Teško.
Nego ako polažeš na logiku ovako stoje stvari:
Tvoji postovi na temi o homosexualcima govore da si protiv generalizacije, tako da ćeš i ovđe morat da smanjiš malo, dakle i među homosexualcima ima i onakvih i ovakvih ne samo onih koji se tebi sviđaju.
Dalje, kako se zalažeš za razvijanje svijesti i otovren um tako ćeš i ovoj grupi građana morat da omogućiš da se zalažu za ono što žele a što nije tebi na uštrb, i čak da ih podržiš u njihovim strijemljenjima.
U suprotnom pokazuješ da tvoje opiranje malograđanštini ima samo tendenciju branjenja grupa kojima pripadaš a druge otvoreno vrijeđaš i uzurpiraš.
Što će biti?
Nije lako, ali je jako rođaci.
Može se biti vjernik a da se ne opravdava svaki debilan potez popova, hodža i ostalih predstavnika vjerskih zajednica.
Lepetanac gledam svaki dan popa jednog dje stopira pa ga niko ne fotografise. Sto je poenta ovih fotki? I odakle su ovi popovi vidim strane table...
Moze i ovako
Kao što sam već naveo. Moj stav prema religiji je isti kao prema homoseksualnosti. To je privatna stvar i ja to poštujem ... Ono što ne poštujem je da je SPC najveći zemljoposjednik u CG, da drze hotele, restorane, da sa investitorima prave zgrade a da se ne zna da su njihove. Da duhovno savjetuju i podržavaju kriminalce i političare. Kad sam rekao devijantni, mislio sam na pedofile i homoseksualce u crkvi koji propovijedaju protiv ovoga a u stvari upravo to rade, a crkva to ne osuđuje već se stavlja na stranu svojih.
Pričao sam o audijima, mercedesima, vilama, helikopterima ... Ako sam dje pogriješio izvoli ispravi.
Da ne zaboravimo da se priča povela jer se određeni dio foruma pobunio oko odnosa u broju crkvi/dzamija
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
One Ring to Rule them all...
I te kako može, ali takvi nijesu interesantni za priču.
A tako. Pa ok. Da poštuješ baš ne poštuješ, pogledaj post koji sam citirao. Dakle definitivno nije isto kao za homiće zato i rekoh da smanjiš doživljaj, ukoliko hoćeš naravno da budeš dosljedan.
Što se ostaloga tiče, time se bavi neko drugi ali ne definitivno na ovaj način na koji se ti zalažeš. U svakom slučaju imaš pravo, bez vrijeđanjja naravno i omalovažavanja
da osnuješ neku nvo ili stranku, pa kad se budete što pitali da učinite nešto. Do tada ne valja bit veći katolik od Pape.
Poyyy
Last edited by Ulix; 24-12-16 at 15:36.
Nije lako, ali je jako rođaci.
E da.. bas nisu, jednostavno postuju svoju religiju, nemaju blage veze sa institucijom Crkve, I nisu za interes ni jedne druge religije.
Nesto mi se ne svidja ambijent za zivot u Sarajevu, u Zagrebu, a ni Dubai, Banglades, Peking, Tokio, pa ni bilo sta slicno...a chudno Ljubljana mi je onako bas OK, samo klima tja...
Hvala Lepo
Ja sam samo pitala jel istina da je opstina dala dozvolu arapima da se gradi dzamija kod Atlas centra. Moguce da je bla bla trotj prica.. Nemam pojma. Kakve pobune I bakraci.Svasta.
Vazda li skrenete sa teme bez ikakve potrebe.
Ako ne znate iscoolirajte, ko zna jel tacno nek kaze, I to je to.
Nisam nasla nista o tome na netu sem link za dozvolu gradnje (iz 2014)za pocetak Konika jer su naveli da je 90% stanovnistva na Koniku islamske religije. Boo ko bi rekao.. nisam znala ni to.
Hvala Lepo
Upravo tako jer ako se može primijetit mnogi i ne govore o misiji koju neka vjerska zajednica ( pa čak ni o ljudima koji je obavljaju osim ukoliko ne žele da ih deskridituju ) nego su zinuli na imovinu !!! To je zaostavština ljudi koji su živjeli na ovim prostorima ( čak je kod nas taj medjuetnički sklad upravo zbog malog broja uništenih gradjevina ) i samo vjerske zajednice mogu raspolagat sa njom !!! Što se tiče novogradnje izuzetno je teško naći nekog ko bi zaslužio takvo priznanje da mu se danas izgradi neki takav objekat iako vjerovatno ima nekih koji su zaslužili da se neka ulica,most,bolnica i.t.d nazove po njihovom imenu !!! Dekretom bih zabranio takvu vrstu gradnje svim vjerskim zajednicama izuzev CPC jer su oni novi na tržištu![]()
deuscroix
Gandalfe prvo nauci da u crkvu/hram nikome nije zabranjen ulaz pa tako ni kriminalcima. A svestenik koji duhovno savjetuje kriminalca sigurno mu nece reci da nastavi sa tim sto je radio vec će mu pomoći tj pokušaće da nadje način. Tako da ti je prica malo losa i previse generalizujes stvari.
Super za njih ako misle da tako to funkcioniše
Edit : gandalfe ne branim ja svestenike mali mi je posa' za njih. Samo to generalizovanje mi je smijesno kao svi su losi...
Last edited by GRUNA'STAR; 24-12-16 at 17:34.
Ne generalizujem, iz privatnih razloga ne mogu da pricam vise i dajem primjere, ali sam bio prisutan kada su svestenici jednog tipa navlacili sa pricom... Bog ce sve oprostiti, Bog sve vidi... samo treba da se da toliko i toliko.. Jos gore nego ovo sto si za Zukorlica postavljao. Kasnije je isti taj tip napravio Crkvu u najvecu zabit jer mu je to bilo iskupljenje... Da ne pricam vise.
Drugi sam put bio prisutan kad je drugi covjek pored Amfija uzimao grdnu lovu za neke banalnosti itd itd itd
Kad pricam o necemu, pricam o mojoj percepciji koja je zasnovana na zakljucima koje sam izvlacim iz licnih iskustava i zapazanja... Ja mogu da pricam jer nisam zadojen strahopostovanjem prema svestenicima, i nije me strah hoce li ko osuditi da je bogohuljenje ako pricam realno.
Kako ih nije sramota u skoro svakog je po 150kg, kuce na po 2-3 sprata, djeca se skoluju po inostranstvu... I onda neko dodje da ih brani... Pih
Odgledah oca Rafaila o jogi. Mlad sveštenik zbog kojeg pomislim da ima nade za crkvu. Iako radim ili sam radio ono što kritikuje, njegovu priču vidim kao ispravnu. Uzmite na primjer jogu iako mislim da je mislio na meditaciju. Ljudi rijetko spontano i sa željom uđu u to. Uvijek je u pitanju neko nezadovoljstvo koje ljudi misle da će rješiti čarobnim štapićem. Vidio sam to i pitao one koji vode meditaciju da li neko dođe sam i bez problema. Rečeno mi je ne. Nikad to ne da željene rezultate već problem samo maskira dok ponovo još žešće ne eskalira. Ne važi ovo za svakog da se razumijemo ali za većinu važi. Nemamo mjere ili nismo stabilni dovoljno. Kad nemaš to dvoje onda ti se oprobani model kao gotovo rješenje nameće. Ko ne može sam da stoji taj mora prihvatiti ono što crkva nudi. Tako gledam sve ono što otac Rafailo kaže. Na žalost crkva kao institucija truli tako da ostaje da vidimo šta će se desiti jer borba za spas čovjeka i dalje traje.
Sent from my GSXR1000 @299
Last edited by Caesar; 24-12-16 at 18:31.
γνῶθι σαὐτόν
Grijeh je govoriti o liku i djelu oca Rafaila a ne prisjetiti se ovog legendarnog snimka:
Ja sam zbog ovih frustriranih antiteista i njihove histerije pobjega s pdf-a Religija i filozofija. Zivot je kratak, pomirite se s tim, crkve ce ostat tu dje jesu jos hiljadama godina i kad vas/nas ne bude ni u tragovima. Iz kakvih je ovo novina i što niko više i ne zna.
Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Last edited by Geralt of Rivia; 24-12-16 at 19:06.
“People like to invent monsters and monstrosities. Then they seem less monstrous themselves.”
Na ZabljakuDanas je crkva ali i religija samo sporedna stvar... sporednija cak i od fudbala![]()
Hvala Lepo
U Napoliju više ljudi vjeruje u Maradonu nego u bogove![]()
I meni izgleda da se religioznost smanjuje nekako, odlaženje u crkvu da ne pominjem. Od ljudi koje znam, postoji JEDNA osoba što ide u crkvu i to ponekad.
Crkve će vazda ostati, ali nadam se samo kao umjetnički objekti i svjedočanstva prošlosti.
Nisam katolik, zapravo nisam uopšte religiozan ali ovo je po meni izjava Papa Franja koja je za primjer drugima:
Nije nužno vjerovati u Boga da biste bili dobar čovjek.
Tradicionalno vjerovanje u Boga čak je pomalo i zastarjelo.
Netko može biti duhovan, ali ne i religiozan.
Nije nužno ni ići u crkvu i davati joj novac.
Za mnoge crkva može biti i priroda.
Neki od najboljih ljudi kroz povijest nisu vjerovali u Boga,
dok su mnogi koji jesu radili najgore stvari u njegovo ime
http://www.6yka.com/novost/83015/pap...vati-joj-novac
E sad kada ovo poredim sa Amfilohijevim: "Samo bezumni ne krstavaju svoju djecu"....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks