Opet nekontrolisan lavez pasa, ide novi talas...
vala da je bio zemljotres od 7 rihtera razumjela bih teorije o plinu i pomamljene životinje, gromove i sl...ali 3.9 rihtera je kod nas svakodnevna igrica s tim što sam se ja ovaj put malo više stresla, valjda što sam bila sama u kući a uzdrmana![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Opet nekontrolisan lavez pasa, ide novi talas...
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Moze, moze itekako. Ja sam seizmolog amater i zaista je bilo slucajeva da ljudi preko najnevjerovatnijih stvari predvide zemljotres. Sjecam se jednog komsije sa sela kad je rekao koliko crva, vise ne mogu u zemlju ocigledno, prenatrpani, bice zemljotresa. I nije proslo ni 27 sati, a zaista je bio zemljotres.
ajde paljevino nadji još koji slučaj![]()
Sjecam se slucaja na Zabljaku kada je u sred proljeca bio komad zaledjenog tla, a puknut na jednom mjestu. Tada je mjestanin okrenuo broj seizmoloskog zavoda i ispricao pricu da je bas slicnu pukotinu vidio svojevremeno njegov prandjed i rekao familiji da ce zaigrati tle, tada ne znajuci za izraz zemljotres. Porodica mu se ismijala i otisla na pocinak, a probudio ih je snazan zemljotres, kasnije se ispostavilo bas na tom mjestu. Smijali su se i u seizmoloskom zavodu simpaticnoj prici cikice sa Zabljaka kad ne prodje malo i hop, zaigra tle ponovo, bas na tom mjestu.
Ako me nesto seizmologija naucila to je da ne smijemo biti iskljucivi prema osjecajima jer priroda moze da se osjeti.
Pa kod Kolasina starina cuvase ovce cetrdeset neke. Uzjogunise se ovce, kao da udje u njih nesto nepojmljivo covjeku. Cobanin inace iskusan u svom poslu, pet decenija je cuvao ovce i nikad tako nesto ne vidje pomisli mozda mi govore nesto. Mozda sam cuvajuci ovce ovoliko godina ostvario neku vezu s njima i mozda me upozoravaju pomisli. I pobjeze glavom bez obzira. U toj trci pade i polomi ruku, puce lakat kao cackalica. A ne bi zemljotresa. Ne treba uvijek misliti da zivotinje ili priroda salju tajne signale, mozda se ponekad samo igraju ili imaju neke njihove znake koje nama nista ne znace. I tome nas uci seizmologija.
A što ovo neko pominje životinje...meni mačka potrča put vrata da izadje a ja ne mrdam no mjerim koliko je dug hahahaha Zvoncice i meni je najduzi bio hahahaha![]()
![]()
![]()
Sent from my GT-I9070 using Cafe Del Montenegro mobile app
"Tiha voda brijeg roni..."
Lijepo me nasmija jakuza
Podgorica Podgoricanima!
Smijesno ili ne, zmije i pacovi mogu da ga predosjete.
Forever young, i want to be forever young
I moj mis je podrignuo. U snu.
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
nothing comes from violence and nothing ever could
Evo goozica ne vjeruje, pametnica mala.
Forever young, i want to be forever young
Nije to samo niska frekvencija, zivotinje su blize tlu, imaju nisko teziste, mogu da osjete gasove koji se ispustaju prije svakog pomijeranja tla. I covjek da nije uspravan bi to mogao da osjeti, npr. desavalo se da ljudi na izletima predvide zemljotres, jer sjede na travi i blize su tlu.
Nista onda odoh da kupim zmiju
Bolje kupi ovo:
Sent from my HUAWEI NXT-L09 using Tapatalk
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Last edited by zvoncica; 04-10-16 at 16:08.
Zvoncice, zatrpavas ovu temu postovima i na taj nacin bacas u zaborqv onaj tvoj post decenije, kako si lukava
Sent from my HUAWEI SCL-L04 using Tapatalk
Nema smrada od kako je bila kisa, logicno objasnjenje :P
Komsijin rakun se cudno ponasa
Podgorica jes mali grad, ali toliko mali da ga kamion gomana usmrdi da je bazdjelo nedjeljama...ne znam, bitno je da nije bilo opasnih cestulica u vazduhu, a to, opet, ako je vjerovat drzavnijama institucijama...a gleda sam ja i cita davicijev kod i Dena Brouna
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ośetiste li?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks