigurno pozeljniji i nekim drugim, novim curama
    Last edited by Kliker17; 07-04-17 at 16:40.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Nije ravnopravno njenih 9 mjeseci i tvojih 9 sekundi "mucenja".
    Ne radi se o 9 sekundi, već o 18 godina izdržavanja osobe koja je rođena protiv moje volje
    Za tebe i tvoju zelju bi ona morala da se zrtvuje, a to tvoje za nju se ne moze zvati zrtvom.
    Ona nije uživala u seksu ?
    Lakse ti je onda da platis surogat majku jer ona poslije nema obaveze prema djetetu i ne moze ti ga oduzet.
    U većini zemalja svijeta je surogat majka zabranjena zakonom
    Ali nije doniranje sperme, tako da ako ti je do bebe idi kod nekog dobrog primjerka muškog pola i traži da ti napuni neku bočicu

Last edited by Rakun; 07-04-17 at 16:55.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Cak sta vise, ako se pokaze kao odgovoran i prizna i doprinosi za to dijete (iako nije s njegovom majkom) bice sigurno pozeljniji i nekim drugim, novim curama
    Jeste, postoje filmovi u kojima su momci sa djetetom na grbači dobra prilika za cure/žene

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I taj dan "nepojmljivog bola" nije toliko strasan. Vjeruj, strasnije je ono poslije toga, kad si odgovoran za svaki udah, pokret, obrok, san, zdravlje, srecu...jednog novog zivota.
    Mnogo je strasnija pomisao da kao roditelj mozes nesto pogrijesiti i da zbog nekog tvog postupka dijete nece biti zdravo i srecno
    od toga da li je taj isti roditelj izgubio par godina zivota u provodu i jurenju treeeba.
    Treba mu pažnja i pomoć ali ne treba ni prećerivati u svemu.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Pisala sam o prvih nekoliko godina zivota djeteta
    Poslije se vec osamostale, a i roditelji dobiju vise samopouzdanja.
    Link sto je @mexico postavio objasnjava dosta

@Rakune, kolika je ta cuvena alimentacija?
    Kakva grbaca? Ovdje se govori o situaciji kad majka sama podize dijete, a on samo placa alimentaciju.

A zar nije danas moderno da klinke jure ozenjene i sa djecom? Ovo je jos pozeljnije, nezenha sa djecom
    Last edited by Kliker17; 07-04-17 at 17:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma znam ja šta si pisala, ali dijete diše bez pomoći roditelja jede i spava kad njegove fiziološke potrebe nađu za shodno ili dok dijete ne zaplače ni majka se ne obrće.
    A tek ovo kako je majka kreator đetetove sreće je ono full prećerivanje. Kao roditelj obično pogriješiš kada imaš ovakva shvatanja. Opušteno nit si prvi ni potonji da ne bude e majko da ti je znat kako je bit majka.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by KRKNA View Post
    Zašto bih ja rizikovala svoje zdravlje, balans svojih hormona, jer tebe žulja kondom i nije ti to - to....Lakše je meni progutat'...sve... je l?
    Kažu da je zdravo gutati
    Sad bez zajebancije
    Što se tiče tableta u potpunosti se slažem da to ne radite ali reci ti nama Tašo Tanana da li kooojim slučajem nosiš dijafragmu u svojoj maloj tašnici ?
    Last edited by Rakun; 07-04-17 at 18:08.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Ma znam ja šta si pisala, ali dijete diše bez pomoći roditelja jede i spava kad njegove fiziološke potrebe nađu za shodno ili dok dijete ne zaplače ni majka se ne obrće.
    A tek ovo kako je majka kreator đetetove sreće je ono full prećerivanje. Kao roditelj obično pogriješiš kada imaš ovakva shvatanja. Opušteno nit si prvi ni potonji da ne bude e majko da ti je znat kako je bit majka.
    Dobro,nisam ja mislila doslovno na disanje i sveukupnu srecu.
    Kad je dijete bolesno i prehladjeno ne spava se i brine za svaki dah, kad jede i zagrcne se - srce u pete da se ne ugusi, kad nece da jede danima, gubi na kilazi, za sve to da primijeti i na vrijeme reaguje je odgovornost roditelja (u prvih par godina).
    A na srecu mislim u smislu da zanemarivano i nevoljeno dijete ciji se roditelji biju i svadjaju ili prepucavaju ko je kriv za njegovo postojanje ima velike sanse da bude iskompleksirano i nesrecno.

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

A , neko gore rece "bichy stav"?
    Ako momku nije stalo samo do provoda nego zeli da se ostvari na poslu, napravi kucu, zaradi pare itd. (a zeli djecu u buducnosti) i ako je odgovoran, a ne obican balavac, dijete ga nece sprijeciti da ostvari sve svoje planove.
    Pod pretpostavkom da uopšte postoji takav što hejta provode, ludila i napucane ribe (čitajući tebe većina su stoka i ološ), s moralnom i svakom drugom odgovornošću i željom da se ostvari kao otac i čvrstim planom da obezbjedi familiji svijetlu budućnost, pravo je pitanje čime taj lik ustvari treba da bavi i kako to sve da ostvari u ovoj nesretnoj sredini, a da bude otac tom djetetu u pravom smislu - da bude dio njegove svakodnevice odrastanja - prvi zubići, koraci, riječi...itd., ako su svi pokazetelji da za sjajne planove u najvećem broju slučajeva rješenje se nazire radom negdje izvan zemlje...daleko od djetetovog osmjeha. Možda ne bi bilo loše da sljedeći put kad čuješ trač o momku nespremnom za očinstvo, prije paljbe balavac epitetetima, na tren pomisliš da možda okrivljeni želi do cilja drugačijim redosljedom.

[Mozda mu to dijete bude motiv da se jos vise trudi i brze ostvari uspjehe.
    Proizor iz života jednog Danca.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne vidim šta je tu strašno stvarno. Žena kad se porodi ne misli više na muke porođaja baš zbog radosti rođenog.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kakva grbaca? Ovdje se govori o situaciji kad majka sama podize dijete, a on samo placa alimentaciju.
    Grbača, grbača. Posebno u zemljama u kojima od prosječne plate ni samac ne može da opstane kako treba. I onda se nađe cura od 25 godina kojoj u svojoj mladoj neiskvarenoj glavi dođe ideja da neko može od 300 € živjeti + plaćati alimentaciju i na kraju kao šlag na tortu *ebati praznog novčanika kao da to nije izdatak
    Last edited by Rakun; 07-04-17 at 18:11.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Svi imaju planove i zelju da sve ide redosljedom koji su sami zamislili. Ali kad se ne cuvas i desi se ne places nad svojom sudbinom kletom i ne svaljujes svu (vec samo pola) krivice na zensku osobu, vec prihvatis stvari kakve jesu i guras dalje.
    Da ne bude da napadam samo muske, isto bih pisala i za zene da sad neka neznavena trudnica kuka kako ju je momak prevario i probusio kondom.

A ovo za Dansku i standard nije tema.
    U Crnoj Gori i sa djetetom i bez djeteta sanse za uspjeh i veliku zaradu su male, ali pouzdano znam da su ljudi sa djecom spremniji da rade i po dva posla za razliku od slobodnih momaka i djevojaka koji obicno inaju stav "ima se vremena" i odugovlace sa osamostaljivanjem.

Sve sto sam pisala za muskarce vazi i za zene.
    Sa punoljetstvom postajete sami odgovorni za sve svoje postupke pa i nezeljene slucajeve.
    Kad god je upleteno vise ljudi u vase odluke i greske stvari se jos vise komplikuju.
    Ali treba stisnut i rjesavat problem, a ne zalit se na modernost prevarantski nastrojenih zena koje su izvukle ono sto su htjele preko kreveta.

Ako taj momak nije neki truli bogatas nece se radi njegove paznje ni jedna normalna unistit i podmetnut mu dijete.

U ovom slucaju cak nije ni navedeno da li ona od njega uopste nesto trazi.
    Last edited by Kliker17; 07-04-17 at 18:17.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

kako ju je momak prevario i probusio kondom.
    Imaš rep za ovo
    Htio sam da slikam pakovanje koje mi je pri ruci da bih pokazao da kondom ne djeluje u 2% slučajeva (Hudini spermić) i vidjeh da ovi koje ja koristim i pored toga što im ime ne ukazuje na to imaju nekakav lubrikant koji omogućava dužu erekciju što meni nikako ne odgovara
    U Crnoj Gori i sa djetetom i bez djeteta sanse za uspjeh i veliku zaradu su male, ali pouzdano znam da su ljudi sa djecom spremniji da rade i po dva posla za razliku od slobodnih momaka i djevojaka koji obicno inaju stav "ima se vremena" i odugovlace sa osamostaljivanjem.
    Tvoja ranija priča bi "momak se ničega ne odriče". Okle ti sad od jednom ta priča o dva posla
    Last edited by Rakun; 07-04-17 at 18:26.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Zato sto je @ovizionizi naveo da momku nije samo do provoda vec bi htio da se ostvari i stvori bolje uslove za buducu zeljenu djecu.

Thanks Thanks Given 
    1,363
    Thanks Thanks Received 
    3,085
    Thanked in
    1,647 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    da li kooojim slučajem nosiš dijafragmu u svojoj maloj tašnici ?
    Ovo pitas, jer gotovo 100% muskaraca pomaze svojim partnerkama prilikom instalacije iste?

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

U Crnoj Gori i sa djetetom i bez djeteta sanse za uspjeh i veliku zaradu su male, ali pouzdano znam da su ljudi sa djecom spremniji da rade i po dva posla...
    Jeste, za puko preživljavanje... ali život je bitch, nepovratno prolazi i odnosi trenutke dok se boriš za bolju budućnost. Je li sve na kraju vrijedno uloženog, kakav je bilans stanja?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Jeste, za puko preživljavanje... ali život je bitch, nepovratno prolazi i odnosi trenutke dok se boriš za bolju budućnost. Je li sve na kraju vrijedno uloženog, kakav je bilans stanja?
    Pretpostavicu da nemas dijete, jer mi je strasna i pomisao da postoji neko ko ima dijete a pita se kakav je bilans stanja na kraju.

Naravno da je vrijedno.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

Moderno doba, part I

Kako sam rekla mužu i dečku da imam drugog frajera i uništila sve

0 Komentara
    Bilo je to još prije 4 godine. Zovem se Lana i imam 34 godina. Iz Zagreba sam i nezaposlena. Moj život dok sam bila mlada je bio dosta jednostavan. Mogla sam si priuštiti sve. Odnosno roditelji su mi mogli priuštiti sve. Završila sam fakultet i nakon toga krenula u samostalan život. Našla sam posao i dobro zarađivala. Naravno tu je došao i dečko koji mi je kasnije postao muž. Zvao se Luka. Bilo je to kao iz bajke. Ono ljubav na prvi pogled. Upoznali su nas naši zajednički prijatelji. On je studirao izvan Hrvatske pa ga nismo viđali, ali odlučio se vratiti. Zaista genijalan momak. Inteligentan, pažljiv, dobar sve što je potrebno za normalan odnos.

I tako nakon nekoliko godina hodanja odlučili smo se oženiti. Počeli smo živjeti zajedno i sve je krenulo kako treba. Imali smo dobar posao, tako da smo si mogli priuštiti dobar život. Putovanja, odjeću, nove aute čak smo i zajedno uzeli veliki stan. Djecu nismo imali jer smo si sami priznali da a takvu obavezu nismo još spremni. Mnogi su nas osuđivali što čekamo, ali htjeli smo biti fer i prema sebi i prema djetetu jer ako u to već krećeš treba biti u tome sto posto što ni jedan ni drugi nismo mogli dati. Bio je to dobar brak. Znate kad se u svemu pokrivate i možete dogovoriti bez problema.

Sad dolazi dio gdje je sve krenulo nizbrdo. Kad ste u braku ili čak može biti veza, osjećate se nepobjedivi, zapravo imate sve što vam treba. Zaštitu i sigurnost da je tu uvijek netko za vas. Zapravo to je nestalo kod mene. Nije Luka bio kriv. Bila sam ja. To je bio kao nekakav prekidač kod mene. Probudite se i drugačije počnete razmišljati. Nije da mi je falilo nešto. Imala sam sve, ali nešto se u meni dogodilo. Da ne bi ispalo da nam je seks bio loš pa da zbog toga. Ne bio je genijalan. Jednostavno mi se nešto promjenilo u glavi. U početku sam pokušala to prekrivati, ali malo po malo dolazilo je to na vidjelo. Kako sam putovala u to vrijeme i nije me bilo doma, čak mi je i godilo jer sam imala više solo vremena za razmišljanje o toj situaciji, dogodilo se nešto što nisam mislila da sam sposobna. Neću odugovlaćiti. Upoznala sam nekoga. To je postao moj novi dečko. Da, imala sam muža i dečka. I sa jednim i sa drugim sam mogla funkcionirati. Nisam ni mislila da je to uopće moguće. Naravno oni nisu znali jedan za drugoga i moj novi dečko nije ni znao da sam udana. Sama sebi sam se čudila kako sam to dobro organizirala. Muž za doma, dečko za van. I išlo je onda. I kad sam shvatila da mogu imat i muža i dečka htjela sam još. I imala sam još. Bili su muž, dečko i dečko. Znam i sada se pitam što mi je to trebalo, ali to je bio kao neki izazov u to vrijeme. Kažem vam preko noći mi se sve promjenilo u glavi. Htjela sam samo više njih. Dok apsolutno sve nije puklo, pogubila sam se u lažima. Više nisam znala kome sam što lagala pa su počeli shvaćati. I tu je došao onaj dio kad sam priznala mužu i dečku da imam još jednog dečka. Bio je to kao pad niz provaliju. Sve sam izgubila. Muža, posao, stan, prijatelje, obitelj, sve. Potpuno sam sama ostala i još uvijek sam. Ne mogu se vratiti na početak. Ne mogu opisati koliko je to grozan osjećaj. Probudite se ujutro i nemate nikoga. Našla sam neke nove prijatelje, ali nisu to pravi ljudi koji su godinama bili tu za mene. To su povremeni ljudi s kojima se zabavim za izlazak. Nitko samnom više nije htio imati posla. I nisam ljuta na njih jer sam napravila grozne stvari radi nekakve svoje potrebe, ali ta potreba je bila jača od mene. Nekontrolirana. Nezaustavljiva.

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,659
    Thanked in
    2,663 Posts

Moderno doba, part II

Trudna i ostavljena

0 Komentara
    Imam 39 god i majka sam dvoje djece. Imam osiguran stan i posao. Suprug me ostavio jer je drugoj napravio dijete , za nasu zajednicku ni ne pita, plati dio alimentacije i to je sve.
    A ovaj moj “gospodin” upoznala sam ga prije 10 godina. Stariji je od mene 3 godine. Odmah mi se dopao. kemija je počela među nama prije tri godine, kada smo se oboje rastali. Bilo je super, zabavljali smo se, izlazili… Bila sam uvijek kraj njega, pomogla mu u svemu, u svemu je mogao računati na mene, volim ga, .

Onda najednom nesto se promjenilo početkom godine. Poceo se cudno ponasati, nije se tako javljao vise, nije vise dolazio… Saznala sam da ima 20 godina mlađu od sebe samo za zabavu. Trajalo je neko vrijeme, onda prestalo.

Opet smo se zblizili. Sada sam trudna, cekam njegovo dijete. A on… počeo izlaziti sa svakom, placa im pice, vodi na večere, kupuje poklone, a ja , mene ni ne pita kako sam. Dijete ne želi , vikao na mene zasto nisam pazila, da se on ne zeli vezat, da zeli slobodu, saznala da nisam mu bila jedina.
    Umorna sam od svega, imam dvoje krasne djece, trece na putu, neznam sto cu, sto da radim. Najrađe bi da sve prespavam, a on dali ce se jednog dana vratiti dok se opameti, neznam, dali ce htjeti dijete dok se rodi, neznam.
    Ocito je moja sudbina da me muskarci ostavljaju radi drugih zena.

Page 6 of 21 FirstFirst ... 234567891016 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)