Page 395 of 1402 FirstFirst ... 2953453853913923933943953963973983994054454958951395 ... LastLast
Results 9,851 to 9,875 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neki bandov.
    Kome on miševi? Dođi pi*ko, asa!
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Beethoven's C*** View Post
    http://www.forbes.com/sites/dougband.../#671e93041f3e

Ko je ovo go*no rusko plaćeničko?
    Pa sam si odgovorio ko je
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    4,446
    Thanks Thanks Received 
    8,581
    Thanked in
    3,300 Posts

Sto je pogrijesio?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Na stranu sve sto je napisao. Cak i da nije u pravu za "epitete".
    Ovo je na talasu Trampovih izjava. Sta za bezbjednost NATO drzava i US znaci crnogorski ulazak u NATO. Vidis da su mu problem i drzave kao Belgija, Holandija, Litvanija, Letonija....
    Covjek jednostavno ne vidi razloge ni zasto se salju trupe u Poljsku jer ne doprinose sigurnosti, a kostaju poreske obveznike. I onda treba da glasaju za prijem drzave koja od vojske, da parafraziram, ima nekoliko oklopnih transportera i helikoptera koji ne sluze nicemu

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Sto je pogrijesio?
    Da ne duzim mnogo, pogrijesio je zato sto govori o clanstvu u NATO kao da DPS treba da udje u NATO a ne drzava Crna Gora. Nece ni DPS vjecno biti na vlasti. Pored toga ignorise strateski znacaj clanstva Crne Gore u NATO savezu. Samo treba da pogledas mapu svijeta i bice ti jasno zasto je vazno da ovaj dio svijeta bude "zaokruzen".

A da je ovaj tip pro-ruski placenik dobro pokazuje i ovaj clanak: http://www.forbes.com/sites/dougband.../#6c7198dd7bd2
    Last edited by VanjaTheMan; 21-01-17 at 12:14.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Nema to mnogo veze. Covjek gura izolacionisticku dogmu. Zasto bi US ratovao ili davao novac za drzave kao sto je Rumunija, kada i slucaju bilo kakvog konflikta ta drzava nije u stanju ni da sebe zastiti toliko da NATO reaguje, vec amerikanci moraju da razmjestaju svoje vojnike i brodove. A sve to kosta.
    Imas toga i kod nas, samo sto mu se ne daje prostora previse.
    Zasto CG koja ima debelih ekonomskih problema odvaja blizu milion za pomoc Afganistanu.
    Je li ti sad jasnija paralela. Nije nam svako neprijatelj, i ne gledajte samo kriz svoj interes. Imaju ga i drugi, na zalost

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

И јесте плаћеник и то по сопственом признању на суду.Ако се добро сјећам текст код њега је тада коштао неких 2.000 долара.

Иначе осим њега, једину скепсу прама пријему ЦГ у НАТО, сам пронашао и то врло кратко код изолационистичког института Рон Паул, блиског сенатору Ренду Паулу, који је у децембру био један од два сенатора која су стопирала акламацију.Та скепса није нужно уперена против Црне Горе, већ генерално против активне улоге САД у свијету.Иначе може се десити да и они буду против Тилерсона, ако му замјеник буде Болтон, који заговара обрачун са Ираном (у корист Израела).

Ако са друге стране погледамо сајт Heritage фондације, конзервативног think-tank-a, који је снажно подржао Трампа, и за којег CNN и остали либерални медији тврде да стоји иза састављања његовог кабинета, видјећемо позитивне текстове о пријему Црне Горе у НАТО.Посљедњи текст је изашао на дан ратификације у спољнополитичком одбору Сената, 12. јануара, гдје у наслову пише да би пријем Црне Горе у НАТО, показао снагу нове администрације и гдје се врло рационало сагледава значај Црне Горе.

http://www.heritage.org/research/rep...ge-of-strength

Поред тога Трампов човјек, сенатор Боб Корер, предједавајући спољнополитичког одбора Сената, нас је већ назвао новом чланицом НАТО-а.Иначе неколико дана прије тога Вашингтон је посјетио Боња Џонсон и састао се и са Трамповим људима и са Коркером.

Све то сагледавајући Црна Гора и поред свих шпекулација, има много разлога да са оптимизмом гледа на ратификацију протокола.Само, још раније сам рекао, лоше је што наши медији трче пред руду и објављују информације без провјере, о томе када ће се Сенат бавити овим нашим питањем.

Права адреса за то је лидер републиканске већине, и тек када из његовог кабинета потврде да ће се разматрати наш протокол, можемо прецизно знати.
    Last edited by BAR; 21-01-17 at 13:42.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ovo je na talasu Trampovih izjava.
    Pa i Tramp je jedno "goovno rusko placenicko", tako da.. no big deal
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    @Ракуне, кад је и који Србин био на челу Морског добра?
    Ne pravi se blesav i prati priču
    Kolega je komentarisao da su su muslimani dočepali Njegoša
    Ali ne smeta znak Karađorđevića

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Direktori SVIH CG kompanija do 2006 su bili SRBI.(ili skoro svi jer ne računam SDP-ovce u Srbe )

Tako je direktor morskog dobra bio Srbin od 90-2006 vidimo dje nas je to dovelo.

Pravim Crnogorcima nije moglo zapanut da budu direktori pa su onda pocrnogorceni srbi samo nastavili te funkcije...

To što oni još drkaju na Amfilohija navijaju za Zvezdu i životna im je želja da odu do BG to je druga stvar i naš problem što ne upiremo prstom dje god se pojave

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post

Све то сагледавајући Црна Гора и поред свих шпекулација, има много разлога да са оптимизмом гледа на ратификацију протокола.Само, још раније сам рекао, лоше је што наши медији трче пред руду и објављују информације без провјере, о томе када ће се Сенат бавити овим нашим питањем.

Права адреса за то је лидер републиканске већине, и тек када из његовог кабинета потврде да ће се разматрати наш протокол, можемо прецизно знати.
    Da je pobijedila Klinton naše članstvo bi već bilo završeno jer su propagirali politiku širenja po Evropi iz razloga što imaju veću mrežu poslova nego čak i u Americi ali kako je pobijedio Tramp normalno je očekivat da se on skoncentriše na Ameriku i zaštiti intresa pretežno u Aziji !!! Trenutno je Crna Gora na listi prioriteta na samom dnu ako se posle inauguracije uopšte bude pominjala ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ne pravi se blesav i prati priču
    Kolega je komentarisao da su su muslimani dočepali Njegoša
    Ali ne smeta znak Karađorđevića
    Eo sad cemo mu polumjesec metnut, pa ce ti laknut

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Da je pobijedila Klinton naše članstvo bi već bilo završeno jer su propagirali politiku širenja po Evropi iz razloga što imaju veću mrežu poslova nego čak i u Americi ali kako je pobijedio Tramp normalno je očekivat da se on skoncentriše na Ameriku i zaštiti intresa pretežno u Aziji !!! Trenutno je Crna Gora na listi prioriteta na samom dnu ako se posle inauguracije uopšte bude pominjala ...
    Не мислим тако.Да је побиједила Клинтон, а да су резултати избора за Сенат остали исти, овај процес потврђивања предједничких номинација би ишао још теже него што сад иде са Трампом, те би још више чекали на ратификацију.
    Чак и да су Демократе успјеле да освоје већину у Сенату, исто не вјерујем да би дошло до бржег усвајања протокола.

Једина ствар која је успорила наш пут ратификације у Сенату је то што су ова два Сенатора спријечила усвајање акламацијом, и ништа друго.

Не можемо се ми заностити да је Америци битније да у Сенату полемишу о нашем Протоколу, док им је држава обезглављена, односно у вд стању.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

Kad smo se već dohvatili toga koji je direktor Crnogorac a koji nije, kao i šta znači biti "pravi Crnogorac", ne mogu da odolim da da ne postavim odlomak iz teksta Marka Vešovića "Koljibarda, vojvoda od Dubrovnika":

"Ljudi kao Vladimir Barović, kontraadmiral jugoslovenske ratne mornarice koji je na Visu izvršio samoubijstvo jer nije htio pucati na Hrvate, zalutali su u taj narod: ako si Barović, moraš se zvati Veselin da bi bio pravi Crnogorac.
    Stoga uopće ne razumijem zašto su Srbi zajunili da budemo njihovi Spartanci? Da sam Srbin, činio bih sve što je u mojoj moći na afirmisanju Crnogoraca, i čak bih, da imam vlast, zabranio pravoslavcima iz Crne Gore da se kazuju kao Srbi, jer sve dok postojimo mi Crnogorci, stokupljevina bez straha od Boga i stida od ljudi, jebo nas otac u prkno, nema ni teoretske šanse da Srbi budu najgori među Jugovićima.
    A u ustav Srbije bih unio: za predsjednika Srbije može biti izbrana osoba koja je porijeklom iz bilo kojeg od 5 000 naroda na zemljskoj kugli, izuzev Crnogoraca.""

https://webcache.googleusercontent.c...&ct=clnk&gl=me

Last edited by Kaz; 21-01-17 at 16:35.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Na stranu sve sto je napisao. Cak i da nije u pravu za "epitete".
    Ovo je na talasu Trampovih izjava. Sta za bezbjednost NATO drzava i US znaci crnogorski ulazak u NATO. Vidis da su mu problem i drzave kao Belgija, Holandija, Litvanija, Letonija....
    Covjek jednostavno ne vidi razloge ni zasto se salju trupe u Poljsku jer ne doprinose sigurnosti, a kostaju poreske obveznike. I onda treba da glasaju za prijem drzave koja od vojske, da parafraziram, ima nekoliko oklopnih transportera i helikoptera koji ne sluze nicemu
    Sad bi bio pravi potez opslužiti jedan Ruski razarač da ovakvi likovi malo stave prst na čelo kad im Rusi uđu u drobove. Mislim da bi poslije takvog poteza ekspresno ušli u NATO
    Last edited by Rakun; 21-01-17 at 16:51.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Rusi su zli, NATO je pošten.. Rusi su slabi, NATO je jak.. Rusi su goovna, NATO su mirisne ruže...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Rusi su bogovi, ajmo gace dole podajmo se svi bratu rusu. Da nam sve cvijeta makar iz .uzice.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Rusi su zli, NATO je pošten.. Rusi su slabi, NATO je jak.. Rusi su goovna, NATO su mirisne ruže...
    Nije što su Rusi slabi, a NATO jak ili što su Rusi goovan a NATO ruže. Već u tome što Rusi ne brane, a NATO brani
    Imamo mi Crnogorci jednu izreku koja datira s'početka prošlog vijeka(malo poslije okupacije) "Kuku onome koga Rusi brane i Srbi hrane"
    Last edited by Rakun; 21-01-17 at 17:02.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ok, necemo sad o tome da li bi kao drzava uopste postojali da nije bilo tih "goovana"...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ok, necemo sad o tome da li bi kao drzava uopste postojali da nije bilo tih "goovana"...
    Da nije tih "goovana" (tvoje riječi) mi bi bili država zadnjih 100 godina umjesto što smo bili okupirani i vršen genocid nad nama (da bi danas dobar dio Crne Gore bio na strani onih koji su im mučili pretke. PU, LJIGAVIH IZRODA)

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Koliko godina smo nezavisni, deset?
    I još se niste odlučili ko nam je završio to oko države...
    Amerika? Rusija? EU/nato? Albanija? Milo? Šarić? Brano Mićunović? Gradjani/fer izbori?
    Ajmo...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Da nije tih "goovana" (tvoje riječi) mi bi bili država zadnjih 100 godina umjesto što smo bili okupirani i vršen genocid nad nama (da bi danas dobar dio Crne Gore bio na strani onih koji su im mučili pretke. PU, LJIGAVIH IZRODA)
    Nije moja, zato je pod navodnicima, jer je kolega forumas tako nazvao ove istocno od Urala.. no priuci tu istoriju malo bolje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Sad bi bio pravi potez opslužiti jedan Ruski razarač da ovakvi likovi malo stave prst na čelo kad im Rusi uđu u drobove. Mislim da bi poslije takvog poteza ekspresno ušli u NATO
    Koliko god sa tobom bilo bespredmetno voditi raspravu, jer imas stav da svako ko ne misli kao ti nije dovoljno veliki patriota, ajde da ti objasnim pisanje.
    Postoje ljudi koji se ne slazu sa politikom demokrata i sirenja i provociranja drugih drzava. I zamisli da se takav stav moze javno reci a da ne bude izdajnik ili placenij. I to je demolratija. Oduvijek mi je bilo smijesno da se "zapadna demokratija" utjeruje "istocnim diktaturama" na Balkanu, i sto je najbolje ima ih dosta koji agresivno podrzavaju taj nacin
    Ako si primijetio Tramp i njegov tim su sa jedne strane skepticni prema NATO, a sa druge jako agresivni prema Kini gdje Obama nije previse "talasao".
    Ako ti se ne svidja neciji stav, nije odmah neprijatelj i ovaj tekst malo sta ima sa nama koliko sa niihovim vidjenjem stvari.
    Ili na primjeru. Zasto bi USA trosila milijarde dolara za zastitu Poljske, Bugarske, Rumunije kada bi te novce mogla da utrosi na modernizaciju i jacanje sopstvenih vojnih snaga radi prikazivanja sile na, sto se pojedinih republikanaca tice, popustljivom i zapostavljenom azijskom pacifiku.
    I nije svako ko kaze da shvata takvo pisanje izdajnik. Ali dobro, balkanske usijane glave, pa nije ni cudo sto smo tu dje jesmo.
    Ima jos jedna za crnogorce.
    "Nisam vozio avion, ali da mi neko da da probam, znao bih"
    Last edited by Hell Raiser; 21-01-17 at 17:43.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zasto bi USA trosila milijarde dolara za zastitu Poljske, Bugarske, Rumunije kada bi te novce mogla da utrosi na modernizaciju i jacanje sopstvenih vojnih snaga radi prikazivanja sile na, sto se pojedinih republikanaca tice, popustljivom i zapostavljenom azijskom pacifiku.
    Zbog svojih interesa. U Rumuniji i Poljskoj su njihove rakete i šta misliš gdje su uperene ?
    Zar zaista misliš da je jednoj sili dovoljan jedan izlaz na Mediteran (da ne pominjemo to što je taj izlaz lociran između najvećih USA prijatelja)?

Osim toga USA ne troši apsolutno ništa na opremanje NATO članica. Jedino što raspadima poput nas (pro)daje svoje staro gvožđe koje bi jedino raspadi i kupili.

To što je USA postavila raketni sistem u Rumuniji je njena volja. Rumunija to nije tražila, već pristala kad su uvidjeli neke benefite
    Sve IstočnoEvropske zemlje su primljene u NATO samo zahvaljijući tome što su na granici sa Rusijom i Putin ih može iskoristiti u gradnji nekog novog SSSR-a
    Dakle članstvo u NATO se bazira na istom principu na kom se bazira i trgovina nekretninama "Location, location, location"
    Last edited by Rakun; 21-01-17 at 18:16.

Page 395 of 1402 FirstFirst ... 2953453853913923933943953963973983994054454958951395 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)