Page 39 of 321 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast
Results 951 to 975 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bobane,
    Ja sam CRNOGORAC bio i ostao, svjestan dijela moje licnosti koji pripada srpskom bicu-bolje receno beogradskom.
    Isto tako sam EVROPLJANIN i Hriscanin, i ovaj clanak je STRASAN, ZASTIDAN, ANTICIVILIZACIJSKI, a nedostatak ma i jednog kontra stava je UZAS, UZAS!!!
    Da i ne govorim sto ima likova koji se hvale tima da cuvaju zardjale kasike *u shteku* dok se vodja na vrati iz Haga.....OTISHLI STE U K**AC SINE!!!!

Bone je uzbudjen i tuzan....zato sam se, pored ostalog, i iselio na vrijeme,i insistirao na samostalnoj CG sto sam mogao da anticipiram buducnost oduvijek, ali ni u svojim najcrnjim vizijama nisam mogao da naslutim dokle ce stici *seseljizacija Srbije*....znao sam da postoji ta primitivna i zadrigla Srbija, koja se opusti u Guci i na slicnim saborima, ali da ce Liberalno-demokratska opcija imati mizernih 4% podrske u Srbiji TO JE TUGA GOLEMA....

Nemam rijeci da izrazim svoju tugu sto je to tako, svu onu apatiju KOJU I SADA OSJECAM.... eto tako... slusam predivnu pjesmu *Molitva* od Partibrejkersa i mnogo sam tuzan....
    no ja zaista nisam bitan, ja sam na naki nacin samorealizovana licnost za zacrtanim tokom bitisanja i moje je proslo....kako cete vi pametni mladi ljudi zivjeti sa takvim uskim, homofobnim stanjem svijesti u Srbiji?

Nadam se ipak da ce ovi koncerti i Exiti nekako *preumiti* Srbe i vratiti ih duhom u Evropu, gdje PRIPADAJU....jedino ta cudna snaga rock & rola po preovjerenom obrascu sa kraja sesedesetih i dalje...iz divnog vremena *Kose*,koncerata, putovanja, mjesecnih voznih karata za neogranicen broj putovanja na svim linijama...itd,itsl...NEZALOST TO MI JE JEDINA NADA jer drugi faktori od uticaja: akademici, SPC, knjizevnici NECE UCINITI NISTA JER SU I ONI SAMI U AUTU NAJSTRASNIJEM...zato je to MASOVNI AUTIZAM!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo sad pored Vatikana, Marsovaca, Shiptara, Dukljana, Cecena, kishe, vjetra i Eura, za raspad Srbije krivi i Crnogorci

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Boban156 View Post
    Svi ste vi pomalo Srbi kad ste u Beogradu a Crnogorci kad ste u Crnoj Gori. To ti se zove u psihijatriji dvojni identitet .
    ne ne nego obratno u srbiji su crnogorci a odje su srbi to ovi iz snp-a i ti pripejd-srbi
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jao.. Jos uvEk plachete? Ma shta bre ti Crnogorci hoce od vas.. Napaceni narode..

Braco nasha, dok vas ne prodje muka, uzimajte 3x1 Diazepam 10mg, 2X1 Clozapine 100mg i 2x1 Maprotilin 50mg.

Brzo ozdravljenje vam zelimo.
    I am patiently waiting here
    to see which of us survives
    when all of this collides
    with reality..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:monkey:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Treba obratiti paznju na to ko je autor teksta. Milovan Brkic, perjanica zlocinackog novinarstva u SFRJ. Covjek je napisao ovaj tekst jer mu je neko za to dao novac. Usluzna djelatnost. Trebate procitati knjigu Vladimira Kekovic "Grke godine" i sve ce vam biti jasno kada je Brkic u pitanju.

Sto se tice samoga teksta, ja ga ne bih shvatio kao anticrnogorstvo, jer se svi pomenuti izjasnjavaju kao VelikoSrbi. Da nije tako ne bi ni bili na visokim polozajima.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni Srbi iz Crne Gore ne smetaju u Srbiji, dobrodosli su cak sta vise. Brat je Srbin mio - ma odakle bio.

Sta je ovom Brkicu ne znam verovatno ga je platio neko ko je izgubio na pomenutoj prodaji. INace akcije Novosti su se prodavale na Beogradskoj Berzi sto znaci da je prodaja bila slobodna i otvorena, sto opet znaci da je akcije mogao da kupi ko god po zeli, tj ko god za njih plati najvise.

Sad sto su ovi platili najvise, ne treba niko da se ljuti u svakoj prodaji prodavac se trudi da dobije sto vise novca i ne zanima ga ko je kupac.

Vama Montenegrinima ovakvi clanci sluze kao duhovna hrana i opravdanje kako se u Srbiji mrzi sve sto je iz Crne Gore sto uopste nije tacno. Mi u Srbiji volimo nase Srbe iz Crne Gore oni su uvek dobrodosli i Srbija je njihova koliko i moja. Sto se tice vas koji se izjasnjavate kao Crnogorci vi ste za mene komsije i stranci jednako kao Hrvati, Bosnjaci, Makedonci, Slovenci, Rumuni, Bugari. Pozdrav.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tesko srpstvu koje se temelji na anticrnogorstvu, i crnogorstvu koje se temelji na antisrpstvu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nema nikakve razlike izmedju tekstova Milovana Brkica i Old Bonea ,
    cak Brkic obicno ima talenta kad pise svoje placene izmisljotine.
    Last edited by Milos111111; 03-09-06 at 23:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Milos111111 View Post
    Ja licno ne vidim nikakvu razliku izmedju tekstova Milovana Brkica i Old Bonea ,
    Sto jes, jes, i Old Bone poziva na metke i smajsere, kao Milovan Brkic.

“Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja.
    Lažemo zbog slobode.
    Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije.
    Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”

Dobrica Ćosić - OTAC NACIJE!

:burp:
    Last edited by G R A D; 04-09-06 at 00:05.

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Quote Originally Posted by Boban156 View Post
    Svi ste vi pomalo Srbi kad ste u Beogradu a Crnogorci kad ste u Crnoj Gori. To ti se zove u psihijatriji dvojni identitet .
    Zao mi je e si banovan pa mozda neces procitat moj odgovor.
    To se u psihijatriji zove komplex velike Srbije sa negativnom trendom.
    Last edited by hercules; 06-09-06 at 09:53.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Nabla Guest

Po cemu se tvoj zadnji post razlikuje od njegovog?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Milos111111 View Post
    nema nikakve razlike izmedju tekstova Milovana Brkica i Old Bonea ,
    cak Brkic obicno ima talenta kad pise svoje placene izmisljotine.
    Sve si ti to izanalizirao Milose....dubinski....
    ma najbolje je Bonea i djecu smajserom i nema njegovih ogavnih primjedbi i tekstova vise...on ce nama ukazivat na nedostatke.....

sve za srpstvo-srpstvo ni za sta!

Bez pozdrava ovog puta-bezobrazan si!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Milan Beko Crnogorac...hahahahahahahaha

Ovaj Brkic stvarno nije normalan..... covjek je Hercegovac Srbin rodjen u CG
    a majka mu je Ruskinja..... i covjek iako nema veze sa Crnogorcima osim rodjenja, za sigurno je mnogo vise uradio za CG i svoj rodni grad od mnogih bukadzija...to znaju svi Novljani koji zaista nesto znaju ....

Toliko o Mlanu Beku koji je pored svega sto pise ludi Brkic zaista gospodin covjek...nadam se da ce od Novosti napraviti gradjansku novinu ....Manjo je bio prevorio u histericni pamflet Terazijanaca ...kojima i sam pripada...a takvi ljudi nemaju pravo da se nazivaju Crnogorcima cak ni u pogrdnim fasistickim tekstovima kao sto je ovaj...

Ove sedmice Srbija ce doboti prvu istinsku politicku snagu i nacionalnu stranku Crnogoraca....uskoro....ce Crnogorci imati svoje istinske predstavnike u skupstini Srbije ....nece ih vise predstavljati izdajnicki mutanti poput MAnja i kompanije....

pozdav od predsjednika OO Crnogorske Stranke za Novi Beograd -Zemun

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    [COLOR=Red]Mislio sam da ovaj clanak iz srpskih novina navedem u thread-u *Iz stampe*, ali je pisan sa toliko opsesivne mrznje koja *vrca* iz svake recenice, tako da se moze samo jedan zakljucak nametnuti:

CRNOGORCI U SRBIJI CE LOSE PROCI I U BLISKOJ BUDUCNOSTI TREBA MISLITI NA *UHLJEBLJENJE* VELIKOG BROJA GRADJANA SA CRNOGORSKM DRZAVLJANSTVOM, ILI CAK KOJI SU MA I CRNOGORSKOG PORIJEKLA.
    Prebacen je clanak bas tamo jer njihova mrznja ne zavredjuje posebnu temu. Ako su svjesni znaju do cega ih je dovela mrznja i sva sreca da su ostali sami sa svojom mrznjom, a mi mozemo graditi svoju drzavu na suprotan nacin.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Prebacen je clanak bas tamo jer njihova mrznja ne zavredjuje posebnu temu. Ako su svjesni znaju do cega ih je dovela mrznja i sva sreca da su ostali sami sa svojom mrznjom, a mi mozemo graditi svoju drzavu na suprotan nacin.
    pravilno.....ipak traba bit sirok uvjek!
    Pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nevidjena, nezapamcena drskost, Amfilohije misli da je BOG!
    Prenio kosti Jelene Balsic u Krusevac, a ona sama za sebe napravila manastir na Skadarskom jezeru u kom je odlucila da bude i bila sahranjena.
    Poslije preko 500 godina Amfilohije joj ponio kosti u Srbiju ?!!

Nijesam shvatio iz teksta, hoće li joj kosti tamo ostati?

DAN, 4 septembar 2006.
    -----------------------------

U KRUŠEVAC PRENIJETE MOŠTI JEDNE OD NAJVEĆIH DAMA SRPSKE ISTORIJE

Povratak princeze Jelene Balšić

Kruševac je tog dana bio nekako svečan, okupan suncem i radošću njegovih žitelja. Konačno su dočekali ponovno sjedinjenje oca i kćerke, kneza Lazara i Jelene Balšić, jedne od najsimpatičnijih žena srpske istorije.
    Svečana litija, predvođena Njegovim Preosveštenstvom vladikom niškim Irinejom, nestrpljivo je čekala na kapiji u porti crkve Lazarice povratak princeze u rodni Kruševac. U pratnji predsjednika crkvene opštine pristigao je i mitropolit crnogorsko-primorski, brdski i skenderijski i egzarh pećkog trona Amfilohije, noseći u rukama kovčežić sa moštima svete Jelene. Nakon primopredaje litija se uputila ka crkvi gdje je otpočela liturgija.
    Prethodno je Mitropolija crnogorsko-primorska obnovila crkvu Svetih blagovijesti na ostrvu Beška u Skadarskom jezeru, gdje su na praznik Blagovijesti prenijeti posmrtni ostaci kneginje Jelene Balšić, u narodu poznate kao Učena, vladarke Zete. Pred obznanenje ideje da će se u Balšićevoj ulici u Kruševcu podići spomen obilježje Jeleni Balšić, kruševačka delegacija vratila se i sa obećanjem da se čestica prepodobne knjeginje prenese u rodni Kruševac.
    Jelena je treće od sedmoro djece kneza Lazara i knjeginje Milice. Rođena je između 1366. i 1371. Po narodnom predanju, bila je jedna od najmudrijih žena srednjeg vijeka. Udajom za znatno starijeg Đurđa II Stratimirovića Balšića učvrstila je vezu između dvije dinastije i objedinila Rašku, Zetu i Srbiju kojom je tada vladao njen otac, knez Lazar. Poslije muževljeve smrti (1403), pomaže sinu Balši III da upravlja zemljom i ratuje sa Mlečanima. Preudala se krajem 1411. za bosanskog velikog vojvodu Sandalja Hranića, gospodara Huma.
    Kažu da je bila “visokog stasa, tanka struka, mliječnobijelog lica, zlatne kose, a ovrh čela je nosila dijademu sa mnogobrojnim brilijantima i safirima”.
    Kako su je uspomene iz mladosti vezivale sa opustošene pravoslavne crkve rasute po obalama i ostvrima Skadarskog Jezera, na ostrvu Beška Gorica obnovila je zapuštenu crkvu sv. Đorđa, blizu nje podigla crkvu sv. Bogorodice, sa željom da u njoj bude sahranjena.
    Nikon Jerusalimac, Jelenin lični ispovjednik, sastavio je za nju Gorički zbornik (1441-1442). Taj vrlo značajni spomenik naše srednjovjekovne kulture, između ostalog, sadrži i prepisku Jelene i monaha Nikona. To nijesu izmišljene poslanice, kako tvrde neki zli jezici, već stvarni književni i duhovni izvori, promišljanja u skladu življenja i vjere, o traganju za uzvišenijim i čistijim oblicima života.
    Poslije burnog i mučeničkog života upokojila se 1443. godine. Sahranjena je u crkve Presvete Bogorodice na ostrvu Beška na Skadarskom jezeru, koja je ove godine obnovljena i osveštana. Gotovo šest vjekova kasnije, ponovo je u svom rodnom kraju Kruševcu, pored svog oca kneza Lazara u Lazarici. Amin.

V. Lazarević
    Last edited by G R A D; 05-09-06 at 16:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da nam bude lakse kad se osvrnemo oko sebe....ipak je Amerika-Amerika, a i ona nije savrsena za svakoga:

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ, Понедељак, 4. Септембра 2006.

Према подацима Института за економску политику један проценат најбогатијих домаћинстава у САД контролише више од трећине америчке економије. У периоду од 2001. до 2004. године богатство овог малог процента богатих је расло за више од милион долара у хартијама од вредности.

Они, такође, имају око 190 пута више од оних са просечним приходима у САД. Трећина америчких домаћинстава ''тешка'' је око 10.000 долара или мање. Око 12,6 процената Американаца, или сваки осми грађанин САД живи у - тешком сиромаштву.

Када се статистика преточи у цифре, следи спознаја да у најбогатијој и најмоћнијој земљи света 37 милиона Американаца живи у беди, укључујући свако шесто бело дете. А када се дода и расни елеменат следи још ''непријатнији'' податак - сваки четврти црнац и Хиспаноамериканац је сиромашан.

Највећи парадокс приче о америчком сну је здравствено (не)осигурање. У земљи где и обична посета лекару без здравственог осигурања представља удар на буџет - цене хитних интервенција, стоматолошких и болничких услуга нешто су од чега се Американцима леди крв у жилама - поражавајући податак је да чак 46,6 милиона грађана САД принуђено да се моли Богу да не мора да има посла са докторима. Толико је оних без здравственог осигурања.

Из године у годину њихов број расте, јер послодавци више нису спремни да плаћају ову ''погодност'' запосленима. Уз то, и владини програми здравствене заштите последњих година су затајили.

У Вашингтонским предграђима престиж међу тинејџерима мери се по томе где играју голф, једре и да ли возе ''Хамер'', ''Кадилак'' или ''Мицубиши Монтеро''. На америчком Средњем западу њихови вршњаци из ''армије сиромашних'' уживају у туђем остварењу америчког сна...

БОГАТИ ЈОШ БОГАТИЈИ

ТРЕНД у САД је да богати постају - још богатији. Укупно богатство најимућнијих у САД износи око хиљаду милијарди долара, 45 милијарди више него пре годину дана.
    На листи најбогатијих, 11 година титулу најбогатијег, са 51 милијардом долара, држи оснивач ''Мајкрософта'' Бил Гејтс. На другом месту је инвеститор Ворен Бафет ''тежак'' 40 милијарди долара, на трећем суоснивач ''мајкрософта'' Пол Ален

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by G R A D View Post
    Nevidjena, nezapamcena drskost, Amfilohije misli da je BOG!
    Prenio kosti Jelene Balsic u Krusevac, a ona sama za sebe napravila manastir na Skadarskom jezeru u kom je odlucila da bude i bila sahranjena.
    Poslije preko 500 godina Amfilohije joj ponio kosti u Srbiju ?!!

Nijesam shvatio iz teksta, hoće li joj kosti tamo ostati?

DAN, 4 septembar 2006.
    -----------------------------

[...., na ostrvu Beška Gorica obnovila je zapuštenu crkvu sv. Đorđa, blizu nje podigla crkvu sv. Bogorodice, sa željom da u njoj bude sahranjena.
    ....
    To ti je ono ko što je Njegoš htio da ga sahrane u kapeli, a završio u mauzoleju i to bez Amfilohija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    To ti je ono ko što je Njegoš htio da ga sahrane u kapeli, a završio u mauzoleju i to bez Amfilohija
    Al na Lovcenu je, zar ne?
    Niko ga nije selio u Krusevac.
    Last edited by G R A D; 05-09-06 at 15:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A tebi smeta što su mošti SRPSKE knjeginje prenijete u Srbiju?

Milo mi je da čujem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    A tebi smeta što su mošti SRPSKE knjeginje prenijete u Srbiju?

Milo mi je da čujem
    Ma kakva srpska knjeginja i slicne budalastine. Te je bajke izmislila SPC i srpska istoriografija, koja je bajke predstavila kao istoriju.
    Nikakvu svijest narod u srednjevjekovnoj Srbiji nije imao da su Srbi.
    Narod je tamo samo imao svijest da su ratari - SEBRI. SOCIJALNI SLOJ, ne narod, etnicka grupa.
    O tome ti jesno govore ove cinjenice na ovom linku https://forum.cdm.me/showthread.php?t=19069

Ona je bila zena srednjevjekovnog feudalca, Đurđa II Stratimirovića Balšića, nikakva srpska knjeginja ona nije bila, ona je po svojoj ZELJI, ako znas sto to znaci, sahranjena na ostrvu Beska.
    Njena zelja NIJE bila, slozices se, da je sahrane u Srbiju.
    Last edited by G R A D; 05-09-06 at 16:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by G R A D View Post
    Nikakvu svijest narod u srednjevjekovnoj Srbiji nije imao da su Srbi.
    Da li ovo vazi samo za Srbe ili sve srednjevjekovne narode?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Quote Originally Posted by Nabla View Post
    Po cemu se tvoj zadnji post razlikuje od njegovog?
    Procitaj ga jos jednom pa mozda skapiras.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Da li ovo vazi samo za Srbe ili sve srednjevjekovne narode?
    Znas dobro kako su nastajale politicke nacije poput talijanske, njemacke, turske, srpske ... premda, neces to nikad da izneses?
    Zasto?
    Plasi li te istina, iznosenje istine?

Page 39 of 321 FirstFirst ... 293536373839404142434989139 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)