Teska li vi je prica, po meni su i jedni i drugi fašisti. Cast izuzecima ali ih je sve manje
Ti krenu po hrvatski - "asimilIRANA", a funestis po crnogorski.
A mi u CG koji smo počeli od srpsko - hrvatskog (sa ćirilicom kao početkom -još je jedino nalazim po NOVIM grafitima po NK)? M, kako smo evoluirali do današnjeg dana? Svi ćete vi meni po crnogorski pričati za 5-10 godinicah.
Evo, novine vele da Srbe "pokrštavaju", ubrzano, po Hrvatskoj.
Opet su Srbi prvi počeli?
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Teska li vi je prica, po meni su i jedni i drugi fašisti. Cast izuzecima ali ih je sve manje
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
A u posljednje vrijeme je svaka priča teška.
E da, znaju se i forumaši ponekad "zaebat" pa ćirilizovati. Tačno! BAR, nimfa, nauzeja...
Nego, gledah emisiju "Perspektiva", i sad... (jes' da nije "iz novina", ali je na temu).. veli jedan magistar politikologije, Hrvat: Srbi i Albanci, pa i Bošnjaci urijetko, imaju bolesno idealizovanje matice i njom se busaju kad su neki državni (CG) praznici (ili ne) - zastave i druga obilježja matica (namjerno je izostavio Hrvate, da li zbog toga što ih je "pre"malo u CG, koju je uzeo za primjer pojave ili zato što oni van matice nisu opterećeni toliko) a za CGrce izreče da se onda kod njih pojavi neki prč, inat i kako reče, citiram - KOMPLEKS što oni nemaju ništa za uporediti sa samima sobomA - da su osuđeni na CG. Nešto kontam, mogao je uzeti za primjer bilo koju ExYu državu pa na nju primijeniti priču, opet bi ti neki drugi imali ilu nemali taj - kompleks. Je li bio malo suludan? Ili je morao da radnju smjesti u Cg?
Evo čovjek fino objašnjava, može se primijeniti na sve države iz ex YU.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/o...in/910823.aspx
Dobro znaci ocekujete da ce ALbanci pocet da otcjepljuju Ulkinj i Tuzi.
Vratice se Stara Crna Gora
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Kolega, nemojte ovako depresivne i pesimističke tekstove prenosit u lijepu našu domovinu, oj junačku zemlju milu...
P.S. U pravu je kad kaže ko je pametan, a ko budala.
EDIT: Tek mi sad pade na pamet da bi ova hrvatska himna nama više odgovarala: lijepa naša domovino, oj junačka zemljo Mila...
Last edited by NHM; 06-08-16 at 10:30.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ove zemlje na Balkanu se samo zovu drugačijim imenima.
Tuga.
Zaista mi se povrace od ovog fasizma koji opet cvjeta u hrvatakoj.. Od svoje bogate istorije mogu samo oluju da slave jer nemaju sto drugo..
Čudno, mislio sam da si naviknut na cvjetanje fašističkih pokreta na Balkanu...
#fakenews
Političari idu đe vide da imaju prođu... Polako isplivava ono što se skrivalo svih ovih godina... Jedina dobra stvar je što sad i oni koju su držali glavu u pijesku vide kakvo je stanje...
#fakenews
Ne slažem se sa tobom da je to neka stvar koju nije moguće pompat !!! Da je zapadu u intresu da odnosi Srbije i Hrvatske budu prijateljski oni bi to mogli da urade preko noći !!! Evo pogledaj desni sektor u Ukrajinu koji nije imao ni 0,01 % podrške odjednom dobija takvu medijsku pažnju da bukvalno danas sve glavne funkcije pokrivaju ljudi bliski toj ideologiji jer su oni i izveli Majdan !!! Sve se danas može za novac napravit ...
deuscroix
Ne vidim kakve veze to shto si rekao ima sa mojim postom...
To shto bi Zapad vjeshtachki napravio da odnosi Hr i Srb budu dobri, nema veze sa realnoshcu... Previshe zatucanog naroda ima, a to se ne lijechi medijskom propagandom, jer ce oni vrlo lako potpasti pod uticaj druge strane ako se ona dochepa medija...
Ova deshavanja nam pokazuju koliko je Balkan u biti nestabilno podruchje i koliko tu mrzhnje ima, pored svih pokushaja da se ista zamaskira... Valjda su politichari mislili proci ce to samo od sebe...
sent using tapatalk
#fakenews
Ja stvarno ne vidim sta je problem ako su hrvati slavili Oluju!?!
Ta akcija im je donijela drzavu i nezavisnost, kao sto mi slavimo 13 jul tako oni slave Oluju i ne znam sto se bune ljudi.
Treba se pobuniti protiv rehabilitacije cetnickog pokreta ne vidim da se previse forumskih dusebriznika koji se poistovjecuju sa sjevernim nam susjedom potreslo oko toga..
Inace Thompson jedan od najboljih hrvatskih umjetnika. Tako sam se razocarao kad nije dosao u PG
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Last edited by Gandalf_White; 06-08-16 at 16:01.
One Ring to Rule them all...
Bukvalno niko iz Desnog Sektora ne pokriva ni jednu značajnu državnu funkciju. Podrška im je od kad su se registrovali kao politička partija uoči izbora 2014. oko 1-2%.
edit:
Iako su imali jedan mandat od 450 u parlamentu sad nemaju ni jednog poslanika budući da im je vođa sa dijelom članova napustio partiju i osnovao novu.
Jedina partija koju sebi smatraju ideološki bliskom je Svoboda koja isto nije u vlasti.
Sa partijama na vlasti nisu u dobrim odnosima.
Last edited by ASC; 06-08-16 at 16:39.
Da bas lijepih dogadjaja ovih dana..
Podizanje spomenika ustasi i fasisti, vojniku Maksa Luburica koji je ubio Vladimira Rolovica. Sve uz prisustvo biskupa, ministra, generala..
Proslava uz Marka Perkovica koji pjeva sa nostalgijom o konc logorima - Jasenovac i Gradiska Stara ili "losa bila 45-ta odnila nas priko svita".. uz poklice za dom spremni koji je ekvivalent nacistickom Zig Hajl i kome su zabranjeni nastupi u normalnim evropskim zemljama - stvarno, umjetnik za divljenje..nekima.
Jos pravdati to tako sto fasizma nema samo u Hrvatskoj nego i u Srbiji e pa stvarno Balkan, ne geografski Balkan nego intelektualno.
Problem sa Hrvatskom je sto oni nikada nisu prosli kroz proces denacifikacije. A hrvatska mrznja prema Srbima je starija i od onoga sto se dogadjalo 90-ih i od Drugog SR pa kako nijednom zbog svojih zlocina nisu trpeli posledice nego su jos na kraju i nagradjeni, zasto to ne bi pretvorili u svenarodno veselje? Uostalom je i Haski sud legitimizovao "Oluju" mada i pre toga nista ih nije sprecavalo da je svake godine pompezno slave i obelezavaju ali neka slave, to je njihova sramota. Taman im dobro dodje da zamajavaju narod nebitnim stvarima i raspirivanjem mrznje da bi mu odvratili paznju sa bitnijih stvari.
Država je godinama "gurala" Oluju kao praznik i mislim da teško sada tu nešto može da se promijeni u svijesti građana.
Poznajem neke Hrvate iz Hercegovine, potpuno ok, zajedno smo pili i sa nekim Srbima, nikakvih kompleksa nemaju. I vidim danas ova jedna izbaca slike sa proslave Oluje
Partije na vlasti to nabijaju ljudima u glave jer im tako odgovara, od Srbije i Hrvatske, preko Bosne, a ni mi nismo izuzetak, svako ko se usprotivi je izdajnik.
ili, "kako sam sistematski uništen od idiota"
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Mislim da je poenta zadržati građane u državi - Srbe u Srbiji, Hrvate u Hrvatskoj....
Nego..
http://www.alo.rs/tompsonu-prekrsajn...-spremni/64445
Nema sta drzava da gura. Oluja jeste drzavni praznik i to je to
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
One Ring to Rule them all...
Ne vidim ni ja
Ta akcija im nije donijela državu i nezavisnost, samo je riješila "problem hrvatskih Srba a.ka. Banijaca". Isto kao što bi Srbi slavili dan kada su protjerali Albance
Slažem se i sa time ali sam i protivnik rehabilitacije Ustaša. Ali pošto su Srbi bez problema rehabilitovali četnike, Dražu, uskoro Nedića,proglasili popa Macu za sveca, ne smeta mi ni da Hrvati rehabilituju ustaše, Pavelića, traže Stepinca za sveca
Samo što su što se tiče rehabilitacije i svetaca Hrvati u podređenom položaju.
Pavelić je bio poznatiji fašista od Nedića jer je imao kakvu-takvu i ako je Nedić prvi u Evropi "očistio" grad od Ješa (Beograd je za vrijeme WW2 proglašen prvim judenfrei gradom)
Takođe Stepinca može samo Vatikan proglasiti za sveca tako da su imali samo uzak vremenski interval za vrijeme Benedikta da to ostvare
Thompson je ***** na štapu koje ne zarađuje novac pjevanjem već godinama muze preostali nacizam i širi ga omladinom koja rata nije vidjela. U svakoj civilizovanoj zemlji bi bio iza rešetaka
Ja sam veoma zadovoljan što nije došao
Kakva god da su ***** u pitanju naše poSSrbice isto imaju veća mooda od svojih bogova iz susjedstva tako da postoji mogućnost da gnjida ne bi živa izašla iz Crne Gore, a onda bi imali problem sa Hrvatima
Last edited by Rakun; 06-08-16 at 19:24.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Meni se povrace i od Ushtasa u Hrvatskoj I od Cetnika u Srbiji.
Hrvati pjene na Tompsona a Srbi na Baju malog knindzu.
Srbi su rehabilitovali cetnicki pokret I izjednacili ih sa partizanima. Alooooo
Ne znam sto je gori Stepinac od popa Mace i popa Siljka koji su klali a proglaseni za svece.
Sto su bolji godisnji skupovi na Ravnoj gori od ovog u Kninu?
Isti su I Srbi I Hrvati po pitanju slavljenja svojih gowana.
Ovo oko istorije je bas maliciozno I ne treba komentarisati.
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Jak praznik po tom osnovu bi i Erdogan mogao da proglasi praznik kad je skrsio ovaj neuspjeli puč ili Amerikanci kad su pobijedili u građanskom ratu.Ovđe niko nije poćerao okupatora već svoj građane bez obzira što su oni tada bili pobunjenici.Problem je što i kod njih i kod srba više od pola naroda živi i dalje u devedesetim godinama a jedni i drugi dižu spomenike i rehabilituju svakave teroriste i dokazane zločince.Taman zaslužuju jedni druge no je problem što se njihve igre prenose na ostale.
Last edited by goldfinger; 06-08-16 at 19:17.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks