Page 11 of 15 FirstFirst ... 789101112131415 LastLast
Results 251 to 275 of 365

Thread: Terorizam i teroristički napadi

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa sumnjam da je neko stao kamionu na pravac da bi ustrijelio vizaca. To samo na filmovima ima, dje svako vozilo volsebno skrene tik ispred akcionog heroja

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    aj se ti bori protiv terorizma kralju, sve češće su to napadi ljudi koji nisu ni prekršili zakon prije toga, onda ne znaš kad, đe i kako sve može da se desi...
    Za terorizam na tlu Evrope postoji veoma jednostavno rješenje (za koje je sad već kasno). Zid i ko pokuša da pređe ilegalno metak među oči. Od izbjeglica puštati samo majke sa djecom, starce i invalide uz obaveznu evidenciju pa ih sve otpremiti nazad kada se stanje u njihovoj matičnoj zemlji smiri
    Last edited by Rakun; 15-07-16 at 16:41.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Lako bi se ja izborio no bi me vjerovatno u neki hag poslali

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Phénix View Post
    Al dobro puca ova policija.

Raznijela ga promaja na kraju... potpuna suprotnost od rekonstrukcije...

Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovi rusi odmah sa rekonstrukcijama. Nebitno.

Ono sto je bitno jeste da mu je neko dao 100.000E koje je navodno poslao porodici u Tunisu. Je li to uradio iz ljubavi prema bogu ili nesto drugo ? Ili i ljubav i pare ?
    http://www.vijesti.me/svijet/nova-ha...-napada-896630

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakva je razlika i da li je vazno zbog kakvih pobuda je taj idiot ubio toliko neduznih?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vazno je itekako. Razlika je u tome sto se pogled na muslimane mijenja ako je tacno da je ovaj lik to uradio bise zbog para a ne zbog muslimana, ljubavi prema Bogu ili mrznji prema prioadnicima ostalih vjeroispovjesti. Dakle, teroristicki napad iz vjerskih razloga se razlikuke od teroristickog napada iz finansijskih razloga u smislu da ce ljudi biti manje toleranti prema muslimanima ako je ovo prvo, a do sad se plasira prica da je ovo prvo uglavnom sto i mozda jeste, ali sto ce mu 100.000e ako ovo radi zbog vjere? Bonus neki je li? A i bitno je u zaustavljanju buducih napad-a. Ako rade zbog vjere koriste se imami da kroz propovjedanje ukazu na problem i da ih Islam ne poziva da masovno ubijaju neduzne ljude, isto kao sto su one u Tursku i da se raznesu. Inace je smrtni grijeh da ubijes sebe, oni nisu poginuli odnstrane nekog drugog vec ubili sebe. A ako to rade zbog para, onda je potreban drugi pristup rjesavanju problema. Po pisanju medija ovaj nije imao veze sa Islamom, ni minimalno niti na ekstremni nivo.
    Last edited by siraj; 17-07-16 at 18:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali dobro. Za vas su mozda teroristicki napadi iza kojih kao motiv stoji vjera isti kao oni iza kojih stoje finansije. Za mene to nije isto,jeste teroristicki napad, to ne osporavam, ali motiv je itekako bitan. A ko god kaze da nije, je ignorant.

Da ispravim sebe. Nemam pravo da ikoga zovem ignorantom. A sto se mene tice postoji duboka razlika izmedju takvih napada i dok su isti, problem je drugaciji. Nije isto ubiti nekoga iz osvete i ubiti nekoga za pare.
    Last edited by siraj; 17-07-16 at 18:31.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Sve i da je kao sto ti pricas, ovi koji su dali 100.000,00€, tj. ISIS, su iz vjerskih pobuda unajmili placenog ubicu da ubije 80 ljudi i rani ne znam ni sam kolko.

Opet je uzrocnik haosa u Nici ekstremni islamski fundamentalizam.

Da li je motiv samog izvrsioca samo novac, ili mu je pri donosenju odluke pomogla tvrdnja da ce onaj ko pogine u svetom ratu uzivati poslije smrti sa djevicama i sta sve ne, je manje bitno jer su finansijeri bili ekstremni muslimani.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Kad je bio prvi napad Crnogorac Vučelić je doturao naoružanje a sad su izgleda komšije bile zadužene ...

Albanian couple suspected of supplying weapons are among those in custody
    An Albanian couple suspected of supplying Bouhlel with the 7.65mm automatic pistol that he fired on police before they shot him, are among the six people still in custody according to French network, BFM TV.
    The station has also reported that Bouhlel's estranged wife, who was also questioned, has now been released.
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Ako cemo o tome pa islamski fundmentalizam tj ovaj sad ekstremizam je stvoren zbog zelje amerike prije svega za novcem,da banalizujemo
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Sve i da je kao sto ti pricas, ovi koji su dali 100.000,00€, tj. ISIS, su iz vjerskih pobuda unajmili placenog ubicu da ubije 80 ljudi i rani ne znam ni sam kolko.

Opet je uzrocnik haosa u Nici ekstremni islamski fundamentalizam.

Da li je motiv samog izvrsioca samo novac, ili mu je pri donosenju odluke pomogla tvrdnja da ce onaj ko pogine u svetom ratu uzivati poslije smrti sa djevicama i sta sve ne, je manje bitno jer su finansijeri bili ekstremni muslimani.
    To sve stoji, ne znamo ni ti ni ja je li mu motiv bio novac ili vjera ili kombinacija ovoga. Mozemo reci da je navjerovatnije bila kombinacija sve ovoga, ali po tvrdnjama drugih on nije imao nikakve veze sa Islamom, sem ako se nije konvertovao skoro.
    A i postoji razlika izmedju onih "lone woolves" koji na svoju ruku izvrse neki teroristicki napad jer su simpatizeri ISIS-a i ekstremni muslimani i onih koje finansira ISIS tj onih koji su maltene placenici. Valjda je lakse da se ovi drugih prate nego prvi.

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    126 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Ako cemo o tome pa islamski fundmentalizam tj ovaj sad ekstremizam je stvoren zbog zelje amerike prije svega za novcem,da banalizujemo
    Stvoren? Ne, to je u korijenu islama. A da je poguran, ja to ne znam, moguce, ali ima i drugih mogucih pomagaca..

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by siraj View Post
    Vazno je itekako. Razlika je u tome sto se pogled na muslimane mijenja ako je tacno da je ovaj lik to uradio bise zbog para a ne zbog muslimana, ljubavi prema Bogu ili mrznji prema prioadnicima ostalih vjeroispovjesti.
    Ne mijenja se uopste. Opet se radi o Muslimanu koji je pobio svoje sugradjane po naredbi muslimanske teroristicke organizacije.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne mijenja se uopste. Opet se radi o Muslimanu koji je pobio svoje sugradjane po naredbi muslimanske teroristicke organizacije.
    To ti je ona fora idu Balkanci u Siriju da se bore za Allaha. A u stvari idu da ginu za 300-400eur mjesecno.

Ovaj tip je izvrsio nalog ISIS-a. Apsolutno nije bitan njegov motiv. Ocigledno je primio lovu, ISIS je dobio sto je htio, on je dobio sto je htio i Allah je dobio sto je htio... Sve po taman...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Na ovaj forum sve expert do experta. Cudo kako ni jedna kompanija ne prepoznade vase multitalente da vas zaposle nego ste i dalje dokoni i mlatite po forumu 24/7. Nasli se likovi da komentarisu sta je islam a nisu procitali ni jednu knjigu il nesto slicno o islamu al bitno je da su oni odmah experti.. Haus majstori. Sreca pa je narod pametan pa vidi o kakvim se likovima radi pa vas niko ni ne uzima za ozbiljno, ni vas ni vase postove.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Nasli se likovi da komentarisu sta je islam a nisu procitali ni jednu knjigu il nesto slicno o islamu al bitno je da su oni odmah experti.
    Čuješ ti ovoga sultana.
    Sve i da ne znamo koje su sve grozote napisane u tim knjigama imamo oči da vidimo divljake iz arapskih zemalja kako rade ovo što rade. Ne shvati me pogrešno. Ne krivim ja te degene ni najmanje jer su to što su uvjek i bili samo što sad ne komate jadne i normalne Šiije već Evropljane, krivim Evropu što pušta da to ZLO ulazi na kontinent
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Na ovaj forum sve expert do experta. Cudo kako ni jedna kompanija ne prepoznade vase multitalente da vas zaposle nego ste i dalje dokoni i mlatite po forumu 24/7. Nasli se likovi da komentarisu sta je islam a nisu procitali ni jednu knjigu il nesto slicno o islamu al bitno je da su oni odmah experti.. Haus majstori. Sreca pa je narod pametan pa vidi o kakvim se likovima radi pa vas niko ni ne uzima za ozbiljno, ni vas ni vase postove.
    Ja ne kapiram u čemu je tvoj problem.

Islamska drzava unajmila muslimana da pobije sto je vise moguce ljudi na paradi u Nici.
    I sad se javljate tu (ti i još po neko na forumu koji ste pretpostavljam islamske vjere) kako nije taj pravi musliman jer je pio pusio i sta li sve ne.
    Nema to veze sa "pravim" muslimanima. Nego sa čim ima veze?

A ovi u ISIS jesu li to pravi muslimani??

Evo ja prvi ću popljuvati naše bombardovanje Dubrovnika, jednu od najvećih sramota u istoriji mog naroda, kao i reći da su sramota zločini u Šahovićima i Bukovici. Reći ću da je u Srebrenici bio genocid, i bio je. Nisam Srbin ali su Srbi, koji su iste vjere ko ja, uradili pa evo pričam o tome.

Ali brate mili, ako neko ubija radi vaše vjere i u ime vaše vjere, recite javno da je to sramota.

Recite da je sramota to što su muslimani uradili u okolini Plava u toku drugog svjetskog rata. Prozborite koju i o tome. Sramota je vaša, isto ko što je i moja sve ono gore što sam pobrojao.

Recite za momke iz crnogorskih gradova, koji su muslimani i ratuju za ISIS, da su budaletine kojima su radikalne vjerske vođe isprale mozak sa Džihadom i ostalim sranjima.

Popljujte vehabije.

Popljujte šerijatski zakon .

Popljujte Erdogana jer je diktator kom se jeeebe za ljudska prava njegovih neistomišljenika ili ga podržavate jer cilj opravdava sredstvo?

Slabo vam ide izjašnjavanje.
    Last edited by kimmi; 22-07-16 at 03:02.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Samoproklamovana "Islamska drzava" je sama sebi nametnula to ime. Mudro su to odradili neprijatelji islama da zavaraju zabludjele mase kao sto ste vi koji od islama ne znate ni 5 osnovnih stubova sto necete googlat al zato se usudjujete da tumacite islam. Pa likovi koji islam uce sa televizora kao ovaj rakun i idu tamo da ginu jer ne izucavaju dovoljno svoju vjeru nego im neko zao iz anti islamske drzave tumaci vjeru. Svi AUTORITETSKI ucenjaci islama su osudili Isis cim se pojavio i imate na hiljade video klipova gdje ti pravi ucenjaci poducavaju da se taj samoproklamovani anonimus halifa ne priznaje i da se nikako ne ide i pridruzuje njihovim redovima. Na hiljade i hiljade takvih video zapisa ali vi necete to da vidite nego cete da gledate par zapisa iz anti islamske drzave. Zasto da se pravdam za ono sto nema nikakve veze sa mojom religiom. Da izucavate islam kao sto ne izucavate znali bi da takvi ljudi izlaze iz islama (ako su ikad i bili u njemu) kao sto strijela izlazi iz svog luka (hadis poslanika sallallahu alejhi ve sellem). Pa pogledajte statistiku oni su ubili vise muslimana nego nemuslimana. Najveci neprijatelj muslimana danas Izrael vrsi svakodnevno torture muslimana pa tamo nikad ne cusmo da se pojavi neko od tog isisa.
    Ne budite djeca nego malo razmislite svojom glavom. Da je to pravi islam pa zasto se onda ne dizu u vazduh milijarda i po muslimana nego tih stotinjak zabludjelih ljudi.

Sto se tice ovog dogadjaja u Nici ima video na fb covjeka ciji su pasos nasli u tom kamionu kako se ogradjuje od tog cina. Ej ides da pobijes 100 ljudi i ponijeces pasos sa sobom tu na sic pored. Smijesno al vi forumski eksperti vjerujete u to. Nebitno ko god da je to uradio to je teroristicki cin koji jednako pogadja i muslimane kao i nemuslimane. Skoro je bio dogadjaj u Srbiji gdje je covjek (necovjek) ubio zenu i jos 6-7 ljudi u tom lokalu. Niko ga ne nazva teroristom u medijima zato sto je taj naziv rezervisan samo za one sa muslimanskim imenom. A nego sta je to bilo nego teroristicki cin. I treba li ja da kazem svi Srbi (ili ako hocete vjerski hriscani) su teroristi. Shvatate li koliko je to pogresno takva generalizacija.

Moj cilj posta nije bio da nikog uvrijedim samo da se malo spustite na zemlju jer vi od islama ne znate ama bas nista jer ne znate ni jedan harf a kamoli nesto vise. Ne moze se islam uciti sa televizora kao sto se ni saobracajna pravila ne uce tako sto te bace u saobracaj pa sam uci od drugih (jer drugi itekako krse saobracajne propise pa bi i ti pogresno naucio) nego fino imas knjigu imas instruktora pa sjedi uci zagrij stolicu, pitaj instruktora jesam li ovo dobro shvatio i razumio. Al ne instruktora preko youtube nego sertifikovanog instruktora koji je provjeren i dokazan u svom znanju. Tako se uci.

I ne shvatam uopste svrhu ovakvih tema kaze pokretac teme da vidimo da sagledamo situaciju. Hahah. Sta ti da sagledas nikad nisi krocio nogom ni u Francusku ni u Siriju a kamoli da znas kako tu sta funkcionise ali on hoce da sagleda to sto mu se sevira preko tv-a i da gradi neke svoje teorije posle. A i jesu budale ovi svetski lideri ulazu milijarde u borbi protiv terorizma umjesto da pozovu par experata sa foruma koji bi iskorijenili terorizam za par dana.

Forumski ekspertu (neka niko ne shvata poruku licno nego pouka svima nama) ne zamaraj se situacijama na bliskom istoku, evropi ili americi, gledaj kako da sacuvas sebe i svoju porodicu, kako da pomognes komsiju, svoje naselje svoj grad kako da doprineses da budu bolji i produktivniji. A od ovakvih prica imate samo gubljenje vremena a i sebi tovarite grijeh zato sto pricate o onome o cemu ama bas nista ne znate. Lijep pozdrav i selam od mene iskljucujem se sa teme i buduce rasprave.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Sve je to lijepo i krasno.
    Necu da ulazim u teoloske rasprave, nit mi pada na pamet. Sa vjerujucim ljudima voditi bilo kakvu raspravu na bazi argumenata je uzaludna rabota.

Primjeticu samo da nisi, mozda i ocekivano, prokomentarisao nista od dolje kvotovanog.

Ali brate mili, ako neko ubija radi vaše vjere i u ime vaše vjere, recite javno da je to sramota.

Recite da je sramota to što su muslimani uradili u okolini Plava u toku drugog svjetskog rata. Prozborite koju i o tome. Sramota je vaša, isto ko što je i moja sve ono gore što sam pobrojao.

Recite za momke iz crnogorskih gradova, koji su muslimani i ratuju za ISIS, da su budaletine kojima su radikalne vjerske vođe isprale mozak sa Džihadom i ostalim sranjima.

Popljujte vehabije.

Popljujte šerijatski zakon .

Popljujte Erdogana jer je diktator kom se jeeebe za ljudska prava njegovih neistomišljenika ili ga podržavate jer cilj opravdava sredstvo?

.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Navescu ti samo dva primjera sta je islam i sta je nas poslanik pa ti razmisli da li isis ima ikakve veze sa islamom i sa ovim se definitivno iskljucujem iz dalje rasprave u koju bi me uvukao sa tim stvarima na koje namjerno nisam odgovorio, a kroz ova dva primjera ispod mozes sam pronaci odgovor.
    Covjek je dosao dok je poslanik Muhamed sallallahu alejhi ve sellem spavao i prinio mu noz uz grlo sa namjerom da ga ubije i kada je poslanik to osjetio i probudio se taj covjek ga je upitao "Muhammede ko ce te sada spasiti od mene?" Pa kada je poslanik uzviknuo - Allah!, covjeku je ispala sablja iz ruke i poslanik je uzeo i upitao ga: "A ko će tebe spasiti od mene?" Tada covjek odgovori: -Tvoja milost i praštanje." Poslanik, neka je na njega bozji mir i spas, mu je oprostio. Pa kada je ovako postupio prema covjeku koji je htio oduzeti njegov zivot kako onda oni koji ubijaju neduzne zivote mogu imati ikakvo opravdanje i to nazvati islamom.Drugi svijetli primjer je kada se poslanik sallallahu alejhi ve sellem (prevod: neka je na njega bozji mir i spas) vratio pobjedonosno u Meku nakon sto su ga nevjernici Meke otjerali i htjeli ubiti, oni su se bojali sta ce uraditi sa njima sada kada ima toliku vojsku i osvojio je Meku. Znas sta im je rekao, rekao im je Kuranski ajet: "Ja vas sada necu koriti" - rece - "Allah ce vam oprostiti, od milostivih On je najmilostiviji!" (Jusuf, 92.). Pa zar takav poslanik i takav uzor moze biti tim krvnicima koji ne biraju musliman/nemusliman, nevin ili kriv, jednostavno ubijaju svakoga koga mogu ubiti i cine nered po Zemlji, a Allah ne voli da se nered po Zemlji cini! Selam.

17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Click image for larger version. 

Name:	e73681ea970b6fd309b611620fcb5250.jpg 
Views:	135 
Size:	10.5 KB 
ID:	141416

Veoma miroljubivo, nema sto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Kao što ni ti nijesi javno osudio svako nedjelo koje je počinio neko ko ima isto ime ili isto prezime kao ti, istu boju kože, isti auto, neko ko je živio u istoj ulici itd... Valjda zato što si odgovoran za sebe i svoja djela, a ne za tuđa.

Quote Originally Posted by siux View Post
    Stvoren? Ne, to je u korijenu islama. A da je poguran, ja to ne znam, moguce, ali ima i drugih mogucih pomagaca..
    Ove madrase đe prave mudžahedine od đece i sl., niču ka pečurke uz finansijsku pomoć Sauda i njihovih prijatelja u SAD. Inače, vehabije su manje od 1% muslimanskog svijeta, a među njima je manje od 1% ovih teških ekstremista o kojima je riječ. Pa ako ćemo po tim brojevima, onda ne znam što je u korijenu hrišćanstva i judaizma.. nekako se računa u neukusno javno saopštiti što bi to moglo biti. Čuš "u korijenu islama".. istorija od 1400 godina (stariji je Islam no Crna Gora) će se zanemarit i 99.99% ljudi će se zanemarit, bitno je ovih 0.01%.

Vidim opet se gađamo genocidima... šteta.
    ★

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,006
    Thanked in
    4,017 Posts

Click image for larger version. 

Name:	e73681ea970b6fd309b611620fcb5250.jpg 
Views:	135 
Size:	10.5 KB 
ID:	141416

Veoma miroljubivo, nema sto.

Ako moze verzija slike za nas koji nismo piloti.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ako moze verzija slike za nas koji nismo piloti.

Page 11 of 15 FirstFirst ... 789101112131415 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)