Kakve su gume Hankook Ventus Prime 2?
Uzeh ocu za mercedesa sad kad sam bio u Njemacku. Gume DOT 1415 dvije a dvije 1715
Sare imaju po 7.5mm
4 gume i 4 felme 350e. Gume bikvalno nove.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ja bih volio da radim u servis u koji ce doci kad ih budu mijenjali jer su stare...da pretopim to zlato![]()
Kakve su gume Hankook Ventus Prime 2?
Uzeh ocu za mercedesa sad kad sam bio u Njemacku. Gume DOT 1415 dvije a dvije 1715
Sare imaju po 7.5mm
4 gume i 4 felme 350e. Gume bikvalno nove.
225 55 16
Pa kad sam vidio cijenu nijesam ih smio ostaviti. Dobijao sam danas 550 za njih ali ne dam ih. Sad ima ove felme i gume. I nove zimske i ove felme.
Neka ih ove ovako. Miran je covjek 4 sezone sad![]()
A kakve su ove hankook gume? Citah malo da ih hvale
Ja sam kupio prije nepunu godinu Hankook Ventus S1 Evo2, presao sam 17000km i nemam zamjerki. Mozda se trose malo brze, jer za ovih 17h km sara je pala na cca 5-5.5mm
sto mi je najbolje uzet, honda accord, prelazim oko 10k km godisnje, imam i set zimskih:
225 50 R17
UNIROYAL RAINSPORT 3 116.32
GOODYEAR EFFI. GRIP PERF 135.74
PIRELLI CINTURATO P7 BLUE XL 139.18
GOODYEAR F1 ASYM 3 140.53
CONTINENTAL SPORTCONTACT 5 145.03
na proslom autu sam imao rainsport 2, brzo su posli rubovi na prednje gume pa mislim da ne bi izdrzale preko 20k km na accorda
goodyear f1 asymmetric 3 ima najbolje ocjene na tyrereviews.co.uk, mada je najmanje ljudi ostavilo review
Last edited by kenwood; 01-07-16 at 08:29.
Continental bi ja
Ja bih ono sto sam uzeo za sebe, a to je GY Efficient Grip...
TAKUMI
Za kisu su slabe, po suvom ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault
Ako ti je guma 225/45-17, uzmi Pirelli XL jer ima ojačane strane i teže se pocijepa preko rupa.
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Dunlop sport maxx rt ili Dunlop blueresponse?
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Bolje su mi se pokazale pireli no one.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault
Gledam po tyre review svuda bolji sportmaxx osim wear i to nesto malo...?
205/55 R16 dimenzija...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ima ih frend na Aurisa i cesto ga vozim. Brutalne su. Koce kao lude.
TAKUMI
imam trenutno continetal sport contact 3, dobro drzi iako je dosta potrosena
uzet cu vjerovatno efficient grip , ili f1
225/50-17
pretpostavljam i da xl gume bolje drze u krivinama zbog tih ojacanja. ako to ima efekta na ovoj mojoj dimenziji uzecu u razmatranje xl verzije
I ja prelazim 10ak godisnje, 2 seta, 14ica dimenzija. Uzeh prije 20ak dana Rainexpert 3. Drze na suvo i koce ludacke, jos takav grip nijesam imao na auto, a kazu da su po kisi jos bolje (e'o vidjecemo tesko mi je da povjerujem u to). E sad wear, kazu da se brze trose ali nadam se da ce 40k izgurati.
Ja sam evo godinu i kusur na uniroyal - nevidjeno dobra guma... na moj stil voznje ne primjecujem uopste razliku u odnosu na conti u voznji... dje se "osjeca" razlika je tu sto se uniroyal trosi brze, ali vjerujem da mogu ~40000 lagano izdrzat... preko toga ce to i onako biti stara guma da se vozi
Last edited by brojdva; 08-09-16 at 22:43.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks