Originally Posted by
starwalker
Zapuštene šume i zagađeno more
nažalost....mi mislimo da nam je bogom dana ljepota sasvim dovoljna i da nemamo potrebe da išta čuvamo, unapređujemo, pa i modernizujemo...imamo divnu obalu, vjerujem za ovoliko km2 sasvim dovoljno, imamo planina ne znamo đe ćemo s njima.....ali mi 40 godina bukvalno ništa niejsmo uradili, osim što smo devastirali! I oćemo dobit, oćemo da zarađujemo i živimo od devastirane Crne Gore, mora i planina!? Netje da može....
A kad se već pominju komšije, moram reći da je Kopaonik bukvalno sa prosječnim kapacitetima postao destincija br1 samo zbog ulaganja i razvoja, Zlatibor od planine koja nije imala bez jednu jedinu stazicu za đecu početnike, postaće za par sezona destinacija br 1 za đecu i rekreativce (iako je već uzeo primat u regionu za odmor, šetnju, čak su i skijaši od ove godine počeli da razmišljaju o njemu kao o skijaškoj destinaciji a tek će , a roditelji će imati lijepih sadržaja....šestosjedi, gondole, pokretne trake, sve toplo, sa kabinama grijanjem nove staze prave, izmišljaju)
Ne pominjem Kopaonik, da ne nabrajam, sigurno vodeći u ex YU, onda Tornik-tri staze, 40 topova i restoran na vrhu, restoran u podnožju,šestosijed i dva lifta, Staru planinu-16 km staza, hotel visoke kategorije, četvorosjed, liftovi, gondola, , Brezovica 9 staza, liftovi, dvosijed, jednosijed, Divčibare sa više liftova i nekoliko staza, Obudojevica-najposjećenije skijalište za obuku, Zlatar-Nova Varoš sa tri staze, liftovima, četvorosijedom, i bebi liftovima,Crni vrh-sa nekoliko staza, dvosijedom i litom, trenutno se gradi Hayat tamo a vjerujem odma uz njega će i više staza i neki moderni šestosijedi i gondole, i još desetak mjesta koja imaju po jednu dvije staze i jedan lift...da ne zaboravim da većina ovih mjesta ima i klizališta i bazene....a mi imamo istu žičaru na Savinom Kuku već 50 godina, Rožaje sam se kao dijete vozila žičarom (bogomi je to davno bilo) sigurna sam da se nije ništa promijenilo, Vučje ima tu jednu stazu i jedan lift evo godinama....eto barem je taj Kolašin napravio sestosijed i koju stazu....ali što je bolje kad do naših skijališta ne možeš doć kad zapada snijeg, a ako nema po metra snijega nema što ići jer nema topova....
Mene ovo strašno nervira jer da je pola pokradenih para uloženo u našu turističku privredu "bog bi nas vidio"
More
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks