Moj je w211 e270 automatik, po pg troši 10
Послато са SM-N9100 уз помоћ Тапатока
Puno jeste jer auto ne ide s mjesta ali **** ga.
TAKUMI
Moj je w211 e270 automatik, po pg troši 10
Послато са SM-N9100 уз помоћ Тапатока
E220 cdi 2007 170hp manual
Trosi oko 7-8l zavisi
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Svaka čast... Ja 10ak dana dok sam vozio e250 w212 nije ispod 14 padao... I to auto prešlo 80000km....
Samo u pg auta po 3000 kubika troše 9/10l.... A auto 1.9 jedva spustis ispod 10.... Kad kažem pg mislim na gradsku a ne od maslina do starog obilaznicom
Sent from my s7 edge using Tapatalk
Last edited by stefke; 27-04-16 at 19:46.
Evo upravo ga vozim. Gorivo se sipa full pa do crvene i tako evo skoro godinu.
Nikad preko 8l nije bilo osim kad je vukao kamp prikolicu 9,5l cini mi se ili 10.
36km/h ne može biti prosjek GRADSKE vožnje.... Nikad nikad nikad (bar u pg)
Last edited by stefke; 27-04-16 at 20:18.
Niksic je u pitanju.
Brezovik - Grad (kroz grad voznje) - Brezovik
Jer gradska vožnja... Koliko god da ga upires i ideš 100kmh dje može, neće biti preko 20-25km/h...
Daj mi from reset...
TAKUMI
Prosjecna brzina kroz grad je relativna stvar jer comp je racuna na osnovu predjene kilometraze i vremena od kad je dat kontakt. Znaci, ako neko da kontakt a ne upali auto, to vrijeme takodje ulazi u racun iako auto nije upaljeno. Naravno da tu ulazi i svako stajanje u mjesto i dok motor radi. Npr, ti dok stojis i pricas sa nekim prosjecna brzina ce da opada. Tako da je prosjecna brzina vise individualna stvar nego vezana za neki grad.
Vecini se ne racuna ako je dat kontakt, vec samo dok radi motor. Ako ima gradske voznje tesko prosjek moze biti preko 20 km/h (semafori, prestrojavanja, trazenje parkinga, ...). Ako je prosjek preko 20 km/h tada ce i prosjecna potrosnja biti manja, ispod ove brojke ... to su ,,lude brojke''. Imao sam tri Mercedesa, od toga jedan ,,legendarni'' 123 300D, potrosnja mu je varirala od 9,5 (otvoreno) do 15 litara, nikud nije mogao. 124 200E mi je trosio prosjecno oko 12 litara, a gradska je znala da ide preko 17 litara, rezervoar od 70 litara se zacas potrosi. Da ne bude zabune, za ova dva sam potrosnju racunao ,,pjeske'' jer nisu tada imali bord kompjuter.
Low, mada ima tu puno otvorenog.
I fora je sto ova generacija ne racuna potrosnju kad cekas na semafore.
TAKUMI
Uradi jedan mali test, resetuj comp, provozaj neki kratki krug, neka ti bude prosjecna brzina malcice veca, recimo 50-60 km/h. Parkiraj ga i ostavi samo kontakt da gori, posle nekog vremena pogledaj hoce li ti ostati prosjecna brzina 50-60 ili ce padnuti. Barem je tako kod Audija (konkretno pricam za A4 b6 model).
Je li tebi restajling model? Moguce da oni manje trose... Automatik???
Meni kad je zagrijan trosi oko 10, ali kad ke hladan motor nabije potrosnju tako da nema sanse prosjecnu da smanjim... Inace ovo je sve za voznju do 2000 obrtaja. Ako vozim brzo potrosnja do 14-15 ide lagano.
Meni je u merc w212 e200cdi 5.4 do BG bio prosjek, sa gradskom kroz bg 6-8 sem kad zurim nedje pa zna skocit
rm -rf /
dizeli su to ne troshi to nishta...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks