zato pođeš odmoriš prije avgusta i sranja na putevima, onda u avg kuliraš na rabotu kad su svi ostali na odmor...praktično si kežual mjesec ipo...
Kako motor na krov kad motor nema krov?
Lagani su motori no je jebeno kad ide brat iz srbije sa druge strane i malo prikunja i predje na moju stranu i ja bjezim za malo pa u ono kuneto desno al nema veze.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
zato pođeš odmoriš prije avgusta i sranja na putevima, onda u avg kuliraš na rabotu kad su svi ostali na odmor...praktično si kežual mjesec ipo...
You must spread some Reputation around before giving it to radza-madza again.
to je to
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Vidjeh kod Palade, neki maxi skuter kao X-City ili tako nešto... Vozač je koliko vidjeh dobro, mislim da je jedino malo nogu ogulio...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Imajući u vidu kakva nekultura u vožnji vlada kod nas, uvijek podržavam motoriste jer im život praktično visi o koncu kad god se popnu na motor... Al bi i oni sami mogli dosta stvari da poprave...
P.S. Posebno nekulturna stvar, iako ne utiče na bezbjednost, je kad prilikom prelaska granice preskoče kolonu...
#fakenews
Tesko je bez klime pod punom opremom sjedjet![]()
Rekao sam sinoc da mora neka muka da bude ovdje.Dodje narkoman sa kolima povuce sve ove znakove i baci na senika.Auto kao iz horor filmova.Psuje ovoga sa senikom on sa djecom malom i zenom oce komsija da bije ovoga narkosa ovaj po gasu.Ceka se policija..Karambol je trenutno jer narod ne zna kuda da se ide.
![]()
Iskreno Bizbi ponekad ali ponekad i tvoje skice bolje razumijem i vidim od slika... Pa jbm mu mater slikj kako treba kad već izvještavaš i prognoziraš
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:
Prodjoh maloprije tuda,ne znaju ljudi na koju ce stranu, ovaj se covjek iz senika smije, od muke izgleda. Bizbi vidjena je i trojcica sinoc malo prije Auto Cara, bi i 4 5 momcica, mora da ste neke ribe cekali, imate ih i dje
Inace juce iza hrama, picim moskovskom,propustam pjesaka na pjesacki prelaz, iz onog ukljucenja izbija pasat karavan crni, vozac prica na mobilni,izlijece i koci tacno u noge pjesaku kukavome,skripi pasarela u sve 16, a najvise me iznervira sto onaj ljudski talog ni ne spusti telefon da vidi je li zakacio covjeka no promrmlja nesto kao je li ok i gas. J a d.
Ja sam prvo shvatio da je neki narkos (Hulk, biće se taka malo za vikend) iščupa saobraćajne znakove i bacio ih na Senika.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Mislim da sam veoma blizu da izadjem i da pitam "o cemu se radi" likove i likuse koji/koje sviraju kao masivni kreteni kad vozim 1 sat preko lezecih.
TAKUMI
E da vidis koja muka nastaje kad motorom prelazis lezeci tom brzinom, ne biraju stranu kojom ce da te zaobidju. Nosim se sa mislju da prije voznje napunim dzepove krsa i da bubuljam po dzukelama.
Vozim lagano kroz grad, nije rijetko da me 50-ice preticu, kolonu preticem ako stoji ili se krece manje od 20-25 km/h jer mi na manjim brzinama motocikl zatrzava.
Na otvorenom putu gdje su krivine znam i preko ogranicenja, na pravcu nikad (dosadno). Preticem jedno po jedno ili maksimalno dva auta (dosta redje) te tako obidjem kolonu. Nocu ne krecem u preticanje prije nego li dam signal dugim svjetlom.
Probijam se na semaforima i ostalim mjestima gdje su zastoji, pogotovo ljeti (probaj u jakni i ostaloj opremi stajati na suncu).
Mislim da sam pazljiv vozac.
Na kakve sitacije gotovo svakodnevno nailazim:
Prestrojavanje bez zmigavca, kretanje u preticanje bez zmigavca, skretanje (opet, jel' moguce) bez zmigavca... Pa postoji li taj uredjaj? Najekstremnije je kada iz lijeve trake bulevara skrenu desno (bas juce, Audi Q5 BG tablica), naravno, bez zmigavca.
Zabijanje od nazad ne bi li te kako pretekli, a onda ostanu iza kamiona ili autobusa. Debili koji misle da mogu da budu brzi kada su letnje guzve (prekljuce, Mercedes E klase bez tablica).
Preticanje kada ides u susret jer si valjda uzak pa se imas gdje skloniti (danas, Audi 100).
Najdebilniji je (u zadnjih deset dana), ipak, taksista u Reno Meganu koji me je preticao, pazi sad, sa desne strane. Usporio sam jer se na putu okretao autobus, a on, valjda da ugrabi.
Razna ukljucivanja u saobracaj kojima se svaki put iznova iznenadim (i reagujem kocenjem ili na neki nacin drugim izbjegavanjem).
Voznja sa trecinom sirine u suprotnoj traci...
Da napomenem, kada vidim ,,kolegu'' da pretice sa desne strane (a nije traka bulevara) zgrozim se i pomislim ,,koji degenerik''.
Najkriticnije mi je kada udjem u CG na Debelom Brijegu. Imam bar deset situacija poginut do catare dok se ne naviknem na (ne)kulturu u saobracaju kod nas.
P.S. godisnje na motociklu, u zavisnosti od situacije, predjem od 7 do 15 hiljada kilometara.
Sent from my Motorola 8400
Respect za kulturu, da ti ni po prstu nikad ne bude nista, no imam neku vrstu problema-dileme, kad su ove stvari u pitanju.
-Kakve veze ima ko je u pravu, ko je kulturan a ko ne, ko je postovao pravila a ko ne, ako je ishod bilo chije greske/bezobrazluka/avetluka uvijek isti -motociklista na intezivnoj, a ovom iz auta ni po prstu?!
><
benificirani staz za motocikliste...
-1 Astra
Nisam slikao (žurio da završim nešto). Uglavnom sad će slika
Edit:![]()
Last edited by Bronx-PG; 31-08-16 at 09:34. Reason: dodata slika
Pa je li totalka ili...?
TAKUMI
Motoristi su nepresušna tema... Kao neko ko je u poslednjih godinu i po prešao nešto preko 25.000km na motoru (od toga polovinu kroz PG i CG, ostatak vani, Bogu hvala bez ikakvih padova ili povreda) reći ću da se slažem potpuno sa Wulfijem... Prvo, ljudi kod nas sve motoriste stavljaju u isti koš... Svaki motorista je drugačiji, počevši od tipa motora koji vozi (skuter, super sport, enduro, itd), za koju svrhu mu motor služi (prevoz do posla, putovanje vani, izlet do grada, trkanje na stazi, itd), zatim od stila vožnje, godina starosti, i slično... Ono što je svima zajedničko je da su svi izloženi riziku dok su na motoru... Svaka vožnja, pa i neka najkraća do prodavnice, može biti fatalna... Ko god misli drugačije u teškoj je zabludi... Naravno, ono što čini razliku između života i smrti je upravo koliko sam smanjuješ taj rizik... Uvijek može auto preći u tvoju traku (kao što je izgleda bilo sa nastradalim na Dragalju) ali šanse za preživljavanje će se povećati ako ideš po ograničenju, ako imaš opremu, ako si oprezan vozač (da možeš reagovati onoliko daleko koliko vidiš ispred sebe)... Ne možeš voziti 150 po gradu u japankama i sa kacigom na laktu očekivajući da će sve biti OK, baš svakog dana...
Isto kao Wulfy, trudim se da vozim kulturno, što znači da prvi uvijek dam desni žmigavac da propustim sva kola, kombije, motore, kojima se žuri... Kolone koje stoje obilazim ako ima prostora, na granicama isto ukoliko je kolona duža od 10ak auta (npr prije 10ak dana je kolona bila kroz čitavi Neum, nekih 4-5 km, zamisli da samo stojiš bez motora, u moto jakni i gaćama, čizmama, sa kacigom na glavi, na suncu toliko sati - a onda još dodaj težinu motora, suvozača, stvari) - normalno je da to nekim ljudima smeta jer oni čekaju, ali nismo u istoj situaciji... Eto, raspisah se, uglavnom poštujmo se svi i volimo i neće biti problema... Bez nervoze![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Dobro napisan tekst...
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks