Tacno je da iza svega stoje SANU i SPC, ali mene mnogo vise brine plodno crnogosko tlo za njihove mitomanske nebuloze.
Sto bi rekao jedan poslanik SNP-a: "Sto ce meni Evropa kad ja imam Beograd".
E to je ono sto me nervira.
Znamo dobro da prije 1989. i instaliranja Momira Bulatovića od strane Miloševićeve Državne Bezbjednosti Srbije, u Crnoj Gori se ogromna većina pravoslavaca izjašnjavala kao Crnogorci.
U Crnoj Gori su prije 1990. godine bili odlični međuljudski odnosi, a i ekonomska situacija je bila dobra.
Poslije dolaska Momira Bulatovića na vlast (k)akademici iz SANU kao što su Ćosić i Bećković su opalili par vrućih šamara Crnogorcima. Ćosić je rekao da daje pare od Njegoševe nagrade za rušenje mauzoleja, a Bećković je rekao da je stariji od crnogorske nacije i da se nada da će crnogorska nacija umrijeti prije njega. Međutim najdalje je otišao Amfilohije koji je odrastao, vaspitan u Srbiji, prototip janičara, po mom sudu. On je recimo izjavio da su "Crnogorci komunistička kopilad", a za takvu uvredu prije recimo 100 godina odmah bi mu pala njegova janičarska glava. Prije 200 godina da je neko Crnogorcima rekao da su kopilad, iskopali bi mu cijelu kuću.
Očigledno, poslije vrućih šamara koje su Crnogorcima zavalili Ćosić, Bećković, Amfilohije .... mnogi Crnogorci su sagnuli glavu, nijesu mogli da se usprostave i posrbili su se. Jednostavno nijesu izdrzali pred naletom srpskih (k)akademika i popova.
U njihovoj svijesti je bilo da je bolje da se ne suprostavljaju SANU i SPC jer su oni glavni duh Srbije.
Međutim, takođe, mnogi Crnogorci nijesu pristali na takve iznenadne teške uvrede, nijesu sagnuli glavu i uzvratili su pokretom koji je konačno doveo do osamostaljivanja Crne Gore.
Siguran sam da je prvi razlog zašto su neki Crnogorci pristali da se posrbljuju, jednostavno goli ljudski strah.
Strah je bio prije svega od vojne sile Srbije, pa potom iracionalni strah od bajagi ekonomske zavisnosti Crne Gore prema Srbiji, kao i drugi strahovi.
Sve u svemu često se u zadnje vrijeme može čuti da je Đukanović ili Jevrem Brković ili ne znam ko, napravio podjele u Crnoj Gori, što je zaista, po meni, nevjerovatno perfidna tvdrnja.
U Crnoj Gori imamo dakle podjelu na Crnogorce i na novokomponovane Srbe, koji su Srbima postali na popisu prije 3 godine.
Apsolutno je jasno da su sve podjele te vrste u Crnoj Gori napravili SANU i SPC, to jest njihovi exponenti Bećković i Amfilohije.
Vaše mišljenje o ovom?
Last edited by G R A D; 05-09-06 at 13:55.
Tacno je da iza svega stoje SANU i SPC, ali mene mnogo vise brine plodno crnogosko tlo za njihove mitomanske nebuloze.
Sto bi rekao jedan poslanik SNP-a: "Sto ce meni Evropa kad ja imam Beograd".
E to je ono sto me nervira.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Sigurno nisu sve podjele i mrznja nastali zahvaljajuci SPC i SANU ali vjerujem da dobar dio jeste.
Licno nemam nista protiv vecine Srba u Srbiji ( izuzev extrema SRS i co.) jer i sam imam u Srbiji puno rodbine i prijatelja. Na drugu stranu, ne mogu da svarim dobar dio ovih 'pokusaja od Srba' u Crnoj Gori koji mrze sve Crnogorsko i koji se u dubini duse nadaju necem losem u CG(tipa da se Albanci pobune i krene rat, da CG ekonomski propane...) kako bi oni dokazali da se ne moze bez Srbije.
Takvih, vjerovali ili ne, ima dosta i ja vjerujem da su oni jedan od glavnih uzroka podjela.
Samim tim sto ne podrzavaju novu zastavu i simbole drzave, za koju se zalaze vecina, forsiraju dalje podjele.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
oni su se nakalemili na jednu zaostalu/retrogradnu/karakteristicnu za zatvorena drustva/siromasnu/pljackasku - istoriju i sredinu. pravo pitanje je koji je to motiv koji je ovu dvojicu i inace slicne njime pokrenuo da iskoriste ovo gore na najgori moguci nacin. naravno da su krivi, ali posto imamo dosta ovakvih ovuda ispada da smo im taoci. e pa, oruzjem protiv otmicara.
+skoj opet ides sa proizvoljnim podacima.
Pare Pare su za sve krive.
Cekaj malo, pricas o obicnim posrbljenim Crnogorcima.
Kayes da su oni uzrok podjela.
To je nemoguće, njih je morao neko dresirati da se tako ponašaju. A ko ih je obučio, dresirao da se tako ponašaju.
Zna se.
Nevjerovatno je da ja moram da otkrivam narodu crnogorskom jednu tako običnu stvar, da su sve velike podjele kod Crtnogoraca došle iz SPC i SANU to jest, preko njihovih exponenata Amfilohija, Bećkovića, Ćosića, Slavenka Terzića ...
Nevjerovatno ali istinito da ja moram da predočim ko je donio podjele u CG. No, Crna Gora je zemlja čuda.
Jevrem Brković i Đukanović su bili Crnogorci i 1989 i danas. Kako su oni pravili podjele? Tako što su bili i ostali Crnogorci?
Recimo SKOJ je bio 1989. Crnogorac. Ko je naučio SKOJ-a da je Srbin? Ko?
Risto Ćirov naravno, a Bećković ga je utvrdio kao Srbina sa još ponekom lažljivoim doskočicom.
SKOJ nije izdržao Bećkovićeve i Amfilohijeve šamare i pljuvanje po Crnogorcima, jednostavno je pokorno sagao glavu.
Prema tome jasno je da je Risto Ćirov je napravio podjele, on dijeli i zavađa ljude uz pomoć Bećkovića, Ćosića, Terzića ...
Kad se izjasnilo? Na referendumu pocetkom 90tih kad se su na krovove od auta ispred izbornih mjesta zaokruzivali listici i ubacivali u kutije?!
Sad se izglasala Nezavisna Crna Gora i posto vecina zeli da se govori crnogorski crnogorski ce se i govoriti, a takvi kao ti mogu da samo da produbljuju podjele ne prihvatanjem volje vecine.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Risto Ćirov je janičar, njegovi su motivi jasni i čisti kao suza, u našoj istoriji dobro je poznato što znači riječ JANIČAR. Risto je bukvalno rečeno, obučeni i izdresirani janičar.
Bećković i slični, takođe su janičari, ne toliko dobro dresirani, ali janičari svakako.
Bećković i Slavenko Terzić nikada ne bi bili primljeni u SANU da ne pljuju po Crnoj Gori i Crnogorcima i da se ne zalažu za Veliku Srbiju.
Misliš li da bi Bećković bio primljen u SANU da ne negira Crnogorce?
Jesu, jesu
Matija Bećković i Amfilohije su još 1918 išli po Crnoj Gori da ubijaju zelenaše
Ma ja reko zbog para je sve to. I 18 i 45 i 90 i 96 i 99 i 2001 i 2006
Kad vec spominjes SKOJA...sjecas li se onihj
slika koje je postirao na forumu ...nedje iz Ljesanske nahije...slike na kojima se jasno vidi stepeno degradacije i zlocina nad Crnogorcima...
Slika na koju se na temeljima crkve u sred ljesanske nahije postavio ogromni pozlaceni krst sa 4C.....ja bih volio da vidim da ciko SKOJ ....postira i jednu jedinu staru sliku, graviru, bilo sto iz Ljesanske nahije dje se koristi taj simbol ....
znaci Lejani sad pod rukovodstvom Rista mjeanjaju vjekovne simbole...falcifikuju svoju sopstvenu proslost....zamislite covjeka koji svjesno prohvata tudji simbol.....tako olako a odbacuje svoj...
evo ja predlazem da svi uzmemo Pacova kao grb Crne Gore....i da nam krepani pacov bude zastitni znak...? Slazete li se...
ljudi moji ....bezocni ....
Last edited by JUSTICE; 05-09-06 at 05:54.
Je li te barem malo sramota da govoris o Momiru, a ne pominjes Mila i Sveta? Ili ti pominjanje njihovog srbovanja narusava glupavi koncept.
Stavise, bas me zanima, kad vec pricas o stvarima identiteta, kako posmatras Djukanovica? Sto je on bio do 1998 i sta je bio poslije. I kako opisujes tu transformaciju?
Naravno da taj dvojac nisu napravili podjele u CG - u zavisnosti na koje mislis, vecina tih podjela itekako postoji odavno... - ali su ih dobrano, zajedno sa svojim kompanjonima s druge strane, iskoriscavali i pojacavali.
Vecina ljudi je zla
Kamo srece da je pozlacen
Jes', eto su se pokupila tri sela pa sami sebe genocidiraju. Unistavaju svoju tradiciju i proslost, pola njih su ljudi preko 70 godina sto su uz ognjiste i price starijih odrasli, ali nemaju pojma o svojoj istoriji. Nego cekaju tebe da im objasnis ko su i sta su......ja bih volio da vidim da ciko SKOJ ....postira i jednu jedinu staru sliku, graviru, bilo sto iz Ljesanske nahije dje se koristi taj simbol ....
znaci Lejani sad pod rukovodstvom Rista mjeanjaju vjekovne simbole...falcifikuju svoju sopstvenu proslost....
a 1905, prije instaliranja komunizma, u doba najnezavisnije CG?
Đukanović je bio i ostao Crnogorac.
O cemu pricas ti?
Kakvih je podjela bilo 1989., 1990. ???
O cemu pricas ti?
Sto u Srbiji neko ne otvori pricu o 2 miliona Srba Cigana, milion Srba Bugara (Makedonaca), milion Srba Hercegovaca i Crnogoraca.
Sto tamo neko ne potencira te etnicke razlike ????
Sto u Hrvatskoj neko ne otvori pricu o Dalmatincima i Slavoncima?
Nego u CG dje su razlike NAJMANJE, dosli su janicari iz SPC i SANU da prave podjele!
Da, da, simbol koji sa Crnom Gorom nema nikakave veze, simbol koji je u Crnu Goru stigao sa srpskom vojskom 1918. godine.
U sljedecoj generaciji SKOJ - evi ce nositi srbijanske opancice, sajkacu, crnogorsku robu ce baciti na smece.
SKOJ je spreman da bi bio sto bolji Srbin, da bi se poustovjetio sa Srbima, spreman je da tvrdi da su mu svio preci bili turski robovi, i spreman je, ne salim se, da tvrdi da su mu prababe privodjene Turcima prve bracne noci.
Jednostavno spreman je na sve samo da bi se poistovjetio sa Srbima.
I sve samo zato jer mu je Risto Cirov bio kuci na casu rakije.
Last edited by Hari Krisna; 05-09-06 at 13:26.
Jel to vazi i za "onog Djukanovica" koji nije igrao sah, razgranicavao se s Hrvatima, ljubio Milosevica, nazivao ustasama i izdajnicima "one Crnogorce" koji su podno Cetinja ispjevali jednu od najljepsih crnogorskih himni otpora nesojluku i bezumlju?
???
prije 1918
za vrijeme i nakon 1918
1941-45
1989 (ratnici i mirotvorci/oni koji su branili cast Crne Gore i oni koji su CG sramno podveli ratnom gospodaru iz Beograda (i to sve ukljucujuci tvog ljubeljenog The Crnogorca))
Pricamo li mi o Crnoj Gori?
Ili ces svaku stvar sa kojom se ne slazes o CG da relativizujes sa ovakvim stvarima?
Janjicara ima na obadvije strane. Isto kao sto ima i iskrenih rodoljuba. I pametnih i glupih. I postenih i pokvarenih. Niko nema potpuni monopola na bilo koju od pobrojanih opcija.
Podjele ne prave Srbi ili Crnogorci.
Podjele prave fanatizovani glupaci, koje svoje licne komplekse nize vrijednosti u realnom zivotu zele da nahrane velikim nacionalnim pricama, pridajuci sebi nevjerovatan znacaj cinjenicom da kao pripadnik neke grupe (nacije u ovom slucaju) znace ista vise nego kao usamljeni pojedinac.
A o dokazivanju pravovjerstva i pripadnosti grupi mi se vec muci...
Vecina ljudi je zla
Bez uvrede, ova anketa je skroz glupa i odbijam da ucestvujem u njoj.
"Sve velike podjele" prave oni koji ih vide, ja ne vidim nikakvu podjelu medju ljudima i svi su mi vala isti po tim pitanjima. Sumanuto je optuzivati "za sve velike podjele" SANU I SPC! Jeste li i normalni? Kakva vam je ovo anketa i jos odgovor "da, naravno, ko bi drugi" :shock: ko drugi? e pa isti ti ljudovi sto su se sami medju sobom podijelili. Ako su pobrojani faktori i imali uticaja to je bilo neznatno u odnosu na plodno tle na koje su naisli.
I ne znam zasto se stalno prica o "podjelama". Ko prica o njima on ih i stvara, ko pravi granicu izmedju "nas" i "vas"... Dajte ljudi stvarno oladite malo, pustite bvise te price. evo prosao je referendum i rijeseno pitanje drzavnosti, sad stvarno ima mnogo bitnijih problema nego presudjivanja o tome koliko je Amfilohije kriv u podjeli medju Crnogorcima :roll:
A pogotovo je nenormlano optuzivati Amfilohija i Beckovica za SVE velike podjele. Ja razumijem da ih neko ne voli i da ih smatra krivim za nesto ali ovom anketom im pripisujete bozanske moci.
Kako Vaša bolest ?
Milice ljepotice, grdno se varas ako mislis da ljudi sami oblikuju svoju svijest.
Milice, i tvoja svijest je formirana pod necijim i nekakavim uticajima.
Daj meni dovoljnu kolicinu novca, daj mi medije i daj mi da preuzmem srpsku crkvu u Srbiji i razbucacu za 10 godina Srbe u Srbiji na par miliona etnickih Roma, na milion Crnogoraca i Hercegovaca, na par miliona Bugara i Makedonaca, a sto preostane bice Srbi.
Samo neka mi neko da sredstva i institucije, kao sto su SANU i SPC imali u Crnoj Gori, pa ces vidjeti kako cu razbucati srpsklo nacionalno bice, koje je ionako vjestacki, politicki napravljeno.
Mora da se salis, mora da nijesi ozbiljna.
Vjerujes li ti u to sto si napisala? Amfi i Beckovic ne rade na podjelama u CG, ne zavadjaju?
Da li mislis ako za nesto nikada nijesi cula (jer DPS ne smije protiv Amfija i Beckovica), da li mislis ako za nesto, Ti, nikada nijesi cula, to ne postoji?
Da li mislis da ako sam ja iznio jednu ordinarnu cinjenicu, za koju ti nijesi cula do sada, da li iskreno mislis da ta cinjenica nije istinita?
Zapamtite, DPS ne smije da kaze ovo sto sam iznio, zbog par procenata Srba koji glasaju za DPS.
Last edited by G R A D; 05-09-06 at 14:53.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks