Mene samo ponekad tako izbaci.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Postoji li nacin da napravim novu instancu google chrome-a koja je nezavisna od prve 'defaultne'.. Pitam iz razloga da mi na jednu scalling bude 100% a na drugu 125% da ne moram stalno da mijenjam od zavisnosti kad se zakacim na monitor a kad koristim notebook.
946.eq
Probaj ovako: napraviš dva shortcuta za Chrome. Na jednom sve default a za drugi podesi ovako:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" -high-dpi-support=1 -force-device-scale-factor=1.25
Iz cista mira mi se par puta ugasio lap top...
mislio sam da nije baterija, nije, skoro 90 posto...
poslije toga ga lagano upalim kao da jista nije bilo
Sjecam se da mi je jedan drug prije masu godina pominjao nekakvu struju u komp, to su bili oni stari komp...
moze li to biti problem, posto bas imam osjecaj kao da je falila struja, odmah glrdam ima li svijetla...
ako sam mogao da utvrdim neku pravilnost u ta dva slucaja, ugasio se nekih 10ak min po paljenju...
Nije bas nista. Moguci problemi
1. Pregrijava procesor
2. Losa memorija
3. Los HDD
Moguci problemi bukvalno ovim redom
Dovuci neki program tipa HWmonitor i provjeri da li neka komponenta pregrijava. HDsentinel za provjeru ispravnosti diskova
Last edited by Hell Raiser; 11-09-16 at 18:42.
Ako se ugasi 10 min poslije paljenja a poslije radi normalno sujmam da se pregrijava. Ali svakako bi valjalo testirat sve.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Djeca neki virus zakacila, nece win7 da se podigne, jednom udjoh u safe mode i nikad vise. Nece live xp, ama nece nista, ima neko ideju kako da uskocim da neke slike povucem, pa cu odradit format diska?
Vidji neki linux.
Toplo preporucujem linux mint, lagano ces se snaci
sent from sluzbeni rucak
Ti ga koristis da te ne bi nsa, cia, udba, bia, anb i ostali spijali jer se bavis ko zna cime. A ovo je coek normalan...
Imam jedan (mozda) mali problem. Kad palim lap top (na windows 7) prvo paljenje staje kod ekrana welcome. Jutros sam namjerno cekao i nisam nista dirao, pola sata je bio ekran welcome i ucitavanje i nije mogao da pokrene sistem. Moram da fizicki ugasim lap top i da ga opet pokrenem da bi se upalio. Ovo mi se desava poslednjih desetak dana, a jedina cudna pojava prije toga je bila da mi je zamrznuo ekran prilikom igranja neke stare igrice. Lap top se uvijek upali iz drugog puta i to prakticno odmah po ukucavanju sifre, ali prvi put nikako nece. Koja mu je muka?
-Za ovo nam može pomoć' samo jedan čovjek.
-A to je Supermen.
-Ne, to je Savo Bačić.
Meni nesto smrdi na HDD
Pali ga samo drugi put, nemoj prvi, i ond ce ti upalit iz prve.![]()
Kreni od osnovnih stvari, cekiraj HDD.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ako je HDD, imaces u EventViewer-u (desni klik na my computer -> Manage -> Event Viewer -> Windows logs -> System) error-e koji ukazuju na greske prilikom citanja sa HDD-a... Imaces ih dosta ako je hard disk u pitanju...
Prvo provjeri to, ali ja mislim da si neki viruscic zakacio, pa preskeniraj racunar sa nekim antivirusom...
Moji omiljeni su malwarebytes i superantyspyware, imas besplatne verzije na njihovim zvaničnim sajtovima...
Šta bi se desilo dok čekaš prvi put da se upali da pritisneš ctrl + alt + del?
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
@IvanR
Skeniraj hard disk i vidi da li ima bad sectora. Nije na odmet da provjeriš da li je ispravna memorija pomoću memtest programa (dovoljan je samo jedan prolaz).
Naravno provjeri da li ima i virusa. Meni jednom antivirus nije našao virus na sistemu ali besplatan Kaspersky virus removal tool jeste pa ti preporučujem da probaš i njega. Ako ništa ne uspije možeš probati i sa reinstalacijom sistema...
Apsolutno nista, nikakve reakcije nije imao. Skeniracu veceras HDD, nego me istraumiraste sad sa cipsetom
Edit: U pitanju je bas ozbiljnija konfiguracija na kojoj radim (archicad, photoshop, artlantis i jos par programa rade prakticno svakodnevno) i ozbiljniji kvar bi me bas unistio..
Edit 2: Provjerio sam eventwiever, ovo je log od jutros i ovo je jedina greska koju je izbacio..
![]()
Last edited by IvanR; 14-09-16 at 22:21.
-Za ovo nam može pomoć' samo jedan čovjek.
-A to je Supermen.
-Ne, to je Savo Bačić.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks