i najgrđi i najdosadniji za vožnju realno
mada Insight je tu isto
Prius je najpouzdaniji i najekonomicniji auto ikad.
TAKUMI
i najgrđi i najdosadniji za vožnju realno
mada Insight je tu isto
She is only here to annoy herself!
Svaki geek ce uzivati za volanom. Grdan nije. Jedina mana su plastike unutra.
TAKUMI
prijusu kad se potrosi baterija, mora na punjac.
Nece samo geekovi nego svako iole normalan i ko je batalio (prerasta') drkoshke prdnjave, -mali mi je, pa to moram autom da kompenzujem..
90% vremena cheljade mlati sto na posa, sto da zavrsava ponesto.. sve je to kroz grad, kroz guzvu, tu su lezeci, semafori, retardi razni..
(A i kad se nije kroz grad, puta za nekakve bijesne masine kod nas nema, a i sve je tu u par stotina kilometara).
Ima li ista ljepse umjesto gubljenja zivaca i pjene na usta od nervoze, zavrshavat posa bez vibracija, bez drndanja, bez menjacha svakih par metara.. potpuna laganica i kuliraza.
E takve stvari su istinsko unapredjenje kvaliteta zivota, (a ne telefon popisani) i za to vrijedi pare dat.
I sto se sjetih, ima nesto godina od tad,
U Efel na CT, jos je tamo bio, vodio auto na servis i chuda, majstori, nikakvi navijachi, rade ljudi tu, posa ka' posa, u prichu s jednim, mislim da im je neki sef bio, veli,
-Kvalitetno su im kola radjena (toyoti) nema priche, ali ovo -pokazuje na priusa, to je standard za sebe sto se kvaliteta tiche.
><
Moze li se baterija kupiti na buvljaku ili se treba odreci jednog bubrega pa onda kupiti i baciti 4000-5000-6000 i dali je gratis ugradnja i dali drzava nece uzeti pdv i carinu ako prikazemo da vozimo cisti i stedivi i ekonomicni???
Nasa drzava ne brine jeli tebi samo kat ili dpf ili hibrid auto i nece reci tebi je voznja i carina i registracija gratis u narednih 3-5g....
Google mi nedaje tacne cijene baterija za hibride pa ako je iko zaposlen po servisa gdje moze proveriti stanje...ja i moj forumas bitrate cemo da vozimo na dimove i da mijenjamo servise...
Garancija na bateriju, osnovna, kod klasichnog priusa (varijante bez dopunjavanja baterije preko el. punjacha, tj. starijih modela) i ostalih hibrida je 5 god (ovo je bilo jos prije nekoliko godina, sad je mozda i i vise). To je osnovni dio, a moze se produzavati uz neke sitne uplate (u Cro npr. to je 200kn ~27€ godisnje) za po godinu, do 10god ili odr kilometraza. Promjena baterije za pruisa ~1900€ u salonu, naravno moze se nac i polovna jeftinija par puta. Uz napomenu da se ne mora raditi kompletna promjena, vec pojedinih celija koje su oslabile. Celija makar u usa je cijelih 40 dolara, tako nesto
Nije tesko izrachunat da ce auto potrosnjom i mizernim troskovima odrzavanja, da ustedi kostanje baterije x3. Eto priusa po Eu kao taxi vozila, okrenuli po milion kilometara bez da se oznoje.
Istina, plastika mu je ugh, sto veli fabia, no to je kao "zelena plastika", dobijena reciklazom..
><
Moze li gas da se stavi na novije Hondine motore 2.4? to je vtec..
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
može bez problema![]()
Nikad ne rikne komplet baterija nego samo jedna celija, ajde dvije. Moj brat je USA je kupio Priusa sa 390000 milja, imao je jednu losu celiju. Svaka treba da ima 7,2V, ta jedna je imala manje i javila je gresku. Kupio je polovnu celiju na ebay za 30 dolara, stavio i vozi misko.
TAKUMI
jel ovo acid postao srbijanac![]()
Auto je prije par dana bilo sivo?![]()
Ovaj je ovakav ima već 4/5god.
Da si ti ziv i zdrav nije. Mozda su folije sive bile.
O cemu pricas?
Ovaj BeograCki je ovako nasviran odavno.
Ovo je neki srbijanac momci, opusteno...
i star podosta...
Što je zanimljivo toliko na ovoj žutoj kanturini?
A nista vjeruj....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks