Trebalo je gore do Njemacke ili do Poljske makar,a ne da se odma vraca na stazu.
"Then I was just very surprised that Lewis turned in, that caused a collision."
Trebao je pravo da nastavi...
Sent from Nokia 3310
Trebalo je gore do Njemacke ili do Poljske makar,a ne da se odma vraca na stazu.
Hocu je za veceru:
![]()
TAKUMI
Mercedesovo ponašanje prema Hamiltonu je sramno, Lauda i Volf su dali sramne izjave. Na kameri iz kokpita se vidi da Rozberg uopšte ne skreće, nego prolazi putanju i tek onda skreće. Ja razumijem da ga brane, ali ovako sramno do te mjere da Rozberg krivi Hamiltona, a Hamilton brani Rozberga izjavom da je očito imao problema sa kočnicama. Udareni brani ovoga što ga je udario, a ovaj napada njega, sramota. Nemam riječi.
Sad je apsolutno jasno zašto Hamilton ima ovoliko problema, zašto mu mehaničari rade pit stopove po sekundu-dvije sporije... očito je direktiva iz Mercedesa da njemački vozač ove godine silu na sramotu osvojiti titulu u njemačkom bolidu, žele Njemci apsolutnu dominaciju. Bojim se da je Hamilton jači od svih njih zajedno!
BREAKING: 10 secondi di penalitŕ per Rosberg che resta 4^. Solo una reprimenda per il tedesco per aver guidato con ala rotta
Dakle, kaznili ga 10 sekundi, a Rikardo je preko 10 sekundi iza njega, tako da kazna nema apsolutno nikakvog efekta. Kakve pljake!
To je samo da bi se iz FIA-e pravdali da su odradili svoj dio posla.
pitam se bi li imao problema sa kocnicama da je hamilton bio sa unutrasnje strane
sto se tice sebove gume, opet kazem, mislim da je prije gumandefektna nesto bila, prije nego sto je bila preforsirana
Kakav bre problem sa kocnicama? Fora je sto je lik prekasno kocio da ne bi ovome dozvolio da ga pretekne i bok. Vidio sam Laudu kako vice bremse bremse bremse a ovi samo ga gledaju sa neveritzom.
TAKUMI
Ne vjerujem u teorije zavjere ali ovo danas je baš očigledno. Kao prvo odabir guma za trku je uvijek isti za Luisa i Nika, ovo je, čini mi se prva staza da su imali različit broj SS US i S setova guma na raspolaganju. Otuda "različit“ 3 zadnji stint i Niko na bržim gumama (Luis grinjao preko radija zašto su na različitim gumama).
I Mercedesova politika da prvi u box ide onaj ko ima bolju poziciju nije ispostovana i gle Niko profitirao posle prvog stinta.
A ovo kako se" branio" od preticanja je presmijesno, očigledno je da je namjeravao da ga izgura sa staze.
Luisov prvi stop je potrajao, namjerno možda... A trebali bi da ga šutnu i dovedu mladog Pascala W. Donese čovjek bod Manoru danas. Mislim da će to ukopati Sauber, kubure sa novcem a ovaj bod će se Manoru debelo isplatiti.
Da kojim slučajem Fetelu nije pukla guma danas, svi bi ga hvalili kako je sam odredio taktiku i briljantno (možda) dobio trku. Ovako, mislim da se malo zanio, ponijelo ga je sa prošle trke kad je odbio da ide u box i sam odredio strategiju. Opet izgubljeni bodovi za njega i Ferari, sezona odmiče.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Ma sezona je zavrsena za njih.
TAKUMI
Plavusi dodali 10 sekundi i 2 kaznena boda.
TAKUMI
Sezona za zaborav za Ferrari.
Da su uzeli Australiju,Spaniju i Kanadu koje su im bile sigurne-bila bi skroz drugacija prica i u Benzu bi bila jos veca panika,
a ovako mogu samo:Focus to 2017-kao i obicno...
Koliko kaznenih bodova treba da nakupi neko da bi bio kažnjen i kolika je kazna?
Izjave odmah poslije trke:
"I was on the outside. It wasn't me who crashed," said Hamilton.
"I was very surprised that Lewis turned in and that caused a collision," said Rosberg.
Ne znam je li ko primjetio reakciju Wolfa tokom prenosa, za trenutak mi se učinjelo da mu je drago što su se sudarili iako sad nakon trke opet prijeti i govori kako je to bilo suludo. Sve mi se čini da im ovakvi incidenti odgovaraju, priča oko dominacije Merca je toliko dosadna i ubija volju za praćenjem F1 ali zato priča o timskim odnosima, borbi i sudarima Nika i Luisa daje dosta publiciteta Mercedesu.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
jel ko citao dje pricu za ferrarijev mjenjac koji u brzim krivinama pocinje da vibrira, pa zato i imaju problema sa istim?
Vidjeh Hamiltona juce na plazuuploadovao je i par slika na snapchatu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuh da je u Ulcinj bio danas.
Ja ga juce vidjeh na dolcinium kite surf, bila je i Rita Ora tu. Mozda su opet dosli, nisam bio danas tamo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fotke ili nista od toga.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks