Znaci sada moram prijaviti tastu kada dodje da pricuva djete? Auh.
Sent from my Motorola 8400
Promjenjen je zakon ove godine tj. krajem prosle godine. Svaki se stranac mora prijaviti.
Ne moze se vise prijavljivati u Policiji, to se sada radi u TO. I SVAKI ama BAS SVAKI stranac mora biti prijavljen. Mislim u principu i ne mora, ali ako odrade random check na granici od 150 do 2000eur kazna![]()
Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 12:56.
One Ring to Rule them all...
Znaci sada moram prijaviti tastu kada dodje da pricuva djete? Auh.
Sent from my Motorola 8400
Svuda u svijetu se mora stranac prijaviti, a mjesto dje se to radi zna onaj kod koga dolazi stranac. Meni su smijesni ovi koji pricaju "nidje nema i cudesa..." jer to je vjerovatno sto ne mrdaju nidje. Kod mene dosla sestricna u goste pa iz dosade otisla da ceprka u bastu i śutri dan dosli da provjere da slucajno ne radi na crno![]()
Moja mater je strana drzavljanka i morao sam da je prijavim kad je dosla da mi pomogne oko djeteta. I sto je najjace nema uslova da trazi privremeni boravak itd i posle 90 dana mora da izadje iz zemlje pa da se vrati... Platio sam 72eur boravisnu... U principu nijesam morao, ali nijesam htio da se zalomi na nju kontrola na granici i da placa kazne posle
Ali to je svuda tako i takva su pravila.
Ne znam, bio sam u par evropskih država, niđe se nisam morao posebno prijavljivati nit je bilo ikakvih boravišnih taksi. Evidentiraju na EU granici da sam ušao i to je sav dodir sa vlastima
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ove godine je prosirena Jurisdikcija TO. Prije su se nosili bijeli kartoni u policiju svaki dan ili gost koji je dosao kamp kucicom ili wild kamper isli su tamo da se prijavljuju.
Prosle godine je bio dual sistem bijeli kartoni/ elektronska prijava dok se ove godine gosti mogu prijaviti samo elektronskim putem.
Ljudi koji nemaju uslova (nemaju interneta ili su informaticki nepismeni) obavezni su da strane drzavljane upute na TO gdje ce se oni prijaviti i platiti taksu direkt njima.
Ove godine u aprilu/maju Inspektori za strance obilazili su smjestaje i dijelili pamflete a sredinom maja su organizovani sastanci sa predstavnicima ministarstva turizma dje su objasnjene izmjene i dopune zakona o turizmu i zakona o strancima.
Cim sjednem za komp pokusacu da nadjem
http://www.gov.me/naslovna/vijesti-i...se-drzave.html
Strani državljanin je dužan da, ukoliko neće boraviti kod registrovanog davaoca smještaja, sam prijavi i odjavi boravak teritorijalno nadležnom odjeljenju granične bezbjednosti (OGB) Uprave policije MUP-a (inspektoru za strance) ili turističkoj organizaciji opštine u kojoj će boraviti u roku od 24 časa od momenta stupanja na našu teritoriju.
Registrovani davalac smještaja i turistička organizacija prijavu i odjavu boravka stranaca vrše elektronskim putem, unosom podataka u aplikaciju RB 90 koja je u posjedu Uprave policije MUP-a. Izuzetno, ako davalac smještaja nema mogućnost da izvrši prijavu i odjavu boravka elektronski, on prijavu i odjavu može izvršiti putem nadležne turističke organizacije ili na propisanom obrascu koji se potom dostavlja policiji.
Ovo je od prosle godine, ove godine je opet odradjena izmjena i policija vise sa prijavom stranaca nema nista. Sad cu i to pokusati da nadjem...
Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 14:05.
Zadnjih dana pratim na relaciji PG - Petrovac / tablice na vozilima da potvrdim samom sebi koga najvise ima.
Sve Srpske tablice / Ruskih malo i po koja kola iz Njemacke.
Od 100 kola 80 je iz Srbije.
Da li ti imas prebivaliste na toj adresi ?
Potpuno irelevantan podatak koji ti nista ne potvrdjuje. Vecina stranaca sleti i okolo se mrdaju u renta car. A i zasto bi jedan francuz putovao 3 dana do CG-a i placao putarine i cuda, kada moze da sleti i iznajmi auto? Dok srbi dolaze svojim autima i idu put Sutomora![]()
I sta velis, niko iz CG da prodje putem a?
Last edited by Gandalf_White; 12-08-16 at 14:22.
Ne. Vlasnik sam, ali dolazim from tajm tu tajm
Koliko sam shvatio, za mene vazi ovaj pasus
Strani državljanin je dužan da, ukoliko neće boraviti kod registrovanog davaoca smještaja, sam prijavi i odjavi boravak teritorijalno nadležnom odjeljenju granične bezbjednosti (OGB) Uprave policije MUP-a (inspektoru za strance) ili turističkoj organizaciji opštine u kojoj će boraviti u roku od 24 časa od momenta stupanja na našu teritoriju.
Čitao sam sve što si pisao i slažem se sa tobom za sve ali ovo moram pitati.
Kad kažemo "tu kod rodbine" nas 4 je bilo u FR (Paris) kod druga u stan i niko nas ništa nije pitao, čak sam ja tražio da nas prijavi da nas ne bi zezali đe ako nas zaustave, on se raspitao i nikome ništa :-)
E što bi bilo kad bi nas uhvatili? :-)
U hotel, motel itd je druga priča, tu te odmah prijavi i ćao, u cijenu je uračunata taksa.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
Gandalf na sjeveru, a Carine (C. Popovic) na jugu Crne Gore su izgleda najuspjesniji turisticki radnici u drzavi.
Samo joj kazes da ne dolazi :-).
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Ovi koji borave preko 30 dana ne placaju boravisnu taksu ali se moraju prijaviti I dje?
Да ли овај сајт има дозволу лица на постованим фотографијама(у првом плану) да се њихове фотографије јавно објаве и да се уз њихове слике стављају увредљиви коментари?
Ово је свакако новина у вашој туристичкој понуди-неовлашћено фотографисање и вређање туриста.
To I ja pricam.
Al zamisli dodje odje, procita Gandove postove, I javi sva srecna da nece placati boravisnu jer ostaje preko 30 dana.
Ahahahahah
Moras biti odredjeniji. Mislis na onu ciganiju u Igalo ili???
Pazi ovako... mora da se aplicirati za vizu, ali mora i neki osnov da ima sta ja znam. Svakako je jednostavnije platiti i zaboraviti na to
Kojih turista?
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Pravda za paradaiz turiste
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ma ovo mi slikamo pa saljemo paparacima da proberu I da vide ima li koja poznata licnost, pa ako ode na naslovnu Sveta salju nam kesh.
Oni posle regulisu papire za objavljivanje I te stvari.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks