Ovo ima dobre sanse da bude bolje od Ep VII.
Ovo ima dobre sanse da bude bolje od Ep VII.
I meni se cini da moze bit bolji od EP 7 (koji mi je ok ali nije ispunio ocekivanja ni priblizno), no nekako mi mrvicu smeta kako kao da na silu sto vise manjina, zena i sl stvari oce da nabiju, a negativci su sve bijeli muskarci![]()
rm -rf /
Ako sam ne vidiš, čini mi se da nije prikaladno da (ja ili ko god) pojašnjavam, a ni smisleno.
No kad mi vec ne dade djao mira, pristojno je da odgovorim pored svega,
-Problem je u ideji da "nešto nadolazece ima šansu da bude bolje od nečega sto je -loša reciklažna travestija. I kao takvo, liše tehnološko-produkcijskog dijela, ne vrijedi ime da mu se pomene, a ne bude neka vrsta pozitivnog benchmarka.
><
Kakav pozitivan benchmark? Pa svima koji su gledali originalnu trilogiju je jasno da je The Force Awakens remake prvog filma. S obzirom da nemam visoka ocekivanja ni od nove trilogije ni od bilo cega sto Disney uradi sa Star Wars fransizom mogu lagano da ih uporedjujem. A uporedjujem ih u kontekstu ljestvice na kojoj se kolektivno nalaze pod Disney satorom, nezavisno od originalne trilogije i Lukasovih nastavaka.
ne vidim ni ja ko je nazvao epizodu VII "pozitivnim benchmarkom" xD
Epizode IV-V-VI > Epizoda VII >> Epizode I-II-III
Epizoda VII bi bio mnogo bolji film da se ne oslanja toliko na kopiranje Epizode IV i da toliko ne cilja na nostalgija efekat
Šteta što nisu potpuno napravili otklon od događaja iz prvih šest epizoda da su krenuli u novu priču događajima iz vremena stare republike pa samo pc igre Knights of the Old Republic i Star Wars the Old Republic imaju dobrog materijala da se od njih napravi pet -šest vrhunskih filmova a ovako je Dizni odlučio da igra na sigurnu kartu Luk,Leja, Han priča slična ka u epizodi tri fanovi zadovoljni neutralni i ne baš toliko
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
pusti, vazda moze gore, ko zna kako bi ga neko drugi odradio...da ne se*em puno, meni je film odlicno pao i bio sam zakucan za sjediste kao malo dijete, nisam trepnuo...ali ja sam veliki SW fan i nostalgicar pa ne mogu da budem objektivan nikako. Objektivno mu je mozda 6/10 realna ocjena i da mu je dosta
I to sto kazes, moglo je mnogo gore. Svjedoci smo svi koji smo gledali Lukasove nastavke.
Nove generacije koje nisu gledale originalnu trilogiju mu nece naci velike zamjerke. A film je jednako namjenjen i njima i starim fanovima. Mozda nije bilo lako napraviti ravnotezu sa tog aspekta - film koji treba da zadovolji toliko generacija. Ali ne moze da me napusti onaj osjecaj da smo mogli da imamo nesto mnogo bolje. I da smo na neki nacin zasluzili bolje.
Da ne quotujem sve, samo cu ovaj,
Prvo napomena da nemam apsolutno ništa protiv blockbusterskih šablona za pravljenje para i to je dio svijeta, već isključivo sa afirmacijom istih u okvire gdje nikako ne pripadaju.
Nego,
-Koliko vidim, postoji kvalitativna razliku u pristupu i nazorima. Ako dobro razumijem premisu većine postova, kaže se: -"Potreba" (za određenim content-om, specifične boje i tona) nadilazi bitnost kvaliteta, autentičnosti i nivoa istog.
Sem toga, "-Pušti, dobro je, super kako je moglo..vidi Jar-Jara i sl ljepote".
A ja velim ne interesuje me Jar-x2, ne interesuje me ništa od tog/takvog aspekta, gledam ovaj film poštujući integritet djela i sramotno je koliko je ama bas sve sto iole u njemu vrijedi (a toga je jako malo, jer copy-paste za ove rabote je jako zahebana stvar) uzeto i bestidno prekopirano iz originalne 3logije. Da je to makar urađeno kako treba, pa da se kaže, -Svaka čast. Ovako, -ugh. A i bilo bi pametno imat malo više respecta za Lukasa, jer i pored padova, -ON je kreator svega ovog, sto se zaboravlja čini mi se.
Što sve dovodi do jednog aktuelnog fenomena, -Ideje koja preovladava modernim doživljajem stvari, da "bajke", postaju bolje ako se -kvazi uozbilje, toniraju mračnije..
Ne postaju bolje nažalost, postaju samo travestija i ništa više. Te umjesto ovog "ne cijenim previše sebe" pristupa, valjalo bi podić ljestvicu i potražit kvalitetnije izraze za "zadovoljavanje potrebe".
(Btw, 'Što se tiče "zasluga", tu ti preporučujem Eastwoodov Unforgiven, sam kraj filma, -Kako Little Bill nije zaslužio onako da umre.. i kakve to veze ima sa bilo čim.. A i prije tog, sjetih se naknadno, Šekspirovo -"Postupaj sa svakim kako zaslužuje pa ko ce ostati neizbijen?". No to je posebna priča )
><
Ne boj se, ne afirmisemo TFA u okvire u koje ne pripada. Svjesni smo (mi, fanovi originala, valjda) koliko je sablonski i krajnje cinicno odradjen TFA. Eventualno uporedjivanje sa originalnom trilogijom i nastavcima bi moglo da nastupi samo kad nova trilogija bude zavrsena. Ali uporedjivanje u okviru Star Wars Disney ima smisla.
Tebi onda nije lako. Malo je toga sto moderni Holivud nije cinicno reciklirao.
Last edited by VanjaTheMan; 14-10-16 at 12:58.
To je rečeno principijelno. Ponajviše misleći na originalnu trilogiju.
><
zar ne rekose da vise nece snimat?
http://screenrant.com/logan-2017-hug...verine-images/
Merch glumi Caliban-a.![]()
Old man Logan je fantastičan strip. Nadam se da se neće ukakiti u njega
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
a i muzika za trailer je :burp:
Assassin's Creed scene iz proslosti, koje inace cine 90% igre a nazalost ce bit samo 40-50% filma, su po meni fenomenalno odradjene i prenesene...i to ne moze da porekne niko ko je igrao igru. Muzika je u ovim americkim trejlerima u vecini slucajeva dno i prilagodjena nalozenoj teen publici...cak su i traileri cesto tako editovani da se prilagode sirim masama, i ponekad takvo editovanje, naracija + muzika mogu da stvore potpuno iskrivljenu scenu o filmu inace.
Inace...danas Logan full trailer, prvi R rated Wolverine/X-Men film i poslednja uloga Jackmana kao Wolverina, nakon 17 godina
evo ga...trebaju mi neki antidepresivi posle ovoga
Kakav god da bude ocekujem u Cineplexx aplauz na kraju. Ako su podgoricani mogli da ustanu i aplaudiraju na kraju TDKR, mogu i Hugh Jackmana da ispostuju za 17 godina Wolverina
Djeca smo bili kad smo ga prvi put vidjeli u toj ulozi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks