sve je receno u tekstu,znaci bolje je poc na drugo mjesto nego na zabljak sto primjenjujem naravno,i preporucujem svakome.pogotovo kad je jahorina ili zlatibor u pitanju.
sve je receno u tekstu,znaci bolje je poc na drugo mjesto nego na zabljak sto primjenjujem naravno,i preporucujem svakome.pogotovo kad je jahorina ili zlatibor u pitanju.
Ja nikad ne bih na sjeveru CG čekao novu godinu jer em što je preskupo em što nema ponude.
Ali su se gospoda odje malo najeli govana što se tiče cijena :
Iznajmljivanje dvosobnih kuća na Žabljaku tokom novogodišnjih praznika košta 250 eura za dan dok sedmodnevni boravak u apartmanima košta od 250 do 600 eura.
Dvosobna kuća 250eur ? Pa da vidim tu legendu koja će da stavi toliku cijenu i još tog kralja koji će to da plati.
Izdao sam kuću sa 6 soba oko praznika 200eur dan i to je dosta jaka cijena. Kuca je u centru grada nekih 200 kvadrata...
Evo iz prve ruke da vam kažem kako se kreću cijene :
Sobe sa privatnim kupatilom 30-40eur
Bungalov za dvoje 40eur
Apartmani do 4 osobe 40-50
Apartmani trosobni ( do 6 osoba) 50-90
Vila za 8 ljudi 100eur
Vila za 10 ljudi 120eur
Znaci da se krevet može naći od ispod 10 do 20eur po osobi zavisno kako ko hoće. Ko god kaže drugačije laže.
Ako neko hoće u hotel sa 4 zvjezdice pa još i predsjednički apartman volio bih da vidim dje će to naći ispod 500-1000eur po danu...
Da dodam da čim praznici prodju može da se bira apartman za 30eur na Zhb
Neću da branim lokalce ali samo da razjasnim zbog čega su cijene takve...
Naime, 30 31 decembar i 1 i 2 januar je zimska sezona na Žabljaku. 4 dana gospodo to je to, nema više. Nema skijališta, nema organiziranih grupa, nema ništa. Sta uhvate za to 4 dana uhvatili su, poslije vecina moze da se slika do nedje sredine juna dok ponovo ne dodju gosti. 90% ljudi na Zhb živi od izdavanja smjestaja i od nekadasnjih par mjeseci zimske i par ljetnje spali su na mjesec ljeti i samo 4 dana zimi.
E sad ko ima 2 apartmana uzece 400eur oko praznika da ima da rastegne cijelu zimu...
I opet za parlamentarne izbore DPS je uzeo najviše glasova u opstini koja je razorena...
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Last edited by Gandalf_White; 11-12-16 at 16:34.
One Ring to Rule them all...
ja sam lijepo jos ranije objasnio da sam bio na zimovanju dvije sezone,na Zabljaku i nikad vise,necu se ponavljat nema potrebe,bez da ispadam da kudim bilo koga ili sto,samo govorim iskustva a znam dosta ljudi koji idu direkt za jahorinu ili zlatibor,i zbog tog sto si rekao gube se velike pare koje svi koji odu van na zimovanje naravno ostave van ove zemlje.stvar je u kulturi,odnosu,a isto tako nema ni strategije razvoja zimskog turizma.kao sto si nedje rekao a to ti mnogo bolje i znas ko sve vodi ove sektore u ministarstvima....
A sto mislite oce li bit snijega u januar na Zabljak, vodio bi neke drugove pocetnike a smjestaj imam besplatan, hrana doma i ski pass pretpostavljam jeftiniji no nedje drugo? Masu se ustedi kad ne treba nesto spec a ja nikad nijesam ni isao tamo na skijanje, ne znam kakva ce situacija ni u Kolasin bit, znam da su prosle godine malo ranije pravili snijeg ali i da je slabo to bilo.
rm -rf /
Gandalfe, evo te novi ministar proziva:
http://www.vijesti.me/vijesti/radulo...robleme-915766
Svaka je min turizma ovakav. Sastanci se, saslusaju te, ali ne naprave nista kako bi to popravili jer on kao i savjetnici pojma nemaju o cemu pricas. Prethodni pomocnik ministra turizma je bio veterinar...
Evo 5 godina aktivno sastancim i pricam istu pricu o gorecim problemima ali dzabe je sve, organizacijom turizma u drzavi bave se DPS-ovi bravi koji o turizmu pojma nemaju i gledaju da prime tu platu i dobro je.
Jedan od glavnih i osnovnih problem u CG je nedostatak hotela vjerovali ili ne. NEDOSTATAK kvalitetnih hotela sa 3 zvjezdice (ne mora vise), kapaciteta od 50 navise soba. Tih hotela u CG jednostavno vise nema, tj ovoga sto ima moze na prste da se prebroji. Barijera ovome je to sto ti treba milijardu da pribavis sve dozvole, pa onda da krenes itd. A onda kolju sa svake strane, znaci samo placanje koriscenja pristupnog puta je 1500eur godisnje, terasa 100-200-500 mjesecno itd itd. Tako da se ljudima vise isplati da prave zgrade i apartmane za prodavanje.
U slucaju da se i otvori hotel onda poslodavac muku muci da nadje radnu snagu, jednostavno kao turisticka destinacija nemamo obrazovne ustanove koje su spremne da edukuju ljude da se uhvate u kostac sa modernim turizmom koji konstantno evoluira. Da bi hotel nasao recepcionera u prosjeku obavi 50 razgovora (alo 50 intervjua). Da ne pricam o turistickim vodicima, agentima, konobarima, kuvarima itd. Zbog toga i uvozimo desetine hiljada radnika svake godine, koji kasnije iznose zaradjene novce.
O bogaljima iz NTO necu da trosim rijeci uopste... O LTO jos manje... ti ljudi jednostavno nemaju pojma sta rade, ali je glavno da se ide po sajmovima da guzica vidi puta.
Prekinucu ovjde jer cu se raspisati i onda cu smoriti sve zivo. Uglavnom kada god iznesem probleme na sastancima ovog tipa, nadje se neko pametan da me pita cime se bavim i onda kako se bavim niskobudzetnim smjestajem i aktivnim turizmom odmah sam ja donji jer zaboga nemam hotel sa 5 zvjezdica kao Zarko Radulovic pa da znam nesto o turizmu, a onda sledeci - pa kolega vi kao novinar po usmjerenju ne poznajete turisticke sisteme. Posto je nekih 10ak godina iskustva mala stvar kao i desetine turistickih zemalja posjecenih i potrebna je diploma onda sam odlucio i da zavrsim jos jedan fakultet ovaj put Australijski koji je u top 10 univerziteta sa programom za turizam u svijetu i onda cu da se pisham po ovim idiotima... Grehota je sta rade i kuda ide CG turizam... preko 75% svih smjestajnih jedinica je u privatnom smjestaju... Lele
P.S.
U petak sastanak u Nacionalnim parkovima, posto su jos 2014 odlucili da privatizuju nacionalne parkove, moguce je da ce objaviti da pretvaraju firmu u AD ili da ce dati nacionalne parkove na tender za upravljanje.... Zao mi je sto necu biti tu da ih napushim...
#pisajposirotinji
Last edited by Gandalf_White; 14-12-16 at 15:25.
Namjerno napisah to jer sam nekoliko pimao priliku da prisustvujem sastancima u privrednoj komori, gdje su bili prisutni stranci, i da se stidim umjesto njih. Nemam volje da pišem o kakvim se nesposobnim osobama radi. Jednostavno, kao što si i rekao, važno je da se primi plata i da što laganije prođe dan.
domacega kadra ima,ali ga treba platit,nista vise ni manje...
Evo da udje kolega koji radi u Porto montenegro pa da kaze koliko je naseg kadra a koliko stranaca, a oni dobro placaju
pusti se Porta....rade li svi u Porto...i koliko ih radi u Porto....i ajde bas da se vide plate kad sve znas....
Sve su nam se podgoricanke preselile tamo na ,,rad,, tako da sigurno ima nesto.
Ontopic: pocinju radovi na skadar lake
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
za tu rabotu je ok.tu se zaradi sigurno dobro.:very_drunk:al i tu je potreban pocetni ulog,napucavanje i malo robe....
Ima na forumu 2 zaposlena u srednjem i vishem menadzmentu, pa neka oni pricaju da ih ne ofiram![]()
Evo svratio do Dubrovnika malo turisticki...
Stalno zaboravim koliko su kolege hrvati ispred nas u svemu. Trenutno se radi sanacija puteva na 50 lokacija u 5km oko dubrovnika, radi se nekim metodom koji nikada prije nijesam vidio, odmah se hladi asfalt valjcima koji prskaju vodu i pusta se saobracaj u roku od sat-dva, a u medjuvremenu se obavlja jednom trakom bez ikakvih problema. Sad se putevi rade a ne u maju i junu kao kod nas..
Na zhb je ulaz u grad bio raskopan ove godine od maja do avgusta, islo se kao kroz bojno polje i samo sto su napravili asfalt skontao je neko da su zaboravili kablove neke da ubace i kanalizaciju da prespoje pa su razbijali novi asfalt... Da ne pricam o situacijama u BD i Kotoru sa putevima
Last edited by Gandalf_White; 15-12-16 at 15:09.
super.pa sto ne odes da zivis u Dubrovnik kad ti odje sve smeta....hmmmm.jos bi te tamo vrlo brzo sa tvojom svestranoscu izabrali za Duzda i uzivao bi ko bubreg u loju.a ne da se patis po tijem cukama gore....:very_drunk:
neka Gando taman se danas odmorismo malo dok si bio na putesestvije....:encouragement:
nije banja ali se trudim da donesem ovo plate u ovu drzavu da vam bude bolje.:lolblue::roll:
Fala ti dje čuo i dje ne čuo
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
TRANSFORMACIJA NACIONALNIH PARKOVA: Privatni Lovćen
http://www.facebook.com/monitorMNE/p...96588890409948
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Dubrovčani su vazda bili svjetlosnim godinama ispred nas što se tiče turizma. Mi se jesmo potrudili veoma da im to pokvarimo, ali izgleda da nam je na kratko samo uspjelo.
Pa čovječe odmah iza rata sam pošla na Stradun na kafu (to je moj grad dje sam rodjena, jer u Boku su u porodilišta tada još uvijek miševi harali, moj odmah iza HN i PG), konobarica dolazi u Borosane, pored mene neki francuzi, reko dje će sad ova stara da ih usluži, kad ta stara lijepo im se obrati na francuski, pa drugi sto na Njmeački, eh...Prlazi meni, naručujem kafu, ona odmah po naglasku zna odakle sam i što smo im učinjeli, ali ona je turistički radnik, oće da mi uzme pare, uslužuje me sa najljubaznijim osmjehom.
Novi je na 40km od Dubrovnika a nijesmo ništa naučili, ali baš ništa, pi![]()
kultura je cudo.:icon_frown:
Nisam turistični radnik, ali jesam turista, obišao većinu evropskoh država... u sopstvenom aranžmanu, pa se osjećam donekle kompetentnim da se uključim u raspravu.
Elem, samo poznavanje stranih jezika od strane lokalaca je poželjna, ali ne i ključna stvar. Ni u Italiji, ni u Grčkoj, ni u Španiji, ni u Mađarskoj... "lokalci" nisu bolji nego kod nas kad je taj momenat u pitanju.
Činjenica je, manje su bahati.
Putevi su im bolji, ponuda je raznovrsnija i manje su skloni otimanju.
---
Ljubaznost nije naša prepoznatljiva osobina. No, ne zavaravajmo se da su drugi cvjećke... samo su profesinalniji.
Interesantno je, recimo, da Norvežani ljeti u retoranima i hotelima radije zapošljavaju omladinu iz Švedske nego svoju mladež, jer su im susjedi ljubazniji, a prije svega zainteresovaniji za gosta.
koji je standard u Norveskoj,a koji kod nas......
al nema veze.znam nekoliko ljudi koji su recimo konobari i koji su dosli na brod da rade,govore italijanski i engleski.vrhunski radnici i rade na brodu jer ne mogu kod nas da prezive sa platom,koju su imali u nekim nasim "priznatim"objektima....plata i uslovi su kod nas problem.....poslodavci....
p.s takve radnike treba cuvat......
Last edited by jokac; 18-12-16 at 11:08.
Ne mozes sa jadnim ili prosjecnim vjestinama(cim god da se bavis) da zivis pristojno. Nije to samo kod nas slucaj, nego svudje. Ti entry level poslovi placaju minimim satnicu, i ljudi po USA i evropi rade dodatni posao, jer ne mozes da zivis sa 1500$ mjesecno. Al tamo nema da budes kod mame i tate, no se snalazi posline 18. I ljudi nemaju izbora no rade 2-3 posla 60-80 sati nedeljno, dok ne nauce nesto da rade vrhunski, ili makar iznadprosjecno. To ce im makar duplirati zaradu, pa ce moci pristojno zivjeti sa jednim poslom. Vrhunski konobar koji radi u elitne restorane, sigurno ne zaradjuje koliko i ocajni ili prosjecni konobar u recimo Pod Volat i sl. Ali kod nas ljudi ne znaju sto ce od sebe, ne traze sebe, ne istrazuju da nadju ono u cemu su dobri, ono sto je njihova strast. Jer samo ako nesto sa zeljom radis mozes da se posvetis i tokom godina napredujes. A nasi lutaju od profesije do profesije i nista po dubini ne nauce. Dolaze na posao sa stavom samo da zavrse smjenu i sl. Nije to samo krivica njih samih, nego i roditelja sto ne nauce djecu da se laktaju. Naucna fantastika je to za nas.
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Last edited by Mojsije; 18-12-16 at 11:36.
govorio sam iskljucivo o vrhunskim ljudima u svom poslu.:icon_frown:
takve je tesko nac.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks