Kakvo crno povecanje pdva???
Kakav haos sa cijenama komponenti od juce zbog povecanja PDV-a sa 7 na 19%, gledam na sajt data linka, graficka koja je bila oko 490e sad je oko 550e, e pa lijepo...
Kakvo crno povecanje pdva???
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Crno da ne mozhe bit crnje, sa 7% na 19%...
sent using tapatalk
#fakenews
X96 Smart tv box
Zdravo svima,
Da li neko zna kako X96 Smart tv box funkcionise?
Cuo sam da se na njega mogu dodati razni kanali a i skysport sportklub itd? i to preko https://seo-michael.co.uk/how-to-ins...odus-for-kodi/
svaka informacija/pomoc bi dobrodosla
evo i linka: https://www.aliexpress.com/item/X96-...b-2df4e4e2a3ba
Last edited by fortuna91; 11-01-17 at 12:27. Reason: dodavanje linka
Io Sono Romanista
Imam napajanje Blueberry PSB520. Može li da izdrži grafičku AMD Radeon HD6790,koja vuče 150w?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
moze li ovaj cpu
http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2...8AAOSwsFpWSAzc
na ovu plocu
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3610#sp
napajano evo labs 500 napajanjem ???
Last edited by napalm; 16-01-17 at 09:45.
Moze. Pogledaj taj sajt za maticnu, odjeljak CPU support list. Imas sledece:
Intel Core™ 2 Extreme QX6700 2.66GHz 8MB Kentsfield 65nm B3 130W 1066 F3
Taj procesor je na support listi ploce, tako da moze.
@kaz, @daxon,
hvala. I mislio sam da moze. NEgo me napajanje brine malo. Moram sabrat wate svih ventilatora,hardova,dvd-a i graficke prvo.
Nego, koliko ploca vuce snage (zna li se to?)nikako da nadjem !??![]()
@mur3633
Treba ti neko kvalitetnije 500W napajanje:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/...commended-6790
“For a single Radeon HD 6790 :
500 Watt or greater power supply with a minimum combined +12 Volt current rating of 28 Amps or greater and with two 6-pin PCI Express supplementary power connector
“
@napalm
Koju graficku namjeravas da koristis? Ako je potrosnja problem na tu plocu mozes staviti Xeon L5430 (pogledaj na aliexpress) koji duplo manje trosi od tog QX6700 a radi na istom taktu i ima vise keša.
Ljudi pomagajte, nema sanse da oce da mi rade dx11 programi i igrice?
Svjeze instaliran windows 7 professional sp1 32bit sa svim mogucim apdejtima odradjenim
Graficka u pitanju g force GT730 4gb ddr5 128bit(znam da nije karta za hardkor gejming)
Crysis 2 radi na ultra bez problema, upalim dx11 u podesavanja, crni ekran i kres na desktop "driver has stopped respoding, and recovered"
Gta 5 radi bez problema, prebacim na dx 11 ista stvar, drajver se kresuje...
Dirt Rally koji je dx11 only, radi samo u meniju, kad treba da pocnem da igram ili recimo kad upalim benchmark isto se kresuje...
Probao svaki moguci drajver koji sam mogao da nadjem, od beta verzije do stabilne verzije( i to ih brisao sa display driver uninstaler-om i posle pri instalaciji drugog nvidia drajvera cekirao "preform a clean install") i nista?
Sta moze bit u pitanju? zar ovaj gpu ne bi trebalo da podrzva i dx12?
ostali drajveri su mi isto svjezi, sve druge igre mogu da rade na ultra ali taknem li dx11 automatski crni ekran i kresuje se drajver?komp bez problema prolazi svaki stress test
Reinstaliraj directx, ako nisi već.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
ada znam i ja ponesto majku mu
u pitanu je veoma rijedak reference model 4gb gddr5 128 bit...i inace je jedno 30-40% brza od ostalih verzija
evo jedan kres log(crysis2):
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Crysis2.exe
Application Version: 1.9.0.0
Application Timestamp: 00000000
Fault Module Name: d3d11.dll
Fault Module Version: 6.2.9200.16570
Fault Module Timestamp: 5153774d
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0008ee4e
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: eec4
Additional Information 2: eec450df5fc9c5901c5e3171261deb44
Additional Information 3: a213
Additional Information 4: a2137b57f3909be83eb8629368fa1337
@Laz
Jesi li probao ovo što ti je Raulio rekao - da reinstaliraš DirectX?
Probaj da instaliraš i ovo https://www.microsoft.com/en-au/down....aspx?id=30679
Vidim da neko na drugim forumima kaže da mu je pomoglo.
A jesi li možda overklokovao procesor ili mijenjao tajminge za RAM?
Na kraju, jesi li ranije mogao da igraš DX11 igre na toj kartici?
Last edited by Kaz; 17-01-17 at 13:50.
Hoće li mi biti dovoljno 1g termalne paste za Grafičku i Procesor?
Desktop.
AMD Phenom II 910e i grafička Geforce GT220 OC.
nisam ni ja znao da ima dok je ne kupihI dual slot je verzija sa velikim kulerom, i stvarno ima ok performanse za te pare i tu potrosnju
Sinoc sam jedva nasao link za dx11 jer je podrska za win7 izgleda utihnula, pola microsoft stranica je mrtvo...Instalirao, i upalio crysis 2 sa dx11 efektima, igrao nekih 20 sekundi i onda se pojavi isti problem...Ne znam sta je u pitanju?A 3d mark 11(dx11) pali i prolazi svaki benchmark bez problema...Ali igrice jednostavno nece
probao 376.33 drajver, 376.19 i 368.11
A znam da su dx11 igre radile na nju, jer sam kod lika kod kojeg sam je uzeo probao Crysis 3(dx 11 only) i radila je besprekorno
cpu i ram jesu oc, probao da resetujem-nista...probao da anderklokujem gpu opet nista
A izgleda da nisam jedini nego su ovi iz nvidie *****ri...Narod sa grafickama od 200-300e ima iste probleme koje nisu uspjeli da rijese
ili je moja kombinacija AMD-Nvidia u pitanju, neki cipset se ne podnosi sa nvidiom
Probao da ugasim nvidia hd audio(sto ide kroz hdmi, jer ga ne koristim, monitor mi je vga), probao da promijenim refresh rate, da ugasim v sync, da u kontrol panel stavim power menagment na high performace...Opet isto
Jedino sto mi ostaje izgleda je da sacekam jos 2gb rama(posto su s ibeja) pa da instaliram win7 64bit
Ne bih nesto win10 jer nisam imao srece sa njim do sad...Jer je bez ssd-a prespor, ubija hdd, vazda je 90-100% hdd usage
edit: posle ko zna koliko sati guglanja izgleda da je problem sto mi je os 32bit...Evo sacekacu da instaliram 64bit pa javljam...Izgleda da je 32bit odavno mrtav, jer je svakako standard 4-8gb rama....Dx11 efekti u novijim naslovia zauzimaju masuu rama i vrama a 32bit ne moze da ih adresira i jednostavno se kresuje...barem tako tvrde znalci sa nvidia foruma?
Last edited by Laz; 17-01-17 at 14:42.
Ma teoretski je 5% brža od 730 sa 2gb ddr3 , kartica je nasvirana samo 110 mhz, default je 700 mhz. Vidi na sajtu proizv. ima li noviji bios za nju. Po meni je 99,9% problem sa biosom na toj kartici. Probaj sa nekim starijim drajverom, ali baš starijim da li ćeš riješiti problem.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks