Zasto bi je iko dirao kad je Klinton dinastija prakticno ugasena? Irelevantni su i nigdje se ne pominju. Jedino sto im je ostalo je da pokusaju da plasiraju cerku u politiku. Sa druge strane Tramp ne moze dan da provede bez novog skandala. Da hoce makar da se opameti i da ugasi Twitter nalog to bi mu veliki plus bio.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Zasto sto su politicari i sto su pravili nevidjene gluposti za jedne politicare i sto su imali najvecu finansijsku snagu ikad vidjenu. Tramp nije politicar, on je soumen, njemu definitivno nije mjesto tu dje je, ali on je tu i to mora biti poraz Amerike kao drustva i politicke snage. Njih je dobio neko iza koga ne stoje ni blizu kao iza nje, sa mnogo boljom i pametnijom strategijom ispostavilo se i pricom koja je mnogima ekstremna ali je drustveno moralna korektnost i drustveno prihvatljive norme koje su uspostavljene dovele do ovoga.
Naravno da nece, Tramp je razmazeno deriste, pritom egomanijak i velika tvrdoglava mazga, on zivi od skandala i za skandale i ne moze, niti umije da cuti i prihvati kritiku.
Last edited by Jakuza; 12-02-17 at 22:42.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Stvarno cemo o ovome da pricamo? Znaci Klintonovi nisu u politici tri-cetiri decenije?![]()
Ne radi se o tome. Kazes niko ne dira Hilari. Ja pokusavam da ti objasnim zasto. Ne pominju se nigdje i ne obavljaju nijednu vaznu funkciju. Sad su obicni civili i niko nece da gubi vrijeme na njih. Procitao sam negdje da vise nece ni da im placaju da drze govore. Toliko ih je pobjeda Trampa upropastila![]()
Ali ona takva kakva je i sa tim nevidjenim glupostima koje je radila je bila gurana na sve nacine i bila najjaci adut Demokrata da bi na kraju izgubila od covjeka koji pojma o politici nema i koji ni zeru bukvalno njene politicke snage i moci nije imao. I to je donio pobjedu znas i sam protiv koga vec u republikanskoj stranci prvo, protiv dva kandidata koja su u samoj stranci bili mnogo vise gurani od njega, kao i od raznih mocnika koji su zeljeli Kruza i Rubija, a od Trampa bjezali najstrasnije. Da bi na kraju sam maltene iznio najvecu pobjedu Rebulikanaca tokom cijelog jednog vijeka. Zamisli samo da je Tramp imao njene propuste, pa zavrsio bi u zatvoru lagano. Vise se pricalo o njegovom govoru mrznje protiv zena nego o stvarnom problemu koji je Hilari napravila. Eto pomenuo si Celsi, eno je na tviteru buduca politicarka najvjerovatnije i nasljednica politicke loze Klintonovih, prosipa se najstrasnije pa je opet niko ne dira. Jasno je da se hajka vodi najstrasnija protiv Trampa, ali moze trajati godinu, godinu i po dana i onda ce stati. A da ce se on smiriti to nikako. Previse je razmazen, tvrdoglav i egmonanijak da bi precutao i taktizirao. On je i pobijedio zbog svog stava i nastupa.
Ipak najjace mi je kad o njemu pricaju kao o nekom degenu. On sigurno nije idiot, moze da se pravi da je idiot, ali da je idiot nikako. Sve moze da mu se osporava, ali da je sposoban i uporan ne moze.
Last edited by Jakuza; 12-02-17 at 22:55.
Jer osim mame i tate nikome nije stalo do nje. Klinton je gubavo ime sad i niko nece da im pridje.
Pobijedio je zbog Banona i zbog toga sto mu je protivnik bila Hilari. Sanders bi ga oprao.
Ta prica da se pravi je zavrsena onog momenta kad je nastavio da se ponasa na isti nacin i nakon ulaska u Bijelu Kucu. Ispadi po tviteru su sasvim dovoljan pokazatelj i bez medijske paznje. Ako izgleda kao patka, kvace kao patka i hoda kao patka...
Sanders ga nikad ne bi poijedio, ja bih npr. da sam americki drzavljanin glasao za Bernija i po meni Berni je idealan da bude predsjednik SADa ali Berni je socijalista, njega bi Tramp tek upropastio. Proci ce dosta vremena dok SAD budu imali predsjednia kao sto je Berni. E Obama bi ga dobio, jer je sve ono sto Amerima treba, plus politicar koji bi ga unistavao tokom debata i imao konkretne odgovore. ALi vidjeli smo kakav je Obama ispao, a ne sumnjam da ce ga istorija pamtiti kao jednog od gorih predsjednika. Republikanci vec sad rade sve da i ono dobro sto je uradio mu oduzmu.
Last edited by Jakuza; 12-02-17 at 23:00.
Nisi dobro pratio. Socijalizam nije bio vazan. Ako moze fasista da pobijedi moze i socijalista. Ljudima su standardni politicari presrali i to je bila tema ovih izbora. Ljudi su trazili nekoga ko ce da brine za njih. Izbor bi im bio milijarder koji vrijedja zene i manjine ili covjek koji ima istorijat borbi za jednakost i koji je marsirao sa MLK.
I Tramp i Hilari su imali negativnu omiljenost americkog naroda. Bukvalno jedini kandidat koji je bio u plusu sto se tice percepcije javnosti je bio Sanders a izgubio je samo zato sto mu je namjesteno. Ne zaboravi i to da je Hilari imala skoro 3 miliona vise glasaca od Trampa a da je i Sandersova retorika je bila populisticka, ali iskrena i narodna. Hilari nikad nije rizikovala niti je znala kako da se priblizi narodu. Standardni ljigavi politicar od starta do gorkog kraja. Pa opet uze vise glasova od Trampa. Uzmi u obzir i da je na primjer na Floridi vise glasaca glasalo za izmisljene kandidate poput likova iz filmova itd. nego sto je bila razlika izmedju Trampa i Hilari. To su sve glasaci koji nisu htjeli nijednog od ta dva kandidata. Velika je vjerovatnoca da bi glasali za Sandersa. A tu su i svi oni koji su glasali za Trampa jer su bili u kampu #neverhillary.
Last edited by VanjaTheMan; 12-02-17 at 23:10.
Ovdje primjecujem previse wiki jutjub pricu. Da li ste vi citali kakvu knjigu o diplomatiji, ime Kisindzer i to...
Previse ste mi nesto institucinalni, mislim rasprava tramp vs putin ne vodi nikud, ne kapiram poentu...
Tramp je totalni imbecil, presjednik je zato sto je neko tamo zelio da bude tako a najmanje je on zasluzan zato...
Ovo ce biti jedini presjednik koji nece docekat cetvorogodisnji mandat a da nece biti ubijen.
Mark my words.
Nisam siguran, Amerika nije spremna za okorelog socijalistu a la Sanders, iako bih volio da grijesim. Ali Tramp je znao dje treba da pobijedi, on nije gubio vrijeme na mjesta na koja je znao da sigurnio gubi, dok je Hilari potpuno nejasno organizovala skupove u drzavama koje su unaprijed izgubljene. I sam je rekao, da su mi trebali ukupni glasovi imao bih drugaciju strategiju i isao po ukupne glasove, jbg sistem je takav kakav je, i nije bitno na kraju dana uopste ko je imao veci broj glasova. Mada Demokrate su definitivno u prednosti kad bi se glasalo na ukupnom nivou.
Slazem se ja da su im dosadili politicari klasicni ali opet one debate su bile presmijesne, ja sam mnogo vise ocekivao od Trampa u predsjednickoj kampanji, jer je na izborima unutar stranke raznio i pojavom i nastupima i bas bio pravo osvjezenje. Posle to ni blizu nije bilo to, a na samim debatama su se vidjele sve njegove slabosti jer on nije politicar, a bakutaner tek nije znala dje udara. Ne sumnjam ja da bi ga Sanders vokabularom i znanjem unistio, ali da bi mu to donijelo pobjedu mislim da nema sanse. Jos je Hilari imala sve feministicke glasove maltene i zestoku podrsku svih javnih faca, koje imaju armije fanova opet. Bas smo ovdje i komentarisali, ja ne smijem ni da zamislim debatu izmedju Mila i Trampa/Hilari, a kamoli npr. Putina i Trampa/Hilari, to ne bi humano bilo uopste. Zato sam siguran da su Demokrate ponovo imale Obamu lagano bi pobijedili, ali da ih je predstavljao Sanders i ne bas. Opet volio bih da grijesim, ali mislim da je taj socijalisticki pristup jos uvijek unaprijed osudjen na poraz.
Last edited by Jakuza; 12-02-17 at 23:16.
Ako Tramp kaže da treba razgovarati sa Kinom oko Sjeverne Koreje jer smatra da je to njihov igrač a ista ta država svaki susret na relaciji USA-Japan iskoristi da pošalje raketu u teritorijalne vode Japana ( a to važi i za Južnu Koreju ) onda sama pofilacija NATO saveza gubi svaki smisao !!! Ako dodamo da je VB izašla iz EU zbog ( makar im je to bilo na vrhu prioriteta ) čelika i njegovog uvoza u EU od strane Kine da prosto gube tržište a EU na sve odgovorila na način da je ova godina označena kao godina velike saradnje izmedju nje i Kine !!! Za sad se još uvijek forsira priča ( od strane EU i demokrata u USA ) da je Rusija jedini problem i prijetnja ( kao neki zajednički sadržalac ) ali polako stvari postaju jasnije i za NATO mnogo komplikovanije ali vrijeme će pokazat jel u sporenju sa zapadom bolje imati kreni-stani varijantu kao Rusija ili jasno zaprijetit kao Kina ...
deuscroix
ali ti migranti će negdje morati da žive i neko će morati da ih izdržava, shvataš li da gomila ljudi to ne želi?! Pogotovo zato što u samoj USA imaš milione ljudi sa nesređenim prebivalištem itd. da ne pominjemo bezbjednosnu situaciju
država nije socijalna ustanova, mnogi to ne kapiraju
She is only here to annoy herself!
Da, da, shvatam, zato i ne treba zabraniti pristup SVIMA. Ako ima sposobnih, obrazovanih ljudi, koji će uspjeti da prođu već rigoroznu viznu kontrolu USA, zašto ih ne puštiti ? Razumijem da ne treba prihvatati neobrazovane.
Patoloski lazov:
http://www.smh.com.au/world/bernie-s...12-gub8vg.html
Njegove kolege vele ovo:
http://www.mirror.co.uk/news/world-n...health-9807448
Ajmo:
http://observer.com/2017/02/donald-t...ssian-embassy/
TAKUMI
Samo da se prisjetimo posljednje epizode:
Tek je prošlo dvadesetak dana i nikad se ne iznenadim svakodnevnim glupostima, jer mi je uvijek u mislima:
“Optimism is nice, if you can swing it. But you’ve got to be careful, because it can feed into the normalisation of Donald Trump. Because he is not normal. He is abnormal”
Vjerujem, međutim, da ni sâm John Oliver nije pretpostavljao da će imati ovoliku tonu materijala za prvu epizodu novog serijala.
Dick Laurent is dead!
Ja ne znam dje je lik gledao novog John Olivera??
To je valjda tek u 11 po USA vremenu
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Zar nije čika Donald istakao da Kinu smatra za neprijatelja? Nato kao nato je veći od Trampa a neće ga se odreći ni Velika Britanija. Jedini kompromis koji ja tu vidim će biti vjerovatno ispunjenje zahtjeva da i druge članice malo više odriješe kese.. Svi se zalijeću oko odnosa Trampa i Rusije a vjerujem da se ni tu neće ništa bitnije promijeniti, možda će otopliti malo ti odnosi i to je to. Obje zemlje imaju svoje sopstvene agende koje se neće preklapati. Jedina pozitivna stvar kojoj se nadam iz svega toga - jača EU (u vojnom a i spoljno-političkom smislu).
Nego tek je zasio u tu fotelju i zasad je djelovanje ograničio na US tlo uz sporadične ekcese u Jemenu.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks