Znaš li šta je prednost DTV-a, što u svako vrijeme distributer zna koliko mu je koji kanal gledan što znači da dobro znaju da SLO tv gleda 5-ro ljudi po sat vremena dnevno, SOS vjerovatno 5 "pregleda" mjesečno, TV SUN gleda cijela familija vlasnika televizije, DM -sat seljoberija koristi umjesto radija, OBN je tu za peMzionere kojima svaki dan zagori ručak zbog turskih serija ali svi su tu samo zbog jednog razloga, ne koštaju ništa a jačaju kvaNtitet ponude. Nema veze, sa komercijalne tačke gledišta oni pokušavaju da zadovolje sve kategorije stanovništva što je u redu i razumljivo ali meni smeta što takve kanale ubrajaju u ponudu a neki su po 12 sati u mraku što ajde da kažemo nije njihova krivica ali ako ne mogu da naprave neki komercijalni ugovor da su u posebnom paketu i skroz otključani onda ih makni i stavi nešto drugo na njegovo mjesto. Kad na sadašnju m-kabl ponudu ukloniš svo to smeće od kanala ne ostaje dovoljno dobrih. Koliko sam ja upoznat, dobar dio programa RTS-a nije zamračen zbog lokalnih propisa i prava već ga oni zatvaraju za kab. operatere van Srbije što znači da će pustiti samo program koji njima odgovara iz dva aspekta, ekonomski za serije koji su oni finansirali i hoće da prodaju van granice i politički. S obzirom na to da se radi o javnom servisu a ne o komercijalnom emiteru malo mi je nejasna ta politika ali kao kranjem korisniku dovoljno jasna da ih bojkotujem i sklonim sa prog. liste. Ne želim da gledam reklame od kojih primaju novac da bi mi nakon toga ugasili seriju ili film. ĆAO! Što se kvaliteta programa ovih fekalnih te-ve stanica tiče, nisu po mjeri naroda, narod ne želi takav program , ne većina, program je takav kakvi su vlasnici i kadar po tim kvazi tv stanicama. Takvih "televizija" ima svaka familija na bliskom istoku i na njima prenose rođendane svoje djece , pretpostavka je da ih je preko 20.000 od čega 1000-2000 imaju i zakupljene sat. transp. Naša država žali Bože ima definirano minimalnD standarde za programski sadržaj ali o poštovanju tih standarda nema se što komentarisati. Sve je jasno kad uzmeš daljinski u ruke. Od vračara, astrologa ... kladionica telešokova, prevara, kriminala, nemorala u svim oblicima. Jad i bijeda u dvije riječi.

Reply With Quote

Bookmarks