Kako skontah radi se o metastazi a to nije za chekanje,odobrenje,papirologiju,
Kako skontah radi se o metastazi a to nije za chekanje,odobrenje,papirologiju,
...
Moja tetka je sa metastazama čekala magentnu rezonancu, sa oznakom HITNO, zakazano za dva mjeseca najranije. Umrla je mjesec dana prije zakazanog termina. Trebalo je snimiti stomak da se vidi kakvo je stanje, pri tome je ležala na onkologiju, znači trebalo je samo da je prevezu do magnetne i završe to. Stoka.
Žao mi je samo što nijesam otišla ja na zakazani termin i predala im umrlicu.
Jadno dijeteTek je počela da živi
Evo pismo njene majke, tužno
"Postoje trenuci u životu zbog kojih pomislite da je dobro što ste se rodili: prvi poljubac i prvo zaljubljivanje, pa onda i pravo zaljubljivanje, prva diploma, zagrljaji nekoliko dobrih prijatelja u pravom trenutku, rođenje djeteta. Vjerujem da svako od nas nosi ove momente duboko u srcu, zaključane kao mali podsjetnik da je život dobar.
I postoje momenti kada ne pomislite, nego zaista, duboko osjetite da je bolje da niste živi, da ne postojite i da vas jednostavno nema. Vjerujem da je svako od nas iskusio i takve momente. Težak je bio za mene momenat kada mi je tata umro, teško mi je bilo i kada je moj muž prvi put zaplakao, teško mi je bilo kada su mi blizankinje, tek rođene mrvice završile na neonatologiji dva mjeseca. Teško je bilo i kada su mi sestru udarila kola, i zaista je ponekad teško što je moja majka u lošem zdravstvenom stanju.
Ipak, ne postoji ništa, ali ništa što može da bude toliko teško kao kad vam doktor kaže da vaše dijete, vaša predivna, pametna, plavooka, vesela, mudra djevojčica ima rak. Ne postoji ništa gore nego kad vam doktor kaže da su šanse za izlječenje male.
Sjećam se jasno svakog trenutka koji je bio težak za mene i koji mi se jednako duboko urezao u srcu kao i oni lijepi momenti. Ali, ničega se ne sjećam od trenutka kada je Selena dobila zvaničnu dijagnozu. Moj mozak, moje tijelo, ruke, oči, moj život nemaju snage da prime toliko tešku vijest.
Neuroblastoma, četvrti stepen, dakle maligni kancer, vrlo rijedak i težak za liječenje naselio je stomak moje djevojčice. Ona već teško hoda, redovno je boli stomak i kopni, kao neki mali, plavi cvijet koji živi bez sunca. Naše sve nam nestaje pred očima, širi se to crnilo po tijelu, i jedini lijek je zapravo otrov- najteža vrsta hemoterapije koja prvo treba da smanji taj monstruozno veliki rak, pa onda operacije, nove hemoterapije. U najboljem slučaju, pred nama je teška terapija duga najmanje godinu i po.
Pomažu mi po malo oni dobri momenti zaključani u srcu sa početka moje priče, ali ne puno. Pomaže i Nika, Selenina sestra i njeno totalno neznanje o dubini ludila u kojem smo se našli. Pomaže ponekad, za sada rijetko, nada da ce Selena uspjeti da bude van loše statistike, da će se njeno malo tijelo izboriti sa terapijom koju ni jedno dijete ne zaslužuje. I pomažu mi toliki dobri ljudi koje smo nenadano sreli na početku ovog našeg puta, njihova dobrota i volja da pomognu.
Više ne mislim da je život dobar. Ali mislim da može da bude opet, jednog dana.
Aida Ramusović"Evo se srce malo zahvalilo
Na ova dva gofundme racuna za 24 sata prikupljeno skoro $23,000 od 370 donatora, vecina potpisana imenom i prezimenom. Sve pohvale dobrim ljudima. Nadajmo se da ce pomoci Seleni da sto prije ozdravi.
https://www.gofundme.com/selenas-healing
https://www.gofundme.com/help-selena-beat-neuroblastoma
Last edited by avet; 27-01-17 at 06:26.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Rakune osim sto odje hejtujes i mracis po cijeli dan podji i uplati neku paru za ovu djevojcicu
Znači, Rusi su mogli ostat tamo, ali su se samoinicijativno povukli da bi skresali troškove? Fino od njih što su štitili države Varšavskog pakta, imajući u vidu da nisu imali nikakav interes u svemu tome.
Što se tiče uplaćivanja para za bolesno dijete, malo bi neukusno bilo potpisivat se i govorit koliko se dalo. Vazda se pomalo uplati.
Nije neukusno pozvat narod da uplati.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
slazem se sto se toga tice da ima nenormalnih ljudi koji to sto uplate da pomognu bolesnoj djevojcici koriste da sebe izreklamiraju ali to ne treba da sprijeci druge da uplate..
Koliko ko moze neka uplati, pa ako treba da se zori time neka I na fb izbaci
Što se mene tiče, nemam ništa protiv sve i da će Milo prodat jedan od svojih ručnih satova i time platit kompletnu operaciju.
a oće... aj da ima dupli, ovako na eci peci pec... treba se odvojit. ne vjerujem...
Pa dobro, ne treba prenagljivat sa zaključcima. Možda je čovjek kolekcionar. Skuplja salvete, sličice, porcelanske mačke i satove.
Da oće ove bubašvabe od političara, ministara i poslanika da se na jedan mjesec odreknu bar pola svoje plate odma bih se skupila bar trećina potrebnog novca ali ne, kad nemaju koristi za svoju promociju i svoju g##### ne interesuju ih muke običnih građana.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Koliko su imali intres najbolje se vidi danas posle distance od skoro 30 god.... mnogo su jači na svim poljima a ni jedan intres im nije ugrožen u mjeri da ga ne mogu sa pola snage zaštitit ... to su činjenice i zbog toga je na čelo Amerike došao čovjek koji se zalaže da se prvo konsoliduju unutar granica a ne ovo rastezanje što su radili pa napraviše sirotinju od sopstvenog naroda ...
deuscroix
Rusi bogati, a Ameri siromašni... Ok.
Rece lijepo kolega Milovan na fb, jadna smo mi drzava kad narod sakuplja za pomoc... Vaistinu jadna.
Tu es mon héro!
Malo da se osvrnem na ove humanitarne akcije .
Kao i sve kod nas i ovo je puno licermjera i nepravdi neko se to zbog cilja i ne primjeti i prodje to tako.
Za malu Ivu, posto je porodica obicna radnicka iz.naroda sto se kaze moralo se kopat rukama i nogama da bi se pare skupile.
Primjer : ni jedna mreza nije htjela da broj za pomoc jer se to zakonski ne smije, jedino je poslije par mjeseci Mtel cini mi se dao broj i to samo za njihovu mrezu.
Ova mala iz Kotora je dobila sve tri mreze isti dan (pravilno), razlog ujak je na poziciji.
Evo medijski kako je ispracena ovo dijete , dok npr za malu Ivu nije bilo ovako. Davana su obavjestenja kad ce se koja akcija praviti, jer su to forsirale ove zene sto su vodile akciju.
Poslijedice toga je da se za Ivu skupljalo mjesecima pare, dok se npr za ovu.malu iz Kotora duplo veca suma suma skupila za 20 dana kao sto ce nasam se i za ovo dijete isto brzo biti skupljeno.
Cak se i ovdje nijesu forumasi prozivali i pisali o Ivi itd jer nije bio toliki medijski pritisak .
Da se ne shvatim pogresno, podrzavam ovako agresivnu kampanju jer jedino tako mozemo nesto uradit i na sve tri sam ucestvovao koliko sam mogao ali mi.bude krivo sto za sve treba veza.
Na kraju nesto o nasem ministarstvu da kazem, jb im pas mater samo toliko.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Trebalo bi osnovati neko fond kao u Srbiji. A ni tamo nije taj fond osnovan dok za onu malu nisu skupljene neke grdne pare, mala umrla, a roditelji zadržali pare. To je ono kad je Sergej Trifunović bio angažovan maksimalno. Ovako, skupit pare, pa što pretekne, bilo poslije uspješnog liječenja, bilo poslije smrti, preusmjeriti sljedećem kome su potrebne. Jes da bi trebalo da taj fond već postoji i da se zove Fond zdravstva, ali avaj.
Last edited by NHM; 27-01-17 at 10:43.
Ma ja bih volio da se donese neka zvanična uredba da se svima zaposlenima u CG odbija od plate neki procenat zavisno od toga koliko ko prima i da to stoji za slucajeve djece kojima je liječenje neophodno u inostranstvu. Već kad se ne možeš osloniti na Fond zdravstva ako nisi neki glavešina ili nemaš nekoga na funkciji nećeš gledat inostranih doktora pa da sjutra skapaš.Nažalost bojim se da bi i takvu ideju neka lopina iskoristila za lično bogaćenje.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nebih to nazvao nepravdom, nepravda je to što smo kao građani prepušteni sami sebi da se snalazimo a u ovom konkretnom slučaju se radi o roditeljima koji su iz medija i znaju kako se rade neke stvari pa je zbog toga akcija uspješnija nego neke druge.
Zaključak može da bude poruka koju se uputio ministartvu a kojoj se pridružujem, i da im je malo.
Ovo za medije mi je logicno, isto su stale kolege iza ali sa pomoc putem sms-a.
Koliko su trazili samo da im se da broj i odgovor je bio da samo moze za prirodne katastrofe i sl.
Onda dodje ova mala Perovicka i sve bude u dan zavrseno, sve tri mreze.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
http://www.blic.rs/vesti/svet/trampo...alkanu/h5kxs45
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Nije mi jasno, kada se prije par godina u Srbiji skupljao novac za onu djevojcicu, zaboravio sam kako se zove, na kraju nije uspjela da se izvuce nazalost, pompa se velika digla u medijima, i novac se skupljao aktivno i u Crnoj Gori sjecam se na svakom cosku, po trgovima, fakultetima, preko sms poruka itd..... Poznate licnosti iz CG su ovdje skupljale pare itd, koncerti i cuda... na kraju ti roditelji optuzeni i uhapseni da su pronevjerili taj novac i cuda ....
Zasto se sada u Srbiji ne skuplja novac za Selenu? Zasto sad oni nama ne pomognu?
Tamo toliko stanovnistva ima da bi se ovih 200k lagano skupilo....
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks