Page 460 of 1402 FirstFirst ... 360410450456457458459460461462463464470510560960 ... LastLast
Results 11,476 to 11,500 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zar je moguće da nisu uspavali ovu džukelčinu i pritvorili vlasnika zbog teškog ugrožavanja bezbjednosti građana?! pa stvarno treba da nestanemo
    Da ne otvaram sad KZ, čini mi se da je za izazivanje opšte opasnosti predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Nema šanse da ovaj iskoristi sporazum o odloženom gonjenju jer su roditelji podnijeli krivičnu prijavu.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Da ne otvaram sad KZ, čini mi se da je za izazivanje opšte opasnosti predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Nema šanse da ovaj iskoristi sporazum o odloženom gonjenju jer su roditelji podnijeli krivičnu prijavu.
    Vlasnik psa je visoko pozicioniran u muslimanskoj zajednici u Tivtu,ima neku funkciju tamo. Ima 4-5 žena a za djecu nznm. Tako da tačna formula glasi: jedan zapoŠLJeni puta X glasova.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

i ujed psa povezasmo sa dps-om hahahahhahah
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

sve je kod nas povezano cak i kad se macke prcaju.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Da ne kvotujem sada sve.
    Covjek je dobio 3 krivicne prijave to znam.
    E sad sto znam isto da covjek ovdje nije bio preko 10 godina i da se vratio iz Italije nema jos ni godinu dana.
    Tog psa je uzeo iz Podgorice iz azila , i to da bi ga spasio. To su rijeci ovih iz azila , a ovo oko zena itd mi je glupo i komentarisati.
    Za tog covjeka rijetko ko u Tivat zna, u opste nije ni blizu politije niti bilo sto slicno

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

udomljavanje pitova koji su dobrim dijelom korišćeni u borbama je isto kao kad bi neko otvorio štand na ulicu i poklanja pištolje

i to od strane tzv. poznavalaca životinja
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Da ne kvotujem sada sve.
    Covjek je dobio 3 krivicne prijave to znam.
    E sad sto znam isto da covjek ovdje nije bio preko 10 godina i da se vratio iz Italije nema jos ni godinu dana.
    Tog psa je uzeo iz Podgorice iz azila , i to da bi ga spasio. To su rijeci ovih iz azila , a ovo oko zena itd mi je glupo i komentarisati.
    Za tog covjeka rijetko ko u Tivat zna, u opste nije ni blizu politije niti bilo sto slicno

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    imam dosta poznanika u Tivtu i svi znaju ovog covjeka...i svi kazu istu pricu,o psima i njemu.
    ali zar pas koji je napravio masakr na sred pina ne treba da se uspava?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

udomljavanje pitova koji su dobrim dijelom korišćeni u borbama je isto kao kad bi neko otvorio štand na ulicu i poklanja pištolje

i to od strane tzv. poznavalaca životinja
    volim pse , imam ih dva, sad ce mi i treci stici. razumijem se dosta oko njih. nije svaki pas za svakoga, posebno pas koji je zlostavljan.
    psi koji su koristeni u borbama ne mora da znaci da su opasni po ljude, cak pri borbi pasa 3 covjeka su prisutna od toga su dvojica nepoznati psu.
    sa druge strane pri uzimanju psa cak kao steneta treba prilagoditi vrstu psa karakteru vlasnika. psi a posebno veliki psi ce uvijek pokusati da naprave dominaciju pa i nad vlasnikom.
    e sad ovo sto ovi iz azila rade je katastrofa, dodjes tamo svidi ti se pas ti ga uzmes ovi sve sretni udomili su psa. cak i ne pogledaju u kakvim uslovima ce ti psi biti drzani.
    dati jednog pita koji je koristen u borbi nekome ko nema iskustva sa psima , koji mu "mozda" i nije stvorio dobre uslove je katastrofa. ove se kad tada moralo desiti.
    ti psi su nauceni kad vide drugog psa odmah da napadaju, on i ne zna za drugo. kad te uce kao stene da kad vidis drugog psa odmah napadne, za njega je to normalno i ja tog psa ne mogu kriviti.
    da bi se taj pas stabilizovao i socijalizovao treba ogroman rad, i to visemjesecni da ne kazem godisnji. samo ga uzet i vezat na lanac nisi nista uradio, taj ce pas prvom prilikom napasti jer ponavljam on i ne zna za drugo.
    ja nekad imam osjecaj da ti poznavaoci zivotinja kako bi ti rekao su vise tu zarad neke svoje samoreklame i da mogu pricati kako se oni bore za neka prava zivotinja nego sto su tu da bi se istima pomoglo.
    naravno cast izuzecima ima ih naravno

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ma pravi si brilijantin
    Ponovo koristiš svoju odokativnu metodu kao je Crna Gora u pitanju, a kad se radi o Srbiji sve što tvoja ljubav izgovori (Bog mu dao dobar porod) to je istina. Nisam imao pojma da Vučina ima botove tog kalibra i u Crnoj Gori

Zvanični podatak
    je da nam je javni dug na kraju prošle godine bio 65%, a da će tek 2019 godine porasti na 75%
    Nijesi u pravu

#pravdazaMaike
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    imam dosta poznanika u Tivtu i svi znaju ovog covjeka...i svi kazu istu pricu,o psima i njemu.
    ali zar pas koji je napravio masakr na sred pina ne treba da se uspava?
    e ne znam sto da ti kazem o tom covjeku, ja sam starosjedilac i moji su isto, zena mi je novinar i njene kolege su pokusale da saznaju vise pa eto ne mogu. rekoh ti sto znam a sad jel se bavi borbama pasa ili ne ja licno ne znam eto svi sve znaju ali novinari sto im je posao to ne mogu nikako saznati a nije da ni oni nisu mjestani i nije da ne pokusavaju. ne kazem da nije tacno ali eto ja to nisam cuo a pricalo se o tome.
    sto se uspavljivanja psa tice, ne znam kako je to regulisano zakonom, da je u Americi uspavali bi psa a i vlasnik bi bio blizu toga. kod nas su vratili psa vlasniku sto ja to ne mogu da razumijem nikako, ali opet ne znam koje su zakonske mogucnosti da bi komentarisao.
    sto jedino znam da je policija bila na poduzi razgovor sa vlasnikom psa i prije i sada kad su mu ga vratili ali nece da daju nikakve informacije o tome(policija)

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Uvijek sam mislio da za osobe muslimanske vjeroispovijesti psi se serijatski tretiraju necistima. Koliko sam shvatio dozvoljeno je drzanje psa samo sa cuvanje zemljista i stoke (Muslim 2943)

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo dokaza
    We alejkumu selam. Čuvanje sebe od nečistoće psa je najmanji problem od četiri koja nose za sobom čuvanje psa. Prvi problem je gubljenje svakodnevne nagrade onome ko bude imao psa, kao što se bilježi od Buhari i Muslima da je Poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem, rekao: “Ko bude imao psa, osim zbog čuvanja zemlje ili zbog lova, gubit će nagradu dnevno po jedan kirat (a u drugom rivajetu dva kirata)”. Kirat je jedna mjera kod arapa. Drugi problem je da melek ne ulazi u mjesto gdje se nalazi pas ili slika, kao što se Bilježi od Ahmeda, Ebu Davuda i Tirmizija da je Ebu Hurejre, radijallahu ‘anhu, rekao da je Džibril, ‘alejhi-s-selam, obavjestio Poslanika, sallallahu ‘alejhi we sellem, da nije ušao kod njega u kuću jedne prilike zbog malog psa koji se nalazio trenutno u istoj. Treći problem je bolest koja može pogoditi onoga koji ima psa, jer pas svojim jezikom liže svoj stražnji dio koji je pun bakterija i naravno mjesto koje dodirne njegov jezik ili padne pljuvačka biva zaraženo raznim bakterijama koje su nosioci mnogih bolesti. Prema tome nije dozvoljeno čuvati psa osim zbog lova, čuvanja zemljista, imetka, razotkrivanja krijumčara droge, pronalaženja mina.. A Allah najbolje zna.
    http://islam-iman.com/da-li-je-dozvo...ti-psa-u-kuci/

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

hah, religija u CG
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    e ne znam sto da ti kazem o tom covjeku, ja sam starosjedilac i moji su isto, zena mi je novinar i njene kolege su pokusale da saznaju vise pa eto ne mogu. rekoh ti sto znam a sad jel se bavi borbama pasa ili ne ja licno ne znam eto svi sve znaju ali novinari sto im je posao to ne mogu nikako saznati a nije da ni oni nisu mjestani i nije da ne pokusavaju. ne kazem da nije tacno ali eto ja to nisam cuo a pricalo se o tome.
    sto se uspavljivanja psa tice, ne znam kako je to regulisano zakonom, da je u Americi uspavali bi psa a i vlasnik bi bio blizu toga. kod nas su vratili psa vlasniku sto ja to ne mogu da razumijem nikako, ali opet ne znam koje su zakonske mogucnosti da bi komentarisao.
    sto jedino znam da je policija bila na poduzi razgovor sa vlasnikom psa i prije i sada kad su mu ga vratili ali nece da daju nikakve informacije o tome(policija)

ma zna se sve nije tivat milionski grad ,al nebitno,cudno je da je vracen vlasniku,i mislim da ga je trebalo uspavati....:butterfly:

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Ljudi koji drze pse u CG sektasi najveci. Svi ser.u o zastiti i hrane ove dzukele po ulica a niko ***** za psom da ocisti. U neku situaciju prije 10 godina bez ovih udruzenja ovaj pas bi metak popio odma. A da moje dijete napane ovako ne bi momenta zivio pored svih ruka sapi udruzenja. Treba veli uc u problem i vidjet sto se desilo. Ne no cemo psa na razgovor kod doktora.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

hah, religija u CG
    Jesi li siguran da je ima? Mislim na PRAVO postovanje vjere

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Ljudi koji drze pse u CG sektasi najveci. Svi ser.u o zastiti i hrane ove dzukele po ulica a niko ***** za psom da ocisti. U neku situaciju prije 10 godina bez ovih udruzenja ovaj pas bi metak popio odma. A da moje dijete napane ovako ne bi momenta zivio pored svih ruka sapi udruzenja. Treba veli uc u problem i vidjet sto se desilo. Ne no cemo psa na razgovor kod doktora.
    eto koliko shvatih i psa su u policiju na razgovor vodili:star:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Cuj, ja na CT propagiram uporabu pvc-kesica za izmet. Ali izgleda da sam jedini tko na to pristaje

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Da li neko može da kopira kompletan tekst ovog članka? Premium je u pitanju, a tema je izuzetno interesantna

http://www.vijesti.me/vijesti/drzava...na-eura-926000
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Država se kod banaka zadužuje 450 miliona eura

Državnoj kasi nedostaje 455 miliona eura za podmirenje svih troškova u ovoj godini, od čega je plan da se 354,3 miliona obezbijedi iz inostranstva, dok od domaćih banaka namjerava da pozajmi 100 miliona eura

Ministarstvo finansija ove godine neće za potrebe finansiranje manjka u državnoj kasi emitovati obveznice na stranom tržištu.

To je zvanično rečeno juče "Vijestima" u resoru kojim rukovodi ministar Darko Radunović.
    Plan ministarstva je da se nedostajući novac obezbijedi zaduživanjem kod domaćih i stranih banaka.
    "Ministarstvo finansija nema u planu emitovanje obveznica na inostranom tržištu ove godine. Prvenstveno je planirano zaključenje aranžmana sa ino i domaćim kreditorima. U toku su pregovori prilikom kojih će se definisati iznosi i uslovi zaduženja", saopštili su iz Ministarstva.
    Kako su objasnili, po završetku pregovora biće poznato o kojim iznosima zaduženja je riječ i koliko će biti zaduženje kod domaćih, a koliko kod stranih banaka.
    "Na osnovu toga će se definisati dalje aktivnosti, ako bude postojala dodatna potreba da se obezbjedi novac”, kazali su u ministarstvu.
    Prema ovogodišnjem budžetu državnoj kasi nedostaje 455 miliona eura za podmirenje svih troškova u ovoj godini, od čega je plan da se 354,3 miliona obezbijedi iz inostranstva, dok od domaćih banaka namjerava da pozajmi 100 miliona eura. Od ukupnog iznosa 221 milion je za vraćanje dugova, 200 za autoput od Eksim banke a 34 miliona za fiskalnu rezervu, od čega je već ugovoreno 15 miliona kod Sosijete Montenegro banke.
    "Vlada se može zadužiti za finansiranje deficita, servisiranje duga, kapitalnog budžeta i stvaranja fiskalne rezerve za 2017. u bruto iznosu do 455 miliona eura, koji će biti obezbijeđen kroz emisiju obveznica na stranom tržištu, izdavanje domaćih obaveznica i državnih zapisa ili kreditnim aranžmanima sa domaćim i stranim finansijskim institucijama", definisano je Zakonom o budžetu za ovu godinu.
    Vlada je prošle godine u martu emitovala na stranom tržištu obveznice u iznosu od 300 miliona eura na period od pet godina po kamatnoj stopi od 5,75 odsto. Stručna javnost, uključujući i međunardne finansijske institucije (Svjetska banka) ocijenila je da je ta kamata prilično visoka.
    Država će po osnovu kamata za tu emisiju euroobveznica platiti za pet godina 85 miliona eura, odnosno 17 miliona godišnje. Od tih 300 miliona 180 miliona je iskorišćeno za refinansiranje emisije iz 2011. godine. Iz Ministarstva finansija prošle godine nijesu naveli ko su kupci posljednje emisije.
    Prema prošlogodišnjoj analizi hrvatskog Inter kapitala, visoka kamatna stopa na euroobveznice Crne Gore posljedica je javnog duga države koji se povećava.
    Crna Gora je do marta prošle godine četiri puta emitovala euroobveznice, a ukupno zaduženje po tom osnovu, prema podacima o državnom dugu za devet mjeseci prošle godine, bilo je 966 miliona eura. Prema posljednjim projekcijama Ministarstva finansija, javni dug na kraju 2016. godine iznosi 2,48 milijardi eura ili 66,6 odsto BDP-a.
    Euroobveznice su emitovane prvi put 2010. godine, kada je u septembru prodata kompletna emisija od 200 miliona eura po kamatnoj stopi od 7,875 odsto. U aprilu 2011. je bila i druga emisija euroobveznica, vrijednih 180 miliona eura, uz fiksnu kamatu od 7,25 odsto. U maju 2014, treći put su emitovane euroobveznice, vrijednosti 280 miliona eura, a prodate su uz kamatu od 5,375 odsto. U martu 2015. realizovana je emisija euroobveznica od 500 miliona eura, sa kamatnom stopom od 3,875 odsto.
    "Po osnovu kamata na prethodne petogodišnje euroobveznice plaćeno je oko 136 miliona eura", kazali su ranije iz Ministarstva finansija.
    Da li će banke imati manje novca za kredite privredi?
    Vlada je nakon prošlogodišnjeg rebalansa budžeta na domaćem tržištu emitovala obveznice vrijedne 100 miliona eura, od čega su banke kupile 80,4 miliona po kamati od četiri odsto.
    Uz to, manjak u državoj kasi nadoknađivan je i tako što su banke kupovale državne zapise.
    Privrednici posljednjih nekoliko kriznih godina, kao jedan od razloga za nedostupnost novca na domaćem bankarskom tržištu, navode i to što im je Vlada “konkurencija” jer banke radije finansiraju manjak u državnom budžetu, nego što će dati kredite privredi .
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Zamisli kakva smo drzava kad je Drzava konkurent privrednicima kod uzimanja kredita...

Zato su nam i kamatne stope van svake pameti.. a mashala imamo te drzavne imovine da se zalozi...

#pravdazaMaike
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Super. Hvala.

"Vlada je prošle godine u martu emitovala na stranom tržištu obveznice u iznosu od 300 miliona eura na period od pet godina po kamatnoj stopi od 5,75 odsto. Stručna javnost, uključujući i međunardne finansijske institucije (Svjetska banka) ocijenila je da je ta kamata prilično visoka."

Generalno je lose sto smo kao drzava u ovakvoj situaciji, ali sada treba naci najbolje rjesenje za zaduzivanje, pri tome vodeci racuna da je to samo "zakrpa", a da sustinski nece rjesiti probleme. Sa Societe Generale su sklopili dogovor za kreditni aranzman u iznosu od 15 miliona eura po kamatnoj stopi od 3.9%. To je kamatna stopa preko koje ne smiju ici u aranzmanima sa drugim komercijalnim bankama, koji bi trebalo da budu u dosta vecim iznosima od onog sa SG.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    2,715 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ne znaš što je pozadina priče

Evo nečega što niko ne vidi:
    Pit bul je imao povredu prednje desne noge i vidno je hramao, a tokom napada na Pinama nije ispuštao nikakav zvuk.

Što će reći da ga je neko udario ili ga je ta pudlica ujela prije nego što je dotični kidisao
    Pitovi su generalno mirni psi. Zabilježeno je više napada od zlatnog retrivera nego od pita

Izvlačiš iz konteksta i fabrikuješ dokaze da bi iz nekog tebi znanog razloga opravdao ovaj incident. Pročitaj još jednom tekst na koji se pozivaš, u njemu ti sve piše ko je, kad i kako psa povrijedio

Uprkos naporima vlasnika i prolaznika, koji su čak stolicama iz obližnjeg lokala, udarali psa pokušavajući da ga odvode od pudlice, razjareni pit bul je iščupao pudlicu iz ruku vlasnika i usmrtio je pred njegovim očima.Nakon što je usmrtio pudlicu, pit bul je napao i druge pse koji su prolazili tuda, a zatim produžio prema bivšem hotelu Mimoza.
    Pored kafe bara „Apolon“ naišao je na majku koja je u kolicima vozila malu djevojčicu i napao je.

Biće da je raznaženo i krvoločno derište iskočilo iz kolica i ugrizlo prestravljenog pit bula
    The more things change, the more they stay the same.

Page 460 of 1402 FirstFirst ... 360410450456457458459460461462463464470510560960 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)