moze li se tim CLIPom izmjeniti servisni interval sa 20k na 10k? fabricki mu je na 20k a ja cu mjenjati na 10k pa da me napominje...
Ma mze da se nadje, nije nemoguce, ali ako ispratis ogalse svi scenici (konkretno) 2003-2006 su 150-180k presli, a na istu klimoetrazu su i oni 2009+
Uvezo je i moj ujak prosle godine golf IV iz Germanije za <100k na sat... jedina "mana" mu je bila poderana patosnica od stikle![]()
moze li se tim CLIPom izmjeniti servisni interval sa 20k na 10k? fabricki mu je na 20k a ja cu mjenjati na 10k pa da me napominje...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
moze li se to odraditi standardnim OBD Bluetooth adapterom I tim softwareom CLIP ili mora nesto posebno da ima sto se tice hardvera? kabal itd?
a ko ce mi to odraditi? imas li ti? meni je na njemackom i 20kvaljalo bi to prebaciti
Prelijepa laguna i opremasa srećom!
Sent from my s7 edge using Tapatalk
ajde ako ti to proradi I meni da odradis promjenu jezika I skracivanje interval na 10k![]()
Ja da znam obican kabal nece sve to da odradi no ti treba "sonda" - ovi jad
http://img.diytrade.com/cdimg/707945...rface_v130.jpg
ali probaj...
Oce da procita sve, ne i da mijenja... cak i onaj ODB bluetooth sto je cita stvari...
P.S. renault dijagnostiku imas i kod Vukajlovica
a znajuci renoa vjerovatno treba i da se potrefi idealna temperatura okruzenja i osvjetljenjeda bi dijagnsotika radila
nego salu na stranu, imam problem sa potrosnjom....usuo sam 20€, presao 200km i upalila se zuta... gorela je vec kad sam preuzeo auto tako da ne znam koliko je od ovoga sto sam usuo pokrilo rezervu, ali ono sto me brine je potrosnja jer sam 120km vozio na otvoreno,..Bijelo Polje - Podgorica.... i svi znate kakav je put, a bukvalno nidje nisam 80km/h preskocio.... kroz grad je bio ostatak voznje....ali i to je bilo lagana voznje...uglavnom....inace bord pokazuje potrosnju 12L/100km, sto mislim da je previse....dje bi to islo da ga malo stisnem?
Ti ces morat plin ugradit ako je tako:encouragement:...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
e ne znam sto je fora....dionica BP-PG potrosnja 7.5L....voznaj vise nego penzionerska...alfa mi tu ne bi potrosila vise od 5,5L/100km..megan vjerovatno ni 4.... sobzirom da je sve nizbrdo...
previse je to pa meni je wrangler trosio na tu dionicu 14l a trosio je brutalno
Ne da je previse nego nesto debelo nije u redu...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Pa njihov automatik trosi jedno 2 litara vise od manualnog ali 12 je mnogo. Ridikulus.
TAKUMI
Nisam zelio o tome da pisem, ali se sjecam kad sam je ja vozio par dana (od mog suraka) da je kroz grad trosila oko 11-12 litara na 100km po BC. Taj automatik mi nije nikako legao. Toliko me bio iznervirao da sam bio pozajmio od druga A4 2.0 TFSI koji je po BC trosio 13 litara po gradu.
mi na poslu jednu sa istim menjacem, samo sa novijim jacim motor sa oko 175-180ks..tako nesto.... nisam ni ja nikad bio odusevljen sa tim menjacem ali mi nije ni tolika katastrofa
moze li biti DPF uzrok povecanje potrosnje???
sjutra cu je ne na dijagnsotiku pa da vidim sto kaze...
Nije zbog depeefa. Ja mislim da nece biti gresaka, a ako bude onda MAF ili O2.
P.S. Ti momak imas kohones jer si: KUPIO (znaci nisi ga dobio na poklon), Reno, dizel, automatik, sa skoro 200000 km.
To je potpuno isto kao da stavis za istim stolom Clarksona, Maya, Hammonda, Colina Robertsa i Keith Padgetta.
Last edited by Fabia_Elegance!; 13-05-16 at 22:09.
TAKUMI
O2 senzor je lambda sonda.
TAKUMI
pretpostavih..ali reko da mi potvrdis...je li ih moguce kako provjerit.preko dijagnostike?
Moze preko dijagnostike a moze i om metrom.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks