Page 37 of 149 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast
Results 901 to 925 of 3721

Thread: M:box - mtel flash internet paketi

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    167
    Thanked in
    120 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Хоће ли ми неко објаснити на коју је фору ова компанија добила могућност да своју инфраструктуру онако злочиначки (Тирана стајл) вере по јавној расјвети и стубовима електро мреже, и још важније питање, постоји ли неки законски рок до када се тај фушерај мора укопати?
    na tu foru što su potpisali ugovor sa CGES tj elektroprenosnim sistemom, da razvuku kablove po njihovoj infrastrukturi tj banderama. a elektroprenosni sistem je dobio mogućnost korišćenja njhovih kapaciteta, pa se može očekivati da i oni počnu davati iste usluge. jer su se nedavno registrovali i dobili dozvolu za pružanje tih usluga...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Quote Originally Posted by MontSAT View Post
    na tu foru što su potpisali ugovor sa CGES tj elektroprenosnim sistemom, da razvuku kablove po njihovoj infrastrukturi tj banderama. a elektroprenosni sistem je dobio mogućnost korišćenja njhovih kapaciteta, pa se može očekivati da i oni počnu davati iste usluge. jer su se nedavno registrovali i dobili dozvolu za pružanje tih usluga...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk
    Тако нешто сам и начуо.Постоји ли неки рок до кад морају укопати инфраструктуру, посебно ту мислим на скидање са бандера јавне расвјете, или једноставно док пуне општинске буџете, кога брига за хаос?
    Знам да је Телеком прије 10-15 година морао да укопа своју мрежу.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

A sto vam smeta ? Jel vise odgovarao telekomov monopol ?

Sent from my SM-T311 using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    53 Posts

Evo da se ukljucim ne da bi pojasnio nego podsjetio. Prije vise godina kada je nasa svemudra vlada prodala Telekom, ona je napravila istorijsku glupost i prodala i infrastrukturu koju su nasi djedovi finansirali i gradili. To znaci da je Tcom vlasnik svih tk sahti po CG, svi bakarnih i optickih vodova po CG. Samim tim, oni sada nikom ne dozvoljavaju (bez obzira sto oni to naplacuju) da kroz postojecu TK kanalizaciju neki tamo Mtel, Telenor, BBM ili neki novi/stari operator provlaci svoju optiju/coax/bakar i pruzi krajnjim korisnicima novu jeftiniju i mozda bolju uslugu. Dakle, konkretno u mojoj zgradi na Starom Aerodromu Tcom ne da da dodje Mtel, uz obrazlozenje da je sahta zacepljena, znajuci naravno da bi vec prvog dana izgubili barem pola korisnika. Sa druge strane Mtel nebi da ulazi u proceduru dozvola za kopanje, samo kopanje i rusenje grada i sklopio je dogovor sa CGES za tzv ADSS mrezu ili optiku kroz vadzuh. To je iskljucivi razlog zasto se na ovaj nacin realizuje servis. Posljedica velikoumne odlule tadasnje vlade imala je za rezultat smanjenje priliva u budzet CG, a evo kako: da je vlada prodala samo firmu a ne infrastrukturu, mogla bi svoju TK infrastrukturu po cijeloj CG ponuditi u zakup svim operatorima na trzistu, sto bi imalo za posljedicu mnogo konkurentije cijene, bolje pakete i vise ponudjaca. Sa druge strane, drzava bi od izdavanja infrastrukture ubirala nemali novac, jer bi se u jednoj sahti tj zgradi, nalazili gotovo svi operatori i svi bi oni placali odredjenu apanazu drzavi. Eto toliko. Ali sad je za sve to kasnooooo....u ostalom kao i za vecinu stvari kod nas. Epilog: vlasnik sahte ispred vasih zgrada je NJEMAC a ne VI i on odlicuje da li ce pustiti nekog malog igraca da u tu sahtu uvede optiku
    Last edited by bann; 03-01-17 at 11:56.
    "You can check-out any time you like,
    But you can never leave!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bann View Post
    Evo da se ukljucim ne da bi pojasnio nego podsjetio. Prije vise godina kada je nasa svemudra vlada prodala Telekom, ona je napravila istorijsku glupost i prodala i infrastrukturu koju su nasi djedovi finansirali i gradili. To znaci da je Tcom vlasnik svih tk sahti po CG, svi bakarnih i optickih vodova po CG. Samim tim, oni sada nikom ne dozvoljavaju (bez obzira sto oni to naplacuju) da kroz postojecu TK kanalizaciju neki tamo Mtel, Telenor, BBM ili neki novi/stari operator provlaci svoju optiju/coax/bakar i pruzi krajnjim korisnicima novu jeftiniju i mozda bolju uslugu. Dakle, konkretno u mojoj zgradi na Starom Aerodromu Tcom ne da da dodje Mtel, uz obrazlozenje da je sahta zacepljena, znajuci naravno da bi vec prvog dana izgubili barem pola korisnika. Sa druge strane Mtel nebi da ulazi u proceduru dozvola za kopanje, samo kopanje i rusenje grada i sklopio je dogovor sa CGES za tzv ADSS mrezu ili optiku kroz vadzuh. To je iskljucivi razlog zasto se na ovaj nacin realizuje servis. Posljedica velikoumne odlule tadasnje vlade imala je za rezultat smanjenje priliva u budzet CG, a evo kako: da je vlada prodala samo firmu a ne infrastrukturu, mogla bi svoju TK infrastrukturu po cijeloj CG ponuditi u zakup svim operatorima na trzistu, sto bi imalo za posljedicu mnogo konkurentije cijene, bolje pakete i vise ponudjaca. Sa druge strane, drzava bi od izdavanja infrastrukture ubirala nemali novac, jer bi se u jednoj sahti tj zgradi, nalazili gotovo svi operatori i svi bi oni placali odredjenu apanazu drzavi. Eto toliko. Ali sad je za sve to kasnooooo....u ostalom kao i za vecinu stvari kod nas. Epilog: vlasnik sahte ispred vasih zgrada je NJEMAC a ne VI i on odlicuje da li ce pustiti nekog malog igraca da u tu sahtu uvede optiku
    Pojedini se zale sto mtel mora ovako. Tacno treba da se vratimo prije 10g i da budemo zadovoljni ako imamo 256kb brzinu...

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    53 Posts

Ne nego su ili premladi da bi se neki sjetili ili uopste ne znaju za podatak iz osamdesetih, da ako si podnio zahtjev da ti se uvede fixni telefon (koji je kosta pravo malo bogatstvo), morao si da kopas od ormarica do tvoje kuce, placas Opstini za kopanje i ponovo ti o svom trosko sredjujes javnu povrsinu koju si prekopao. A pritom, to korisnik sam placa i jos dodatno taxu koju s pomenuo a koja je bila paprena. Neki su morali kopati citavu ulicu, ko zna koliko metara, u zavisnosti od toga dje im je smjesten TK ormaric. Pa jos ako naidju na nekog smora od komsije koji im nije dao da mu kppaju kroz njegovo, ako je u njegovu avliju bio ormaric, onda nastaje haos

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ružno je jbg, da vise više kablovi u vzduhu, a i bolje je za korisnike da imaju podzemno kablo, bilo optika ili ne.
    Inače ja sam u zgradi i imam Mtel već 2 mjeseca, ali srećom je podzemno kablo.

Poslato sa Huawei P8 lite

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    53 Posts

Da slazem se. Zgrade moraju ici podzemnim kablom i tu su na milost i nemilost Telekoma tj dal cem im dozvoliti da provuku optiku. Kuce definitvno idu vazduhom. Iz tog razloga je Mtel slab u centru grada, preko Morace, Blok i ostala urbana jezgra.

Thanks Thanks Given 
    9,752
    Thanks Thanks Received 
    6,066
    Thanked in
    2,314 Posts

Ružno...? Svi idu po ulici i gledaju jesu li jedan ili dva kabla od stuba do stuba...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

moze li mi neko objasniti, ako imate kakve insajderske informacije, sto je box trio 2 euro jeftiniji od box duo 2, a bolji je ?

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    53 Posts

Jer se forsira fixna telefonija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Internet je dobar prvih mesec dana, kasnije koči i nema šanse da radi bez prekidanja i štucanja. Imam mtel mbox optiku i na papiru je super. Download speed je 15, upload 1.5 i ping 20. Ali u realnosti jedino je download dobar. Download i ako pise da je 15, skida oko 17-18 (ne zalim se povodom toga), ali ima stalnih prekida i ne radi uopste dobro. Ping je uzasavajuc jer je nemoguce igrati bilo koju online igru kada je ping preko 300ms, a bude i do nekoliko hiljada. Toplo vam preporucujem telekom ili wimax jer oni su barem stabilni i mozes pricati sa njima kao sa ljudima. Tamo gde ima mogucnosti za telemach ili m kabl, daleko najbolji.
    Hah

Thanks Thanks Given 
    6,258
    Thanks Thanks Received 
    14,042
    Thanked in
    5,334 Posts

Druže, do tebe je. Meni radi savršeno eo 7-8 mjeseci. Igram online i na PC-u i na PS4.

Sent From My Samsung S7 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,287
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Stubovi javne rasvete po gradu nisu u vlasnistvu CGES-a vec grada Podgorice i njih odrzava JP Komunalne usluge. Osim na njih opticki kablovi su manjim dijelom postavljeni i na stubove za elektricnu struju koji su vlasnistvo Elektrodistribucije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BugiVugi View Post
    Internet je dobar prvih mesec dana, kasnije koči i nema šanse da radi bez prekidanja i štucanja. Imam mtel mbox optiku i na papiru je super. Download speed je 15, upload 1.5 i ping 20. Ali u realnosti jedino je download dobar. Download i ako pise da je 15, skida oko 17-18 (ne zalim se povodom toga), ali ima stalnih prekida i ne radi uopste dobro. Ping je uzasavajuc jer je nemoguce igrati bilo koju online igru kada je ping preko 300ms, a bude i do nekoliko hiljada. Toplo vam preporucujem telekom ili wimax jer oni su barem stabilni i mozes pricati sa njima kao sa ljudima. Tamo gde ima mogucnosti za telemach ili m kabl, daleko najbolji.
    Wimax najbolji, hahahahahahahahah
    Pobjegao sam od njih jer su mi sve zivce popili sa prekidima i losom brzinom...

Thanks Thanks Given 
    1,199
    Thanks Thanks Received 
    1,970
    Thanked in
    1,077 Posts

Mene ping nagrdi Sto se moga misljenja tice mislim da bi trebali da prorade na DNS-ovima, oni su spori.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    68 Posts

Neko pomenu da je mtel dobio dozvolu da kaci na stubove u zamjenu da pruzi elektropr. usluge. Elektroprivreda je zbog digitalnih satova vec uvela optiku do svih nas ali je ne koriste za to sto bi mi voljeli.. vjerov imaju neki drugi deal..

Sent from my iPhone using Tapatalk
    "Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    960
    Thanked in
    553 Posts

Quote Originally Posted by _rhythm_ View Post
    Ne vidim da je bas precizirao. Uostalom tu je pa nek potvrdi.
    Kasno viđeh. Mislio sam na wifi. Uglavnom , bemam zamjerki , sve radi kako treba.
    Jedino imam zamjerku na servisere koji su postavljali one kablove i sve ono , jer nijesu uradili posao da valja , pa su drugi dan ljudi iz Mtela morali da "vade fleke" .

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Quote Originally Posted by bann View Post
    Da slazem se. Zgrade moraju ici podzemnim kablom i tu su na milost i nemilost Telekoma tj dal cem im dozvoliti da provuku optiku. Kuce definitvno idu vazduhom. Iz tog razloga je Mtel slab u centru grada, preko Morace, Blok i ostala urbana jezgra.
    Mtel je doveo optiku do zgrada u njegosevoj (pjesacka zona) i sa lijeve i desne strane kao i kompletnom bloku zgrada od stanka dragojevica do ulice slobode u sirini pjesacke zone njegoseve. Kopali su svoje kanale od telekomovih sahti do ulaza zgrada.
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    1,764
    Thanks Thanks Received 
    617
    Thanked in
    465 Posts

Quote Originally Posted by Manu View Post
    Neko pomenu da je mtel dobio dozvolu da kaci na stubove u zamjenu da pruzi elektropr. usluge. Elektroprivreda je zbog digitalnih satova vec uvela optiku do svih nas ali je ne koriste za to sto bi mi voljeli.. vjerov imaju neki drugi deal..

Strujomjer podatke salje kroz strujne vodove do koncentratora u trafo stanici... a on je povezan na DSL/GSM... njima tu optika ne treba. Malo je tu podataka. Da je srece i pameti bilo da se poloze opticki pored strujnih kablova... kada su vec kopali.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    A sto vam smeta ? Jel vise odgovarao telekomov monopol ?

Далеко било.Само не бих волио да завршимо као по Албанији, ко је био зна.

Мени је потпуно ОК да се да неки период за развој инфраструктуре, од рецимо 5 година, након којег би се каблови морали укопати.Овако то је ружно, и само је још један корак уназад, када је у питању ношење са урабистичким хаосом.

Мада можда ускоро трошкови одржавања 4G (или у будућности неке напредније) мобилне инфраструктуре, буду јефтинији од било којих каблова.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Volio bi i ja sve pod konac ali , na banderi pored prozora mi je mtel optika i sta mislis koliko ce po isteku ugovora telekom ostati kod mene . Inace ovo po banderama me je recimo iznenadilo po Japanu . E kod njih je gore nego na ovoj fotki . A za njih bar znamo koliki su zaludjenici .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je standardan način postavljanja takvih instalacija, jeftinije i pristupacnije je nego kopanje. Kopaju oni do neke ure, ili koriste postojeće podzemne vodove (kanalizacija, vodovod i sl) ali "last mile" do korisnika ide vazdusno. I nije se mtel nakacio na divlje na stub epcg, nego su sklopljeni strateški i partnerski ugovori pa na osnovu njih. Stub je svakako vlasništvo epcg, a oni usput dobijaju dalju infrastrukturu za pametna brojila i neke buduće servise.

Sent from my Lenovo P70 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Ma nije isto epcg i rasvjeta. Mtel ide rasvjetom valjda?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

I meni je ping mnooogo bolji nego sto je bio na telekomu...

Page 37 of 149 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)