Drugari.. Treba brat da mi posalje neke pare iz inostranstva. Poslao sam mu devizni i trebaju mu swift i iban kod. To su ovi sa sajta NLB?
Poslao sam mu moj devizni racun. Ok onda moram sjutra do NLB da trazim moj..
U svakoj banci (koliko ja znam) mozes da trazis 'bank instructions' sto mi obicno prevodimo kao "intrukcije za uplate iz inostranstva" i na A4 papiru dobijes sve sto je potrebno. I IBAN i SWIFT kao i ostale instrukcije oko same uplate.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Tako je, zato i pitam kakav je broj bratu poslao.
Evo na sajtu NLB isto kažu:
Pošiljaocu priliva iz inostranstva je potrebno da dostavite sljedeće podatke:
- Instrukcije za plaćanje - broj deviznog računa usaglašen sa IBAN standardom, koji klijent dobija od Banke
- Ime, prezime i adresu stanovanja
- Tačnu S.W.I.F.T adresu Banke - MNBAMEPG
- Važeci identifikacioni dokument (lična karta, pasoš)
Jasno mi je to ljudi. Imam ispred sebe instrukcije iz hipotekarne. Tako sam sebe sa skrilla na devizni isplacivao no se ne sjecam da li je iban univerzalni ili svako ima posebno. Mada evo gledam instrukcije kapiram da je ovo na iban oznaceno moj broj racuna. Izgubio sam nedje karticu hipotekarne pa ne mogu provjerit ..
![]()
Postoji li kakva banka da bi dala 1000-1500 eura na hipoteku? Alter Modus mozda?
Imam u NLB dva broja tj kartice, jedna mi je za slanje novca iz inostranstva i jedna standarna.
Treba da mi legnu neke pare ali vidim da sam im greskom poslao broj ove iz inostranstva...
Da li ce moci da mi legnu pare na ovu karticu za inostranstvo (opstina salje pare) ili moram im poslat broj ove domace kartice...?!
Pitaj ih śutra na 19888 (call centar NLB-a)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Izgleda da moze ipak.
Hvala prijatelju
od skoro otvoreno.
www.facebook.com/capitalriamne
U Njegosevoj se nalaze, u poplocanom dijelu, preko puta Forme.
Može i preko paypal za 3.5% po iznosu. Ako nekom treba mogu tu da pomognem
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
A dobro, ja ću platiti tih 50 centi. Ovdje smo da pomažemo
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Jedno obavjestenje za korisnike NLB-a.
Promijenili su tarife za svoje usluge (sve na vise samo jedna usluga za Gold korisnike nize). Stavili su samo novi link(pdf fajl) za tarife i papir u poslovnicama.
Nisu su se udostojili da posalju korisnicima neko obavjestenje nego na mala vrata. Bitno je da reklamiraju XYZ i Dormeo. Bas su ispali seljaci.
P.s. provizija za ebanking placanja porasla za skoro 60%.
Ubjedljivo najgora banka u CG. Cekam jebeni PIN-kod 10 dana, stvar softwarske prirode koju bi da je srece trebali da mi izdaju ODMA a ne ka' da sam ga iz fabrike narucio ispo' cekica. To rezultira da mjesto da dizem pare na bankomat moram da cekam kilometarske redove u poslovnice dje im obavezno od 5 saltera rade samo 2. I ka da nije dosta to no prije neki dan u BD cekam uru red, ka' za baksuza ispred mene 5 ljudi predaje pazare, dajem licnu i karticu da dignem pare kad mi radi šalobacač od šalterice, "hahaha ada sto si ceka' ovoliko red kad si moga na bankomat podic pare" Z'EBAES LI SE REKO???!!! Pas mater.
Nisu oni losi, makar za usluge koje ja koristim ali ovaj nacin "obavjestavanja" korisnika me zacudio. Bas sam iznenadjen.
Može li link do toga pdf-a ne mogu se snać na sajt preko telefona?
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Ima li NLB servis sitniš ili tako nešto đe ti na svaku transakciju karticom zaokružuje iznos na koliko mu zadaš. Tipa ako je nešto 11.20, skine ti s računa 11.50 ili 12e, u zavisnosti da li si stavio da ti zaokružuje na 1e ili 0.5c. Razliku bez ikakve provizije ti odma prebaca na tvoj drugi račun. Ovo ima Hipotekarna i meni je ovo vrh fora, rado bi koristio![]()
http://api.nlb.me/files/1469622026-p...zicka-lica.pdf
Sjutra idem sa zadovoljstvom da ugasim klasik paket + NLBKlik :-)
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Last edited by regulatorni; 02-08-16 at 19:07.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks