Page 306 of 715 FirstFirst ... 206256296302303304305306307308309310316356406 ... LastLast
Results 7,626 to 7,650 of 17859

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ako imas strano drzavljanstvo onda tvoja rodbina mora u policiju da prijavi tvoj boravak i ne plaćas nista. Naplata boravišne takse se odnosi samo na one turiste koji koriste usluge smještaja i za tu uslugu plaćaju. Posto su nasi eksperti da muvaju i ne prijavljaju ako tvoj rodjak ima hotel pa ti tamo kao rodjak spavas onda moras platiti jer da nije tako oni koji iznajmljuju imali bi rodjaka ihaaaaaaaa

Promjenjen je zakon ove godine tj. krajem prosle godine. Svaki se stranac mora prijaviti.

Ne moze se vise prijavljivati u Policiji, to se sada radi u TO. I SVAKI ama BAS SVAKI stranac mora biti prijavljen. Mislim u principu i ne mora, ali ako odrade random check na granici od 150 do 2000eur kazna
    Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 12:56.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Znaci sada moram prijaviti tastu kada dodje da pricuva djete? Auh.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Svuda u svijetu se mora stranac prijaviti, a mjesto dje se to radi zna onaj kod koga dolazi stranac. Meni su smijesni ovi koji pricaju "nidje nema i cudesa..." jer to je vjerovatno sto ne mrdaju nidje. Kod mene dosla sestricna u goste pa iz dosade otisla da ceprka u bastu i śutri dan dosli da provjere da slucajno ne radi na crno

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Moja mater je strana drzavljanka i morao sam da je prijavim kad je dosla da mi pomogne oko djeteta. I sto je najjace nema uslova da trazi privremeni boravak itd i posle 90 dana mora da izadje iz zemlje pa da se vrati... Platio sam 72eur boravisnu... U principu nijesam morao, ali nijesam htio da se zalomi na nju kontrola na granici i da placa kazne posle

Ali to je svuda tako i takva su pravila.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

Ne znam, bio sam u par evropskih država, niđe se nisam morao posebno prijavljivati nit je bilo ikakvih boravišnih taksi. Evidentiraju na EU granici da sam ušao i to je sav dodir sa vlastima
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Promjenjen je zakon ove godine tj. krajem prosle godine. Svaki se stranac mora prijaviti.

Ne moze se vise prijavljivati u Policiji, to se sada radi u TO. I SVAKI ama BAS SVAKI stranac mora biti prijavljen. Mislim u principu i ne mora, ali ako odrade random check na granici od 150 do 2000eur kazna
    Navedi clanak, molim te. Citam Zakon o registrima prebivalista i boravista i to na sajtu MUPa Crne Gore i ne vidim tamo nisto od toga sto si napisao. Tamo se uopce ne spominjaju turisticke organizacije.
    Bez zezanja pitam.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Ne znam, bio sam u par evropskih država, niđe se nisam morao posebno prijavljivati nit je bilo ikakvih boravišnih taksi. Evidentiraju na EU granici da sam ušao i to je sav dodir sa vlastima
    I kada ti hotel/smjestaj uzme pasos elektronski te prijave da si tu. Ti i ne treba da imas dodir kao turista.

Pricamo o strancima koji tu borave "kod rodbine".

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Navedi clanak, molim te. Citam Zakon o registrima prebivalista i boravista i to na sajtu MUPa Crne Gore i ne vidim tamo nisto od toga sto si napisao. Tamo se uopce ne spominjaju turisticke organizacije.
    Bez zezanja pitam.
    Ove godine je prosirena Jurisdikcija TO. Prije su se nosili bijeli kartoni u policiju svaki dan ili gost koji je dosao kamp kucicom ili wild kamper isli su tamo da se prijavljuju.

Prosle godine je bio dual sistem bijeli kartoni/ elektronska prijava dok se ove godine gosti mogu prijaviti samo elektronskim putem.

Ljudi koji nemaju uslova (nemaju interneta ili su informaticki nepismeni) obavezni su da strane drzavljane upute na TO gdje ce se oni prijaviti i platiti taksu direkt njima.

Ove godine u aprilu/maju Inspektori za strance obilazili su smjestaje i dijelili pamflete a sredinom maja su organizovani sastanci sa predstavnicima ministarstva turizma dje su objasnjene izmjene i dopune zakona o turizmu i zakona o strancima.

Cim sjednem za komp pokusacu da nadjem

http://www.gov.me/naslovna/vijesti-i...se-drzave.html

Strani državljanin je dužan da, ukoliko neće boraviti kod registrovanog davaoca smještaja, sam prijavi i odjavi boravak teritorijalno nadležnom odjeljenju granične bezbjednosti (OGB) Uprave policije MUP-a (inspektoru za strance) ili turističkoj organizaciji opštine u kojoj će boraviti u roku od 24 časa od momenta stupanja na našu teritoriju.

Registrovani davalac smještaja i turistička organizacija prijavu i odjavu boravka stranaca vrše elektronskim putem, unosom podataka u aplikaciju RB 90 koja je u posjedu Uprave policije MUP-a. Izuzetno, ako davalac smještaja nema mogućnost da izvrši prijavu i odjavu boravka elektronski, on prijavu i odjavu može izvršiti putem nadležne turističke organizacije ili na propisanom obrascu koji se potom dostavlja policiji.

Ovo je od prosle godine, ove godine je opet odradjena izmjena i policija vise sa prijavom stranaca nema nista. Sad cu i to pokusati da nadjem...
    Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 14:05.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Zadnjih dana pratim na relaciji PG - Petrovac / tablice na vozilima da potvrdim samom sebi koga najvise ima.

Sve Srpske tablice / Ruskih malo i po koja kola iz Njemacke.
    Od 100 kola 80 je iz Srbije.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ove godine je prosirena Jurisdikcija TO. Prije su se nosili bijeli kartoni u policiju svaki dan ili gost koji je dosao kamp kucicom ili wild kamper isli su tamo da se prijavljuju.

Prosle godine je bio dual sistem bijeli kartoni/ elektronska prijava dok se ove godine gosti mogu prijaviti samo elektronskim putem.

Ljudi koji nemaju uslova (nemaju interneta ili su informaticki nepismeni) obavezni su da strane drzavljane upute na TO gdje ce se oni prijaviti i platiti taksu direkt njima.

Ove godine u aprilu/maju Inspektori za strance obilazili su smjestaje i dijelili pamflete a sredinom maja su organizovani sastanci sa predstavnicima ministarstva turizma dje su objasnjene izmjene i dopune zakona o turizmu i zakona o strancima.

Cim sjednem za komp pokusacu da nadjem

http://www.gov.me/naslovna/vijesti-i...se-drzave.html

Strani državljanin je dužan da, ukoliko neće boraviti kod registrovanog davaoca smještaja, sam prijavi i odjavi boravak teritorijalno nadležnom odjeljenju granične bezbjednosti (OGB) Uprave policije MUP-a (inspektoru za strance) ili turističkoj organizaciji opštine u kojoj će boraviti u roku od 24 časa od momenta stupanja na našu teritoriju.

Registrovani davalac smještaja i turistička organizacija prijavu i odjavu boravka stranaca vrše elektronskim putem, unosom podataka u aplikaciju RB 90 koja je u posjedu Uprave policije MUP-a. Izuzetno, ako davalac smještaja nema mogućnost da izvrši prijavu i odjavu boravka elektronski, on prijavu i odjavu može izvršiti putem nadležne turističke organizacije ili na propisanom obrascu koji se potom dostavlja policiji.

Ovo je od prosle godine, ove godine je opet odradjena izmjena i policija vise sa prijavom stranaca nema nista. Sad cu i to pokusati da nadjem...
    Vala lijepa. Mene vise zanima gdje trebam upravo ja kao strani vlasnik nepokretnosti
    Last edited by A+A; 12-08-16 at 14:28.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Vala lijepa. Meni vise zanima gdje trebam upravo ja kao strani vlasnik nepokretnosti
    Da li ti imas prebivaliste na toj adresi ?

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Zadnjih dana pratim na relaciji PG - Petrovac / tablice na vozilima da potvrdim samom sebi koga najvise ima.

Sve Srpske tablice / Ruskih malo i po koja kola iz Njemacke.
    Od 100 kola 80 je iz Srbije.
    Potpuno irelevantan podatak koji ti nista ne potvrdjuje. Vecina stranaca sleti i okolo se mrdaju u renta car. A i zasto bi jedan francuz putovao 3 dana do CG-a i placao putarine i cuda, kada moze da sleti i iznajmi auto? Dok srbi dolaze svojim autima i idu put Sutomora

I sta velis, niko iz CG da prodje putem a?
    Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 14:22.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Da li ti imas prebivaliste na toj adresi ?
    Ne. Vlasnik sam, ali dolazim from tajm tu tajm
    Koliko sam shvatio, za mene vazi ovaj pasus

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

I kada ti hotel/smjestaj uzme pasos elektronski te prijave da si tu. Ti i ne treba da imas dodir kao turista.

Pricamo o strancima koji tu borave "kod rodbine".
    Čitao sam sve što si pisao i slažem se sa tobom za sve ali ovo moram pitati.

Kad kažemo "tu kod rodbine" nas 4 je bilo u FR (Paris) kod druga u stan i niko nas ništa nije pitao, čak sam ja tražio da nas prijavi da nas ne bi zezali đe ako nas zaustave, on se raspitao i nikome ništa :-)
    E što bi bilo kad bi nas uhvatili? :-)

U hotel, motel itd je druga priča, tu te odmah prijavi i ćao, u cijenu je uračunata taksa.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Gandalf na sjeveru, a Carine (C. Popovic) na jugu Crne Gore su izgleda najuspjesniji turisticki radnici u drzavi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sparky View Post
    Čitao sam sve što si pisao i slažem se sa tobom za sve ali ovo moram pitati.

Kad kažemo "tu kod rodbine" nas 4 je bilo u FR (Paris) kod druga u stan i niko nas ništa nije pitao, čak sam ja tražio da nas prijavi da nas ne bi zezali đe ako nas zaustave, on se raspitao i nikome ništa :-)
    E što bi bilo kad bi nas uhvatili? :-)
    Obavezan je da prijavljuje tvoj drug ako ste bili duze od 3 dana. Do tri dana "nikom nista". Ako pravite turu pa po 3 dana u desetak drugara onda se moze desiti da vas na izlazu provjere, a tada morate napisati sve od kad do kad kod koga....

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post

Sent from my Motorola 8400
    Samo joj kazes da ne dolazi :-).

Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ovi koji borave preko 30 dana ne placaju boravisnu taksu ali se moraju prijaviti I dje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Samo joj kazes da ne dolazi :-).

eh sto nece nekakv zakon uvesti da moja tasta ne dolazi. Zamisli meraka kad joj kazes " ja bi da dodjes ali zakon ...:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    4 Posts

Да ли овај сајт има дозволу лица на постованим фотографијама(у првом плану) да се њихове фотографије јавно објаве и да се уз њихове слике стављају увредљиви коментари?

Ово је свакако новина у вашој туристичкој понуди-неовлашћено фотографисање и вређање туриста.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    eh sto nece nekakv zakon uvesti da moja tasta ne dolazi. Zamisli meraka kad joj kazes " ja bi da dodjes ali zakon ...:
    To I ja pricam.

Al zamisli dodje odje, procita Gandove postove, I javi sva srecna da nece placati boravisnu jer ostaje preko 30 dana.

Ahahahahah

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by vokoun View Post
    Да ли овај сајт има дозволу лица на постованим фотографијама(у првом плану) да се њихове фотографије јавно објаве и да се уз њихове слике стављају увредљиви коментари?

Ово је свакако новина у вашој туристичкој понуди-неовлашћено фотографисање и вређање туриста.
    Moras biti odredjeniji. Mislis na onu ciganiju u Igalo ili???

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ovi koji borave preko 30 dana ne placaju boravisnu taksu ali se moraju prijaviti I dje?

Pazi ovako... mora da se aplicirati za vizu, ali mora i neki osnov da ima sta ja znam. Svakako je jednostavnije platiti i zaboraviti na to

Kojih turista?
    Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da se ti kojim slucajem ne javljas iz Turske
    hahhahahaha chu neovlasceno fotografisanje turista

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Pravda za paradaiz turiste
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ma ovo mi slikamo pa saljemo paparacima da proberu I da vide ima li koja poznata licnost, pa ako ode na naslovnu Sveta salju nam kesh.

Oni posle regulisu papire za objavljivanje I te stvari.

Page 306 of 715 FirstFirst ... 206256296302303304305306307308309310316356406 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)