Page 459 of 1402 FirstFirst ... 359409449455456457458459460461462463469509559959 ... LastLast
Results 11,451 to 11,475 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ovakve planine, ovakvo more...i ne treba ništa da imamo!
    Zapuštene šume i zagađeno more 😀
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    To sto su oni srbi, genocidni narod. A s obzirom da su takvi, ne mogu oni nikako da budu bolji od drugih, pa nebitno sta pokazuju podaci.
    A i Rakun je to rekao, pa......

Ne ljubim Srbe, ali sam realan... U zadnje vrijeme pratim situaciju i citam bas dosta. I ono, ne cvjetaju tamo ruze, pogotovo ne za narod, ali za razliku od nas kod njih situacija godinama je sve bolja i bolja... Koliko toliko ali je bolja - otvaraju se fabrike, grade se autoputevi, tuneli se probijaju, strani investitori dolaze, izvoze...

Dok kod nas ne vidim nesto previse angazmana... Autoput - jedan od najskupljih po km u Evropi - kasni godinu i kusur za realnim planom, danas sam se vozio od PG do Kolasina 40 godina starim tunelima da te jeza uhvati, strani investitori su dovedeni od strane DPS-a i pogasili su sve sto vrijedi u ovoj zemlji, ne izvozimo aposlutno AMA BAS nista...

Ono, ne znam sta je valjani parametar da se skonta uspjeh jedne drzave.... Ne kontam po cemu to mi prednjacimo i po cemu smo upravo mi Monte karlo ?

Ove cemo se godine zaduziti 450 miliona eura (25% budzeta) minimum da bi bilo da se isplacuju plate metiljima po raznim drzavnim firmama. I da ne duzim..
    Zelim da mi neko odogovri, zivo me zanima... Sta je to sto nas cini "liderom u regionu" po bilo cemu
    Last edited by Gandalf_White; 23-02-17 at 18:30.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Znacajno je za Srbiju i njen izvoz Crna Gora ubjedljivo najbolje trziste jer uvozimo skoro pola milijarde eura od njih sto je za zemlju sa 625 hiljada stanovnika potpuno nenormalna brojka. Recimo u Hrvatsku,sa kojom po prvi put od kad se raspala Jugoslavija Srbija ima suficit u 2016 izvoz je skoro dvostruko manji nego u Crnu Goru iako je ogroman broj firmi iz Srbije u vlasnistvu hrvatskih kompanija.
    Normalno bi bilo da nasa vlada ekonomskim mjerama i direknim pregovaranjem natjera srbijanske firme da otvaraju ovdje radna mjesta ako misle da i dalje valjaju ovdje stotine miliona.
    Pa samo Imlek i Knaz Milos ja vjerujem 100 miliona prodaju pa onda nek otvroe pogon tamo pogon amo i zaposle ljude.
    U farmaciji su to uradili Galenika i Hemofarm iako oni ne prometuju u CG vjerujem u vrh glave 10-15 miliona eura a u Hemomontu i Galenici radi preko 200 ljudi.
    Da tom logikom pritisnu se veliki srbijanski proizvodjaci za 5 godina moglo bi se napraviti 10.000 radnih mjesta lagano!

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

P.S. Izvoz softvera Srbiji donosi oko 700 miliona godisnje i izgleda da samo oruzja izvezu vise ( oko 750 miliona eura)

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne ljubim Srbe, ali sam realan... U zadnje vrijeme pratim situaciju i citam bas dosta. I ono, ne cvjetaju tamo ruze, pogotovo ne za narod, ali za razliku od nas kod njih situacija godinama je sve bolja i bolja... Koliko toliko ali je bolja - otvaraju se fabrike, grade se autoputevi, tuneli se probijaju, strani investitori dolaze, izvoze...
    toliko je bolja da bi i onaj kukali terorista iz Gvantanama što su ga poslali u Srbiju radije da ga vrnu nazad

http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=1233022

#nijenjuz
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    729
    Thanked in
    529 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    P.S. Izvoz softvera Srbiji donosi oko 700 miliona godisnje i izgleda da samo oruzja izvezu vise ( oko 750 miliona eura)
    E, da je ovaj terorista programer ili, da nije terorista pa da ga ubače u fabriku oružija

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

mozes mislit kad bi volio u gvantanamo da ga vrate.....

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    toliko je bolja da bi i onaj kukali terorista iz Gvantanama što su ga poslali u Srbiju radije da ga vrnu nazad

http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=1233022

#nijenjuz

Mo'sh misliti kako je tipu koji izgleda kao ganci i ne prica srpski u homogenoj sredini. Dje ga gledaju ili kao gancija ili kao imigranta. Ne postoji sansa za socijalni zivot, posao ili obrazovanje...

Iskreno zao mi ga .. .

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    E, da je ovaj terorista programer ili, da nije terorista pa da ga ubače u fabriku oružija

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Nek mu daju lager listu i na procenat😀

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Pit bul koji je napao djevojčicu vraćen vlasniku

...jer ima još djevojčica koje treba napasti :nightmare:
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Zapuštene šume i zagađeno more 
    nažalost....mi mislimo da nam je bogom dana ljepota sasvim dovoljna i da nemamo potrebe da išta čuvamo, unapređujemo, pa i modernizujemo...imamo divnu obalu, vjerujem za ovoliko km2 sasvim dovoljno, imamo planina ne znamo đe ćemo s njima.....ali mi 40 godina bukvalno ništa niejsmo uradili, osim što smo devastirali! I oćemo dobit, oćemo da zarađujemo i živimo od devastirane Crne Gore, mora i planina!? Netje da može....
    A kad se već pominju komšije, moram reći da je Kopaonik bukvalno sa prosječnim kapacitetima postao destincija br1 samo zbog ulaganja i razvoja, Zlatibor od planine koja nije imala bez jednu jedinu stazicu za đecu početnike, postaće za par sezona destinacija br 1 za đecu i rekreativce (iako je već uzeo primat u regionu za odmor, šetnju, čak su i skijaši od ove godine počeli da razmišljaju o njemu kao o skijaškoj destinaciji a tek će , a roditelji će imati lijepih sadržaja....šestosjedi, gondole, pokretne trake, sve toplo, sa kabinama grijanjem nove staze prave, izmišljaju)
    Ne pominjem Kopaonik, da ne nabrajam, sigurno vodeći u ex YU, onda Tornik-tri staze, 40 topova i restoran na vrhu, restoran u podnožju,šestosijed i dva lifta, Staru planinu-16 km staza, hotel visoke kategorije, četvorosjed, liftovi, gondola, , Brezovica 9 staza, liftovi, dvosijed, jednosijed, Divčibare sa više liftova i nekoliko staza, Obudojevica-najposjećenije skijalište za obuku, Zlatar-Nova Varoš sa tri staze, liftovima, četvorosijedom, i bebi liftovima,Crni vrh-sa nekoliko staza, dvosijedom i litom, trenutno se gradi Hayat tamo a vjerujem odma uz njega će i više staza i neki moderni šestosijedi i gondole, i još desetak mjesta koja imaju po jednu dvije staze i jedan lift...da ne zaboravim da većina ovih mjesta ima i klizališta i bazene....a mi imamo istu žičaru na Savinom Kuku već 50 godina, Rožaje sam se kao dijete vozila žičarom (bogomi je to davno bilo) sigurna sam da se nije ništa promijenilo, Vučje ima tu jednu stazu i jedan lift evo godinama....eto barem je taj Kolašin napravio sestosijed i koju stazu....ali što je bolje kad do naših skijališta ne možeš doć kad zapada snijeg, a ako nema po metra snijega nema što ići jer nema topova....
    Mene ovo strašno nervira jer da je pola pokradenih para uloženo u našu turističku privredu "bog bi nas vidio"
    More
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

nadam se da ga je policija uputila fino na njegove dužnosti i obaveze kao vlasnika psa...Uh, vala mnogo jada! Čuš vratili psa koji je onako rastrgao mrčenu pudlicu i bebu bi da je majka nije izvadila iz kolica?!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

zar je moguće da nisu uspavali ovu džukelčinu i pritvorili vlasnika zbog teškog ugrožavanja bezbjednosti građana?! pa stvarno treba da nestanemo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Тешко да било која држава у Европи има услове које имамо ми, али ми то не умијемо искористити. Не морамо само јурити свјетску ``елиту``него нормалне људе из Европе и окружења. Постали смо Мека за криминал,проституцију итд. Котор по свему судећи неће више бити под Унесковом заштитом итд. Сјевер који по мени има више потецијала за туризам јер буквално 12 мјесеци у години може трајати сезона.

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Pa nismo valjda baš toliko rđavi? :mrgreen:
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nadam se da se sprdaš sa nama. Pričaš kako jake firme u Srbiji zapošljavaju desetine hiljada radnika što bi bilo ekvivalentno 1000 građana Crne Gore. Mislim da je 2+2 uvjek 4 kakvu god ti ljubav gajio prema Vučini

U državnim firmama im radi 780.000 ljudi(podatak iz 2014,iz iskustva vjerujem da su otpustili nešto nepodobnih i zaposlili isto toliko, ili više podobnih) i imaju više penzionera nego radnika. Stopa nezapošljenosti im je 53,2%.

Jeste da je potpuna misterija (za mene) kako je DPS uspio da opustoši zemlju sa toooliikoo potencijala koliko ima Crna Gora ali REĆI DA JE SRBIJA EKONOMSKI IZNAD BILO KOGA U EVROPI(kontinentu) JE ŽALOSNO

eo ovako

Monsi koje parametre uzimamo kao mjerilo ekonomskog prosperiteta jedne drzave ?
    Ako je izvoz ili pokrivenost uvoza izvozom tu je srbija ispred nas koliko smo mi iza francuske.
    Ako cemo o proizvodnji onda me je sramota da pricam o tome.
    Hocemo li javni dug ?
    Velicine stranih investicija ?
    O putnoj ili elektro infrastrukturi ?
    O energetskoj zavisnosti/nezavisnosti?
    Ako cemo o fabrikama ili o broju zaposlenih u Cg je oficijelno 22% neoficijelno je sigurno 35%. ( u srbiji je 19%)
    Evo su jaci po prometu u turizmu sto je nasa najjaca grana.

Hocete da uzmete parametar prosjecne plate koja je lazh ?

Oficijelni podaci Zzzcg su da preko 50% zaposlenih prima platu do 250eur a jos 25% ispod 400. Sto ce reci da 75% zaposlenih prima platu debelo ispod prosjeka...

Dakle sta su vasi parametri da smo mi katanu ispred srbije u Bilo cemu osim u evroatlanskim integracijama ( facepalm )

P.S.

U sliku ekonomskog prosperiteta Ne racuna se desetak hiljada sto je prodalo zemlju rusima i strancima pa se chekur sa besnim autima i stanovima u siti kvart...

#pravdazaMaike
    Last edited by Gandalf_White; 23-02-17 at 23:54.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zar je moguće da nisu uspavali ovu džukelčinu i pritvorili vlasnika zbog teškog ugrožavanja bezbjednosti građana?! pa stvarno treba da nestanemo
    Ruka sapi te prati. Pazi kako se obracas gospodinu psu.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Eo jedne tuzne price. Da ako vidi i odje kakav dobar cojek da pomogne.
    https://www.facebook.com/permalink.p...00011657195099

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,418
    Thanked in
    392 Posts

Dobri i posteni Beco Dosljak, da nije takav ne bi ovako zavrsio, veliki pjesnik za djecu. I to sto napise sve razdijeli, bas dobricina, cudo od covjeka. Nazalost znam za njegovu pricu odavno, katastrofa.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Hocemo li javni dug ?
    Hoćemo
    Srbija na kraju prošle godine 25 milijardi eura, a Crna Gora nešto iznad 2 milijarde. Srbija je na kraju prošle godine bila zadužena više od 71% BDP-a, a Crna Gora 65% (uključujući autoput)
    Velicine stranih investicija ?
    Tipa Etihard, Beograd na vodi i NIS ? Daleko takvi investitori od Crne Gore
    Ako je Crna Gora napravila GROZNE i LOPOVSKE privatizacije, Srbija je to puta 2
    Priča oko Etiharda tj Air Serbia je nadam se poznata i ponavljana dovoljan broj puta da i maniti shvati
    Beograd na vodi - Arapi koji trebaju da uplate milijarde do sada su uplatili 22.000 Eura (slovima DVADESET I DVIJE HILJADE EURA)
    NIS kao najveća investicija je zakopala Srbiju dublje i od Etiharda i od Beograda na vodi jer im je rudna renta ka Rusiji 3% (ako ne računamo okupirane zemlje nema na planeti takvog primjera). Znači što se tiče najveće investicije u pitanju je pretvaranje odnosa Rusija-Srbija u odnos Rumunija-SSSR. Doduše za NIS nije kriv Vučić već Tadić

O putnoj ili elektro infrastrukturi ?
    NE znam da li pričamo još o Titovom dobu ali u zadnje vrijeme (čitaj desetak godina) 40km autoputa. Tačka

Ako cemo o fabrikama ili o broju zaposlenih u Cg je oficijelno 22% neoficijelno je sigurno 35%. ( u srbiji je 19%)
    dobro ubači to "sigurno 35%". Gdje ti je ta prognoza za Srbiju ?

Evo su jaci po prometu u turizmu sto je nasa najjaca grana.
    Bravo, zemlja koja je teritorijalno 10x veća od Crne Gore je imala 200 miliona eura više prometa. I to ne stranaca

Hocete da uzmete parametar prosjecne plate koja je lazh ?

Oficijelni podaci Zzzcg su da preko 50% zaposlenih prima platu do 250eur a jos 25% ispod 400. Sto ce reci da 75% zaposlenih prima platu debelo ispod prosjeka...
    Interesantno da sve zvanične podatke Crne Gore predstavljaš kao LAŽ, a sve zvanične podatke Srbije kao ISTINU.
    U Srbiji da je istina samo ono što Vučina kaže pa kada se otkrije da nema ništa dalje od istine svi su izdajice koji bi njegovu glavu
    PS.
    Ne reče kolika je nezapošljenost u Srbiji

U sliku ekonomskog prosperiteta Ne racuna se desetak hiljada sto je prodalo zemlju rusima i strancima pa se chekur sa besnim autima i stanovima u siti kvart...
    Ni to što su Arapima dali pola Vojvodine za 60€ po hektaru dok srpski seljak to isto mora da plati 400 €
    Ni to što Srpski seljak iz Vojvodine proda porodičnu kuću Arapinu
    Ni to što Srbin proda stan Crnogorcu ili Kosovaru
    Ni to što Vučina od kako je na vlasti krpi budžet tako što krade penzionerima koji imaju više od 120 € mjesečno penzije, valjda računa da je 120 € dovoljno za život
    Ni to što Vučina od kako je na vlasti krpi budžet tako što je smanjio plate svima koji primaju više od 220€
    .
    .
    .

PS.
    Kažem, ne razumijem kako je DPS uspio da zakopa jednu fantastičnu zemljicu kao što je Crna Gora (mislim da ja to ne bih mogao ni da se potrudim) ali reći da je Srbija ispred bilo koje države (Kosovo ne računam kao državu) je budalaština
    Last edited by Rakun; 24-02-17 at 01:35.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nista mi nisi dokazao kako smo bolji od njih...

80% je javni dug CG... Btw... I u to 65% nije uslo 2.2milijarde. za autoput jer da jeste dug bi onda bio 130%

#pravdazaMaike
    Last edited by Gandalf_White; 24-02-17 at 01:43.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ne znaš što je pozadina priče

Evo nečega što niko ne vidi:
    Što će reći da ga je neko udario ili ga je ta pudlica ujela prije nego što je dotični kidisao
    Pitovi su generalno mirni psi. Zabilježeno je više napada od zlatnog retrivera nego od pita

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nista mi nisi dokazao kako smo bolji od njih...

80% je javni dug CG... Btw... I u to 65% nije uslo 2.2milijarde. za autoput jer da jeste dug bi onda bio 130%

#pravdazaMaike
    Ma pravi si brilijantin
    Ponovo koristiš svoju odokativnu metodu kao je Crna Gora u pitanju, a kad se radi o Srbiji sve što tvoja ljubav izgovori (Bog mu dao dobar porod) to je istina. Nisam imao pojma da Vučina ima botove tog kalibra i u Crnoj Gori

Zvanični podatak
    je da nam je javni dug na kraju prošle godine bio 65%, a da će tek 2019 godine porasti na 75%

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ne znaš što je pozadina priče

Evo nečega što niko ne vidi:

Što će reći da ga je neko udario ili ga je ta pudlica ujela prije nego što je dotični kidisao
    Pitovi su generalno mirni psi. Zabilježeno je više napada od zlatnog retrivera nego od pita
    Ta pudlica je jorksirski terijer koga ce on ugristi i pit bull je dotrcao do vlasnika i bukvalno ga iz ruka oteo vlasniku.
    Covjek je samo mogao da gleda i prozborio je jedino "kako cu zeni rec". pokusavali su da ga spasu al dzaba nisu ga mogli razdvojiti, bukvalno su ga stolicom mlatili nije pustao.
    Onda je ugledao zenu sa dijetetom i krenuo ka njima, narod je povikao da se cuva psa da je agresivan. Zena je uspjela da podigne dijete na grudi, mislim da ga je tu spasila.
    Zvuk nije ispustao jer su mu operisane glasne zice, i sav je u oziljke ocigledno je koristen za borbu.
    E sad sam nedje cuo da ga je ovaj covjek udomio ali nisam siguran

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Ta pudlica je jorksirski terijer koga ce on ugristi i pit bull je dotrcao do vlasnika i bukvalno ga iz ruka oteo vlasniku.
    Covjek je samo mogao da gleda i prozborio je jedino "kako cu zeni rec". pokusavali su da ga spasu al dzaba nisu ga mogli razdvojiti, bukvalno su ga stolicom mlatili nije pustao.
    Onda je ugledao zenu sa dijetetom i krenuo ka njima, narod je povikao da se cuva psa da je agresivan. Zena je uspjela da podigne dijete na grudi, mislim da ga je tu spasila.
    Zvuk nije ispustao jer su mu operisane glasne zice, i sav je u oziljke ocigledno je koristen za borbu.
    E sad sam nedje cuo da ga je ovaj covjek udomio ali nisam siguran

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

da li je istina da vlasnik sprema pse za borbe,tako se prica u Tivtu...

Page 459 of 1402 FirstFirst ... 359409449455456457458459460461462463469509559959 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)