Šta je to u tvojim venama, što te tera drugim ženama...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ono sto mene zanima je - Dje je odje odmor? Uzivanje? Kako neko moze da bleji na sred setalista i da se dobro osjeca u ovom ciganluku? Kakav je to mentalitet? Sta je to?
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
One Ring to Rule them all...
Tacno cu sutra ispred ulaza rasirit peskir i lec da odmorim.
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
nothing comes from violence and nothing ever could
Festivalska atmosfera, samo fale satori![]()
Zaboravljamo da živimo ili na moru ili na maksimum 3 sata od mora. Ljudi su željni mora, ada ciganlija nije more. Jes da se više isplati imat boljeplatežnog gosta, ali razumijem ih potpuno. Ako se neko slučajno zadesi u autobusu koji ide sa mora prema Srbiji, apsolutno svako čeljade bulji u more sve dok se može viđet. Sreća pa ne volim more, tako da mi bude svejedno.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Mene vec godinama more ne gleda u Julu I Avgustu. Maj, Jun I Septembar su ok. Ovo ostalo je patnja.
Pade mi sad na um jedna ideja. Ne znam kako bi to funkcionisalo.
Da drzava propise da u odredjenim zonama, u koje ne racunam Canj I Sutomore, zakupac plaze mora cijelu plazu da pokrije lezaljkama, a da nema ulaza na plazu dok se ne plate lezaljke sa suncobranima I da komplet recimo kosta od 10 do 20 eura, ali da zakupac plaze mora da ima plazni bar I da onom ko uzme set lezaljki mora da ponudi konzumaciju 100%. Dakle kolko si platio lezaljke tolko imas avansa u plaznom baru da popijes/pojedes.
Odma odbijas ove sto leze po betonu I sipaju vode u bidone.
Dakle na taj nacin tjeras dvoje turista da za 10 dana potrose makar 100€ vanpansionski.
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Slabo bi ti to funkcionisalo, jer tim potezom automatski ugrozavas lokalno stanovnistvo, a i veci dio crnogorskog naroda koji nema da potrosi 50 e svaki put kad ode na plazu, a bi da se okupa, kao sto se citav zivot tu i kupa. Imamo i mi "paradajza" koliko oces, ne brini, samo se ovi nasi ukrivaju. Ali se moze naci nacin da se ukloni ovaj "cirkus" kod titove vile.
K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)
Mi smo, na osnovu nekog mog utiska, loši potrošači. Doduše, toliko nas je malo i realtivno malo putujemo pa pravu procjenu i nije lako napraviti.
Volio bih kad bi neko od forumaša ko je više od mene upućen na saradnju sa turistima napravio svoju listu poželjnih turista (po državama).
Iz nekog mog iskustva teški turisti su Izraelci, Francuzi, mladi Englezi...
Nikad neđu razumjeti crnogorski mentalitet po kojem je sasvim normalno, pa čak i neophodno da na plaži iznajmiš ležaljku i suncobran. Ne razumijem ni državu koja omogućava zakupcima da dvije trećine plaže prekriju ležaljkama i uslovljavaju pristup iznajmljivanjem plažnog mobilijara. Ajde, razumijem da se to radi u Herceg Novom ili na Pločama, đe nema plaže, ali praviti onakav haos sa ležaljkama na prelijepim plažama u Bečićima, Jazu, Petrovcu, Kamenovu i drugim mjestima je kriminal i gadluk.
U mnogim elitnijim destinacijama od Crne Gore, kao što je npr. Španija, ne samo da niste primorani da iznajmite ležaljku i suncobran, nego je čitava plaža oslobođena od plažnog mobilijara, a ležaljku uzimate sa gomile i dovlačite je sami ako vam je baš neophodna - normalno, besplatno.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Da se razumijemo, ne volim ni ja one silne lezaljke, ali eto pisemo svasta odje pa i ja sto je meni palo napamet o nacinu da gosta primoras da potrosi na nesto osim smjestaja.
Nije problem Spaniji. Spanija je okruzena znamo svi sa kojim zemljama. A i taj Balkanac koji zapuca u ESP ima para pa nece nosit hranu i ne moraju tamo muku mucit sa onim sa cim mi muku mucimo.
Pricam o tome da mi imamo problem sa niskoplataznim turistima iz regiona a koji gledaju da im sav trosak ljetovanja bude smjesta i prevoz, a ostalo nose sa sobom.
I ova moja "ideja", bi samo bila nacin da prorijedis takve goste odnosno da od tih takvih gostiju ostanu oni kojima nije toliki veliki problem da potrose 5-10 eura dnevno na plazi a da za to mogu i nesto da popiju. I to samo u periodu Jul Avgust.
Ovo je vjerovatno potpuno neprimjenjljivo, al eto palo mi na pamet kao neka suluda opcija, nemojte odma hejtovat.
Vjerovatno realnija opcija je da se uvedu neki standardi za izdavanje smjestaja (zasebno kupatilo, klima....., minimalan broj m2 po jednom lezaju i slicne stvari), da se dobijaju dozvole za izdavanje smjestajnih kapaciteta i da je obavezna registracija gostiju.
Dakle, ne moze se svaka supa izdavati.
Za prekrsaj vlasniku smjestajnih jedinica drakonske kazne.
Last edited by kimmi; 08-08-16 at 23:45.
Jeste li se zapitali koja klasa turista bi dolazila da nema srpskih i bih turista ? Pogledajte procentualnu podjelu, izbacite tih 40 % rusa, 40 % srb i bih, pa ce vam bit jasnije. Nemamo nista da ponudimo elitnom turisti. Makar ne u mjeri kojom bi u ovom trenutku privukli dovoljno turista koji bi odmijenili sadasnje koji vam se ne svidjaju.
Sent from my SM-T561 using Cafe Del Montenegro mobile app
Evo necemo.Ali moras smisliti drugi nacin ukoliko zelis da natjeras gosta da potrosi novac. To se radi unapredjenjem sadrzaja, a ne prisilom. Daj ponudi im nesto zbog cega ce se uhvatiti za novcanik, a da to nisu lezaljke i suncobrani. Potrebno je malo kreativnosti, ali i osmisljavanja i dosljednog sprovodjenja pravila (ako vam vec smeta lezanje po setalistu).
-
Last edited by Viscount; 09-08-16 at 00:01.
Znaci najveci problem naseg turizma je sto braca Serbi nose hranu sa sobom... niko od njih nista ne trosi... ih, iznenadili bi se koliko para prosjecan paradajz turista ostavi kod nas... ali da se ne petljam previse u teritoriju raznih turizmologa i strucnjaka- procitah da prema zvanicnim statistikama najvise para u CG ostave upravo- Serbiiiii...
ne kazem da nema onih sto nose 95 hrane a sobom...
ako nam je to najveci problem mozemo da uradimo sto i nasa pravoslavna braca od ujaka
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/odz...ranici/neslr3t
Sad da navedem primjer mojih rodjaka iz Serbije... oboje fakultetski obrazovani, troje djece, a plate au km oko 30000 dinara... mozda lazu- to vam je 500 eura mjesecno- ukupno...
svake godine dodju kod nas jer imaju stan tj sobu u Budvi... davezu se sa raspalom Astrom sa kojom ja ne bih smio do Delte da podjem....
podju na plazu- iznajme lezaljke, izadju uvece u grad, podju na rostilj, itd, itd... nesto para ostave i mislim da je bolje da imamo malar takvog gosta nego nikakvog...
da mi je ko reka da cu ovako da branim nebeski narod mislio bih da je pa na mali mozak...
Sve nekakvi bekpekeri kroz Podgoricu prolaze, tacno cu pocet da ih bijem sto ne trose vise para za drzavu. Bauljaju s onijema ruksacima bazdeljavim, kokakolu dijele, alo...
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Ili kad vidim one strance s biciklom sto putuju tacno im treba gume izbusit pa da uzmu taksi budvanski nece mi dzabe prolazit kroz cg
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks