Page 20 of 149 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast
Results 476 to 500 of 3721

Thread: M:box - mtel flash internet paketi

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by SCHUMACHER View Post
    Nikakvu razliku nisam primjetio izmedju kvaliteta slike na Total i Mtel kad se podesi rezolucija na risiveru. Velika je mana sto su monteri izuzetno malo placeni. Meni rekose da njih dvojica dobijaju 6 EUR po instalaciji, tako da gledaju da sto vise instalacija za dan obave te se i ne bakcu sa podesavanjima risivera vec samo gledaju da to upale da proradi i preko vrata. Meni cak nisu ni pustili risiver da preskenira za sve kanale pa sam imao na jednom televizoru 180 a na drugom 30 kanala. Ali nije komplikovano procackat po opcijama risivera i podesiti.

Treba u podesavanjima risivera rezoluciju da podesis. Fabricki stoji na 576i sto je vrlo malo ako koristis neki LCD ili Plazmu 30 ili vise inca dijagonale. Promijeni rezoluciju na 1080.

Naravno velika je razlika takodje ako ti je zakacen risiver preko SCART ili HDMI kabla.

Koliko sam uspio provaliti MTEL emituje u izvornom obliku kanal koji dobijaju od provajdera, tj. ne rade nikakvo smanjenje rezolucije jer nema potrebe. Kroz svoju infrastrukturu mogu progurati par stotina HD kanala bez problema.
    Takodje uzmi u obzir da skoro svi domaci kanali izvorno emituju sliku u dosta niskoj rezoluciji (576i). Uporedi na primer RTCG i Vijesti kvalitet slike nakon sto promijenis rezoluciju na risiveru.

Upalis neki HD kanal, ima ih par u osnovnom paketu i onda ces vidjeti da se ustvari emituje kvalitetno.

Vezano za brzinu prebacanja kanala postoji neko blago kasnjenje u odnosu na Total TV kad se prebacaju kanali, ali to je do risivera.
    Napomenuo bi svima koji imaju televizor sa CI slotom da trazi od montera da direktno povezu kablo na televizor i uzmite modul i karticu za CI slot umjesto risivera.
    Preko CI slota nemam nikakvo kasnjenja kad prebacam kanale.

Postavljeno mi je na 1080i,a primijetih juce da ima i jos 1080p(50HZ) (stavio sam na to) to je jos kvalitetnije ili isto?

Koristim veliku plazmu.

Edit: Vidim tek sad da sam ja u medjuvremenu stavio Hdmi,oni su mi na pocetak bili stavili Scart,bez obzira na sve to vidno je da je losija koliko toliko,ne znam zasto
    Last edited by Pterodaktil; 28-06-16 at 19:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Udjes u podesavanja rutera, kod mene je ruteru web adresa: http://192.168.178.1

Sa lijeve strane u opcijama podjes na Internet, pa kad ti otvori pod meni ides na Type of connection.
    Kad ti otvori tu stranicu u sredini ekrana imas tabove IPv6, LISP i DNS. Kliknes na DNS.
    Odaberes Use other DNSv4 servers i stavis IP adresu za Preffered 8.8.8.8 a za Alternative: 8.8.4.4
    Koji je password za pristup Fritz! routeru (192.168.178.1)?
    + sta je dobra praksa, da se ostavi aktivan DHCP na AP uredjaju koji se povezuje sa Fritz! routerom preko eth. kabla, ili je bolje ostaviti aktivan DHCP samo na Fritz! routeru?

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Djetic View Post
    Koji je password za pristup Fritz! routeru (192.168.178.1)?
    + sta je dobra praksa, da se ostavi aktivan DHCP na AP uredjaju koji se povezuje sa Fritz! routerom preko eth. kabla, ili je bolje ostaviti aktivan DHCP samo na Fritz! routeru?

Password ne postoji dok se prvi put ne zakacis i onda te pita koji ces password za ubuduce. Ako ti vec trazi password, neko se vec kacio i onda ti jedino reset na default moze pomoci.

DHCP ostavis na oba, samo iskljuci wireless na Fritz ruteru.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Imas dva tipa rutera. Glavni ruter na koji ti dovode kablo i on nema spoljnu antenu vec samo integrisanu i domet mu je nikakav. Shto se tice opcija u ruteru, vecina je otkljucana i ima sve sto cak i naprednom korisniku moze da zatreba. Proizvodjac je Fritz! Koliko sam uspio po internetu da nadjem informacija, to je najzastupjeniji ruter za kablovski internet u evropi. Za one kojima je potrebna veca pokrivenost treba da naglasite monterima kad budu dolazili i donose vam dodatni wireless ruter koji kace na osnovni. Taj dodatni ima dvije povece antene i pokriva bez problema 100+ kvadrata prostora sa 3-4 zida prepreka.
    Placa li se kad im se kaze da donesu taj drugi ruter

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da, plaća se pivo radnicima. Šalim se. Ne plaća se ništa dodatno, pretpostavljam.

Poslato sa Huawei P8 lite

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

A kakav je to domacin koji na ovu zaropecinu ne otvori ledno pivo radnicima. Naravno kad zavrse posao :-)
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Do kad im rade poslovnice zna li ko? Iskljucise mi internet, zaboravio racun da platim...

Sent from my SM-G930F

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Do kad im rade poslovnice zna li ko? Iskljucise mi internet, zaboravio racun da platim...

Sent from my SM-G930F

Imas na sajtu. Rade do 9, u Delti do 10.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    Placa li se kad im se kaze da donesu taj drugi ruter
    Nista od opreme se ne plaća, samo traži.
    Ko zna, zna!
    Ko ne zna, naučiće!

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Imas dva tipa rutera. Glavni ruter na koji ti dovode kablo i on nema spoljnu antenu vec samo integrisanu i domet mu je nikakav. Shto se tice opcija u ruteru, vecina je otkljucana i ima sve sto cak i naprednom korisniku moze da zatreba. Proizvodjac je Fritz! Koliko sam uspio po internetu da nadjem informacija, to je najzastupjeniji ruter za kablovski internet u evropi. Za one kojima je potrebna veca pokrivenost treba da naglasite monterima kad budu dolazili i donose vam dodatni wireless ruter koji kace na osnovni. Taj dodatni ima dvije povece antene i pokriva bez problema 100+ kvadrata prostora sa 3-4 zida prepreka.
    Sta znan, kod nas i sa tim pijacivacem, Netis je marka, u sobu udaljenu direktnom linijom 5-6 metara jedva kaci vajerles. Neko je pita za resiver, dosta je losih performansi, presporo prebaca kanale, UI i nije toliko los
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Sta znan, kod nas i sa tim pijacivacem, Netis je marka, u sobu udaljenu direktnom linijom 5-6 metara jedva kaci vajerles. Neko je pita za resiver, dosta je losih performansi, presporo prebaca kanale, UI i nije toliko los

Meni svudje kroz kucu hvata bas dobro i na gornji sprat od kuce hvata normalno bez problema,kanale prebaca malo sporije ali ne bih reko da je bas tolko sporo,vise mi je ovaj daljinski cudan,ove tipke moras jace da pritisnes,a sto se tice prebacivanja kanal djeluje mi normalno,kao da je samo problem do tipki od daljinskoga,ne razumijem se bas pa ne znam.

I kad se udje u meni da se listaju kanali ne prihvata ako tada uneses broj programa,nego moras da udjes u neki program da bi prebacio na odredjeni kanal (ako znas broj kanala napamet),to je minus po meni

Ali i dalje mi je slika primjetno losija nego na npr Total,imam vecu plazmu,povezano HDMI,postavljena rezolucija na 1080,ali opet pri pomjeranju na TV stvaraju se one kockice sitne jedva vidljivo ali je bas primjetno,nemam pojma zasto...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Password ne postoji dok se prvi put ne zakacis i onda te pita koji ces password za ubuduce. Ako ti vec trazi password, neko se vec kacio i onda ti jedino reset na default moze pomoci.

DHCP ostavis na oba, samo iskljuci wireless na Fritz ruteru.

Pronasao sam nacin vracanja Fritz!Boxa na default vrijednost. Analogni tel. se poveze na tel. port na routeru i preko tel. se kuca defaultni kod. Router se nakon toga vraca na pocetna podesavanja .

Imam drugi problem, router je eth. kablom povezan sa TP-Linkom (TL-WA901ND) koji salje Wifi signal:
    - Mob telefonima, PC opremi
    - Smart TV-u
    - Network Audio/Video Receiveru
    - AP u drugoj prostoriji (koji hvata AP signal) i nazovi salje dalje na drugi smart TV i sl.

Mob telefoni, PC oprema uredno rade. Nema problema.
    Smart TV koji je nakacen na isti AP (na koji se btw, kace i telefoni) koji je povezan sa Fritz! uredjajem, nema sanse .
    Isti problem imam sa Audio/Video Receiverom kojem ne mogu prici preko App (kucajuci IP adresu sa DHCP-a).

Netflix na smart TV-u pokazuje & prepoznaje SRB region? Provjerio sam javnu IP adresu M-Tel, vidim da je registrovana na PG MTEL?
    Na AP uredjaju koji "preuzima" signal, sve radi. Radi i smart TV koji je prikacen preko WiFi na taj SSID. Ovdje Netflix frcera.

+ da li ima veze sa kojim eth. portom na Fritiz! routeru je povezan AP uredjaj (PVC za Internet).
    + da li moze biti da je prisutan NAT problem &router dobija javnu IP adresu koji je mozda dobio neki drugi MTEL-ov korisnik. Ne znam da li ostali primjecuju & imaju ovaj problem
    Ako jeste da li je moguca dodjela dimacke javne IP adrese/ kako. Shvatio sam da Telemach umije davati ne znam kojem br. korisnika istu javnu IP adresu, tj. imaju problem sa port forwardom.
    Last edited by Djetic; 29-06-16 at 23:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jesi li dodao rucno na tplinku dns 192.168.178.1? To je nekad potrebno sa fritzom, mada realno ce ti slabo raditi posto mu je rutovanje smece. Mozda ti je najbolje da umjesto tog APa stavis neki kvalitetniji ruter ili neki tplink sa ddwrtom, pa fritza ukljucis u wan port. Radis double-nat koji treba izbegavati, ali nemas puno opcija kad ti nisu dali neki normalan modem nego to smece od fritza. Mozes traziti javni ip, mislim da svakom daju samo podneses zahtjev, kazes da to treba za kamere posto oni misle da ti samo za to treba javni ip.

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Quote Originally Posted by Djetic View Post
    Pronasao sam nacin vracanja Fritz!Boxa na default vrijednost. Analogni tel. se poveze na tel. port na routeru i preko tel. se kuca defaultni kod. Router se nakon toga vraca na pocetna podesavanja .

Imam drugi problem, router je eth. kablom povezan sa TP-Linkom (TL-WA901ND) koji salje Wifi signal:
    - Mob telefonima, PC opremi
    - Smart TV-u
    - Network Audio/Video Receiveru
    - AP u drugoj prostoriji (koji hvata AP signal) i nazovi salje dalje na drugi smart TV i sl.

Mob telefoni, PC oprema uredno rade. Nema problema.
    Smart TV koji je nakacen na isti AP (na koji se btw, kace i telefoni) koji je povezan sa Fritz! uredjajem, nema sanse .
    Isti problem imam sa Audio/Video Receiverom kojem ne mogu prici preko App (kucajuci IP adresu sa DHCP-a).

Netflix na smart TV-u pokazuje & prepoznaje SRB region? Provjerio sam javnu IP adresu M-Tel, vidim da je registrovana na PG MTEL?
    Na AP uredjaju koji "preuzima" signal, sve radi. Radi i smart TV koji je prikacen preko WiFi na taj SSID. Ovdje Netflix frcera.

+ da li ima veze sa kojim eth. portom na Fritiz! routeru je povezan AP uredjaj (PVC za Internet).
    + da li moze biti da je prisutan NAT problem &router dobija javnu IP adresu koji je mozda dobio neki drugi MTEL-ov korisnik. Ne znam da li ostali primjecuju & imaju ovaj problem
    Ako jeste da li je moguca dodjela dimacke javne IP adrese/ kako. Shvatio sam da Telemach umije davati ne znam kojem br. korisnika istu javnu IP adresu, tj. imaju problem sa port forwardom.
    Nisam korisnik MTEL-a ali taj problem ako par uredjaja uredno radi a ostali ne, mozda lici na mali dhcp scope na uredjaju na kojem je podignut dhcp server tj na Fritzbox-u.
    Jesi li probao setovati rucno adresu na tim drugim uredjajima npr Smart tv-u i AV receiveru, ali IP adresu koja nije iz dhcp scope-a?
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    89
    Thanked in
    62 Posts

Kad ce u park sumu zna li ko?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    8 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi pomagajte.Resetovao sam ruter zove se netis.Odem na 192.168.1.1 neće a prije je to služilo za podešavanje. Zna li ko kako ime netis da promijenim u ime mojeg vajlesa

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Quote Originally Posted by Bole62 View Post
    Ljudi pomagajte.Resetovao sam ruter zove se netis.Odem na 192.168.1.1 neće a prije je to služilo za podešavanje. Zna li ko kako ime netis da promijenim u ime mojeg vajlesa
    Moras preko mreznog kabla sad da mu pristupis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako to preko mrežnog kabla.Misliš na LAN.I šta onda da uradim!

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Isto sto si i prije radio samo sad sa kablom spojis comp i ruter i moras znati defaultni user i password od rutera. Slobodno koristi google za pomoc Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

http://www.cdm.me/ekonomija/epcg-kup...niva-operatera

ako se ovo ostvari bojim se da će se epcg po*rat i u internet i u cijene
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    http://www.cdm.me/ekonomija/epcg-kup...niva-operatera

ako se ovo ostvari bojim se da će se epcg po*rat i u internet i u cijene
    Ovo je sve po nas dobro ,sto ih vise ima manje su cjene bolje usluge...

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Ako bude epcg operater to znaci da ce svako domacinstvo dobiti internet ) samo je pitanje po kojoj cijeni

Sent from my 6043D using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Ako bude epcg operater to znaci da ce svako domacinstvo dobiti internet ) samo je pitanje po kojoj cijeni

EPCG ce biti prodata u bliskoj buducnosti sva ova modernizacija je nacin dizanja cijene.Sto je fora EPS je prva u redu da kupi,tako da ce prije biti fora da Mtel kupi EPCG...

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Mudro

Page 20 of 149 FirstFirst ... 101617181920212223243070120 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)