Page 178 of 620 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278 ... LastLast
Results 4,426 to 4,450 of 15492

Thread: Jeftine avio karte

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Neko je putnik a neko turista...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    4,352
    Thanks Thanks Received 
    8,405
    Thanked in
    3,203 Posts

Zgodinama, a i s vise para coek vise postaje 'turista', no 'putnik'. Ka mladjem mi je vise bio trip putovat sa dvije prnje i jest kebabe po vas dan, a sad volim da ga izgalim dobro tih nekoliko nedelja godisnje, koliko se odmor a moze dobiti, fala bogu. Spakovat se krsteno, uzet normalan hotel, obic par restorana tako da se sjecas kvalitetnog obroka i restorana s putovanja... opet kazem, fala bogu da se moze, vecina ne moze ni nedelju dana godisnjeg dobit, a kamoli imat para na putovanje poc. U ameriku je 2 nedelje godisnje pojam. Isto tako i britanci i njemci kazu. Tako da je zlatno dok se ima vremena i keša, treba maksimalno iskoristiti to vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kako najpovoljnije stici do Lisabona ili Porta u avgustu. Izmedju kojih gradova traziti konekcije, ako ko ima svjezijeg iskustva bilo bi lijepo da ga podijeli with me

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Preko milana sa wizzom pa iz milana ryanair. Samo vidji od kad pocinje wizz ( mislim 20avg). Ako ne pg-brisel pa brisel lisabon
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Otkad prodadose svoju nacionalnu kompaniju, sve vise i vise se cuje za Beograd. Ljudi imaju direktnu liniju za new york sto ce itekako pomoci sa turizmom, a sta mi imamo? Drzimo raspali MONTENEGRO(UA UA) AIRLINES na aparate. Neka ga prodaju kad vec nemaju sredstva ili volju da urade nesto sa njim kako treba.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Quote Originally Posted by siraj View Post
    Otkad prodadose svoju nacionalnu kompaniju, sve vise i vise se cuje za Beograd. Ljudi imaju direktnu liniju za new york sto ce itekako pomoci sa turizmom, a sta mi imamo? Drzimo raspali MONTENEGRO(UA UA) AIRLINES na aparate. Neka ga prodaju kad vec nemaju sredstva ili volju da urade nesto sa njim kako treba.
    Direktna linija za New York je vjerovatno najveca glupost koja je Srbija mogla sebi da prijusti.
    Zato sto iznajmljivanje tog aviona kosta izmedju 3-5 miliona mjeseco, imaju samo jedan avion koji ce da leti non-stop, znaci da ce bit podlozan kvarovima, vremenskim nepogodama i sto poveceva sansu sa gubitke.
    Pitanje je ko ce da leti tom linijom, hrvati i albanci sigurno nece, mozda srpska dijaspora, koja je opet najbrojnija u Chikagu a ne u Njujuroku, a koja nece sigurno letjeti svaki vikend za otadzbinu. Pa se onda postavlja pitanje ko ce da plati taj najam aviona.. gradjani Srbije.

Niko sa Balkana ne leti za Ameriku osim Turkisha, koji je u top10 svjetskih avio kompanija..
    Ali dobro, mozda neko vidi avion na JFK i kaze u jbt Srbija ima let za New York..
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iz PG ZA JFK bijase 1050e sa turkishom. PG - JFK sa AirSerbia 570E.
    Gledao sam neke karte za sebe, i taj prtljag doplatim 30-40e dodatni i eto usteda 500e.
    Zasto mislis da ce da leti samo srpska dijaspora ? Pa lakse je ljudima da putuju do Srbije pa za Crnu Goru i okolinu, nego da placaju dvostruko vecu cijenu sa Turkishom.
    Avion ce da leti 5 puta nedeljeno, koliko ih kosta iznajmljivanje ne znam, ne znam ni jesu li kupili taj avion, ipak to drzi Etihad, ali mislim da ne bi otvorili tu liniju tek tako a da nisu izradili plan koliko ce im se to isplatiti. B

Bitno je ti da podjeS do JFK-a, onda mozes skoro bilo dje u ameriku za 150-300$. Za houston mi je karta 1200+ sa Turkishom, ovako sve bi me ispalo 700E. pg jfk air serbia, i jfk - houston sa nekom tamo kompanijom za 170$.
    Last edited by siraj; 23-05-16 at 13:02.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Zavisi koji je termin, moze da se leti iz pg i za 600e sa Turkishom ili Aitaliom. Svakako je sad jeftinije to sto kazes, ali postavlja se pitanje ko ce da napuni taj avion 5x nedeljno. U Istanbul sleti 50 aviona prije leta za NewYork i oni dovode ljude sa svakog coska svijeta, tako pune letove, a AirSerbia nema tog kapaciteta.

To sto drzi Etihad mozes samo macku o rep da zakacis, oni gledaju iskljucivi interes i ne dijele troskove, kao ni gubitke AirSerbie. A avion, zamisli, iznajmljuju upravo od Etihada

btw, daleko od toga da branim poslovanje MNE Airlinesa, samo sam morao da ti odgovorim na ovu tvrdnju da je AirSerbia napravila dobar posao, a ustvari su sebi uskopali grob.
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mc_esseny View Post
    Direktna linija za New York je vjerovatno najveca glupost koja je Srbija mogla sebi da prijusti.
    Zato sto iznajmljivanje tog aviona kosta izmedju 3-5 miliona mjeseco, imaju samo jedan avion koji ce da leti non-stop, znaci da ce bit podlozan kvarovima, vremenskim nepogodama i sto poveceva sansu sa gubitke.
    Pitanje je ko ce da leti tom linijom, hrvati i albanci sigurno nece, mozda srpska dijaspora, koja je opet najbrojnija u Chikagu a ne u Njujuroku, a koja nece sigurno letjeti svaki vikend za otadzbinu. Pa se onda postavlja pitanje ko ce da plati taj najam aviona.. gradjani Srbije.

Niko sa Balkana ne leti za Ameriku osim Turkisha, koji je u top10 svjetskih avio kompanija..
    Ali dobro, mozda neko vidi avion na JFK i kaze u jbt Srbija ima let za New York..
    Bez uvrede ali moram ovo napisati.
    Nikada mi neće biti jasno kako neko može da daje ovakve izjave. Mislim, govorimo o kompaniji koja nije sigurno odradila neki potez bez detaljnih analiza i planova i sa ciljem koji njoj odgovara. Da li je to finansijski ili neki drugi, pitanje je na koje samo oni znaju odgovor.
    Mislim, kad si već toliko upoznat u tematiku, bices veliki srećnik ukoliko neko od glavasa iz AirSerbia ili Etihad pročita tvoju poruku i zaposli te kao svog analitičara odnosno planera linija koje su isplative.

Opet kažem, bez uvrede, jer nas ovakve izjave na Cdm naletim svaki dan, ali na tebe slomih koplje.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zavisi koji je termin, moze da se leti iz pg i za 600e sa Turkishom ili Aitaliom. Svakako je sad jeftinije to sto kazes, ali postavlja se pitanje ko ce da napuni taj avion 5x nedeljno. U Istanbul sleti 50 aviona prije leta za NewYork i oni dovode ljude sa svakog coska svijeta, tako pune letove, a AirSerbia nema tog kapaciteta.

To sto drzi Etihad mozes samo macku o rep da zakacis, oni gledaju iskljucivi interes i ne dijele troskove, kao ni gubitke AirSerbie. A avion, zamisli, iznajmljuju upravo od Etihada

btw, daleko od toga da branim poslovanje MNE Airlinesa, samo sam morao da ti odgovorim na ovu tvrdnju da je AirSerbia napravila dobar posao, a ustvari su sebi uskopali grob.
    E sad termin, pa neko nema tu mogucnost da sebi odredi oce li da leti za mjesec dana ili dva, ako jedna kompanija za skoro svaki termin nudi jeftinije cijene onda ce tom kompanijom da lete. Nasao sam i ja u jednom pravcu za 600e do Houstona, dakle PG - IST - IAH, da se ne mucim puno, ali mi termin ne odgovara, a to je bas jedini datum za Jul koji kosta toliko.
    Putnika nikad dosta, iz BG se moze letjeti dalje. Ne znam kakva je situacija sa low cost kompanijama u IST, da li ih ima ? Uglavnom, mislim da ce oni bez problema da pune taj avion. Mozda ce biti 5x nedeljno samo dok je sezona ? Kako mislis ne dijele troskove kao ni gubitke Air Serbie a imaju pola dionica ? Imas li neki dokaz za to, a ne samo prica nasih ljudi. Pitam jer mi je to mnogo mnogo glupo, i ne vidim kako bi Srbi pristali na to.
    Last edited by siraj; 23-05-16 at 13:16.

Thanks Thanks Given 
    4,352
    Thanks Thanks Received 
    8,405
    Thanked in
    3,203 Posts

U oktobru 410e Pg-Bg-Nyc povratna karta, nikad jeftinije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Pa valjda ima neko pametniji da misli o tome da li će im se isplatiti. Postoje direktni letovi iz Francuske, Njemačke, Italije itd pa što ne i iz Srbije.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

60% jula 70% sept i oktobra vec bukirano pa ako mislite kupovati odmah dok nije skocila cijena
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Quote Originally Posted by regulatorni View Post
    Bez uvrede ali moram ovo napisati.
    Nikada mi neće biti jasno kako neko može da daje ovakve izjave. Mislim, govorimo o kompaniji koja nije sigurno odradila neki potez bez detaljnih analiza i planova i sa ciljem koji njoj odgovara. Da li je to finansijski ili neki drugi, pitanje je na koje samo oni znaju odgovor.
    Mislim, kad si već toliko upoznat u tematiku, bices veliki srećnik ukoliko neko od glavasa iz AirSerbia ili Etihad pročita tvoju poruku i zaposli te kao svog analitičara odnosno planera linija koje su isplative.

Opet kažem, bez uvrede, jer nas ovakve izjave na Cdm naletim svaki dan, ali na tebe slomih koplje.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
    Nema potrebe za cinizmom. Takodje, ne treba biti previse pametan i shvatit da se cijela prica oko AirSerbia radi o cistom politickom triku Vucica. Placaju enormne gubitke, otjerali su preko 5 kompanija sa Tesle, samo da bi prokrcili put nacionalnoj kompaniji koja grca u dugovima jos iz doba Jata. Uzimaju nove avione od Eihada, imenuju ih po zivim legendama, a o gubicima niko ne prica. Sve mi se cini da ce ubrzo da zavrse kao Malev.Ja im zelim svu srecu pa da imaju direktan let i za Sidnej

Ne vidim razlog zasto je to odgovor na moje pitanje, cijena je izuzetno jeftina za CG trziste, ali opet ponavljam ko ce da napuni taj avion 5x nedeljno? To je 1500 putnika.

Nikola Tesla ima nesto preko 5miliona putnika godisnje, od cega je skoro 800k Tivat-Podgorica.
    ~

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

E sad termin, pa neko nema tu mogucnost da sebi odredi oce li da leti za mjesec dana ili dva, ako jedna kompanija za skoro svaki termin nudi jeftinije cijene onda ce tom kompanijom da lete. Nasao sam i ja u jednom pravcu za 600e do Houstona, dakle PG - IST - IAH, da se ne mucim puno, ali mi termin ne odgovara, a to je bas jedini datum za Jul koji kosta toliko.
    Putnika nikad dosta, iz BG se moze letjeti dalje. Ne znam kakva je situacija sa low cost kompanijama u IST, da li ih ima ? Uglavnom, mislim da ce oni bez problema da pune taj avion. Mozda ce biti 5x nedeljno samo dok je sezona ? Kako mislis ne dijele troskove kao ni gubitke Air Serbie a imaju pola dionica ? Imas li neki dokaz za to, a ne samo prica nasih ljudi. Pitam jer mi je to mnogo mnogo glupo, i ne vidim kako bi Srbi pristali na to.
    Malo ti je glupo to, kazes? Nijesi do sad imao priliku da vidis da vlade u regionu daju garancije za neke investicije koje i dijete iz 4. osnovne bi skapiralo da su osudjene na propast?

Istanbul ima lowcostera, Pegasus da ja znam, koji je brutalno povezan za evropom i azijom, ali njima to ne treba jer Istanbul je cvoriste svijeta, a sam grad ima 15 miliona stanovnika.
    ~

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Očigledno je da se ti uopšte ne poznaješ u avijaciji.

Avion je bio na remont u abu dhabi preko mjesec dana i zamjenjeni su oba Royce Rolls motori, sto u avijaciji znači da je avion na 0 časova leta (mozes da uporediš sa autom kad mjenjas cijeli motor) i zbog toga je moguće da letis 5/w samo sa jednim avionom

Kao drugo, ono što air serbia nudi putnicima na letu ka americi je medju najboljima što lete na relaciji evropa-amerika
    Zašto? Putnik ima pravo na 2x23 kg prtljaga, moze da bira izmedju 3 vrste hrane i novi entertainment sistem u Y class. Konfiguracija Business class je 1-1-1 sto je veoma rijetko i što znači da svaki putnik ima više prostora i full bed sjedište, uz to 2x32kg itd.

Treće, avion dolazi od Jet Airways koji takodje pripada etihadu pa me baš zanima odakle ti podatak da air serbia placa 3-5 miliona mjesec

Cetvrto, Air Serbia je prvi put nakon dužeg perioda na kraju godine imao pozitivni profit odnosno 2015 godine 3,9 miliona eura dobitak.
    Za svaki minus air srbije, air berlina, alitalie, air seychelles i ostalim partnerima etihad debelo placa.
    Primjer 2015: dobitak etihada airways bez ostalih kompanija je bio 90 miliona eura. Air Berlin je prosle godine imao gubitak od 446,6 miliona eura, a pošto ta kompanija pripada 29% etihadu, gubitak za njih je bio 129,5 miliona eura. I sada kad gledaš, etihad bi imao gubitak od skoro 40 miliona eura kad bi samo imali djela u air Berlin.

Peto, u 2015 godini bilo je 36175 O&D putnika izmedju new York i beograd... to ti je 395 putnika dnevno. Toliko o tome kome će da lete
    Last edited by denxho; 23-05-16 at 19:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ako idemo iz PG za New York preko Air serbie mozemo li 2x32 prtljaga da uzmemo sa sobom ? Znam preko Turkisha da je 2x23kg.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

AirSrbia je u 2015. godine imao debeli gubitak. Al to je Vučko malo ispeglao upumpavajući državne pare. Pošto si toliko bio detaljan, čudi me da ti je to promaklo, pisano je dosta o tome.

Drugo, i sami su priznali da u startu ne očekuju rentabilnost linije, nego jbg oće Vučko i tu da kaže ...prvi put u novijoj istoriji Srbije...zahvaljujući njemu.

A treće, još nije sigurno ni hoće li tog prvog leta uopšte i biti... jer se let još vodi pod "subject to government approval". Naravno USA government.
    Evo freški tekst o tome, od prije neki dan...
    http://www.danas.rs/dodaci/nedelja/h...news_id=320914

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A ako idemo iz PG za New York preko Air serbie mozemo li 2x32 prtljaga da uzmemo sa sobom ? Znam preko Turkisha da je 2x23kg.
    2x23 kg u Economy i 2x32 kg u Business class

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post
    AirSrbia je u 2015. godine imao debeli gubitak. Al to je Vučko malo ispeglao upumpavajući državne pare. Pošto si toliko bio detaljan, čudi me da ti je to promaklo, pisano je dosta o tome.

Drugo, i sami su priznali da u startu ne očekuju rentabilnost linije, nego jbg oće Vučko i tu da kaže ...prvi put u novijoj istoriji Srbije...zahvaljujući njemu.

A treće, još nije sigurno ni hoće li tog prvog leta uopšte i biti... jer se let još vodi pod "subject to government approval". Naravno USA government.

Ja procitah da su to prosli, ili sam mozda nesto drugo vidjeo na vijesti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Posebno je u tekstu ovo interesantno o ekonomskoj isplativosti takvog leta.... balkanišen stručnjaci za ekonomiju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Avio-kompanija "Er Srbija" okončala je procedure dobijanja neophodnih odobrenja od regulatornih tijela za početak letova između Beograda i Njujorka, navodi se u pismu koje je generalni direktor te kompanije Dane Kondić uputio poslovnim partnerima, potvrđeno je u toj kompaniji.

http://www.vijesti.me/svijet/er-srbija-prikupila-odobrenja-za-let-do-njujorka-889134

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fuji View Post

Dobro sto nisi izvadio članak od blic

A dozvolu od američke DoT su dobili skoro prije 2 mjeseca

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Nikola Tesla ima nesto preko 5miliona putnika godisnje, od cega je skoro 800k Tivat-Podgorica.
    Tivatski aerodrom je u 2015 godini imao malo manje od 900 hiljada putnika i neko treba da vjeruje da je iz Beograda stiglo njih 800 hiljada?????
    To su podaci u svjetlu zelje da se potvrde sopstvene teze koje nemaju apsolutno nikakvo utemeljenje u istini i cinjenicama.
    Cinjenica jeste da je od dolaska Etihada u Jat broj putnika povecan za preko milion za 3 godine govori sama za sebe.
    Ovaj let za Ameriku ne bi vjerovatno znacio mnogo kad Air Srbija ne bi bila dio sistema Etihad a ovako vjerujem da ce biti vrlo isplativa.
    Sama cinjenica da Beograd ponovo postaje interkontinentalno avio cvoriste je fenomenalna za njih.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

Ako malo bolje procitas sto sam napisao vidjeces da sam rekao skoro 800k sa Tivta i Podgorice, dakle dva aerodroma.
    Cinjenica da Beograd postaje interkontinetnalno cvoriste je samo zelja, ja postavljam po peti put pitanje odakle misle da nadju 1500 putnika svake nedjelje kad su otkacili Wizz Air i drustvo sa Tesle. Da ne misle onim airtraktorima da dovode Grke, Rumune i Bugare, jer iskreno sumljam da ce im Albanci i Hrvati sjedat pod srpsku zastavu

Jos jedna stvar koja je jako bitna u isplativosti cijelog leta je i popunjenost biznis klase, a zar stvarno mislite da na balkanu ima ljudi koji ce da placaju 2-3k let do Njujorka?

I sa ovim postom se iskljucujem iz ove diskusije, nijesam nikakav stucnjak za ekonomiju a ni avioindustriju, niti sam hejter AirSerbie, samo iznosim svoje zakljucke.

Zelim ugodnu noc
    Last edited by mc_esseny; 23-05-16 at 22:01.
    ~

Page 178 of 620 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)