Page 302 of 515 FirstFirst ... 202252292298299300301302303304305306312352402 ... LastLast
Results 7,526 to 7,550 of 12858

Thread: BMW Club!

Thanks Thanks Given 
    820
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

ja bi mu radje predlozio E klasu sa 2,7cdi motorem ni previse ni premalo snage....pored svoja dva 220cdi zapao mi je za oko musterijin 2,7cdi menjac rucni saltac zatim ga na trotoar ga chipujem ,oprema sva od avantgarda....jos malo ce da zadrzi ima oko 140tkm ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Imam ja godina dosta prijatelju no mi nije jasan tvoj hejt na sve i svasta. Sto ga vozis onda ako ti svako malo treba šlepa? Mazohizam? Ne ozb, ne kapiram...
    ukapiracesh ima vremena...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Isto kao i ja...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,033
    Thanked in
    752 Posts

Nesto novo - i smijesno.. + najjace plesanje po kisi 30km

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Reci da je BMW lose auto nije bas realna izjava. Ustalom ima google i dosta strucnih foruma dje se tacno sazna zbog cega neko kaze da je imao lose iskustvo. Odje je trend da se svako auto generalizuje, bez obzira koliko je km presao, da li je odrzavan itd dakle skroz subjektivne ocjene. Ja imam japanca a cekam da se vratim u bmw
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Forumi trebaju vama, ja imam dugogodisnje iskustvo tako da...
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Sto znaci da je skroz realno da kazes da je bmw lose auto?

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Ja da sam kupovao auto po savjetima i iskustvima sa foruma ne bih vozio to sto sam vozio i sto vozim danas. Tako da sa velikom rezervom uzimajte to sto pisu po forumima. Negdje davno je napisano da na forumima se javljaju uglavnom ljudi koji imaju neki problem dok oni koji nemaju nekih vecih problema ih i nema tj ne pisu koliko im se auto dobro pokazalo a njih je vjerujte mnogo vise nego ovih drugih. Najbitnije od svega da je auto redovno servisirano i da nije maltretirano (sto u CG je tesko naci).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by VooDooPrle View Post
    Sto znaci da je skroz realno da kazes da je bmw lose auto?

Ja tvrdim da je BMW kvarljiv auto. Znaci kriticno kvarljiv auto.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Mozes li reci iz tvog iskustva koji model sa kojim motorom i sa kojom kilometrazom. Mislim da je jedino na taj nacin moguce uporediti sa ostalim brendovima a da "ukusi" ne budu dio diskusije

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Ako bi se vjerovalo svemu sto se procita svi bi pjeske isli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mozes li reci iz tvog iskustva koji model sa kojim motorom i sa kojom kilometrazom. Mislim da je jedino na taj nacin moguce uporediti sa ostalim brendovima a da "ukusi" ne budu dio diskusije

Zadnji pouzdani BMW je bio e34. Ajde, i e36.

Daj neki noviji model, godiste i motor, i imas od mene listu problema.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Nazalost nemam iskustva, zadnji koji sam bas izvozao je e36 kupe i presao dosta km bez ikakvog problema. Zato i zelim da cujem tacne cinjenice, jer reci da audi, bmw itd su losa auta zvuci neubjedljivo. Svakako kad dodjem do kupovine pitacu. Vrlo rado bih vozio ajkulu.

Thanks Thanks Given 
    805
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Quote Originally Posted by Novica View Post
    Ja da sam kupovao auto po savjetima i iskustvima sa foruma ne bih vozio to sto sam vozio i sto vozim danas. Tako da sa velikom rezervom uzimajte to sto pisu po forumima. Negdje davno je napisano da na forumima se javljaju uglavnom ljudi koji imaju neki problem dok oni koji nemaju nekih vecih problema ih i nema tj ne pisu koliko im se auto dobro pokazalo a njih je vjerujte mnogo vise nego ovih drugih. Najbitnije od svega da je auto redovno servisirano i da nije maltretirano (sto u CG je tesko naci).
    Sto podrazumijevas pod "maltretirano"?

poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nazalost nemam iskustva, zadnji koji sam bas izvozao je e36 kupe i presao dosta km bez ikakvog problema. Zato i zelim da cujem tacne cinjenice, jer reci da audi, bmw itd su losa auta zvuci neubjedljivo. Svakako kad dodjem do kupovine pitacu. Vrlo rado bih vozio ajkulu.

Ma niko ne kaze da su to losa auta. Ej, to su auta koja su sinonim za luksuz, udobnost, snagu. Jedini problem je sto se kvare i napravljena su za klasu jeftinije. To je problem.

Evo ti jedan podatak: 2015-e svaka 340-a Honda je morala po novi motor (ja mislim u roku od 3 godine) dok kod Audija
    to je mnogo nize, svaki 14-i Audi. Ovo je anketa koju je napravio JD Power a ne neki forumas.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Quote Originally Posted by Tom View Post
    Sto podrazumijevas pod "maltretirano"?

poslato s Jadrana
    Mislim na lose postupanje sa autom. Recimo, prosle godine dok sam trazio auto u CG, gledao sam par primjeraka, koji su redovno servisirani (cak neki i u ovlascenom servisu) ali auta su trop bila. Karoserija iscukana sva i lose farbana (ocigledno nije se pazilo po parkinzima ili je bio neki los vozac, nepazljiv a stedjelo se na sredjivanju karoserije), unutrasnjost nagrdjena (ko zna sta je vozio sve i prenosio), a nekima i motor lose radio (i pored ispecatirane knjizice) ocigledno zbog loseg postupanja sa njim (ili ih se redjalo za volan xy vozaca ili ga je isti vlasnik u crvene cerao svako malo). To je za mene maltretiranje auta.

Thanks Thanks Given 
    805
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Jasno.

poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Redovno odrzavanje bilo kojeg auta je krucijalno da ti sluzi kako je i zamisljeno. Jebe se meni sto neki JD Power, ***** palci pricaju i palamude. Svako svoga konja fali i kudi, naruceni review-i, testovi, sabotiranje i mazanje ociju. Ko bolje od mene moze znat kakav je X5 3.0d '09 god ako ga imam u familiju? Aj neka mi objasni neko? JD Power? To auto je preslo 300k skoro, mislim da je samo jednom sa pumpom od goriva imao problem, ali je od kupovine u MP Auto servisiran a sad u Voli motors, redovno, jedan redovni servis nije preskocen. C klasa '09 god, drug vozio to auto, ne on no ga je vozio ko je stiga, svakome zivome ga je dava $ecam se kroz komsiluk, djecurliji kad treba neku picku da izvedu i slicno. Na oko 220k ga je proda, samo je sa bravom imao problema sto je falinka tog auta generalno. Od starta takodje redovno servisiran u Ljetopis. A gledajte sad ovo, BMW X6, takodje nije ni mazen ni pazen, 198k presao sa promijenjenim jednim lezajem. Redovan servis naravno vazda. Ođe da pitaš će ti reć da je to smeće od kola i odma te gađat nekakvim linkovima. Sad sam zvao druga za E60 530d, ali ajde nije reper jer je na 70k ali bez jedne falinke. Da pomenem i Rav4 druge generacije koji mislim da ima oko 350k, 2.0 dizel, na po kljuca pali.

E sad sto je problem, problem je sto kad uzmes auto iz visoke klase ocekuje se da ga servisiras u ovlascenom servisu a ne kod Marka, Janka, "strasniiiih" majstora za BMW/Audi/Merc koji ti servisiraju auto iz podruma svojih kuca i stavljaju naravno orđinale djelove...

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

@BitRate Slazem se sa svim gore receno sem onog dolje za ovlasceni servis. Posto mene zanima odrzavanje auta, i dosta stvari sam odradim, ne radim ih napamet vec imam upustva koja sledim doslovce. Znam da u ovlasceni znaju i da preskoce pojedine stavke upustva, mozda nece uticati na ugradjen dio a mozda i hoce... ali sustina je da ni oni nisu bas strucni i da ima drugih majstora koji ce paziti i na neke sitnice koje u ovlasceni ne mare. Ja imam konkretno lose iskustvo sa ovlascenim, da li je moguce da ovlasceni pri zamjeni ulja sipa vise nego je dozvoljeno ulja u motor? Da, to se meni desilo! Od tada iskljucivo trazim da se ulje ispusta na saraf i kad god mi je auto kod majstora ja sam prisutan jer hocu svaki saraf da bude vracen na svoje mjesto.

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Ne kazem kad ti to sam radis, ako te to zanima i naucis, to je ok i postujem. Ali najveca mislim da je razlika kod ovlascenog i "divljeg" majstora sto kod ovlascenog si siguran da su djelovi orginal, barem je moje iskustvo do sada takvo. Sto se tice strucnosti, nisam siguran ali mislim da je sad u Voli Motors Djuka, mislim da je o njegovoj strucnosti suvisno govoriti. Ali opet to je moje iskustvo, ne pricam u ime naroda ka pojedini odje

Sent from my SM-G930F
    Last edited by BiTrAtE; 06-07-16 at 10:19.

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Nikakav problem da se auto održava kod nekog 'divljeg', ima ljudi što bi taj servis odradili bolje nego 'eksperti' u npr. Rokšped.
    Jednostavno je, budeš uz njega, gledaš kako i šta radi...
    Većina njih mulja, da bi odradio veliki servis mora da prospe antifriz, znam ih što ga prospu u posudu pa isti taj vrate u auto, dodaju malo novog i to je to....a ljudima naplate kao da su ga komplet zamijenili.
    Znam ih što kažu da su zamijenili sve natezače i klizače, a ustvari su zamijenili samo jedan ili dva koji su se čuli. Ili kad čovjek ima kvar na auto, naplati mu se novi dio a ustvari on dobije isti taj, samo očišćen, pročišćen, podmazan.
    Nakupi se, ovoga odere za 30e, ovoga za 50e, onoga za 70e...pa samo vidiš kako brzo nikne nova kuća.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jebes ovlasceni i divlje majstore ako onome sto radi nisu ruke prljave do lakta i ako svoj posao ne radi zvog ljubavi prema autima.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

ima li lexus servis ili se staro ulje automatski regenerise u novo tj nema opiljaka uopste?

izvukli ste iz konteksta rijeci bitrate o ovlascenom servisu- akcenat je trebao da se stavi na redovne servise a prije svega na poznatu istoriju auta od samog pocetka. dzaba redovan servis na auto koje kupis na 300.000km a izmijenjalo ga 5 preprodavaca u cg nijedan centa nije ulozio. takav prosuti menjac ili motor ti mozes servisirat sa uljem svakih 200km nista neces napravit. sad je momak odradio veliki servis na pasata 7 karavan i vratio kilometrazu sa POLOVNIM djelovima. zamisli polovni kais zupcasti. nego osoboma koje kupe to auto i vjeruju u ,, Uradjen veliki servis prije 600km,, taman tako i treba...
    f6

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Kad pomenuh odrzavanje a zaboravih da pomenem u gornjem postu, znam lika koji vozi E46 328i, ima komotno za odrzavanje tog auta ali je jevrejcina teska i sve nesto pilicari i mufta, na servis vodi auto jedino kad mu stane isti. Redovan servis preventivno, boze sacuvaj. I naravno da je tome liku auto vise kod majstora no kod njega i da isti stalno kuka kako mu curi ulje iz dihtunga glave, te ovo, te ono... Ne sumnjam da u te statistike sto izbacate ulaze i ovakvi primjerci, koje bi trebale kao da su neki reper.

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Pa najvecim djelom vlasnici uticu na stanje auto, jednim djelom kvalitet djelova i goriva a najmanji dio su mane iz same proizvodnje (kojih kod nekih marki ima vise kod nekih manje nezavisno od rejtinga marke).

Page 302 of 515 FirstFirst ... 202252292298299300301302303304305306312352402 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)