Ovo su sve potencijalno smrtonosna oružja. Znamo da Boj ne bije svijetlo oružje...Pa onda A u ruke Mandušića Vuka isl. A ovo dalje su valjda argumenti za neAmere i đecu preko 2 godine, za mudrijaše intelektualce ispranog mozga i Mojsija. Pomenuh li ja neđe strogu kontrolu i obuku?
Uostalom, tema je iz raznih novina, možda bi o ovome trebalo otvorit posebnu temu. Daklem, "slobodna" Evropa?
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Stvarno mora sve da ti se nacrta. Problem nije u legalnosti i u jednom covjeku nego u samom konceptu nosenja oruzja i posljedicama koje iz toga izviru. Da ovaj mamlaz nije imao pistolj dobio bi batine ali bi svi bili zivi. Ovako su dva momka mrtva jer se jedna avetinja prepala batina pa je izvadila pistolj da se brani. Sigurno nije jedina avetinja u ovoj drzavi. Razmisli malo o profilu osobe koja misli da treba da nosi pistolj sa sobom, a nije u pitanju pripadnik policije ili vojske.
Ali mnogo teze nego kad bi bilo dostupno vecem broju gradjana. Postojanjem veceg trzista i vece traznje povecava se i broj vatrenog oruzja na ulicama. Znas u kakvoj drzavi zivis. Cik pogodi koliko bi takva situacija odgovarala prosjecnom gradjaninu. Ne bi smio covjek u kafanu da izadje jer ne zna hoce li se neka naoruzana avetinja pijana posvadjati sa nekim i poceti da puca. To je jedan primjer koji bi se gotovo sigurno desio.
Stopa kriminala je direktno povezana sa losim standardom zivota. U takvoj sredini poslednje sto ti treba je jos oruzja. A ako se ekonomska situacija i standard zivota poprave, smanjice se i stopa kriminala. E tek tad ti nece trebati oruzje.
Amerikanci koji po cijeli dan vriste o drugom amandmanu su divljaci. A vise od 90% Amerikanaca se slaze da im je potrebna kontrola oruzja. A da ne pominjemo da je taj ustavni amandman napisan u periodu kad su kubure i muskete bile jedini oblik vatrenog oruzja. Kanada i Svajcarska su druga prica, ne mozes tako plitko da uporedjujes drzave kao da je jedina razlika izmedju jedne i druge drzave zakon o nosenju oruzja. To su sredjene drzave, civilizovane i sa visokoobrazovanim stanovnistvom i visokim zivotnim standardom. A njihovi propisi o oruzju su stvar tradicije, kulture i navike. A pogledaj nas. Mi smo veca divljina od najvece zabiti u Misisipiju.
Last edited by VanjaTheMan; 01-04-17 at 10:50.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Uvijek smo za slobodnu i neovisnu Crnu Goru! Uvijek cemo postovati odluke njezinih drzavljana!
I Rusi brane Crnu Goru
Evo te prljave reportaze (od 22:17 do 26:00) https://russia.tv/video/show/brand_i...de_id/1485249/
Svaka, pa i naizgled loša reklama, je dobra reklama, ovo je očigledan primjer.
:lolblue, a zamisli tek mene, greotice, što mi ođe zbog poena infrakcije na sport prijete i oće da me sačekuju, kako bi svako malo završavala u urgentni, ili ka sinoć kad Gandalfa i$ekirah što mu dadoh 6 poena jer je sliku *****ta postavio na forum, da život zbog ***** izgubim....no sreća te mogu kad Ganda đe vidim samo da pređem ulicu jer njega mrzi da prelazi na drugu stranu :mrgreen:
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Sent from my iPhone using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
Pištolj je kao dva padobrana. Tvoj i tuđi, otvoriš svoj ali je pitanje hoćeš li da otvoriš tuđi
Jeste, uvjek će naći način da nabave oružje.
Recimo od kako su zabranili oružje u Australiji pištolj na crnom tržištu košta od 15.000 $ pa ne više. Ko ima te pare nema neku potrebu da se bavi kriminalom
Kanađani su tradicionalno lovci, i svo oružje je sastavljeno od lovačkih puški, a Švajcarci imaju obavezan vojni rok tako da si vrlo dobro upoznati prije nego što dobiju mogućnost da kupe oružje
PS.
koja je pamet sjebala editovanje ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
To se rješava jednostavno.
Opet se dozvoli da se prijavi neprijavljeno oružje i daju se dozvole da može da se nosi ali samo uz tačnu dokumentaciju inače drakonske kazne.
Kada se oposli taj dio, nakon toga se uvede porez, tipa 500€ ili više po cijevi, pa kome se isplati neka nosi. Ko ne plati porez da ga vrati MUPu.
Nije lako, ali je jako rođaci.
E blago nama sa ovom vlascu, sa ovom opozicijom, sa ovim "prijateljima" i svim mogucim "dusebriznicima". Generalno kao narod nista bolje i ne zasluzujemo.
I sta vladaju ovoliko jos poslije neko pita? Pa ne mozes maci duduk efendije iz opozicije nakon 20 godina poraza, promasenih politika i svih mogucih izdaja a kamoli ove sa vlasti.
Ups, izgleda da je funkcija edit postala problem, barem za mene. Tijekom ispravljanja poruke ona mi je prosto nestala![]()
Ovo su samo fore nekog iz Mup-a jer je krajnji rok za registraciju bio mart 2017.
I ne znam chemu uopshte blebetanje o ovoj temi kada se ODLICHNO zna da je u tradiciji balkanskih naroda a posebno Crnogoraca i Albanaca da u kuci MORAJU imat neku cijev,pa bilo kakvu...ili se sve promijenilo,poshto su doshle nove generacije i IN su ove frizure sa nekakvim linijama na sred glave i noshenje roze majica.
...
Sudbina skoro svih sedam fabrika vode u Crnoj Gori je ista, jer i pored njih u prošloj godini za uvoz vode dato je 8.679.130 eura, dok je izvezeno samo 278.464 eura, podaci su koje je dostavio Monstat.
Država, po mišljenju*Perovića, mora pod hitno izjednačiti uslove za sve učesnike kako prilikom uvoza i izvoza tako i na domaćem tržištu. On naglašava da prilikom izvoza proizvođači nailaze na niz barijera, dok prilikom uvoza tih barijera nema.
Podaci koje su Pobjedi dostavili iz Privredne komore govore da je do sada otvoreno sedam fabrika za flaširanje vode od kojih sada pet radi. Koncesiju na vodu dobile su fabrike „Votergrup - Suza“, „Lipovo - Akva Monta“, „Gorska“ i „Akva Bjanka“ koje koriste izvore sa područja kolašinske opštine, vode „Diva - Eko-Per“ iz Šavnika, „Božje vode - Monte-minerale“ koja flašira bunarsku vodu i „Bjelasica - Rade“ iz Bijelog Polja, koja jedina flašira gaziranu vodu, ali od avgusta 2015. godine ne radi. Od prošle godine ne proizvodi se ni „Akva Monta“. Iz Privredne komore navode takođe da je u prošloj godini uvezeno 40 miliona litara vode, a izvezeno samo 768.300 litara.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Hercegovina je danas najveći svjetski proizvođač smilja
https://www.klix.ba/biznis/privreda/...ja/170328137#9
Kako mi stojimo po ovom pitanju?
Ovdje ima dosta i do svijesti naroda. Ja ne primjecujem razliku izmedju CG flasirane vode i voda iz Srbije, BiH ili Hrvatske. Ali fancy je nositi vodu sa porukom u boci, Voda Voda i sl nego neku nasu.
Generalno, narod Crne Gore vrlo malo obraca paznju na domacu proizvodnju, koja u mnogim segmentima ne zaostaje za inozemnom konkurencijom. Naravno, svjetske i regionalne firme puno lakse dolaze do plasmana svojih proizvoda i zbog kolicina i logistike mogu pruziti nizu cijenu.
Da li sam ja upravo gledao kako lik pada u nesvijest i AV mu pomaze, usput komentarisuci, ili je to samo bila vizija, nusprodukt Jameson-a kojeg sam rabio u nocima vikenda?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks