Page 510 of 1402 FirstFirst ... 104104605005065075085095105115125135145205606101010 ... LastLast
Results 12,726 to 12,750 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Za licnu odbranu mogu se koristiti i nesmrtonosna oruzja i naoruzanja kao sto su peper sprej, elektricni tejzer, bejzbolka, pistolj na gumene metke itd...

Nikakve potrebe nema da se u kuci drzi pistolj ili puska. Iz vise razloga - mozda je neko ok lik ali u alkoholisanom stanju odreaguje kako ne treba, mozda je neko psihicki labilna osoba ili dozivi nervni slom, nadje dijete itd itd...
    Ovo su sve potencijalno smrtonosna oružja. Znamo da Boj ne bije svijetlo oružje...Pa onda A u ruke Mandušića Vuka isl. A ovo dalje su valjda argumenti za neAmere i đecu preko 2 godine, za mudrijaše intelektualce ispranog mozga i Mojsija. Pomenuh li ja neđe strogu kontrolu i obuku?
    Uostalom, tema je iz raznih novina, možda bi o ovome trebalo otvorit posebnu temu. Daklem, "slobodna" Evropa?
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    4,446
    Thanks Thanks Received 
    8,587
    Thanked in
    3,301 Posts

Stroga kontrola i obuka u cg? Dobar vic. DPS gleda da od naroda makne oruzje, jer vidis na sto ih dovode, moglo bi im puc svaki dan ako se kuka i motika sa pistoljima i puskama digne.
    Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Ovo su sve potencijalno smrtonosna oružja. Znamo da Boj ne bije svijetlo oružje...Pa onda A u ruke Mandušića Vuka isl. A ovo dalje su valjda argumenti za neAmere i đecu preko 2 godine, za mudrijaše intelektualce ispranog mozga i Mojsija. Pomenuh li ja neđe strogu kontrolu i obuku?
    Uostalom, tema je iz raznih novina, možda bi o ovome trebalo otvorit posebnu temu. Daklem, "slobodna" Evropa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

U potpunosti podržavam inicijativu da se građanima Crne Gore konačno dozvoli da, uz strogu kontrolu, svaku moguću provjeru i obuku, mogu slobodno da posjeduju naoružanje za ličnu upotrebu tj. odbranu. Naravno, za nošenje oružja ulicom još smo nezreli ali i to bi valjalo jednog dana. Nego, nije ovaj link interesantan zbog oružja nego da se vidi klasično dušebrižništvo liberalnih karakonđula.
    Meni je drago da vi neliberalni razmišljate o pravim problemima društva.
    ★

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Kakve veze ima što bi bilo da je ovaj lik imao ili nije imao pištolj sa legalnim posjedovanjem oružja.
    Stvarno mora sve da ti se nacrta. Problem nije u legalnosti i u jednom covjeku nego u samom konceptu nosenja oruzja i posljedicama koje iz toga izviru. Da ovaj mamlaz nije imao pistolj dobio bi batine ali bi svi bili zivi. Ovako su dva momka mrtva jer se jedna avetinja prepala batina pa je izvadila pistolj da se brani. Sigurno nije jedina avetinja u ovoj drzavi. Razmisli malo o profilu osobe koja misli da treba da nosi pistolj sa sobom, a nije u pitanju pripadnik policije ili vojske.

Kriminalci, kamataši, dileri i njihovi klijenti naće način da nabave oružje.
    Ali mnogo teze nego kad bi bilo dostupno vecem broju gradjana. Postojanjem veceg trzista i vece traznje povecava se i broj vatrenog oruzja na ulicama. Znas u kakvoj drzavi zivis. Cik pogodi koliko bi takva situacija odgovarala prosjecnom gradjaninu. Ne bi smio covjek u kafanu da izadje jer ne zna hoce li se neka naoruzana avetinja pijana posvadjati sa nekim i poceti da puca. To je jedan primjer koji bi se gotovo sigurno desio.

Razmislite malo koliko se ubistava u Crnoj Gori izvršava legalnim a koliko ilegalnim oružjem. Koja su to nerazjašnjena ubistva u Crnoj Gori? Mašite temu i to namjerno. Pa u samom tekstu jedna od dežurnih NVO dušebrižnica tvrdi da je nasilje svake vrste u Crnoj Gori u porastu. Kako to? Zar ovo nije država na pragu Nato pakta i Evropske Unije, đe cvjetaju tikve i trešnjin cvet?
    Stopa kriminala je direktno povezana sa losim standardom zivota. U takvoj sredini poslednje sto ti treba je jos oruzja. A ako se ekonomska situacija i standard zivota poprave, smanjice se i stopa kriminala. E tek tad ti nece trebati oruzje.

Što bi bilo kad bi bilo logika, nekakve zle slutnje i kuknjava. Stalno pominjete Ameriku (viđite Ameriku..a što to da vidimo u Ameriku? Da je najmoćnija država na svijet, ekonomska i vojna supersila sa odličnim standardom života, sve to uz ustavom garantovano pravo na oružje, da ne pominjemo saveznik Crne Gore i istinski prijatelj crnogorskog naroda), ne pominje niko Kanadu, ni Švajcarsku.
    Amerikanci koji po cijeli dan vriste o drugom amandmanu su divljaci. A vise od 90% Amerikanaca se slaze da im je potrebna kontrola oruzja. A da ne pominjemo da je taj ustavni amandman napisan u periodu kad su kubure i muskete bile jedini oblik vatrenog oruzja. Kanada i Svajcarska su druga prica, ne mozes tako plitko da uporedjujes drzave kao da je jedina razlika izmedju jedne i druge drzave zakon o nosenju oruzja. To su sredjene drzave, civilizovane i sa visokoobrazovanim stanovnistvom i visokim zivotnim standardom. A njihovi propisi o oruzju su stvar tradicije, kulture i navike. A pogledaj nas. Mi smo veca divljina od najvece zabiti u Misisipiju.
    Last edited by VanjaTheMan; 01-04-17 at 10:50.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Uvijek smo za slobodnu i neovisnu Crnu Goru! Uvijek cemo postovati odluke njezinih drzavljana!
    I Rusi brane Crnu Goru

Evo te prljave reportaze (od 22:17 do 26:00) https://russia.tv/video/show/brand_i...de_id/1485249/

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Svaka, pa i naizgled loša reklama, je dobra reklama, ovo je očigledan primjer.

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post

Ali mnogo teze nego kad bi bilo dostupno vecem broju gradjana. Postojanjem veceg trzista i vece traznje povecava se i broj vatrenog oruzja na ulicama. Znas u kakvoj drzavi zivis. Cik pogodi koliko bi takva situacija odgovarala prosjecnom gradjaninu. Ne bi smio covjek u kafanu da izadje jer ne zna hoce li se neka naoruzana avetinja pijana posvadjati sa nekim i poceti da puca. To je jedan primjer koji bi se gotovo sigurno desio.

Stopa kriminala je direktno povezana sa losim standardom zivota. U takvoj sredini poslednje sto ti treba je jos oruzja. A ako se ekonomska situacija i standard zivota poprave, smanjice se i stopa kriminala. E tek tad ti nece trebati oruzje.

:lolblue, a zamisli tek mene, greotice, što mi ođe zbog poena infrakcije na sport prijete i oće da me sačekuju, kako bi svako malo završavala u urgentni, ili ka sinoć kad Gandalfa i$ekirah što mu dadoh 6 poena jer je sliku *****ta postavio na forum, da život zbog ***** izgubim....no sreća te mogu kad Ganda đe vidim samo da pređem ulicu jer njega mrzi da prelazi na drugu stranu :mrgreen:
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Kad to rece hahahahahhah sjetih se najjace stvari

DA legalizuju da branis sebe i kucu i to... Kako bi satirali kamatase da se to uvede...
    relativno lako se na sud može dokazat da li ti je neko nasilno upao u kuću ili si ga sam pustio

na kraju krajeva takvih mi i nije žao, nek ulože pare u normalni biznis a ne cijela CG ko god se dovati para radi kamate i zgrade
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Uvijek smo za slobodnu i neovisnu Crnu Goru! Uvijek cemo postovati odluke njezinih drzavljana!
    I Rusi brane Crnu Goru

Evo te prljave reportaze (od 22:17 do 26:00) https://russia.tv/video/show/brand_i...de_id/1485249/
    Vidi marku milacicu bezbolne palice hahahahahhaha kakvo bogaljche...

#SamoJako
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    5,229
    Thanks Thanks Received 
    9,468
    Thanked in
    4,592 Posts

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,003
    Thanked in
    4,015 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    I Rusi brane Crnu Goru

Dnevnik 50 minuta... Fali samo Emilo Labudović odnekud da iskoči sa spiskom mrtvih sa ratišta za taj dan.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Dnevnik 50 minuta... Fali samo Emilo Labudović odnekud da iskoči sa spiskom mrtvih sa ratišta za taj dan.
    Koji ce to biti sljedeci korak? Crnogorci bacaju rusku nejac lavovima u zooloskom vrtu?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pištolj je kao padobran, ako ti treba a nemaš ga neće ti trebat nikad više
    Pištolj je kao dva padobrana. Tvoj i tuđi, otvoriš svoj ali je pitanje hoćeš li da otvoriš tuđi
    Kriminalci, kamataši, dileri i njihovi klijenti naće način da nabave oružje.
    Jeste, uvjek će naći način da nabave oružje.
    Recimo od kako su zabranili oružje u Australiji pištolj na crnom tržištu košta od 15.000 $ pa ne više. Ko ima te pare nema neku potrebu da se bavi kriminalom
    ne pominje niko Kanadu, ni Švajcarsku.
    Evo vam do tad ovo da se branite:
    https://www.amazon.com/dp/B01DFWQN28...1_3_3m6_3p1z_5
    https://www.amazon.com/dp/B01DBR53FU...1_3_3m6_2nhz_5
    Kanađani su tradicionalno lovci, i svo oružje je sastavljeno od lovačkih puški, a Švajcarci imaju obavezan vojni rok tako da si vrlo dobro upoznati prije nego što dobiju mogućnost da kupe oružje

PS.
    koja je pamet sjebala editovanje ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To se rješava jednostavno.
    Opet se dozvoli da se prijavi neprijavljeno oružje i daju se dozvole da može da se nosi ali samo uz tačnu dokumentaciju inače drakonske kazne.
    Kada se oposli taj dio, nakon toga se uvede porez, tipa 500€ ili više po cijevi, pa kome se isplati neka nosi. Ko ne plati porez da ga vrati MUPu.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

E blago nama sa ovom vlascu, sa ovom opozicijom, sa ovim "prijateljima" i svim mogucim "dusebriznicima". Generalno kao narod nista bolje i ne zasluzujemo.

I sta vladaju ovoliko jos poslije neko pita? Pa ne mozes maci duduk efendije iz opozicije nakon 20 godina poraza, promasenih politika i svih mogucih izdaja a kamoli ove sa vlasti.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ups, izgleda da je funkcija edit postala problem, barem za mene. Tijekom ispravljanja poruke ona mi je prosto nestala

Thanks Thanks Given 
    9,169
    Thanks Thanks Received 
    3,996
    Thanked in
    2,399 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    To se rješava jednostavno.
    Opet se dozvoli da se prijavi neprijavljeno oružje i daju se dozvole da može da se nosi ali samo uz tačnu dokumentaciju inače drakonske kazne.
    Kada se oposli taj dio, nakon toga se uvede porez, tipa 500€ ili više po cijevi, pa kome se isplati neka nosi. Ko ne plati porez da ga vrati MUPu.
    Ovo su samo fore nekog iz Mup-a jer je krajnji rok za registraciju bio mart 2017.
    I ne znam chemu uopshte blebetanje o ovoj temi kada se ODLICHNO zna da je u tradiciji balkanskih naroda a posebno Crnogoraca i Albanaca da u kuci MORAJU imat neku cijev,pa bilo kakvu...ili se sve promijenilo,poshto su doshle nove generacije i IN su ove frizure sa nekakvim linijama na sred glave i noshenje roze majica.
    ...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Sudbina skoro svih sedam fabrika vode u Crnoj Gori je ista, jer i pored njih u prošloj godini za uvoz vode dato je 8.679.130 eura, dok je izvezeno samo 278.464 eura, podaci su koje je dostavio Monstat.

Država, po mišljenju*Perovića, mora pod hitno izjednačiti uslove za sve učesnike kako prilikom uvoza i izvoza tako i na domaćem tržištu. On naglašava da prilikom izvoza proizvođači nailaze na niz barijera, dok prilikom uvoza tih barijera nema.

Podaci koje su Pobjedi dostavili iz Privredne komore govore da je do sada otvoreno sedam fabrika za flaširanje vode od kojih sada pet radi. Koncesiju na vodu dobile su fabrike „Votergrup - Suza“, „Lipovo - Akva Monta“, „Gorska“ i „Akva Bjanka“ koje koriste izvore sa područja kolašinske opštine, vode „Diva - Eko-Per“ iz Šavnika, „Božje vode - Monte-minerale“ koja flašira bunarsku vodu i „Bjelasica - Rade“ iz Bijelog Polja, koja jedina flašira gaziranu vodu, ali od avgusta 2015. godine ne radi. Od prošle godine ne proizvodi se ni „Akva Monta“. Iz Privredne komore navode takođe da je u prošloj godini uvezeno 40 miliona litara vode, a izvezeno samo 768.300 litara.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Hercegovina je danas najveći svjetski proizvođač smilja

https://www.klix.ba/biznis/privreda/...ja/170328137#9

Kako mi stojimo po ovom pitanju?

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Sudbina skoro svih sedam fabrika vode u Crnoj Gori je ista, jer i pored njih u prošloj godini za uvoz vode dato je 8.679.130 eura, dok je izvezeno samo 278.464 eura, podaci su koje je dostavio Monstat.

Država, po mišljenju*Perovića, mora pod hitno izjednačiti uslove za sve učesnike kako prilikom uvoza i izvoza tako i na domaćem tržištu. On naglašava da prilikom izvoza proizvođači nailaze na niz barijera, dok prilikom uvoza tih barijera nema.

Podaci koje su Pobjedi dostavili iz Privredne komore govore da je do sada otvoreno sedam fabrika za flaširanje vode od kojih sada pet radi. Koncesiju na vodu dobile su fabrike „Votergrup - Suza“, „Lipovo - Akva Monta“, „Gorska“ i „Akva Bjanka“ koje koriste izvore sa područja kolašinske opštine, vode „Diva - Eko-Per“ iz Šavnika, „Božje vode - Monte-minerale“ koja flašira bunarsku vodu i „Bjelasica - Rade“ iz Bijelog Polja, koja jedina flašira gaziranu vodu, ali od avgusta 2015. godine ne radi. Od prošle godine ne proizvodi se ni „Akva Monta“. Iz Privredne komore navode takođe da je u prošloj godini uvezeno 40 miliona litara vode, a izvezeno samo 768.300 litara.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Ovdje ima dosta i do svijesti naroda. Ja ne primjecujem razliku izmedju CG flasirane vode i voda iz Srbije, BiH ili Hrvatske. Ali fancy je nositi vodu sa porukom u boci, Voda Voda i sl nego neku nasu.
    Generalno, narod Crne Gore vrlo malo obraca paznju na domacu proizvodnju, koja u mnogim segmentima ne zaostaje za inozemnom konkurencijom. Naravno, svjetske i regionalne firme puno lakse dolaze do plasmana svojih proizvoda i zbog kolicina i logistike mogu pruziti nizu cijenu.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Da li sam ja upravo gledao kako lik pada u nesvijest i AV mu pomaze, usput komentarisuci, ili je to samo bila vizija, nusprodukt Jameson-a kojeg sam rabio u nocima vikenda?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post

Mene zanima je li ruska televizija poklonila "slucajnom prolazniku" Marku Milacicu koji novi gadget, recimo novi mobitel ili novi rucni sat?

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Da li sam ja upravo gledao kako lik pada u nesvijest i AV mu pomaze, usput komentarisuci, ili je to samo bila vizija, nusprodukt Jameson-a kojeg sam rabio u nocima vikenda?
    Što bi buskovci rekli, neka što mu je pomoga nego mu je i nalaze odradio na brzinu i dao dijagnozu.

Page 510 of 1402 FirstFirst ... 104104605005065075085095105115125135145205606101010 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)