koštaće više nego jači benzinac trošiće 2 eura manje na 100 km (jako bitno za auto od 100.000e) i moći ćeš ga bacit kad mu istekne garancija
Zamisli 4 turbine za 400 KS...
A onaj u Getra sa dvije turbine 600 ks kao iz ckepi.
TAKUMI
koštaće više nego jači benzinac trošiće 2 eura manje na 100 km (jako bitno za auto od 100.000e) i moći ćeš ga bacit kad mu istekne garancija
She is only here to annoy herself!
Zali boze sto pojedini propadaju po forumima kad bi mogli min u ferari ili lambo. Da pomazu inzinjerima.
Kad dodje u nase ruke posle xx lizinga i pushinga....
Kad istekne svaka garancija i nada da je to dobar auto...
Doci ce u nase zelenaske ruke pa cemo ganjati po gasu a razlika dali ce pumpati jedna ili 4 turbine ista je to prica kad mu crkne jedna,on siromah nema da je remontuje ide vozi jos par stotina km zatim mu ta ista crkla turbina srkne ulje i one zdrave 3 ce krepati tili cas...kojim slucajem i motor osta bez podmazivanja i eto naseg cudesnog bemvejca na groblje da se baci...
moguce, kad je M550d opremljen 112.000 ovaj mora biti bar 20 preko
btw evo dauertest M550d sa tri turbine u AMSu ubacio sam vam u google translate, mogu mislit kakve ce tek probleme pravit ovaj sa 4 turbine
https://translate.google.com/transla...tml&edit-text=
inace minimalna potrosnja 9,7 u petici sa slbijim motorom, a BMW tvrdi prosjecna 5,8 u ovoj sedmici..znaci lazu duplo ako ne i jace
Ne mogu da otvorim. Daj skrinsutuj.
TAKUMI
evo ti original link pa ubaci sam u translate
http://www.auto-motor-und-sport.de/e...t-8496588.html
Nece ni to. Probao sam vec.
TAKUMI
evo
![]()
Aha, i kad ja pricam ovim stvarima dobijam odgovore tipa: kod nas je losa nafta, sve je zbog nafte....
Ja sam vozio onaj bijeli M550xd sto je bio kod nas, i tada sam rekao da ce biti tesko odrzavati to auto, da ce biti kvarova i govana. Smijali ste se.
TAKUMI
loša je nafta
Nafta loša, nikakva...
Bolje imat no' nemat....
Nafta je kod nas slaba, zna svako ko je sipao naftu u Austriji, Njemackoj, Belgiji, Holandiji i slicno...
Samo mi reci, da li moze da rikne npr lezaj od turbine od lose nafte?
TAKUMI
Nafta je.....![]()
![]()
Pjevacemo splavovi splavovi....samo nek se okrece turbina...
Last edited by injection; 06-05-16 at 21:53. Reason: zxy
Fabijoni tesko pitanje postavis....kojem dijelu lezaj da crkne usisnog kolektora ili izpusnog kolektora?![]()
![]()
Usisnog npr, ili usisne lopatice...
TAKUMI
Samo da se ogradim, ja na moja 3 TDI koja sam vozio i vozim u zadnjih 16 godina nisam imao problema sa turbinom ni sistemom ubrizgavanja, vozeni najvecim djelom na naftu sa Eko pumpi. Ali znam da auto ide bolje i manje trosi sa gorivom iz gore pomenutih drzava. Nasa nafta sigurno utice na rad turbine, zaprljanja usisne grane, EGR ventila, katalizatora/partikulatnog filtera i slicno. U ELSA manualu se pominjalo prije (a mozda i sad) da se ulje u nasoj zemlji i okruzenju mora mjenjati na 7500km mozda su sad povecali ali tako je bilo prije. Ja ga preko 8000/8500 ne drzim u autu i nikad problema.
Moze i odje gasenje nije problem
BMW 507 1955-1959
![]()
Ugasili su se oni davno.![]()
Izvini moja greska.
Ovo gore je smart sto je mercedes napravio 50god. Kasnije.![]()
Ovaj tvoj model prava kopija americkih verzija.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks