Originally Posted by
G R A D
Ode nam Mašan, koji je volio goste da snima tajnom kamerom, volio je goste da ćera na robiju!
Inače, ime Mašan, ne postoji kod Srba.
"Dan"
''''''''''''''''''''''
AKTER “ZETA FILMA” RAZOČARAN STANjEM U CRNOJ GORI
Mašan seli u Srbiju
Porodica jednog od aktera filma iz Zete o kupovini glasova za referendum, Mašana Buškovića, dala je na prodaju više od tri hektara zemlje u zetskom selu Matovića kolo i planira da se zbog referendumskog rezultata preseli u Srbiju. Bušković je u izjavi za naš list kazao da već nekoliko dana boravi u Beogradu te da je “pogodio kupovinu placa u okolini glavnog grada Srbije”.
On je istakao da je za njegovu porodicu postalo nesnošljivo da žive u nezavisnoj Crnoj Gori, te da im je jedino preostalo da napuste đedovinu i bolji život potraže u Srbiji.
- Nakon što su mi necrnogorci i nesrbi oduzeli državu i onemogućili mi da živim u zajedničkoj državi, Buškovići nemaju više šta da traže u Crnoj Gori. Moja jedina domovina je Srbija - naglasio je Bušković.
On je dodao da je život njegovoj porodici u Crnoj Gori, zemlji njegovih đedova, postao nesnosan te da je bio primoran da zatraži pomoć od rođaka, suspendovanog funkcionera crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost Vasilija Mijovića.
- Prije par dana sam došao kod Vasa Mijovića koji mi je pomogao da nađem zemlju gdje bih mogao da sagradim adekvatnu kuću u kojoj bi sa svojom porodicom nastavio normalan život. Sa Vasom sam obišao nekoliko lokacija u Beogradu i kaparisao plac koji me neodoljivo podsjeća na onaj u Zeti. Žao mi je što moram da napustim vjekovno ognjište, ali tako su drugi htjeli. Za nas pravoslavce očigledno nema mjesta tamo gdje smo rođeni i gdje su naši đedovi krvarili za zajedničku državu - rekao je Bušković.
Informaciju o Mašanovom boravku u Beogradu i njegovim namjerama da se preseli u Srbiju, našem listu je potvrdio i Vasilije Mijović, za kojim je crnogorska policija neposredno prije referenduma raspisala potjernicu zbog istrage koja se protiv njega vodi zbog navodnog falsifikovanja diplome i pravosnažne presude povodom “Zeta filma” kojom je osuđen na deset mjeseci zatvora.
- Mašan je došao kod mene prije par dana tražeći da mu pomognem da odabere plac u Beogradu jer namjerava da se preseli u Srbiju. Obišli smo pola Beograda dok Mašan nije našao zemlju po svome meraku - kazao je Mijović.
Mašan je dodao da Buškovići u Zeti imaju više od tri hektara zemlje te da kada to prodaju skupiće dovoljno sredstava da kupe plac koji su izabrali u okolini Beograda i da sagrade skromnu kuću.
- Tada ćemo, nadam se, konačno biti svoji na svome. Sada mi je najvažnije da zbrinem trojicu sinova. To su mladi, pošteni i vrijedni momci, a školovao sam ih od zemlje koju obrađujem u Zeti. Jedan od sinova do juče je radio u Vojsci koja je preko noći ukinuta pa je i on ostao bez radnog mjesta. Druga dvojica u Milovoj privatnoj državi nemaju posla - priča Bušković.
Razočaran Predragom Bulatovićem
Bušković kaže da mu mnogo teško pada činjenica da zbog jednog čovjeka mora da napušta ognjište.
- Međutim, ne smijem da budem sebičan i neću da dozvolim da mi unuci žive u Đukanovićevoj privatnoj državi i da budu njegovi robovi ili ljudima njemu bliskim. Sada kada se ustoličio teško da ga iko može više smijeniti, tako da u Crnu Goru nema sreće. Jedino ko bi ga mogao srušiti su ljudi iz alternativne četvorke, Andrija Jovićević, Miodrag Lekić i Nebojša Medojević. Naravno, bez Peđe Bulatovića. Ranije sam Predragu Bulatoviću vjerovao bezrezervno i bio sam član SNP-a. Više Peđi ništa ne vjerujem. To je čovjek koji gubi 15 godina. Obećao je nakon referenduma da ukoliko izgubi državu podnosi ostavku. Obećanje kao i mnogo puta dosad nije održao, a članstvo te partije je sada primorano da napušta svoja ognjišta - rekao je Bušković
M.V.R.-D.Ž.
Bookmarks