Sto vise km to je preciznije.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Audi a4 allroad quattro 3.0tdi automatik
7.7l/100km zadnji rezervoar, mjesovita voznja (80% otvoreni put)
Upaljac.
Može to bolje ako je 2012+
Koje je godište?
koliko ti trosi kroz grad?
Ja ne znam ljudi sto se fatate potrosnje kroz grad, svako trosi kroz grad, mene golf 5 1.9 kroz grad trosi 7-7.5
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Moze sigurno, no imam malo teze stopalo. 2010 godiste
Po gradu bas pojma nemam koliko trosi
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
I novi 3.0 tdi samo litar više od tog 1.9 tdi
Poz za Fabiju. Javi se nedje da platis kafu i ispljujes mi vozilo.
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
A ja sam ti odavno rekao. Mislio sam da ces uzet Infinitija ali nista![]()
TAKUMI
I ja isto, al mi je bilo previse da uzmimam 3.5 hibrida. Dizela me bilo strah.
Quattro je majka
Generalni problem sa tim je variranje u zavisnosti od uslova. Precizno jeste, uz pratece uslove koji dovode do smanjenje ili povecanje potrosnje.
Ta logika je netacna, sto vise, racunanje na 100km je preciznije nego na 500km kao sti si rekao.
Ako si potrosio 3.4 litra a presao 42km onda ti je prosjecna potrosnja 8 litara na 100km... = 3.4 * 100 / 42 = 8
Nije nego vrlo jednostavno, formula je konstantna, uslovi nisu...
Last edited by Sharpz; 28-01-17 at 22:27.
Ne treba da koristis nick Sharpz nego Tupz.
Ako si fulirao rezervar (bez kapi vazduha unutra) i vozio si 40 km i dodjes na pumpu i zbog evaporative sistema u rezervar imas litar zaglavljenog vazduha i u rezervar ti stane samo 3,2 litra, potrosnja po ovome bi trebala da bude 8 l/100 km, za tih 40 km u rezervar bi moglo da ti stane 4,2 litara, sto znaci da za 40 km si potrosio 4,2 lit sto znaci da ti je potrosnja 10,5 l/100 km, sto ti je za 24,1% veca potrosnja nego ona koju ti izracunas. Znaci greska je 24,1%.
Now, vozio si 400 km i dosao si da sipas do cepa. Opet imas litar vazduha u rezervar i stane 41 litar. Potrosnja u ovom slucaju bi bila 10,25 l/100 km. A posto je trebalo da stane 42 (jer si toliko potrosio) stvarna potrosnja bi bila 10,5 l/100 km. Ovdje greska je 2,5%.
U prvom slucaju greska je 24,1%, zbog jednog litra. U drugom zbog istog litra je 2,5%. Pa kad je onda preciznije?
TAKUMI
Ja sam potpuno prijatno iznenadjen potrosnjom mog gti-a, a oprostio bi mu i da je 4-5 litara vise.
mislis da je potrosnja ista kad auto ima kilometrazu 10000km,ili kad predje 500000km?
Never. NEVA!
TAKUMI
Možda je bio garandžiran.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks