f1 najjeftiniji ali ja registrujem u stanic jer mi je najblize i najelegantnije odrade sve![]()
Najjeftinije je f1 sad sam zvao masu njih
Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault
f1 najjeftiniji ali ja registrujem u stanic jer mi je najblize i najelegantnije odrade sve![]()
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
I nemam popust na polisu jer je istekla 10 dana, lopovluk, auto staro 15god registracija 270e a 1.9 o.O
Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault
Ja sam u ponedjeljak kod Sisevica registrovao Fabiu 1.4 2000g za 211€ ako kome znavci info...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
U NK sam ja.registrovao 220e (prva registracija) ford fiesta 1.4 50kw
Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока
Ja sam u januaru registrovao Yaris-a 1.3, 64kw kod Stanića za 201€ (bez zelenog kartona). Imao popust jer već 2 godine kod njih registrujem. A rečeno mi je da će biti još veći popust ukoliko nemaš udesa, jer su u Uniqu uveli sistem bonusa/malusa.
Moze li neko da izbaci broj telefona stanica i formule da provjerim koliko je za moje auto
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Mislim da moras biti u jedno osiguravajuce drustvo min 2 godine da bi dobio popust.
Sad recimo da sam prešao sa Uniqe na neko drugo, ne bih imao taj popust, jer u njihovom sistemu se vodim kao "nov korisnik" i nemam popusta. Tako su mi rekli(mozda samo da bi me zadrzali kod njih),a ja se nisam puno bunio jer mi je osiguranje bilo oko 20e manje u odnosu na proslu godinu.....tako da....kako god da rade.
Volio bih da je bonus/malus evidentiran po tvom maticnom broju, pa da je isto dje god da podjes.
Po meni je strasno glupo na koji nacin oni odredjuju polisu osiguranja. Po meni bi logicno bilo da se polisa odredjuje za svakog korisnika posebno, znaci ne bi ista polisa bila za 18-godisnjaka i 45-godisnjaka (ako voze isto auto), tako rade na zapadu.
A kod nas polisu vezuju za kw i god.proiz. auta...sto je nebulozno, ali dobro...dosta toga je kod nas van svake logike.
Ne znam da li ti bonus ostaje ako predjes u neko drugo osiguranje (trebalo bi) ali malus ostaje vezano za auto bez obzira ostao u istom ili promjenio osiguranje (tako su meni objasnili za malus u Generali osiguranju)
e oca im ebem. bonus ne ostaje ali malus ostaje.
f6
Veze li se malus za auto ili za vozaca?
Evo moj primjer. Prodao sam auto koje se na mene vodi, ovo su imali udes, nijesu oni bili krivi. Ja sam odmah zvao u lovcen da pitam da li sad imam ja kakvih problema zbog toga, ona kaze nema. I sad kad sam registrovao auto u ponedeljak nijesam imao ni jedan minus. Bio sam neki red 7 rekose mi ovamo, sad ne znam stvarno sta to znaci.
Trebam pomoć, na skodi oktaviji A5 1.9 tdi 77kw (PD motor,2004god) pocela da mi se pojavljuje žuta lampica od grijača u toku vožnje, koja blinka par minuta i na ekranu mi izbaci poruku "engine fault workshop", i posle par tih minuta prestane da blinka. Nisam primijetio ništa čudno u ponašanju motora, vuče standarno dobro, lampica i ovo upozorenje se na kratko pojavi i nestane a kola se ponašaju normalno. Prije 10 dana je odrađen komplet veliki servis. E sad čitao sam da može da bude svašta, od EGR ventila, pumpe visokog pritiska... (al bi se valjda to osjetilo na vuču), pa do nekih senzori na papučici za kočenje ili papaučici na gas itd itd. Jel imao neko iskustvo sa ovim, i predložite nekog u PG da može kvalitetno dijagnosticirat problem.
pa provjeri grijace...vjerovatno neki ne radi... ja da znam na sva vozila kad crkne neki od grijaca, lampica od istog blinka par minuta posle satartovanja motora i onda se ugasi... ako imas unimjer, mozes i sam da ispitas koji je los i da ga zamijenis....
sto se tice posledica, neces ih ni osjetiti...narocito sad kad je toplo...
Moras na dijagnostiku da ti procitaju gresku. Moze biti sve sto si naveo osim pumpe visokog pritiska jer ti nemas pumpu posebno nego ti je svaka dizna i pumpa ujedno. Podji na dijagnostiku da ti ocitaju gresku i od te greske pocni. Moze biti (meni je bilo jednom) da se upali kad drzik kocnicu isuvise dugo tj spustas se nizbrdo na kocnicu u koloni recimo...
Last edited by ivanwoi; 24-06-16 at 12:10.
Kako su meni objasnili u Generali, veze se za auto. Zena je imala udes prije par mjeseci i kriva je. Auto je na mene ali imam i svoje auto koje je isto na mene i isto osiguranje. Po njima osiguranje ce se povecati na ovo auto koje je imalo udes a na ovo koje ja vozim trebalo bi popust da dobijem. Svakako u sledecih par mjeseci su registracije i jednog i drugog pa cemo vidjeti.
Na taj senzor tj prekidac kocnice imas 2 prekidaca (barem kod Audija), jedan za svjetla i jedan comp motora. Mozda jedan ne radi. A inas i prekidac na kumplug tako da moze i on. Najbolje je na dijagnostiku da odes i da ti procitaju greske (memorisane su u comp motora).
Kad blinka ili gori a auto radi onda ima neka greska memorisana u comp motora
ali ne mora da znaci da je grijac??? to sam htio da pitam... ii bez dijagnostike se i ne moze znati?
Tacno tako
Pored te lampice jos i lampica motora ukazuje na greske memorisane u comp motora. Jedna se iskljucivo odnosi na greske vezane za emisiju gasova a druga na sve ostalo.
Last edited by Novica; 24-06-16 at 12:39.
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks