Lista želja mi je prazna.
nemam pravo da učestvujem, ali bi lijepo otpjevala, što znam, možda i otputovala kod drugarice
https://www.facebook.com/DrugacijaDR...type=3&theater
nothing comes from violence and nothing ever could
Lista želja mi je prazna.
Bogat si čovjek.
Dobro...kad ti kažeš.![]()
bolje da sam s frendovima pio rujno vino,
nego tebe ku**o vodio u kino,
radije cu sam sa sobom hladno pice piti,
neg' za malo vruce pi**e gorke suze liti
oooooooooooooppppppaaaaaaaaa
Sent from my iPhone using Tapatalk
YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:
Razmišljam o momku Bojanu Petričeviću kome treba pomoć od momenta kad sam pročitao prvu vijest, mnogo mi ga je bilo žao. Prva reakcija na vijest je bila da sjutra uplatim 20 eura na njegov žiro račun. Zatim danas čitam da je novac za liječenje obezbijeđen od strane Fonda za zdravstvo, i to uključuje i bolničko liječenje i svi troškovi koje to prate (od 130 000 do 160 000 eura), već za smještaj i boravak pratioca.
Znači, esencijalno za spašavanje života momka ti novci nisu ni potrebni, nego za pratioca. A onda pogledam profil njegovog oca, frizer, preduzetnik, sam svoj gazda, koji obiluje fotografijama iz Pariza, Beča, Antalije, sa Roland Garros-a, Zlatibora, iz Hotela Moskva u Beogradu, čovjek se ladno slika ispred La Valee Village sa 10 kesa firmirane garderobe, znači, ja momentalno dobih grč u stomaku. A momak je u dopisu napisao da te troškove njegova familija "skromnih primanja" ne može izdržati. Jednostavno, ili sam ja bezdušan, ili brate nešto ovdje nije baš kako je predstavljeno. Znam mnogo 1000 puta gorih slučajeva, bolesnih, gladnih, nesretnih, al medijsku pažnju ne dobiju i niko glavu ne okrene.
A momku želim da što je najprije moguće ozdravi, i da se nikad više za života ni ne nakašlje. Nek je on svojoj majci živ i zdrag i 100 godina sretan.
Last edited by MCMLXXXIV; 06-07-16 at 19:00.
Jesi li ti siguran u to da mu je to otac????? Da nije ko drugi?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Evo profil
https://www.facebook.com/veljko.petricevic.9
Slika sa sinom, ima i sa ostalima iz familije:
Prosto mi nije sve to ok. Moguće da oni nemaju para da mu pratioc (otac ili majka vjerovatno) budu duže u Turskoj, ali on ima 21 godinu, realno mu i ne trebaju da bi preživio. Ipak se ne mogu oteti utisku da to prosto nije toliko tragično za onakav vapaj preko medija. Jednostavno nije.
Last edited by MCMLXXXIV; 06-07-16 at 19:21.
S obzirom da je ovdje bila prica kako ljudi uzimaju pare po city kvartu za navodna lijecenja pa su imali momka lincovat kako vlast uzima svaki dan pa se niko ne buni, nemoj se puni zalijecat sa komentarima ovdje jer narod samo ceka da iskontrira... Do sad smo bili upravu za dosta dogadjaja al jbg... Narod to drugacije gleda
f6
I ja pročitah juče da mu je otac frizer, da ne ponavljam post iznad, čudan osjećaj u želudcu. Nadam se da će ozdraviti što prije i da je ono saopštenje neko pisao u brzini.
Ne daj Bože da ja želim da mu neko ne uplati novac i slično. TO nije poenta ove priče. Svako sa svojim novcem raspolaže kako smatra da treba. Ali mislim da ima mnogo gorih slučajeva kojima taj novac zaista može spasiti život. Ovom dečku je novac makar Fond za zdravstvo obazbijedio za kompletno liječenje, yebeš pratioca, ne idu na ekskurziju niti je on maloljetan???
E ne znam sto bi ti reka.... strasno. A i slazem se da ipak momku od 21 godinu i ne treba bas da bude neko non stop uz njega....
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
U redu je da obezbijedi za dijete ali za momka od 20 godina... ne znam brate.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Momak je teško bolestan i svaki komentar ima dodatnu težinu a bilo bi materijala za priču na temu fonda i kome se plaćaju operacije i pratioci i što sve ne, a ko pada pod nož ekspertima iz KBC-a. Ovo je nevezanom sa konkretnim slučajem, da ne bude zabune, ali jeste sa pričom o fondu.
Ti očigledno ne shvataš.
Ljude koje šalju u inostrantvu da se operišu, su bolesni i životno ugroženi ljudi. Oni ne funkcionišu kao zdravi ljudi. Njima može da pozli u putu, da se zakomlikuje situacija u bolnici, jednostavno potrebno je i logično je da je jedna osoba bliska uz njih.
Pa i ovdje kad se neko operiše, dođe cijela rodbina, zove se , čeka se ishod operecije, a ne da bolesnog čovjeka šalješ samog u inostranstvo. Ne shvatam kako ne razumiješ to.
Last edited by Alice in Wonderland; 06-07-16 at 19:52.
-"How long is forever?"
-"Sometimes, just one second."
Ti si stvarno nerazuman da nekažem neku grublju riječ koju si zaista zaslužio.
Posle opreacije ne ostaješ da se oporavljaš tamo koliko dana je zaista potreban oporavak , nego te što je prije moguće vraćaju u CG. Moja prijateljica je u povratku nekoliko puta imala da izgubi svijest , imala je jake bolove i brat je cijelo vrijeme bio uz nju. (nije otišao na eksurziju!)
Njoj let u avionu nije kao nama. Shvataš li ti da se radi o BOLESNIM ljudima, i da je sramota da iko pomisli da jednoj osobi nakon operacije ne treba pratioc.
Ili misliš da se teleportuju do CG i da su nakon operacije odmah zdravi.
Last edited by Alice in Wonderland; 06-07-16 at 20:07.
-"How long is forever?"
Ja koliko shvatih ide na lijecenje jer ima oboljenje krvi, nka vrsta leukemije, ne procitah da ce da se operise. A ti si zapjenila sestro mila. Kad co'ek cita sto pises, pomislio bi da ih odma iz operacione sale voze na aerodrom. Mada, sve mi se cini da nisi shvatila poentu MCMLXXXIV prvog posta.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Za to služi povratna karta, tata je već išao do Antalije, što će reć da može priuštiti. A u bolnici će biti zbrinut, nisu to naše klinike. Za odlazak je sposoban sam, opet, i za to postoji povratna karta, kao do Beča, Pariza itd što se moglo putovati, znači familija im nije bez para za putovanja. Opet, moje pitanje je čemu toliko vapaj u medijima.
Konkretno sam pričala za slučaj svoje prijateljice (što se kristalno jasno vidi u postovima) , i pokušavala da objasnim da nije to tako kako ste vi zamisli svi. Da vidim ko bi od vas svoje dijete, brata, sestru, majku, oca poslao u inostranstvo samog/u u bolnici, bez obzira na godine.
A što se tiče konkretno slučaja ovog momka, presađivanje koštane srži je hirišku zahvat, i koliko sam pročitala on ima leukemiju.
Imam nekako utisak da niste sposobni da sagledate situaciju kroz oči druge osobe u ovom slučaju bolesnika.
Ako je nama zdravima lako da odradimo neku radnju, drugima može biti preveliki napor.
Možda ja razumijem bolje situaciju od Vas jer moja prijateljica je prošla kroz to. A Vama svima to djeluje kao eksurzija i zabava za pratioca...
Last edited by Alice in Wonderland; 06-07-16 at 20:20.
-"How long is forever?"
Poslije operacije, koju sam uzgred budi rečeno sam platio, vratio sam se avionom bez pratioca, a u kuću su me jedva puštili pošto nisam ličio na sebe. Poenta je da život nije livada puna ljubičica po kojoj skakuće bambi.
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks