Page 380 of 1402 FirstFirst ... 2803303703763773783793803813823833843904304808801380 ... LastLast
Results 9,476 to 9,500 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ako je dobijanje života tako što se oplodi jajna ćelija valjda je obrnutim postupkom ćišćenja to oduzimanje života ... sad što taj proces traje i moguće su komplikacije je druga priča ...
    A ja mislio život se dobija rađanjem, kad ono dovoljno umutit jaje i ono već govori ma-ma.

Te protiv su kontracepcije, te protiv abortusa, te protiv rađanja...Urac bi ga ti ista ebao sem u slučaju da si krenuo dijete da praviš. A grijeh je i uživati u tome, tako da žena neka samo malko raširi noge, čisto koliko je dovoljno da se primi građevinski materijal.

Praksa je već pokazala da zakoni ne smanjuju broj abortusa, samo povećavaju stopu smrtnosti kod žena jer se postupak sprovodi kod raznih nadriljekara u improvizovanim, nehigijenskim prostorijama.

Niko nije rekao da je u redu rekreativno abortirat, niti da je abortus vid kontracepcije. Da neko religijcima zabrani praktikovnje svojih budalaština, ti isti moralisti kokodakali bi o svojim ugroženim pravima. Niko njima neće pričati u koju verziju gluposti da vjeruju, ali bi da kontrolišu tuđa tijela i tuđe živote.

Sve dok plod ne izađe iz tijela žene, predstavlja njen sastavni dio, a ne zaseban život. Pogotovo u razumnim rokovima koji su zakonom definisani. Sve dok ti rokovi ne prođu, žena sa svojim djeloima tijela može da radi šta oće. Trebalo bi da joj ne mogu zabranit više nego zub da izvadi.

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Ključna riječ je u svemu tome izraz - ČIŠĆENJE. Ljudi su smeće.
    Sa jedne stvar to je život od trenutka kad prvi punoglavac prelom uletu u jajnu ćeliju, sa druge strane to je čišćenje. Od istog lika. Da svi plodovi mogu da pričaju, rekli bi: Nemoj nas više branit, života ti!
    Last edited by NHM; 25-12-16 at 07:25.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Da nadje zenu koja hoce isto sto i on?
    Hvala, upravo htjedoh da napisem isto. Cak i u braku vazi ovo. Tvoje je da nadjes partnera koji dijeli tvoje stavove o djeci i porodici
    Pomenucu jos jednu stvar. Zena i ti odlucite da je dvoje djece dovoljno. Da ne razmisljate dalje trazi da uradite vazektomiju. Bi li pristali ili bi rekli to je moje tijelo i moja stvar
    Last edited by Hell Raiser; 25-12-16 at 08:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Fundamentalisti su oni koji smatraju da ni jedno ni drugo ne treba pitat jer dok su uživali nisu razmišljali pa da stoga treba da podijele teret na ravne časti ( alimentacija & odgoj ) a liberalnog su shvatanja oni koji misle da žena ne bi trebalo da abortira ako muškarac želi da ima to dijete !!! To je baš ono patrijahalni liberalizam
    Nema tu nidje patrijarhalnog liberalizma već neki minimum odgovornosti za djelo koje se zajednicki uradilo. Zadovoljstvo zadovoljstvom, ali ako iz zadovoljstva pijes sa drustvom, a poslije napravis neki dzumbus odgovaras. Prethodno zadovoljstvo ne oslobadja odgovornosti. Naravno sve se to moze svesti na vulgarizovanje i logiku " treba voditi racuna s kim se djeca prave", ali uvijek novonastale situacije pokazuju pravo lice i unaprijed se bas nikad ne zna. Kad bi mi bili u praksi kao sto smo u prici ne bi trebalo ni policije, ni sudova, ni zatvora...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nijesam u tripovima da drugima određujem što će da čine sa svojim životima, pogotovo vezano za ovu temu.
    Samo ću reć kada se javi abortirani predstavnik da se zalaže za isti onda ću smatrat ovo za nešto drugo osim kokodakanja.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

http://www.blic.rs/vesti/svet/traged...e-nema/gpndfj1

Posto su Rusi u pitanju ova vest u svetskoj javnosti prolazi prilicno neprimeceno

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Ne znam po čemu si to zaključio, vidio sam svuda ali svuda ovu vijest kao glavnu. Možda misliš na TV stanice, ali pošto ne gledam, ne mogu ti reći, iako sumnjam da je tako.

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Preneli reda radi, ne moze se toliko poginulih ljudi bas totalno ignorisati ali koliko vidim ili mozda nasi jos nisu obavesteni niko od zapadnih lidera ni da uputi saucesce Putinu, cak ni njegov drug Trump koji bi na dupe progovorio. I na Twitteru vest slabo ispracena a tamo svakakve gluposti trenduju.
    Da je neki drugi avion pao u tom podrucju mesecima bi se natezala prica jesu li ih Rusi oborili.

Thanks Thanks Given 
    6,308
    Thanks Thanks Received 
    6,835
    Thanked in
    3,275 Posts

Www.cnn.com

Reda radi?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    http://www.blic.rs/vesti/svet/traged...e-nema/gpndfj1

Posto su Rusi u pitanju ova vest u svetskoj javnosti prolazi prilicno neprimeceno
    Kako je ova tvoja izjava maliciozna i rusofilska... Pih.. Ovo je udarna vijest je na naslovnicama svih zapadnih medija.. Nije teroristicki napad vec nesreca, ne znam sta ocekujes...

Last edited by Gandalf_White; 25-12-16 at 14:14.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Od zapadnih zvanicnika koliko nasi mediji prenose tek Merkel uputila saucesce, nesto ne verujem da su se Ameri i Englezi mnogo potresli ali kao da je Putinu a i Rusima toliko stalo do toga. Mada je cudno da nemaju bar neke ljude koji bi obavili tu formalnost, narocito buduci predsednik SAD.

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    Od zapadnih zvanicnika koliko nasi mediji prenose tek Merkel uputila saucesce, nesto ne verujem da su se Ameri i Englezi mnogo potresli ali kao da je Putinu a i Rusima toliko stalo do toga. Mada je cudno da nemaju bar neke ljude koji bi obavili tu formalnost, narocito buduci predsednik SAD.

Zaboravljas na vremenske zone... Izmedju moskve i washingtona je 8h razlike, znaci kad je avion pao bilo je nedje kasno uvece/rano ujutro.

Ali ne mijenja cinjenicu da sad spinujes, da si prvo rekao da niko ne objavljuje a sad se fatas za saucesce
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    6,308
    Thanks Thanks Received 
    6,835
    Thanked in
    3,275 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Ali se nijesu jos Obama ni Trump javili no samo ambasador reda radi. (Da bude lakse pan-ortodoxistima)
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Nisam rekao da niko ne objavljuje a ako sam se pogresno izrazio ono na sta sam konkretno mislio je bila mlaka reakcija zapadnih lidera od kojih koliko vidim je tek Merkelova reagovala. Ta saucesca su i tako tek iz neke pristojnosti. Iznenadila me je i slaba reakcija internet komune na Twitteru, kad je brazilski avion pao to je trendovalo ceo dan, milioni ljudi su slali poruke a ovo sve nesto stidljivo. A ovo tek za spinovanje, ti si prolupao od forumasenja. Jeste, provalio si me, placaju me Rusi. Da nisam ovo prvi pomenuo ne bi niko a i kako ste se odmah razleteli sa linkovima, aj kad ste vec tu nadjite mi neke izjave nekog iz CG povodom ove tragedije, nije valjda da "bracu" niste bar za neko lazno saucesce ispostovali? Taman dok ja ogledam neki film.

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

OK, sad znam da kad Putin izjavi saučešće, on to stvarno misli.

Merkelova, lažovčino neiskrena, kako si mogla uputiš saučešće samo iz pristojnosti ?!

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Fatalisticko srce crnogorsko ne razumije nista ispod leleka i udaranja sakama po glavi. Jos kad pocnu zamjerke ko sve nije na saucesce dosao...

Nije primjereno trenutku ali ovo je tako besmislena prica o tome je li se nekoj nesreci dao dovoljan medijski prostor u Americi!?

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Bas je prica malogradjanska

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Kako voditi smislen razgovor sa nekim ko do ove mjere banalizuje svaki argument?
    Ako taj covjek ne stavi "kljuc u bravu" ovom vise-decenijskom forumu... Nece niko.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ako taj covjek ne stavi "kljuc u bravu" ovom vise-decenijskom forumu... Nece niko.
    Tebi dobro ide.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Pitaj Joila.

Oduzimanje života? Oplođena jajna ćelija je život od dana začetka?
    Zavisi iz kog ugla gledamo. Iz ugla svjesnog posmatrača bi definitivno trebalo da jeste.
    Nisam siguran da li u prirodi objektivno postoji ''življi'' proces
    http://klinika-papic.rs/razvoj-bebe-...-po-nedeljama/, uporedi samo koliko embrion napreduje procentualno sa rastom djeteta kasnije.
    Ograđujem se od rasprave da li treba ili ne zabraniti abortus, ne branim stavove ni crkve ni oponenata.
    Last edited by autodijagnostika; 25-12-16 at 19:06.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Iako me tema ni najmanje ne zanima već isključivo posmatram stvari sa aspekta da je država ( u ovom slučaju zdravstvene ustanove ) dužna pružati uslugu koja ipak ogromnim dijelom spada u hir jer ispada da ljudi ne mogu da se obuzdaju kad imaju tarabljenje i ko za inat izaberu baš plodne dane ( uz konstataciju da se prezervativi nikako ne koriste kad je osoba "nepoznata" ) !!! Sad što neki navode nekog Mikana koji napravio 3 djece o kojima se jedva brine a sa ženom omanuo u procjeni je druga priča i zbog toga se pravi konzilijum koji će razmatrat svaki slučaj posebno a bogomi kad procijene da je neka toliko zastranila neka sama ili joj makro plati nedje privatno !!! Zbog toga sam komentarisao ako se može imat mišljenje ...
    Last edited by night_silence; 25-12-16 at 19:46.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Bolje da ne drkamo onda jer je i to potencijalni zivot

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Zavisi iz kog ugla gledamo. Iz ugla svjesnog posmatrača bi definitivno trebalo da jeste.
    Nisam siguran da li u prirodi objektivno postoji ''življi'' proces
    http://klinika-papic.rs/razvoj-bebe-...-po-nedeljama/, uporedi samo koliko embrion napreduje procentualno sa rastom djeteta kasnije.
    Ograđujem se od rasprave da li treba ili ne zabraniti abortus, ne branim stavove ni crkve ni oponenata.
    Dobro, kuvano jaje i pečena piletina ista su stvar.

Iako me tema ni najmanje ne zanima već isključivo posmatram stvari sa aspekta da je država ( u ovom slučaju zdravstvene ustanove ) dužna pružati uslugu koja ipak ogromnim dijelom spada u hir jer ispada da ljudi ne mogu da se obuzdaju kad imaju tarabljenje i ko za inat izaberu baš plodne dane ( uz konstataciju da se prezervativi nikako ne koriste kad je osoba "nepoznata" ) !!! Sad što neki navode nekog Mikana koji napravio 3 djece o kojima se jedva brine a sa ženom omanuo u procjeni je druga priča i zbog toga se pravi konzilijum koji će razmatrat svaki slučaj posebno a bogomi kad procijene da je neka toliko zastranila neka sama ili joj makro plati nedje privatno !!! Zbog toga sam komentarisao ako se može imat mišljenje ...
    Jes, kakve su te drolje od žena, tarabe se u plodne dane, umjesto kad ih grčevi uhvate, kad se naduše i kad ne znaju odakle im puca. A i kondomi nikad ne mogu da puknu.

Samo ti imaj mišljenje. Pitanje za svetitelja života: Ako je trudnoća komplikovana i doktor kaže da može da spasi ili samo majku ili samo dijete, koga da spasi? Zanima me tvoje mišljenje na koje imaš pravo. Samo nemoj o konzilijumu koji treba da odlučuje o tome. Valjda nije potreban konzilijum za tvoje mišljenje.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Samo ti imaj mišljenje. Pitanje za svetitelja života: Ako je trudnoća komplikovana i doktor kaže da može da spasi ili samo majku ili samo dijete, koga da spasi? Zanima me tvoje mišljenje na koje imaš pravo. Samo nemoj o konzilijumu koji treba da odlučuje o tome. Valjda nije potreban konzilijum za tvoje mišljenje.
    Trebao bi da spasi majku jer ... nemojmo da se zajebavamo ... majka je majka
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,014
    Thanked in
    4,020 Posts

Slažem se.

Page 380 of 1402 FirstFirst ... 2803303703763773783793803813823833843904304808801380 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)