Page 84 of 252 FirstFirst ... 347480818283848586878894134184 ... LastLast
Results 2,076 to 2,100 of 6299

Thread: Preporuke i iskustva sa kineskim telefonima

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by Martin Mcfly View Post
    Jednostavno je. Skines sa xiaomi sajta/foruma neku od novijih verzija roma i snimis je na memoriji telefona, zatim podjes u aplikaciju na telefonu koja je namijenjena za update i u meniju u gornjem desnom dijelu ekrana izaberes opciju choose update package. To je to.
    A ne treba nista ono da se telf pokrece na power+volume dugme itd?

Sent from my Mi-4c using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by gentleman View Post
    Ako je neko imao iskustva sa ovim telefonom Cubot Note S bio bih zahvalan na savijetima...neka radnja iz BP koja radi dostavu po cijeloj Crnoj Gori je zastupnik i telefon kosta 115 eura a dosta dobre specifikacije ima koliko sam vidio...cak kazu da podrzava android 6.0.0

Svaki savijet je dobrodosao.
    Ima ga moj sestrić mjesec, mjesec i po, baš je dobar sve mu dobro radi.
    Baterija mu traje dan, dan i po uz žestoko korišćenje. Kamera nije nešto posebno, naročito pri slabijem osvjetljenju, ako ti to ne smeta dobra trgovina.

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    A ne treba nista ono da se telf pokrece na power+volume dugme itd?

Par xiaomi telefona sam update-ovao iskljucivo na ovaj nacin koji sam malo prije rekao ali sad proguglah i vidim da za update ovog miui 8 na mi4c treba instalirati twrp recovery, ne znam zasto. Ja sam moj mi4c uzeo od institucije i on je vec ubacio twrp i instalirao miui 8. Evo sam nasao tutorijal kako da instaliras twrp i ostalo:

https://xiaomi.eu/community/threads/6-11-24.36315/
    Last edited by Martin Mcfly; 01-12-16 at 21:21.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Imam dva pitanja. Prvo je od kojeg prodavca na aliexpress vi narucujete Xiaomi za Cg? Kad stavim Cg ne nudi mi ni jedan telefon samo neke maske i cuda. Interesuje me Redmi 3s. Drugo pitanje je moze li kako rucno da se stavi ovaj novi MIUI 8 bez one njihove aplikacije jer njihova aplikacija mi ne prepoznaje telefon. Pisao sam nedje prije o tome.

P.S. Evo nadjoh sad kad kliknem na ikonicu MI da mi i telefone. Nesto im lose ova pretraga radi. Sta mislite je li ovo ok za Cg:
    https://goo.gl/lguuJx
    Last edited by Archi; 02-12-16 at 14:41.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    1,097
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Goldway je pouzdan, a ako naručuješ nešto skuplje od 150e napiše ti na paket kad mu kažeš da je koštalo manje, radi carine.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

E ovako, vi koji imate Mi4c, imam pitanje za vas. Ocu sam naručio taj telefon i stigao je prije 2 dana. Telefon je ok, radi kako treba, ali ima jedan problem - strašno mu se brzo baterija troši. Pola dana samo što ga ostavi na stand by, bez korišćenja, sa 100 siđe na 50%... bez ikakavih nekih pozadinskih procesa, samo najosnovnije.

Stigao je sa MIUI8 i izguglah malo, vidim da izreda ljudi imaju problem sa tim i preporuka je da se pređe na MIUI7, jer valjda njemu 8ca to radi. Je li ko imao slično iskustvo? Hoću da se noćas iscimam da mu to odradim.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    2,777
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

Goldway je i najskuplji i ubacuje custom rom, koji nemaju update. Pa onda moraš da flešuješ rom i sl.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Goldway je i najskuplji i ubacuje custom rom, koji nemaju update. Pa onda moraš da flešuješ rom i sl.

Dje bi do sad?! Upravo narucih preko njih
    Treba li da mu kazem sta koji rom da ubaci da bi radio fino kod nas da se ne petljam ja posle sa tim?
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    2,777
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

A ništa kaži mu da ti ubaci Global Stable MIUI 8 i to je to. Valjda će ti učiniti toliko.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ok poslacu mu da ako ubaci taj pa ne moram posle ni dobijat update neka ga na 8icu. Hvala vam puno svima.

P.S. Evo ako nekog zanima Zte Blade A2. Fino tel izgleda - malo su iskopirali izgleda iphona .. Karakteristike skoro potpuno iste kao Xiaomi Redmi 3s. Slabija baterija na zte i malo jaci procesor, ostalo manje vise sve isto. Sta me nervira na ovaj zte je ovaj neki stari ROM bas grdno izgleda naspram Xiaomi Roma. Sledeci snimak izbacicu uporedjivanja izmedju ta dva tel, ovaj je samo unboxing:

P.P.S Evo i snimak poredjenja:
    Last edited by Archi; 03-12-16 at 10:46.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by Martin Mcfly View Post
    Par xiaomi telefona sam update-ovao iskljucivo na ovaj nacin koji sam malo prije rekao ali sad proguglah i vidim da za update ovog miui 8 na mi4c treba instalirati twrp recovery, ne znam zasto. Ja sam moj mi4c uzeo od institucije i on je vec ubacio twrp i instalirao miui 8. Evo sam nasao tutorijal kako da instaliras twrp i ostalo:

https://xiaomi.eu/community/threads/6-11-24.36315/
    Znaci instaliram i update-jem na gore objasnjen nacin? To je sve?

Thanks Thanks Given 
    1,097
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Ako hoćeš dev ROM pratiš flashing guide za dev ROM sa ovog linka -> http://en.miui.com/extra.php?mod=rom...=293&mobile=no
    Ako hoćeš xiaomi.eu otključaš bootloader (ako nije već bio otključan kao što je meni) fleš twrp, pa fleš ROM po želji.
    Ja sam dobio mi4c sa nekim stock Miui7 ali da sam radio zvanični update zaključao bih BL..

TT

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    E ovako, vi koji imate Mi4c, imam pitanje za vas. Ocu sam naručio taj telefon i stigao je prije 2 dana. Telefon je ok, radi kako treba, ali ima jedan problem - strašno mu se brzo baterija troši. Pola dana samo što ga ostavi na stand by, bez korišćenja, sa 100 siđe na 50%... bez ikakavih nekih pozadinskih procesa, samo najosnovnije.

Stigao je sa MIUI8 i izguglah malo, vidim da izreda ljudi imaju problem sa tim i preporuka je da se pređe na MIUI7, jer valjda njemu 8ca to radi. Je li ko imao slično iskustvo? Hoću da se noćas iscimam da mu to odradim.
    Drugu je stigao novi xiaomi redmi note 2 sa istim problemom. Probao je prvo sa raznim romovima zatim je uzeo od poznanika njegovu bateriju koja odlincno drzi i isti problem mu se javljao. Dakle do hardvera mu je nesto. Ja sam kupio kod forumasa mi4c koji je imao isti problem i vratio mu ga a onda sam kupio ovaj od institucije. Eto samo da podijelim neka moja iskustva.

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Ako hoćeš dev ROM pratiš flashing guide za dev ROM sa ovog linka -> http://en.miui.com/extra.php?mod=rom...=293&mobile=no
    Ako hoćeš xiaomi.eu otključaš bootloader (ako nije već bio otključan kao što je meni) fleš twrp, pa fleš ROM po želji.
    Ja sam dobio mi4c sa nekim stock Miui7 ali da sam radio zvanični update zaključao bih BL..

TT
    Nece
    link ,znaci samo uradim po koracima kako je rekao,nema vise nista ,sva filozofija @martin mcfly
    Last edited by Pozitiva; 04-12-16 at 20:43.

Thanks Thanks Given 
    1,183
    Thanks Thanks Received 
    251
    Thanked in
    124 Posts

Promijenit cu sjutra link radio je. Jeste samo po koracima. Sacekaj da ga editujem.

Sent from my 2013023 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    35 Posts

Ocisti cookies u browseru, do toga je problem. Nesto je sa njihovim sajtom, posle odredjenog vremena prestane pretraga da vraca rezultate kako treba. Ocistis cookies i sve dodje u normalu (a mozes i cache )

Za to sto vam jede bateriju tel je odgovoran samo softver. Ubacite root, ocistite sve xiaomi programe koji nicemu ne sluze, procackajte na netu kako napraviti "skinny" verziju roma i baterija ce biti bolja. Cak i uz rom sa .eu dolazi smece, tako da morate uvek da istrazujete i citate koji se najbolje pokazao sa baterijom (koja verzija roma) i koje programe mozete da brisete (kad ubacite root), a koje samo da zamrznete (freeze).

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Imam dva pitanja. Prvo je od kojeg prodavca na aliexpress vi narucujete Xiaomi za Cg? Kad stavim Cg ne nudi mi ni jedan telefon samo neke maske i cuda. Interesuje me Redmi 3s. Drugo pitanje je moze li kako rucno da se stavi ovaj novi MIUI 8 bez one njihove aplikacije jer njihova aplikacija mi ne prepoznaje telefon. Pisao sam nedje prije o tome.

P.S. Evo nadjoh sad kad kliknem na ikonicu MI da mi i telefone. Nesto im lose ova pretraga radi. Sta mislite je li ovo ok za Cg:
    https://goo.gl/lguuJx
    Last edited by volimdakucam; 05-12-16 at 18:59.

Thanks Thanks Given 
    1,211
    Thanks Thanks Received 
    730
    Thanked in
    530 Posts

@Archi kod goldwaya možeš naručit, ukucaj u google goldway seller aliexpress.

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2,777
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

Zna li ko od čega je ovaj znak?
    Malo prije mi se pojavio, ali ne mogu da provalim od čega je.

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Koristis dual aplikaciju, drugi viber ili fejsbuk...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,777
    Thanks Thanks Received 
    1,348
    Thanked in
    875 Posts

Ok, hvala ti.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    20 Posts

@Albatros

Evo mog iskustva sa Mi4c. Naručio sam ga preko Goldway-a. Piše da je Miui 8 stable. Baterija je ok radila. Mislim da može dva dana da izdrži ukoliko se ne koristi intezivno.
    Međutim bilo je i problema. Iskakale su mi reklame koje su baš smetale. Ispostavilo se da telefon ima malware koji je bio u nekim aplikacijama koje su dio sistema (file manager npr). E tu mi je rootovanje telefona dobro došlo. Zahvaljujući tome što je telefon rootovan mogao sam da izbrišem sistemske aplikacije koje mi ne trebaju ili imaju malware. Većinu tih sistemskih aplikacija ne brišem, nego ih samo zamznem. To je jedan od načina da smanjiš sistemsko korišćenje memorije i resursa a možda i baterije. To ne može bez root-a ali moraš da znaš šta radiš. Ako želiš da se upustiš u to informiši se prvo na netu šta možeš da ukloniš. Drugi razlog što koristim root je Adaway. Recimo kad instaliraš aplikaciju za vijesti povremeno ti ispadaju reklame. Adaway to uklanja.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    549
    Thanked in
    336 Posts

Pomozite nama neukima koji još nismo popnuli cherry sa kupovinom telefona iz bratske Kine.

Ovaj telefon, Xiaomi Redmi Note 4 Pro, je na finom sniženju još par dana. Što mislite, valja li ga ugrabit', trenutno je neznatno veća cijena od Note 3 Pro? Je li ovaj Global Rom koji prodavac reklamira dovoljan za naše prilike ili ipak treba ubacivanje nekog drugog? Na šta još obratiti pažnju (osim eskiviranja carine) ?
    Store je Fantacy, vidim da je već na temi pominjan kao pouzdan, tu valjda nema greške.

Thanks Thanks Given 
    1,097
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Ako vidim dobro ne salju u CG? Global rom je za sada jedina a samim tim i najbolja opcija za RN4 U svakom slučaju dobra ponuda, mada bih ja ipak sačekao RN4 Pro sa Snapdragon procesorom (ako uopšte izadje)

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    549
    Thanked in
    336 Posts

Nismo valjda iz različitih Crnih Gora , ovđe valjda piše da šalje?

​Znači, bolja varijanta je RN3 Pro sa Snapdragonom? Je li ROM s kojim stigne (vidio sam da reklamiraju neki "internacionalni", šta li već) ili opet moram sam o tome da radim i da ubacim drugi?

Page 84 of 252 FirstFirst ... 347480818283848586878894134184 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)