Mislim da u BMW ide shell 0W-40 koliko se sjecam. Sadmoguce da je to ovo 5W-30 kod drugih, ali mislim da u gepeku nedje ima boca od ulja
Mislim da u BMW ide shell 0W-40 koliko se sjecam. Sadmoguce da je to ovo 5W-30 kod drugih, ali mislim da u gepeku nedje ima boca od ulja
Nema tu ide Shell, ide Castrol, ide Mobil. Ide iskljucivo ulje sa specifikacijama proizvodjaca. E sad, ja trenutno znam za 3 vrhunska ulja: Amsoil, Mobil 1 i Castrol. Ja sipam Mobil 1 0-20 zato je sto je to najbolje Energy Conserving ulje na planeti.
TAKUMI
kupis OMV za VW...ili Pezo/Reno.... biras koje ces...sa ili bez DPF....
cisto da dodam...na 156 sam otvarao motor nakon nekih 4-5 godina.... majstor koji mi je to radio nije znao koje ulje sipam, prvi mu je komentar bio, vidi se da pazis auto sa uljem... a inace je motor otvoren bio zbog kontrole, remenica na radilici se pomjerila bila, pa se faza pomjerila...
Fabija - zasto je bilo testiranje izmedju castrola i sela / na kojem se sel bukvalno posprdao sa njima i tu je uslijedilo da bmw promijeni kastrol u sel.
Znam da sel ima bistro ulje kao voda ali i pored svega meni je Mobil1 No1 ali sipam Motul 300v trkačko za trkace.![]()
Trkaci sipaju Castrol 10-60.
Inace, kazes da se Shell posprdao sa Castrolom? Molim te daj mi crno na bijelo da vidim to.
Cekaj, majstor je skinuo glavu motora radi kontrole?...zato sto je pukao klin i klipovi su udarali ventile?
LOLČINA
Znas li sto trenutno sipam u BMW-a? Slovenoil 20-50. Na koliko ga mijenjam? Na nikad. Trosi ga masu i nema potrebe.
Kad sam zamijenio dihtung dekle, motor je izgledao cisto. Ponavljam, sipam najslabije ulje kod nas.
TAKUMI
auto je nedelju dana bilo kod nekoliko majstora kojima je sve bilo ok... nidje problema nije bilo...
ja sam onda poslao auto kod Misa Vucurovica u Niksic i rekao otvaraj, radi sto oces...ovo nije normalno da radi ovako....
a ako sam nesto i napisao bez logike to je zato sto nisam mehanicar, a i godina je dosta proslo od tada...
a sto se tice ulja, nemam pojma sto ti sipas...i trosi li ti litar na 1000km...ja vozim 10000 sa jednom zamjenom ulja, i nikad ali nikad nije bilo ptorebe da dosipam ulje...al ja zato nekad promijenim ulje 2 puta ili mozda i tri, dok neko od vas promijeni jednom...
Last edited by E_K_V; 29-09-16 at 11:32.
Ne mogu tražit to sad sunčam se pa donesi kastrol da se namazem.
Bilo je dosta emisija o tome - bilo je u novine...Dje god oces nego nisi pratio.
Zbog toga ti je bmw promijenio kastrol sa šelom.
blue: e ako znam...
Nemoj da mi prosipas pamet ovuda keve ti. Ja odlicno znam njihovu politiku sa uljima, jos od vremena kada su "zabranili" da se radi servis automatskih mjenjaca. GM i ZF, suplajeri mjenjaca kazu da se ulje mijenja svakih 100000 milja, BMW kaze da ne mora i da se gubi garancija ako se skine seal.
Onda, Castrolov pecat na cep od ulja. Vlasnicima su oprali mozak sa pricom da se ne smije sipat nista drugo osim Castrola. E sad, od prvog januara 2015 vazi drugo pravilo, nista osim Shella.
Zasto je doslo do switcha? Zbog cutting cost politike.
Sredinom 2014-e BMW je izbacio tender za novog dobavljaca ulja. Pennzoil je imao najnize cijene i to je to. Potpisali su ugovor na 5 godina. Posle 5 godina opet ide tender i opet ce ganjat najnize cijene.
Ajde sad reci da nije tako pa da obrisem pod foruma s tobom.
Last edited by Fabia_Elegance!; 29-09-16 at 11:57.
TAKUMI
Dje da nadjem lijevu plastiku od retrovizora za BMW e46?
TAKUMI
Fabija je popio sinoc dobro izgleda pa se jos nije otrijeznio.
Ja gledao emisiju o testovima kastrol i sel i oce da me ubijedi da je sel manje ponudio.
Ne znam EKV da li mu odg od restajlinga.![]()
ko ispravlja felge u pg?
Omni... optima... tako nesto... prema aerodromu. Imam ovaj broj odavno
+382 69 315563
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ko radi puske upravljaca kod nas?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zlatko, Stara Zlatica, 067 540 513.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks