Page 378 of 1402 FirstFirst ... 2783283683743753763773783793803813823884284788781378 ... LastLast
Results 9,426 to 9,450 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Pomijesao si me sa nekim
    Teško.
    Nego ako polažeš na logiku ovako stoje stvari:
    Tvoji postovi na temi o homosexualcima govore da si protiv generalizacije, tako da ćeš i ovđe morat da smanjiš malo, dakle i među homosexualcima ima i onakvih i ovakvih ne samo onih koji se tebi sviđaju.
    Dalje, kako se zalažeš za razvijanje svijesti i otovren um tako ćeš i ovoj grupi građana morat da omogućiš da se zalažu za ono što žele a što nije tebi na uštrb, i čak da ih podržiš u njihovim strijemljenjima.
    U suprotnom pokazuješ da tvoje opiranje malograđanštini ima samo tendenciju branjenja grupa kojima pripadaš a druge otvoreno vrijeđaš i uzurpiraš.
    Što će biti?
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by GRUNA'STAR View Post
    Svako ekstremno tumacenje vjere je pogresno a upravo ti to radis. Ne razumijes a jos gore je sto mislis da razumijes pa se pravis pametan i banalizujes samo pojmanje vjere . Vjera se zloupotrebljava to je tacno ali svaka vjera te u susitini uci isto. Druga stvar milioni ljudi posjete manastir Ostrog u toku jedne godine i da se ne lazemo tu su ogormne pare. Kako se one koriste to je druga stvar i mi ne znamo, mozemo da nagadjamo. Isto tako je problem sto se odje vjera ( islam , hriscanstvo ) koristi za manipulaciju naroda. Samo mi je smijesno sto pojedini misle odje da su pametniji jer su ateisti ,agnostici kako god , od onih sto su vjernici. E to je presmijesno .
    Last edited by lepetanac; 24-12-16 at 15:26.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Može se biti vjernik a da se ne opravdava svaki debilan potez popova, hodža i ostalih predstavnika vjerskih zajednica.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Lepetanac gledam svaki dan popa jednog dje stopira pa ga niko ne fotografise. Sto je poenta ovih fotki? I odakle su ovi popovi vidim strane table...

Moze i ovako

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Teško.
    Nego ako polažeš na logiku ovako stoje stvari:
    Tvoji postovi na temi o homosexualcima govore da si protiv generalizacije, tako da ćeš i ovđe morat da smanjiš malo, dakle i među homosexualcima ima i onakvih i ovakvih ne samo onih koji se tebi sviđaju.
    Dalje, kako se zalažeš za razvijanje svijesti i otovren um tako ćeš i ovoj grupi građana morat da omogućiš da se zalažu za ono što žele a što nije tebi na uštrb, i čak da ih podržiš u njihovim strijemljenjima.
    U suprotnom pokazuješ da tvoje opiranje malograđanštini ima samo tendenciju branjenja grupa kojima pripadaš a druge otvoreno vrijeđaš i uzurpiraš.
    Što će biti?
    Kao što sam već naveo. Moj stav prema religiji je isti kao prema homoseksualnosti. To je privatna stvar i ja to poštujem ... Ono što ne poštujem je da je SPC najveći zemljoposjednik u CG, da drze hotele, restorane, da sa investitorima prave zgrade a da se ne zna da su njihove. Da duhovno savjetuju i podržavaju kriminalce i političare. Kad sam rekao devijantni, mislio sam na pedofile i homoseksualce u crkvi koji propovijedaju protiv ovoga a u stvari upravo to rade, a crkva to ne osuđuje već se stavlja na stranu svojih.

Pričao sam o audijima, mercedesima, vilama, helikopterima ... Ako sam dje pogriješio izvoli ispravi.

Da ne zaboravimo da se priča povela jer se određeni dio foruma pobunio oko odnosa u broju crkvi/dzamija

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Može se biti vjernik a da se ne opravdava svaki debilan potez popova, hodža i ostalih predstavnika vjerskih zajednica.
    I te kako može, ali takvi nijesu interesantni za priču.

Kao što sam već naveo. Moj stav prema religiji je isti kao prema homoseksualnosti. To je privatna stvar i ja to poštujem ... Ono što ne poštujem je da je SPC najveći zemljoposjednik u CG, da drze hotele, restorane, da sa investitorima prave zgrade a da se ne zna da su njihove. Da duhovno savjetuju i podržavaju kriminalce i političare. Kad sam rekao devijantni, mislio sam na pedofile i homoseksualce u crkvi koji propovijedaju protiv ovoga a u stvari upravo to rade, a crkva to ne osuđuje već se stavlja na stranu svojih.

Pričao sam o audijima, mercedesima, vilama, helikopterima ... Ako sam dje pogriješio izvoli ispravi.

Da ne zaboravimo da se priča povela jer se određeni dio foruma pobunio oko odnosa u broju crkvi/dzamija

A tako. Pa ok. Da poštuješ baš ne poštuješ, pogledaj post koji sam citirao. Dakle definitivno nije isto kao za homiće zato i rekoh da smanjiš doživljaj, ukoliko hoćeš naravno da budeš dosljedan.
    Što se ostaloga tiče, time se bavi neko drugi ali ne definitivno na ovaj način na koji se ti zalažeš. U svakom slučaju imaš pravo, bez vrijeđanjja naravno i omalovažavanja
    da osnuješ neku nvo ili stranku, pa kad se budete što pitali da učinite nešto. Do tada ne valja bit veći katolik od Pape.
    Poyyy
    Last edited by Ulix; 24-12-16 at 15:36.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

E da.. bas nisu, jednostavno postuju svoju religiju, nemaju blage veze sa institucijom Crkve, I nisu za interes ni jedne druge religije.
    Nesto mi se ne svidja ambijent za zivot u Sarajevu, u Zagrebu, a ni Dubai, Banglades, Peking, Tokio, pa ni bilo sta slicno...a chudno Ljubljana mi je onako bas OK, samo klima tja...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Zamisli tipa koji sluša ovu propovijed ... Taj ne može imati 2 čiste u glavi nikako

Ovo je genijalno. Cak je i ugao snimanja odlican. Kao da je TBOK parodija.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Aj da te zamolim očisti taj inbox 😀

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Aj da te zamolim očisti taj inbox 

eo ga cist.. nijesam vidio sa telefona...

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ovo je genijalno. Cak je i ugao snimanja odlican. Kao da je TBOK parodija.
    Zar ne znas Rafaila

Last edited by Gandalf_White; 24-12-16 at 16:26.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Gandalf_White
    ....
    Ja sam samo pitala jel istina da je opstina dala dozvolu arapima da se gradi dzamija kod Atlas centra. Moguce da je bla bla trotj prica.. Nemam pojma. Kakve pobune I bakraci. Svasta. Vazda li skrenete sa teme bez ikakve potrebe.
    Ako ne znate iscoolirajte, ko zna jel tacno nek kaze, I to je to.
    Nisam nasla nista o tome na netu sem link za dozvolu gradnje (iz 2014)za pocetak Konika jer su naveli da je 90% stanovnistva na Koniku islamske religije. Boo ko bi rekao.. nisam znala ni to.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Upravo tako jer ako se može primijetit mnogi i ne govore o misiji koju neka vjerska zajednica ( pa čak ni o ljudima koji je obavljaju osim ukoliko ne žele da ih deskridituju ) nego su zinuli na imovinu !!! To je zaostavština ljudi koji su živjeli na ovim prostorima ( čak je kod nas taj medjuetnički sklad upravo zbog malog broja uništenih gradjevina ) i samo vjerske zajednice mogu raspolagat sa njom !!! Što se tiče novogradnje izuzetno je teško naći nekog ko bi zaslužio takvo priznanje da mu se danas izgradi neki takav objekat iako vjerovatno ima nekih koji su zaslužili da se neka ulica,most,bolnica i.t.d nazove po njihovom imenu !!! Dekretom bih zabranio takvu vrstu gradnje svim vjerskim zajednicama izuzev CPC jer su oni novi na tržištu
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Gandalfe prvo nauci da u crkvu/hram nikome nije zabranjen ulaz pa tako ni kriminalcima. A svestenik koji duhovno savjetuje kriminalca sigurno mu nece reci da nastavi sa tim sto je radio vec će mu pomoći tj pokušaće da nadje način. Tako da ti je prica malo losa i previse generalizujes stvari.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Gandalfe prvo nauci da u crkvu/hram nikome nije zabranjen ulaz pa tako ni kriminalcima. A svestenik koji duhovno savjetuje kriminalca sigurno mu nece reci da nastavi sa tim sto je radio vec će mu pomoći tj pokušaće da nadje način.
    u teoriji, u praksi kriminalci podju podostrog ostave 100e i lijepo popovima lijepo njima očišćeni su od grijeha
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Super za njih ako misle da tako to funkcioniše

Edit : gandalfe ne branim ja svestenike mali mi je posa' za njih. Samo to generalizovanje mi je smijesno kao svi su losi...
    Last edited by GRUNA'STAR; 24-12-16 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Gandalfe prvo nauci da u crkvu/hram nikome nije zabranjen ulaz pa tako ni kriminalcima. A svestenik koji duhovno savjetuje kriminalca sigurno mu nece reci da nastavi sa tim sto je radio vec će mu pomoći tj pokušaće da nadje način. Tako da ti je prica malo losa i previse generalizujes stvari.

Ne generalizujem, iz privatnih razloga ne mogu da pricam vise i dajem primjere, ali sam bio prisutan kada su svestenici jednog tipa navlacili sa pricom... Bog ce sve oprostiti, Bog sve vidi... samo treba da se da toliko i toliko.. Jos gore nego ovo sto si za Zukorlica postavljao. Kasnije je isti taj tip napravio Crkvu u najvecu zabit jer mu je to bilo iskupljenje... Da ne pricam vise.
    Drugi sam put bio prisutan kad je drugi covjek pored Amfija uzimao grdnu lovu za neke banalnosti itd itd itd

Kad pricam o necemu, pricam o mojoj percepciji koja je zasnovana na zakljucima koje sam izvlacim iz licnih iskustava i zapazanja... Ja mogu da pricam jer nisam zadojen strahopostovanjem prema svestenicima, i nije me strah hoce li ko osuditi da je bogohuljenje ako pricam realno.

Kako ih nije sramota u skoro svakog je po 150kg, kuce na po 2-3 sprata, djeca se skoluju po inostranstvu... I onda neko dodje da ih brani... Pih

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Odgledah oca Rafaila o jogi. Mlad sveštenik zbog kojeg pomislim da ima nade za crkvu. Iako radim ili sam radio ono što kritikuje, njegovu priču vidim kao ispravnu. Uzmite na primjer jogu iako mislim da je mislio na meditaciju. Ljudi rijetko spontano i sa željom uđu u to. Uvijek je u pitanju neko nezadovoljstvo koje ljudi misle da će rješiti čarobnim štapićem. Vidio sam to i pitao one koji vode meditaciju da li neko dođe sam i bez problema. Rečeno mi je ne. Nikad to ne da željene rezultate već problem samo maskira dok ponovo još žešće ne eskalira. Ne važi ovo za svakog da se razumijemo ali za većinu važi. Nemamo mjere ili nismo stabilni dovoljno. Kad nemaš to dvoje onda ti se oprobani model kao gotovo rješenje nameće. Ko ne može sam da stoji taj mora prihvatiti ono što crkva nudi. Tako gledam sve ono što otac Rafailo kaže. Na žalost crkva kao institucija truli tako da ostaje da vidimo šta će se desiti jer borba za spas čovjeka i dalje traje.

Sent from my GSXR1000 @299
    Last edited by Caesar; 24-12-16 at 18:31.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

Grijeh je govoriti o liku i djelu oca Rafaila a ne prisjetiti se ovog legendarnog snimka:

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ja sam zbog ovih frustriranih antiteista i njihove histerije pobjega s pdf-a Religija i filozofija. Zivot je kratak, pomirite se s tim, crkve ce ostat tu dje jesu jos hiljadama godina i kad vas/nas ne bude ni u tragovima. Iz kakvih je ovo novina i što niko više i ne zna.

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Ja sam zbog ovih frustriranih antiteista i njihove histerije pobjega s pdf-a Religija i filozofija. Zivot je kratak, pomirite se s tim, crkve ce ostat tu dje jesu jos hiljadama godina i kad vas/nas ne bude ni u tragovima. Iz kakvih je ovo novina i što niko više i ne zna.

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
    Mozda... A mozda za 100 godina i ne bude crkvi...

cak i velika Rimokatolicka crkva radi reformu jer ljudi slabo vise idu u crkvu... Pogledas samo uticaj crkve danas i prije 150 godina Danas je crkva ali i religija samo sporedna stvar... sporednija cak i od fudbala

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

eo ga cist.. nijesam vidio sa telefona...

Zar ne znas Rafaila

За попом плаче јутарњи програм на свакој телевизији која има иоле бољу сопствену продукцију.Ако би се коцкице сложиле ни прајм-тајм термин,минимум два пута годишње,не би био незамислив.

У опкладу да ћемо га још гледати.
    Last edited by Geralt of Rivia; 24-12-16 at 19:06.
    “People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Danas je crkva ali i religija samo sporedna stvar... sporednija cak i od fudbala
    Na Zabljaku
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Mozda... A mozda za 100 godina i ne bude crkvi...

cak i velika Rimokatolicka crkva radi reformu jer ljudi slabo vise idu u crkvu... Pogledas samo uticaj crkve danas i prije 150 godina Danas je crkva ali i religija samo sporedna stvar... sporednija cak i od fudbala
    U Napoliju više ljudi vjeruje u Maradonu nego u bogove

I meni izgleda da se religioznost smanjuje nekako, odlaženje u crkvu da ne pominjem. Od ljudi koje znam, postoji JEDNA osoba što ide u crkvu i to ponekad.
    Crkve će vazda ostati, ali nadam se samo kao umjetnički objekti i svjedočanstva prošlosti.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

Nisam katolik, zapravo nisam uopšte religiozan ali ovo je po meni izjava Papa Franja koja je za primjer drugima:

Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek.
    Tradicionalno vjerovanje u Boga čak je pomalo i zastarjelo.

Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan.
    Nije nužno ni ići u crkvu i davati joj novac.
    Za mnoge crkva može biti i priroda.
    Neki od najboljih ljudi kroz povijest nisu vjerovali u Boga,
    dok su mnogi koji jesu radili najgore stvari u njegovo ime

http://www.6yka.com/novost/83015/pap...vati-joj-novac

E sad kada ovo poredim sa Amfilohijevim: "Samo bezumni ne krstavaju svoju djecu"....

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Odgledah oca Rafaila o jogi. Mlad sveštenik zbog kojeg pomislim da ima nade za crkvu. Iako radim ili sam radio ono što kritikuje, njegovu priču vidim kao ispravnu. Uzmite na primjer jogu iako mislim da je mislio na meditaciju. Ljudi rijetko spontano i sa željom uđu u to. Uvijek je u pitanju neko nezadovoljstvo koje ljudi misle da će rješiti čarobnim štapićem. Vidio sam to i pitao one koji vode meditaciju da li neko dođe sam i bez problema. Rečeno mi je ne. Nikad to ne da željene rezultate već problem samo maskira dok ponovo još žešće ne eskalira. Ne važi ovo za svakog da se razumijemo ali za većinu važi. Nemamo mjere ili nismo stabilni dovoljno. Kad nemaš to dvoje onda ti se oprobani model kao gotovo rješenje nameće. Ko ne može sam da stoji taj mora prihvatiti ono što crkva nudi. Tako gledam sve ono što otac Rafailo kaže. Na žalost crkva kao institucija truli tako da ostaje da vidimo šta će se desiti jer borba za spas čovjeka i dalje traje.
    Joga i meditacija nisu iste stvari. Ljudi koji rade jogu i dozivljavaju je kao nesto spiritualno ne znaju da ustvari samo rade fizicke vjezbe pod zabludom.

Page 378 of 1402 FirstFirst ... 2783283683743753763773783793803813823884284788781378 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)