Page 844 of 1608 FirstFirst ... 3447447948348408418428438448458468478488548949441344 ... LastLast
Results 21,076 to 21,100 of 40192

Thread: Formula 1!

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Napraviše od F1 farmu, ne zna se ko koga je"e..
    Ja mislim da niko u F1 ne zna koja će se pravila primijenit u trci, koliko ih ima..
    Ono što je uradio Luis na startu mora biti kažnjivo, jer u najvažnijem zavoju, kad su svi bolidi u par metara, on ladno produži preko livade i izbjegne moguće sudare i nikome ništa..
    Tako bi svi trebali uraditi na sljedećoj trci, jer onda staza gubi smisao..
    Vetel je pukao odavno, jer doći sa 4 titule, epitetima najboljeg, rođenog šampiona itd.., došao je u situaciju da je prosjek, jer ne vozi najbolji bolid..
    Što znači da imaju Vetelov RBR ili ovaj Mercedes jedno desetak vozača sa grida bi bili svake godine šampioni..
    I naravno treba da bude kažnjen zbog psovanja i to malo drastičnije..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Neka su ga taman kaznili. Kako je lukavo gradio Rikarda.
    Previše se žali na Team radio.
    Najbolje mu je Alonso rekao.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A sto je lojzek rekao?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Rekao mu je da isfrustriran.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

ma koliko god ja navijao za ferrari i Seb-a, onakvo ponasanje je nedopustivo....
    nemas najbrzi bolid ok, daj se od sebe da bude makar malo brzi nego sto je stvarno... pokazi zasto si uzeo 4 titule... da nije samo pol pozicija pa onda vozi sam do cilja...
    ferrari nije najbolji tim trenutno, vjerovatno nece ni biti ni naredne sezone, ali im ne treba vozac koji se tako ponasa pod pritiskom....

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Quote Originally Posted by kimi pg View Post
    Napraviše od F1 farmu, ne zna se ko koga je"e..
    Ja mislim da niko u F1 ne zna koja će se pravila primijenit u trci, koliko ih ima..
    Ono što je uradio Luis na startu mora biti kažnjivo, jer u najvažnijem zavoju, kad su svi bolidi u par metara, on ladno produži preko livade i izbjegne moguće sudare i nikome ništa..
    Tako bi svi trebali uraditi na sljedećoj trci, jer onda staza gubi smisao..
    Vetel je pukao odavno, jer doći sa 4 titule, epitetima najboljeg, rođenog šampiona itd.., došao je u situaciju da je prosjek, jer ne vozi najbolji bolid..
    Što znači da imaju Vetelov RBR ili ovaj Mercedes jedno desetak vozača sa grida bi bili svake godine šampioni..
    I naravno treba da bude kažnjen zbog psovanja i to malo drastičnije..
    Da postoji šljunak na prvoj krivini umjesto trave, niko je ne bi posjekao nego bi gradio unutrašnju stranu...
    Činjenica, koja ih ne opravdava, jeste da su blokirali točkove prije same krivine i da nijesu mogli da smotaju. Sa šljunkom bi ili zaglavili ili žešće oštetili bolid/gume.
    Još malo pa ću doći na Bernijevu brainstorming ideju o postavljanju zidova na ovakvim krivinama.

...I’ll always be that kid
    With the rolled up socks...

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

ja sam se uzelio onih ranijih izletnih zona...sljunak bato, pa kad izletis ugalvnom nema nazad... pa pazi dje ces i kako...
    a i nedostaju mi sva ona odustajanja zbog motora i sl.... dje se motor gurao do krajnjih granica, pa ako izdri izdrzi...

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

Ridicoli č dir poco. Il problema č che commissari cosě rischiano di rendere ridicola tutta la Formula 1, accelerando la fuga degli appassionati da uno sport che sta facendo di tutto per farsi del male.
    Il sale di un Gran premio sono i corpo a corpo, i sorpassi, i duelli al limite. Oggi li vogliono vietare e anzi puniscono chi ci prova (Verstappen a parte) . Le regole di oggi cancellerebbero le immagini dei grandi duelli del passato che tutti abbiamo negli occhi e che ancora oggi attirano spettatori.
    Non scrivo cosě perché i commissari hanno buttato Vettel giů dal podio. Non č una difesa d’ufficio della Ferrari. Č un grido d’allarme per la Formula 1 che proprio non vuole capire che cosa vogliono gli spettatori e che cosa suggerirebbe il buon senso.
    Vettel č stato penalizzato perché la sua manovra di difesa con Ricciardo č stata definita “Driving dangerously” perchč Seb ha cambiato direzione in modo evidente mentre era a contatto con le ruote di un avversario. In definitiva Vettel č rimasto vittima di una regola anti Verstappen di cui lui era stato uno dei grandi promotori. Una beffa. Peccato che Vettel si sia trovato nelle condizioni di doversi difendere da Ricciardo perché Verstappen non gli aveva restituito la punizione come avrebbe dovuto, rallentandolo mentre Ricciardo si avvicinava. Secondo il mio punto di vista, Vettel ha anche piegato all’interno ingannato da come Verstappen che lo precedeva stava approcciando la curva (stando molto largo sulla destra). Non vorrei che Seb abbia pensato: sta largo perché finalmente mi sta restituendo la posizione…
    La manovra di Seb a parer mio č stata corretta. Una bella difesa con grinta e attributi. Una di quelle manovre che qualche anno fa sarebbe diventata materiale per gli spot della stagione.
    Se Seb č stato punto perché il ruota a ruota Rosberg/Verstappen al via non č stato sanzionato?
    Se Verstappen č stato punito (5″ di penalitŕ) per essersi difeso dall’attacco di Vettel tagliando sull’erba, perché non č stato preso nessun provvedimento al via contro Hamilton che era filato via dritto nell’erba dopo aver tirato troppo la frenata?
    Ho insomma visto troppi controsensi. Quasi che il regolamento non sia stato applicato nello stesso modo. Commissari ridicoli (anche per i tempi che si sono presi per decidere), ma anche regolamento assurdo, anti spettacolo. Cosě non si puň andare avanti. Sempre che a qualcuno interessi il futuro della Formula1 e non si ecciti soltanto perché un pit stop č stato piů rapido di un altro.
    Il mio suggerimento č cambiare le regole, incentivare (e non punire) i sorpassi e formare Commissari che siamo sempre gli stessi per i 21 Gran premi. Il primo da cambiare č Charlie Whiting. Non mi pare mai chiaro nelle sue decisioni. E non vorrei che la punizione di Vettel sia arrivata anche perchč Seb lo ha platealmente mandato a quel paese via radio (vedi tweet allegato)… Ma a pensar male con certi personaggi spesso si azzecca…
    Detto questo il podio di Vettel non avrebbe cambiato la stagione Ferrari. Seb lo avrebbe meritato č vero, ma festeggiamenti di Arrivabene a parte, non sarebbe passato alla storia. I commissari non hanno fatto male solo alla Ferrari, hanno fatto male principalmente alla Formula 1.

http://topspeed.gazzetta.it/2016/10/31/f1-mexicangp-vettel-ricciardo-verstappen/?cmpid=shortener_53fbde6fED_facebook

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Neka je iznapusao Carlija.
    Da je ono smece malo, ona ljiga i miljenik puficavog dijela f1 zajednice, prepustio poziciju Vettelu odmah, ili makar kad su mu to njegovi ljudi iz tima sugerisali od ovog ne bi bilo nista iz prostog razloga jer Ric nikad ne bi ni dosao u priliku da napadne Vettela...
    Uzivao sam kako u napusanju Carlija tako i na ljubaznoj upucenoj molbi gnjidici da se izgubi iz one sobe (kako li se vec zove) odakle idu na podijum.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa to je valjalo para.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    Neka je iznapusao Carlija.
    Da je ono smece malo, ona ljiga i miljenik puficavog dijela f1 zajednice, prepustio poziciju Vettelu odmah, ili makar kad su mu to njegovi ljudi iz tima sugerisali od ovog ne bi bilo nista iz prostog razloga jer Ric nikad ne bi ni dosao u priliku da napadne Vettela...
    Uzivao sam kako u napusanju Carlija tako i na ljubaznoj upucenoj molbi gnjidici da se izgubi iz one sobe (kako li se vec zove) odakle idu na podijum.
    Ricci je bio na mekim gumama a Seb na medium, definitivno bi ga stigao ali pitanje je da li bi ga obišao.
    Da je Alonso bio umjesto Seba, mislim da bi pronašao način da obiđe Maxa, a to bi klinju više zaboljelo nego sve uvrede koje je popio od Fetela.
    U bilo kom sportu ako psuješ sudiju, nećeš dobro proći, bez obzira da li sudija donosi ispravne ili neispravne odluke. Mislim da je i za "honestly f*** off" trebao da popije kaznu.
    A kad je na skaju posle trke upitan da li je mijenjao smjer pri kočenju u duelu sa Ricciardom, isto je vrdao, kao branio sam se jako... Da nije upravo Ferari insistirao da se taj manevar sankcionise, a Charlie je to pravilo uveo u Austin - u, Seb bi zadržao podijum. Ironično je da ih je to koštalo dobrog rezultata kad su konačno potrefili strategiju.

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Ma staza je truba za preticanje, Vettel bi umio da se odbrani od Rikarda da je onaj duel sa Spuzva Bobom prosao kako je trebao...
    Vettel je nasao nacin da ga obidje, i to cim ga je stigao...nakon sto ovaj nije htio da ga pusti, a svima pa i Vettelu je bilo jasno da je morao naravno da je ovaj siznuo i da vise nije mogao da se koncentrise na voznju...i oni su samo ljudi, sto se jasno vidjelo posle po reakciji Vettela preko radija...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nisu ljudi nego su roboti. Treba da budu malo mirniji, vise da se trkaju i manje se placu preko team radija.

Ti komentari ne smiju biti tu, mi svi znamo da je Charlie ljiga ali jedna stara americka poslovica glasi "don't cross the boss". Zbog te psovke je dobio 10 sec i dva boda. A sto ako ga banuju u Interlagos?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Znači "Change of direction under braking" = "honestly, f*** off Charlie"???
    Treba ga ohladiti ove dvije trke do kraja mada bi ja najradije diskvalifikovao Maxa, permanently, mislim da bi se broj incidenata i kukanja preko radija drastično smanjio. A to nije dobro za gledanost pogotovo u sezonama lišenim neizvjesnosti, ovako se ima o čemu pričati...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    28 Posts

imam neki osjecaj da bi Alonso s ovim ferarijem pravio šou ove sezone..nemojte mi vjerovat

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

budi siguran da bi...

inace ova situacija sa F1 polako stize do vrhunca.... svi vide da nesto ne valja... da se gube gledaoci, ali sad se ceka 2017 da se vidi sto ce biti sa novim pravilima...

u ovom tekstu koji gore kopirah, covjek kaze da bi sudije na svakoj trci trebale da budu iste, a ne dase mijenjaju od trke do trke, samim tim mijenjaju se i kriterijumi od trke do trke, a to je ono sto dosta nervira i gledaoce jer se nikad ne zna sto ce biti sankcionisano i hoce li...

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Dupli kriterijumi, neki timovi su zasticeni malo vise od drugih a isto vazi i za vozace...
    Da je neko drugi iznapusao Carlija u nedelju bilo bi mashisterija kako je to super i osvjezavajuce za f1, i kako se samo cekao neko takav a kad to uradi Vettel onda je to uzasno i on je idiot koji puca pod pritiskom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma meni je to bilo simpa, ali to honestlji ne znam koji ce mu *****.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko ja znam pravila su blaga do prve krivine.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ma meni je to bilo simpa, ali to honestlji ne znam koji ce mu *****.
    Nijesu bila prema Vettelu onaj put no su ga i za sledecu trku okrpili, sto je bas drakonsllki bilo...

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,940
    Thanked in
    1,360 Posts

e onda to vozaci ne znaju jer su svi komentarisali situaciju sa hamiltonom
    e sad, to sto kazes ima logike...
    ugalvnom, ako su vec kaznili seb-a, trebali su makar napraviti da mu oduzmu poziciju u odnosu na rikija, ali ne i od maxa, jer je mali kriv za sve sto se desilo...

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Koliko ja znam pravila su blaga do prve krivine.
    Ne postoje blaža i strožija pravila u zavisnosti da li je prva krivina na startu ili u toku trke. Ovo što ti navodiš potpada pod slobodno sudijsko uvjerenje, da iskoristim termin iz drugog sporta. A tako je između ostalog i zato što se sudije stalno mijenjaju a Charlie se ne mijenja :-) a dijelom i zato što Luis nije odavno kažnjen od sudija (ne mogu se sjetiti kad je zadnji put kažnjen zbog necega). Svako ko je gledao trku vidi da je prije krivine imao malu prednost a kad ju je posjekao barem 5 metara prednosti. Ako to nije dovoljna osnova za kaznu, ne znam šta je...
    U Monzi su prvu krivinu elegantno rijesili sa preprekama pa ako posijeces krivinu krivudaj u slalomu da se ponovo uključiš i ne ostetis bolid i gume. A ako si blizu nekoga, pozicija se sigurno gubi. I nema potrebe za kaznjavanjem.
    Last edited by ToJeMojBrat; 01-11-16 at 11:01.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Quote Originally Posted by ToJeMojBrat View Post
    U Monzi su prvu krivinu elegantno rijesili sa preprekama pa ako posijeces krivinu krivudaj u slalomu da se ponovo uključiš i ne ostetis bolid i gume.
    Znam dobro ovu krivinu, iz meleon igara za kompujter. Koliko su me samo puta kaznili sto sam je presheka, zaletim se previse, prekasno zakocim i cvrc...
    A ima, ako me sjecanje dobro sluzi, jos jedna zaguljena krivina, odma poslije tunjela.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Last edited by Raulio; 01-11-16 at 12:07.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    637
    Thanks Thanks Received 
    333
    Thanked in
    206 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Znam dobro ovu krivinu, iz meleon igara za kompujter. Koliko su me samo puta kaznili sto sam je presheka, zaletim se previse, prekasno zakocim i cvrc...
    A ima, ako me sjecanje dobro sluzi, jos jedna zaguljena krivina, odma poslije tunjela.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Tunel? Možda šikana na Gp Monaka koja dođe posle tunela?

Page 844 of 1608 FirstFirst ... 3447447948348408418428438448458468478488548949441344 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)