Page 313 of 729 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316317323363413 ... LastLast
Results 7,801 to 7,825 of 18203

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    govorio sam iskljucivo o vrhunskim ljudima u svom poslu.:icon_frown:
    takve je tesko nac.
    Teško ih je naći, ali vjeruj mi kad ih nadju firme ih cuvaju, ne kao na zapadu ali ih cuvaju.

Da bi u CG došao svojim radom do pozicije menadžera / direktora hotela (ne pričam o Žarku Radulovicu i Purku) moraš da dobiješ 2-3 chira i da zaboraviš na spavanje. Ali jednom kad dodjes do te pozicije plata je 2000+ eur.

Ne moze ručak za 2 da bude 30eur a konobar da bude plaćen 1000, nikako. Konobari skoro svuda rade za baksis, i dobar će konobar uvijek zaraditi dje god bio.

Ne možeš recepcionera platiti 1500ako je soba u hotelu 70-100eur za 2. I da ne duzim.

Crnogorci će krenuti naprijed kad shvate da je komunizam prošao i da sve što se radi, radi se zbog profita... nema ljubavi ni protekcije

Mi smo divalj narod, treba iz srži da se mijenjamo... danas na desetom kilometru od granice BiH i CG(od trebinja) stanem da ispalim cigar na proširenje i zapanjim se...

Deponija... i to nema kuća tamo pa kontam da graničari i oni što rade špediter bacaju jer je dosta onih pakovanja za jela za ponijeti...

Haos.. sramno... zalosno
    Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app

@montenegrina

Sve stoji da su oni ispred nas i to. Ali jednostavno neka kultura, ne znam sta je...

Setamo stradunom a on ozvučen cijeli idu neke lagane Hrvatske pjesme, pa onda božićne itd. Sve stranci u gradu, ali njih ne zanima, ide to što ide... uvece koncert gradske muzike, pa sljedeću noc crkveni horovi..
    Otišli u tržni centar 10km od dubrovnika , čuju nas ljudi da pričamo engleski hoće da se slome oko nas da nam pomognu...

Dok 40km odatle (što je po zapadnim standardima blizina predgrađa) u sezoni samo narodna i samo plazni barovi. Ni jednog hotela itd... nijesam pametan baš ne razumijem.
    Last edited by Gandalf_White; 18-12-16 at 14:37.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Ovo je blizu GP Vilusi?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Ovo je blizu GP Vilusi?
    Aha, sa desne strane kad se ide iz Trebinja

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Na zalost tako je godinama. Cesto tuda prolazim kada idem iz Sarajeva za Tivat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Teško ih je naći, ali vjeruj mi kad ih nadju firme ih cuvaju, ne kao na zapadu ali ih cuvaju.

Da bi u CG došao svojim radom do pozicije menadžera / direktora hotela (ne pričam o Žarku Radulovicu i Purku) moraš da dobiješ 2-3 chira i da zaboraviš na spavanje. Ali jednom kad dodjes do te pozicije plata je 2000+ eur.

Ne moze ručak za 2 da bude 30eur a konobar da bude plaćen 1000, nikako. Konobari skoro svuda rade za baksis, i dobar će konobar uvijek zaraditi dje god bio.

Ne možeš recepcionera platiti 1500ako je soba u hotelu 70-100eur za 2. I da ne duzim.

Crnogorci će krenuti naprijed kad shvate da je komunizam prošao i da sve što se radi, radi se zbog profita... nema ljubavi ni protekcije

Mi smo divalj narod, treba iz srži da se mijenjamo... danas na desetom kilometru od granice BiH i CG(od trebinja) stanem da ispalim cigar na proširenje i zapanjim se...

Deponija... i to nema kuća tamo pa kontam da graničari i oni što rade špediter bacaju jer je dosta onih pakovanja za jela za ponijeti...

Haos.. sramno... zalosno

@montenegrina

Sve stoji da su oni ispred nas i to. Ali jednostavno neka kultura, ne znam sta je...

Setamo stradunom a on ozvučen cijeli idu neke lagane Hrvatske pjesme, pa onda božićne itd. Sve stranci u gradu, ali njih ne zanima, ide to što ide... uvece koncert gradske muzike, pa sljedeću noc crkveni horovi..
    Otišli u tržni centar 10km od dubrovnika , čuju nas ljudi da pričamo engleski hoće da se slome oko nas da nam pomognu...

Dok 40km odatle (što je po zapadnim standardima blizina predgrađa) u sezoni samo narodna i samo plazni barovi. Ni jednog hotela itd... nijesam pametan baš ne razumijem.
    U Pravu si za sve,mada u Rigent me posluzuje konobarica u patike....po meni necuveno...nije li tako?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Za ove deponije divlje treba zestoko kaznjavat, pogotovo za ovu gore npr dje se lako moze saznat odakle je doslo po otpacima.. Posalji u vijesti i jos neke medije, proslijedi odgovornoj sluzbi pa mozda se neko aktivira eto cisto da se pokaze eo radi se nesto.

Eo Srbija npr nije nesto ispred nas ali u Beograd ima aplikacija Beokoma da prijavljujete razne stvari, lik koji je stavio zvucnike na kamion i danju nocu prolazio sa reklamom izmozga za otpad i staru tehniku i prijavio ga, reagovali ne cujem ga vise, isto za neke rupe i nezavrsene radove. I tu ima dosta mjesta za napredak ali barem se nekad nesto desi...
    Last edited by N_L; 18-12-16 at 21:32.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    uslužuje me sa najljubaznijim osmjehom.
    Novi je na 40km od Dubrovnika a nijesmo ništa naučili, ali baš ništa, pi
    Mi smo uopšteno gledano neljubazan narod. Ne znam je li to kulturološki fenomen ili nešto drugo, ali rijetko đe će te dočekati sa osmijehom. Počev od šaltera, preko prodavnica, do kafića i restorana. Koliko puta uđete u supermarket i radnica na kasi vam ne kaže ni dobar dan, niti doviđenja? Ja se ponekad zapitam da nije problem u meni - što znam, možda im se moja pojava ne sviđa. Ali to me ne sprečava da im uvijek uredno nazovem dobar dan, hvala i doviđenja, obratili se oni meni ili ne - valjda se nekad i one same zapitaju.

Mada, čini mi se ipak postoje regionalne razlike. Na primorju ću ipak često bit dočekan sa osmijehom, u možda manjoj mjeri i u Nikšiću i na sjeveru. Ali Podgorica...'šta reći, koju posluku porati.'
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Crna Gora od koje zastaje dah

26/12/2016 13:00
    Izvor: CdM

Surove, ali i prekrasne planine, bistri potoci, pašnjaci, tajanstvene plaže, rijeke i kanjoni koji svojom neopisivom ljepotom oduzimaju dah-to je Crna Gora. Ove fotografije tviteraša @cgvesko zaleđenog vodopada na Lukavici i NP Durmitor dokaz su da naša zemlja obiluje mnoštvom prirodnih ljepota.
    FOTO: TwitterVesko je jednu fotografiju objavio na Twitteru, koju je CdM preuzeo, pa nam je autor poslao još nekoliko njih.
    Lukavica je, inače, poznata kao planina na kojoj ima 365 izvora, kako mještani iz katuna na Lukavici kažu – za svaki dan po jedan izvor.

Kao i mnoga jezera u Crnoj Gori, i ovo jezero je nastalo kao rezultat ledničkih aktivnosti, mada o njegovom nastanku i imenu postoje i legende koje kruže u narodu Lukavice i okolnih mjesta.

Durmitor je najveći nacionalni park u Crnoj Gori, koji se od 1980.godine nalazi na UNESCO-voj listi svjetske prirodne i kulturne baštine. Obuhvata masiv planine Durmitor, kanjone rijeka: Tare, Drage, Sušice i najviši dio kanjonske doline Komarnice, sa kojih se uzdižu brojni planinski vrhovi, od kojih je njih 48 sa preko 2.000 mnv.
    Najveći vrh je Bobotov kuk 2.525 mnv. Durmitor krase 18 ledničkih jezera nazvanih “gorske oči“.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Poslao sam poruku ovom momku na tviter

Zna li ko da mi objasni kako da dodjem do ovog vodopada na Lukavicu, prvi suncan dan isao bih

I dje je ova zadnja slika na Durmitor

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Dacu ti ja koordinate za Lukavicu
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    4,352
    Thanks Thanks Received 
    8,405
    Thanked in
    3,203 Posts

Dajte upustva kako doc dovde

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by VooDooPrle View Post

Podijeli prle prvi suncan dan vodim zenu, a taman da probam neke krampone stigli mi prekjuce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gando je iz Niksića i valjda umije doć na Lukavicu

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

42 48 55.18N i 19 10 27.50E ukucajte u google earth. do vodopada ima jedno 5-10minuta pjeske ko nema 4x4. A autom/asfaltom se dolazi do 42 48 59.74N i 19 10 41.16E

Put: Niksic-Zagrad, tacnije prije Zagrada je rudnik, drzite samo lijevo dok ne prodjete rudnik, ne silazite desno na Zagrad. To je put do Kapetanovog jezera, samo sto kad dodjete do kraja asfalta ne idete desno kod kuca Loncara nego idete lijevo asfaltom. A mozete se i tu parkirati i lagano za 5-10min se stite. Samo pratite korito potoka.
    Evo vam i moj broj, mada nema sanse da se mozete izgubiti
    067 518 287 Ivan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakav si ti turista pa ih upućeujes asfaltom a oni voli da se pentraju. Preko Vucja biciklistickom stazom dok snijeg na pane

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Gando je iz Niksića i valjda umije doć na Lukavicu

Stid me priznat, svuda sam po svijetu bio ali ne na Lukavicu Evo prilika da se to promijeni

hvala prle

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Idi ljeti jer na Zagaracki katun će te ponuditi grusavinom a nesto tako u zivotu nijesi pio

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Stid me priznat, svuda sam po svijetu bio ali ne na Lukavicu Evo prilika da se to promijeni

hvala prle
    Đe mi je Phenix, konačno nešto ne znaš :lolblue: ne sumnjam da ćeš kad prvi put odeš znat više i od VooDooPrle-ta. je li tako Phenix?

@HariKrisna na Lukavicu su i Komanski katuni ima i tamo gruševine
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Zagarački katun, tj moj, je izuzetno lijep
    Nego sve manje i manje koliba, i sve manje i manje ljudi izdiže stoku gore. Neki su vidim imali neke subvencije pa su postavljali one solarne panele na krov, eto toliko za sijalicu ili neki sitni potrošač.

Obično odem gore za Ilindan, popnem se na Veliki Žurim, žvrljnem nešto u onu svesku na vrh i iskuliram sat dva...

Ali za čudo, ni ja ovaj vodopad nijesam snimio :O
    Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Ima jos jedan vodopad ka Ceranica Gori, I jedan kod Kapetanovog jezera.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ima jos jedan vodopad ka Ceranica Gori, I jedan kod Kapetanovog jezera.
    Dje kod Ceranića Gore? Vrela Krnovska ili ima jos nedje?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pozdrav sa Zabljaka, gdje je zimska sezona uveliko krenula. Na skijalistima se ceka po pola sata da se stigne na red a bukirano je sve od grada do Djurdjevica Tare, trazi se krevet viska.
    E al' kada bi se zajebavali...

Ovo je slika sa Kopaonika danas, oni su svoju sezonu otvorili prije 20 dana sa topovima za vjestacki snijeg, vec krenuli sa skolama skijanja i bordanja, a nema kreveta slobodnog za Novu Godinu. Imaju 24 ski lifta, 62Km staza, i sve ove staze pokrivene su sistemima za vjestacko snijezenje. Kod nas ugostitelji gledaju u nebo i mole se za pola metra snijega, da bi se otvorio jedino skijaliste u gradu. Prije 20 godina Kopaonik je bio kasaba, a Zabljak turisticki centar internacionalnog renomea. Danas je Zabljak zadnja rupa na svirali DPS-ove pljackaske politike i nesposobnih parazita iz lokalne uprave. Opet da ih glasamo, pa da za 10 godina ne bude Zabljaka ni nacionalnog parka vec da umjesto skijalista otvorimo pilane da sve satremo.

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    166
    Thanked in
    119 Posts

sve se nešto razmišljam kad čitam tvoje postove da nisam što pobrkao, da nisi ti gdin Darko Stijepović, ista vam je priča, a opet znam da nisi

Sent from my iPhone

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by MontSAT View Post
    sve se nešto razmišljam kad čitam tvoje postove da nisam što pobrkao, da nisi ti gdin Darko Stijepović, ista vam je priča, a opet znam da nisi

Sent from my iPhone
    A nijesam...

Ali sta reci.. kraj decembra, nema jednog jedinog gosta na Zabljaku, posto nema snijega ne radi ni jedno jedino skijaliste koje je ostalo. Grehota je ovakav potencijal.
    Poslije krive nesretne lokalce što su digli cijene ... Jeftinije je za Pariz otići Z novu no na zhb Ali niko se ne pita zašto?

Žabljak će raditi 31 1 i 2 januara i poslije toga za većinu ljudi ništa do juna - jula a treba se preživjeti zima...

A ni ja ni stijepovic nemamo koristi od lokalne vlasti pa nam može biti da pričamo istinu.

Page 313 of 729 FirstFirst ... 213263303309310311312313314315316317323363413 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)

1. biljaneta