Sad ce neko da napise jer smo mi takav narod bla bla.
Golf 4, 5 u Ger su preskupi.
Onda audi isto. Primjer audi a4 2003-4 preko 3000 se gore placa ako valja.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Zasto VW auta (polovna) drze cijenu?
Sad ce neko da napise jer smo mi takav narod bla bla.
Golf 4, 5 u Ger su preskupi.
Onda audi isto. Primjer audi a4 2003-4 preko 3000 se gore placa ako valja.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Pored te muke oko balansnog sistema, ja ih znam sa preko 500000km i jos vrte.
Pa nije bas tako.
Moj prvi Vag Auto Passat B5 2000 1.9 TDI PD (115 ks) u 8 god i 100000km (2 vlasnika) zamjenjeno: protokomjer zraka, 2 spone i 2 manzetne.
Drugi Vag motor 1.9 TDI PD (130ks) u Audi A4 2004g u svojih 11 god eksploatacije i 260000km (2 vlasnika) zamjenjeno: 1 podizac prednjeg stakla, 2 prava ramena, termostat, ventilator, 2 prednja lezajeva tockova, laser u RNS-e navigaciji
Ovaj sad sto vozim 2.0 TDI CR (136ks) po servisnoj je zamjenjen protokomjer ili senzor pritiska zraka u 4 god eksploatacije ili 170000km predjenih (2 vlasnika).
Ne racunam redovne servise ulja i velike servise.
Necu da mijenjam brend jer meni se pokazao dobar. Ja ne kupujem auta ovdje gdje na satu pise 100000 ili 200000 km a u stvarnosti ima iza sebe pola miliona km ili koja nisu odrzavana kako treba pa posle crkaje ono ili ovo i ne valja onda VAG.
Neko je ovdje pominjao i onaj Fiat Punto sto je kupljen sa standardnom kilometrazom (140.000 km), pa kada je radjen veliki servis na 300.000 km provjerom na kompjuteru vidjelo se da ima nesto manje od 900.000 km. Nije jedini (ma koje god marke).
Kod nas se prodaje izrabljeno smece od auta,nidje u EU ne mozes bilo koji dobar auto kupiti za male novce jedino neko "opet smece" udareno(sto je opet bolje nego ovo sto se kod nas prodaje)da dovuces ovamo pa da ga popravljs kod nas i o jadu da radis...
Mene bi kap ubila. Cus 900 iljada. Ja jedva vjerujem mercedesu od milion km da je siguran a ne smrdljivi fiat punto.
Prodaje se Titograd
04 3.2 benz joooj
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
Nisam je vidio do sada,i slatko sam se nasmijao jer kada udjem u tatinog VW TAS dvojku,slican je zvuk al mnogo jaci.... hahahha
kake su ovo cijene ljudii
![]()
TAKUMI
VW je to.
Nije Renault.![]()
akcijske lol
Pristupacne cijene
Sent from my iPhone using Tapatalk
Neko ko ima 10-15-20k eura - vise mu se isplati da kupi VW-a nego da oroci pare na banku.
Prije mjesec dana kupjen nov u DE sa nesto opreme, senzora i cuda oko 27.000 mislim da mi rece gosp. S tim da firma to uzima na lizing ona ne moze da bira marku ali moze opremu i konfiguraciju po zelji. Mislim da oko 500e/mj. kosta firm, neko ucesce placa ona. Imaju klazulu do 25.000 km/god. Vozi tacno tri godine vracaju taj nazad sa predjenih oko 75.000 i biraju novi... Svi servisi na vrijeme u ovl ser sa org djel.. vise od 90% autoput od grada do grada, jedna osoba u autu sa kuce do kanc sa praznim gepekom... I poslije tri god ako bi htjeli otkupiti oviga procjene iz lizing kuce vise nego ovdje sto kosta goli pistolj nov sa 0 km i opreme.. Prije 8-9 god Polo sa 3 god i 75000km je bio proc. na cini mi se 11.000E
Last edited by Syntax Error; 25-04-16 at 11:40.
Golf7 standardni 1.6 tvrd preko zvake zalijepljene na asfalt prodjes osjetis je.Preko lezeceg ostanu ti bubrezi na njega.
Udobnost im je loša strana, ostalo je sve odlično.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks