Page 327 of 1014 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337377427827 ... LastLast
Results 8,151 to 8,175 of 25347

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Legendarni gtc. Dje je taj auto sad?
    f6

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Pojela ga rdja

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa evo ja sam ti rekao koliko otprilike, a tačno ti ne može reć niko
    Čovjek = objasnio
    Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Za to cu detaljno da se raspitam da znam tacno koliko to moze da me ispadne. Zato bih volio ovdje ako ima neko ko tacno zna koliko bi me kostalo sve ukupno da ga dognam, prevedem, registrujem...

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
    Odvojit ću malo vremena da ispišem neki "summarium" uvoza kola:

Hajde da probamo "budžetsku varijantu" da najviše gledaš da uštediš

Kombi do gore 150€ (i ako mu nije usput računaj još 50€ da mu dadneš i to AKO hoće da ti učini da te doveze do grada koji ti treba). Sendviča usput i pića ~50€. Dodješ gore, vidiš auto. (računaj 40€ po noćenju, lako se može desit prvi dan da ne stignete papire završit).

Taksijanja kroz taj grad - ništa, no pješači i hvataj busen da uštediš...

Col table: 200€
    Neka izvozna špedicija: 100€
    EUR1 (ako mogne): 50-300€ (pa kako te ko zakolje)

Do CG računaj 200€ goriva.

Putarine kroz Austriju i Mađarsku za vinjete 30€. (Ako ćeš kroz Hrvatsku i Sloveniju putarina izbija na 60-70€)

Ako ćeš da spavaš u kola po odmarališta i benzinskih pumpu 0€, ako nećeš računaj 25-40€ noćenje.

I RAČUNAJ MINIMUM 5 dana da nećeš biti u CG. (ako radiš u kakvoj firmi pa ti nije plaćeno odsustvo)

Kad udješ u CG, ulazni papiri 15-30€.

Odma kod šiševića 80-160€ neke potvrde proizvođača, što li ti znam.

Kod NSXa prevod papira s Njemačkog 15-20€

Špedicija: 40€

Onda dođeš na carinu. Parkiraš auto i čekaš. LEŽARINA je prvi dan 7€, svaki idući dan je 5€

Meni BMW već 7 dana leži tamo, a nije ništa do mene, svi papiri su predati prvi dan :mad:

ZA SADA SUMA TROŠKOVA (sve najjeftinije da računamo):
    150+50+50+40+200+100+50+200+30+15+80+15+40
    TOTAL: 1020€ + ležarina na terminal + carina vozila

19% je PDV na procijenjenu vrijednost vozila. 5% je carina ako nemaš EUR1 obrazac.

E đe je kvaka. Moj BMW je kupljen od ozbiljne auto kuće koja ne šibicari, i imam urednu fakturu (ne umanjivanu).

CARINICI SU MI PROCJENILI AUTO 2000€ skuplje nego što je plaćen, i ko te Yebe!

Zalud imam mail prepiske gdje smo se pogadjali oko cijene i fotografiju oglasa... :mad:

.
    Last edited by cvxcomputers; 04-11-16 at 07:31.

Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    66 Posts

Hvali mercedesa, vozi opela...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Bolje imat no' nemat....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakve su to glupe poslovice bile.

Onda "Mercedes kralj automobila", a na ML-a ako ima snijega i ako upalis grijanje na maksimum ventilator povuce snijeg kroz otvore na haubu i rikne.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    9,771
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Za 200e mozhe da bira avionom dje ce, shto bi se cimao kombijem...

sent using tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Avion ne ide bas do pijace...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Ovo sto je cvxcomputers napisao je tacno. Ja sam negdje davno isto pisao o tome. Ispod 1000 Euro da podjes i da se vratis ne moze. Jeftinija varijanta ti je dati nekome na slep da dovede auto plus da ti on zavrsi carinu jer mnogi imaju veze pa zavrsavaju to jeftinije ali ti kao pojedinac imas da budes srecan i ako ti priznaju fakturu koju si donio i stvarno platio. Ja sam htio licno poci i sam se uvjeriti u stanje auta, da taj prvi auto koji am uzeo nije bio OK, troskovi bi rasli jer moras prenociti i ici dalje u potragu za autom (kojih naravno imas u rezervi) jer ne bi valjalo vratiti se bez auta a vec si trosak napravio.
    Drugo, avion sam i ja isao i nasao povoljnu kartu (low cost company) ali od aerodroma moras koristiti bus, voz i slicno da dodjes do mjeste zeljenog jer taxi je tamo u krv skup.

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Na šlep i nekako (mada mi ni to nije jasno, osjećaj kad dovodiš svoje auto sam je nenadjebiv) ali kad ljudi plate nekom da mu rasteže auto od Njemačke do ovamo, e ako znam...
    Last edited by BiTrAtE; 04-11-16 at 09:05.

Thanks Thanks Given 
    3,014
    Thanks Thanks Received 
    3,659
    Thanked in
    1,656 Posts

Ili platis 600-650e nekome da ti ga doveze na prikolicu...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    9,771
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    S obzirom da je doplata 50e da te kombijem dovezu do koje zhelish (ako uopshte hoce), taman bi mogao iznajmiti manji avion ili helikopter da ga prebace sa aerodroma do pijace...

sent using tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    868
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Quote Originally Posted by Novica View Post
    Ovo sto je cvxcomputers napisao je tacno. Ja sam negdje davno isto pisao o tome. Ispod 1000 Euro da podjes i da se vratis ne moze. Jeftinija varijanta ti je dati nekome na slep da dovede auto plus da ti on zavrsi carinu jer mnogi imaju veze pa zavrsavaju to jeftinije ali ti kao pojedinac imas da budes srecan i ako ti priznaju fakturu koju si donio i stvarno platio. Ja sam htio licno poci i sam se uvjeriti u stanje auta, da taj prvi auto koji am uzeo nije bio OK, troskovi bi rasli jer moras prenociti i ici dalje u potragu za autom (kojih naravno imas u rezervi) jer ne bi valjalo vratiti se bez auta a vec si trosak napravio.
    Drugo, avion sam i ja isao i nasao povoljnu kartu (low cost company) ali od aerodroma moras koristiti bus, voz i slicno da dodjes do mjeste zeljenog jer taxi je tamo u krv skup.
    ne vozi do pijace, ali evo ti npr autobus koji te vozi 200km od berlina kosta 7€, dnevna karta za voz/metro koji te vozi i 50km u krug od berlina je 7€...
    znaci ko zna dje ide, moze da vidi dje mu odgovara avion, berlin ili minhen npr... a odatle autobus... i koriscenje gradskog prevoza koje je jeftino...taksi se ne isplati nikako...

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    260
    Thanked in
    146 Posts

Kombi koji platis 150e iz CG. Vozi te u ponedeljak na pijavu u Emsbüren u Njemackoj. A u utorak u holandiju na pijacu.

Evo 2 i po godine moj brat tako ide i dovozi auta.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Ja sam za 150e do Frankfurta otisao avionom i 65e platio taxi do BMW salona. Probudio sam se oko 7 ujutru u PG, oko 11.30 sam već bio u auto koje sam pikira na mobile.de. Tako da ne znam baš koliko se uštedi sa kombijem sem ako vas ne ide više pa dijelite troškove.

Thanks Thanks Given 
    868
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

ne dijelis troskove kad svi platite po 150€ kartu

u svakom slucaju lako je saznat dje ide kombi, i prema tome organizovat put...da li berlin, da li minhen ili cak Brisel...
    prevoz javni je jeftin.... a svakako je brza varijanta avion...

Thanks Thanks Given 
    2,480
    Thanks Thanks Received 
    256
    Thanked in
    167 Posts

kada kupujes u salonu sigurno mozes karticom da platis (limit za prenos gotovine preko greanice bjese 10k po osobi) i onda ako vozilo ispunjava uslove za povracaj PDV -a on ti ga refundiraju kasnije tj kada vozilo napusti D ?

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ne dijelis troskove kad svi platite po 150€ kartu

u svakom slucaju lako je saznat dje ide kombi, i prema tome organizovat put...da li berlin, da li minhen ili cak Brisel...
    prevoz javni je jeftin.... a svakako je brza varijanta avion...
    150e po osobi kombi? CVX potvrdi ovo dranje?

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    260
    Thanked in
    146 Posts

250e placa moj brat. Za sebe 150 i 100 za prikolicu.

Sent from my LG G3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    ne vozi do pijace, ali evo ti npr autobus koji te vozi 200km od berlina kosta 7€, dnevna karta za voz/metro koji te vozi i 50km u krug od berlina je 7€...
    znaci ko zna dje ide, moze da vidi dje mu odgovara avion, berlin ili minhen npr... a odatle autobus... i koriscenje gradskog prevoza koje je jeftino...taksi se ne isplati nikako...
    A šta ćemo kad je auto 30km od autobuske? Nisu to mali gradovi.

Treba se snalazit s linijama, prevozima... A kad nosiš torbicu para, sam 2000km od kuće, možda ti se ne radi o tome

Kombi ne uzme 50, nekad uzme 20. Stvarno koliko mu treba za gorivo, ne dere te... Ali ako mu je 80km+ grad van kursa to mu dodje 160km puta u 2 pravca i 2 sata, koja su mu velika, pa neće da te vozi tamo

Ti te kupuju po pijacama to je druga priča. Tako većina trgovaca kola uzima. Sve je to na brzinu, i ne možeš dobro provjeriti auto prije kupovine. Ali, ljudi idu, i kupuju...

A što reče BITRATE, avionom pa direktno iz salona. To možeš, ali na kola po 20+ hiljada koje prodaju ozbiljne auto kuće... Mada ja na nevidjeno da im unaprijed uplatim pare da mi pripreme sve papire - a da nisam provjerio auto - nešto me ne oduševljava ta ideja.

I Njemci znaju da pogriješe. Naručio sam neki tjunerski kit neđe ranije, i zaboravili su mi upakuju/stave dio koji ne može da se kupi posebno van seta. Kurir je preuzeo set bez toga... Kad mi je došlo u CG, frapirao sam se. Napisao im mail, a oni ladno: "Kurir je potpisao da je preuzeo sve i bez štete, ne možemo Vam pomoći"... (na finjaka PRC PRC PRC)
    Last edited by cvxcomputers; 04-11-16 at 09:53.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    150e po osobi kombi? CVX potvrdi ovo dranje?
    Upravo tako 150€ po osobi, voze te po utvrđenoj ruti i obilazite pijace. Ukoliko ne nađeš ništa sa njima se vraćaš.

Thanks Thanks Given 
    1,724
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Cijenim objasnjenja ali meni ti prevozi ne trebaju, imam sve bedza zbog rodbine koja se preduzela oko ovoga. Sjutra-preksjutra ce tetak da me vodi 550km daleko od njega (1100 oba pravca) da uzmem ovo auto. jes sramota ali nece mu potrosit 60€ sve ukupno jer ima premalu potrosnju. Vidjecu da uzmem jednog brata koji ima njemacke papire da ga zajedno dognamo u CG jer bih se ja izgubio do CG na ove autoputeve.

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    A što reče BITRATE, avionom pa direktno iz salona. To možeš, ali na kola po 20+ hiljada koje prodaju ozbiljne auto kuće... Mada ja na nevidjeno da im unaprijed uplatim pare da mi pripreme sve papire - a da nisam provjerio auto - nešto me ne oduševljava ta ideja.

I Njemci znaju da pogriješe. Naručio sam neki tjunerski kit neđe ranije, i zaboravili su mi upakuju/stave dio koji ne može da se kupi posebno van seta. Kurir je preuzeo set bez toga... Kad mi je došlo u CG, frapirao sam se. Napisao im mail, a oni ladno: "Kurir je potpisao da je preuzeo sve i bez štete, ne možemo Vam pomoći"... (na finjaka PRC PRC PRC)
    Znas kako sam ja to rijesio. Suzio sam radijus od 250km u odnosu na aerodrom u Frankfurtu i odlucio da u tom radijusu nadjem auto koje ce se meni svidjeti, barem 3 varijante. Imao sam srece da sam nasao auto na 45km od aerodroma ali sam svakako imao opciju B i C, u slucaju da nesto ne bude kako treba. Posto je srecom sve bilo u redu sa varijatom A, oposlismo to odmah

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Upravo tako 150€ po osobi, voze te po utvrđenoj ruti i obilazite pijace. Ukoliko ne nađeš ništa sa njima se vraćaš.
    Ok je ovo skroz onda.

Thanks Thanks Given 
    1,724
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Default Automobilizam!

Ja sam htio da dodjem avionom jer bi me isto ispalo kao autobusom ali majka spremila tursije, raznih salata, pavlake, sireva, prsute, steke cigara, a to da sam htio da unesem u avion, uhapsili bi me. Niko nista nije dirao na ove granice. Bas cu vidjet da ovome ubijem cijenu na 2700-2800, podijelim troskove s bratom kad ga budem vozio za CG, tako da ovo ispada bas dzabe.

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,849
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,347 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Čovjek = objasnio

Odvojit ću malo vremena da ispišem neki "summarium" uvoza kola:

Hajde da probamo "budžetsku varijantu" da najviše gledaš da uštediš

Kombi do gore 150€ (i ako mu nije usput računaj još 50€ da mu dadneš i to AKO hoće da ti učini da te doveze do grada koji ti treba). Sendviča usput i pića ~50€. Dodješ gore, vidiš auto. (računaj 40€ po noćenju, lako se može desit prvi dan da ne stignete papire završit).

Taksijanja kroz taj grad - ništa, no pješači i hvataj busen da uštediš...

Col table: 200€
    Neka izvozna špedicija: 100€
    EUR1 (ako mogne): 50-300€ (pa kako te ko zakolje)

Do CG računaj 200€ goriva.

Putarine kroz Austriju i Mađarsku za vinjete 30€. (Ako ćeš kroz Hrvatsku i Sloveniju putarina izbija na 60-70€)

Ako ćeš da spavaš u kola po odmarališta i benzinskih pumpu 0€, ako nećeš računaj 25-40€ noćenje.

I RAČUNAJ MINIMUM 5 dana da nećeš biti u CG. (ako radiš u kakvoj firmi pa ti nije plaćeno odsustvo)

Kad udješ u CG, ulazni papiri 15-30€.

Odma kod šiševića 80-160€ neke potvrde proizvođača, što li ti znam.

Kod NSXa prevod papira s Njemačkog 15-20€

Špedicija: 40€

Onda dođeš na carinu. Parkiraš auto i čekaš. LEŽARINA je prvi dan 7€, svaki idući dan je 5€

Meni BMW već 7 dana leži tamo, a nije ništa do mene, svi papiri su predati prvi dan :mad:

ZA SADA SUMA TROŠKOVA (sve najjeftinije da računamo):
    150+50+50+40+200+100+50+200+30+15+80+15+40
    TOTAL: 1020€ + ležarina na terminal + carina vozila

19% je PDV na procijenjenu vrijednost vozila. 5% je carina ako nemaš EUR1 obrazac.

E đe je kvaka. Moj BMW je kupljen od ozbiljne auto kuće koja ne šibicari, i imam urednu fakturu (ne umanjivanu).

CARINICI SU MI PROCJENILI AUTO 2000€ skuplje nego što je plaćen, i ko te Yebe!

Zalud imam mail prepiske gdje smo se pogadjali oko cijene i fotografiju oglasa... :mad:

.
    E sad za ovo poslednje... plati pdv a onda pisi zalbu... moraju ti priznati ako imas vise dokaza.... a i cudi me da ti ne znas nekog na carinu pa ti prihvate tu cijenu

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Page 327 of 1014 FirstFirst ... 227277317323324325326327328329330331337377427827 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)