Page 113 of 121 FirstFirst ... 1363103109110111112113114115116117 ... LastLast
Results 2,801 to 2,825 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Koliko si odsutan bio mogao si doktorat do sad da napises kao odgovor. Ali standardno bolje da nista nisi rekao nego sto si jos jednom pokazao da mozga nemas da napises nesto smisleno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja neznam počeo si da mi zvučiš kao da se ti žališ nešto na mene, ni da sam ti naplatio?

Ti taj svoj zaključak si svojski zaradio. Sve žalbe trebaš sebi da uputiš i svom rezonu što je takav.
    Es, kako ne.

No viđi, imamo situaciju đe onako zdušno i veoma rječito kuneš, jer niko ne sluša tvoju religioznu riku. Znam iz iskustva.
    Sa druge strane kad te neko pita za to tvoje (religiozno) mišljenje (da nema potrebe da toliko vičeš), kad se zapali vatra znatiželje da se izađe na taj nebeski put, da CG postane nebeska država sa sve nebeskim narodom (nije ni ona gubava) , onda imamo situaciju - sve gori a Ego se češlja.

Što je more to sad?

Što ukineš samog sebe u tim situacijama?
    Last edited by gaul; 16-04-16 at 19:49.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ko kida samog sebe sto pričaš ti? Ovo je upućeno svakome.

Da ja ne hladim diskusiju sa tobom, i prelazim preko mnogih pokušaja uvreda, davno bi se ta diskusija završila.

Ali hoće sigurno, samo li još jednom doživim od tebe crnačenje i ne sposobnost da kritikuješ samog sebe, pa najveće bljuvotine pišeš.
    Ne treba meni to ništa, a tebi srećno.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

AHAHAH ljuudi koji ste vi kraljevi sve sam procitao i bas ste mi zanimljivi ja sam novi clan pa ako mogu da se ukljucim u pricu.Religija je jedno dok je njena intrpretacija drugo ,to znaci da ono sto citas u bibliji svaki um dozivljava drugacije,jer svaki um tokom svoga razvica gradi svoje filtere stvarnosti,koji predstavljaju jednu vrstu percepcije koja pripada njegovoj svijesti.Neka misao,prica bajka ,basna kroz proslost nekom nuznom slucajnoscu opstala je kroz vrijeme ,a opstavsi kroz vrijeme ona je postala jaca .Ne bih da zvucim kao ateista ali bibliju i sve svete knjige kao i sve knjige ovoga svijeta ne treba shvacati ozb,a pogotovo ne one knjige koje pokusavaju da naprave jedan svoj ideal koji svaki pojedinac treba da slijedi.Kazem to jer ukoliko shvatite da knjiga kao sto je biblija jeste u stvari samo jedna dobra kreacija maste ,ljudskoga uma shvaticete da tu mastu ne smijete da prenosite u realni zivot koji je promjenjive prirode .Jer stvarna sadasnjost je konstantna promjena,medjutim ukoliko knjigu koja nuzno mora biti proslost kao sto su vec proslost ove rijeci koje pisem ubacite u realni tok sadasnjeg vremena vi nuzno morate da zapanete u zamku ovoga svijeta .Jer proslost koja je staticna i koja pokusava da da neke vjecne istine i zakone kao sto je svaka knjiga koja to cini bila ona naucnog filozofskog ili religioznog pa cak i politicko pravnog karaktera ,mora zapasti u zamku prirode koja je promjenjiva i nikad nije ista vazda je drugacija.Mislim da nije primjereno nazivati nekog tupavim samo zato sto njegova frekfencija mozga radi na drugaciji nacin od tvoga uma.Pamet je vrlo slozena rijec i pamet moze biti sve.Nije pamet ukoliko je to moguce reci sta ona jeste , ono sto smo mi zamislili da to ona jeste,pamet moras gledati u sirem smislu kao skup svih pokreta i energija u univerzumu,kao sklad koji je savrsen,jer svje je istina a ako je sve istina iz svacije istine probaj da izvuces ono zanimljivo i korisnoa to je vjeruj mi moguce,ali samo ukoliko drugoga postavis ispred svoga ega,kada to uradis onda si pravi ateista odnosno covjek koji vjeruje da je sve jedno i da smo svi mi samo jedan zajednicki proces u univerzumu koji se beskonacno ponavlja....Za ovo atheista sam se salio to je samo izmisljena negacija uma koju je um samom sebi nametnuo i zapleo se u igru rijeci.
    Last edited by gerilac; 18-04-16 at 00:45.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Ebi ga, čovjekov životni moto je Ne ebe lijep, nego uporan. Neko mu mora reć: Neš ebat!
    Ovo mi je skoro pa promaklo! Kako sebe nagrdi, ođe, upravo spusti na neki, bolje da ne komentarišem! Sad mi je jasno to tvoje insistiranje na tim novinama!?
    Šta da ti kažem bez, ako ti je sva ili većina životne filozofije u tome i takvog tipa radnjama fokusirana (ovo što pišeš), onda si prelijepo promašio temu.
    Vidi ove teme što imaju dosta slika, ako je to to što tražiš.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Koliko si odsutan bio mogao si doktorat do sad da napises kao odgovor. Ali standardno bolje da nista nisi rekao nego sto si jos jednom pokazao da mozga nemas da napises nesto smisleno.
    Po ovome se može, pretpostaviti da si ti svaki dan za redom, "siromašak", stvarno mi te je žao, virkao po forumu i čekajući se nervirao, te: "kad će taj odgovor", "kad će", "što ga nema", "jel moguće da još nije napisao" i sl. Što ti sam od sebe činiš, to je kolosalno! Svaka čast!
    Daleko od toga da je sve tako crno, vidim usvajaš nove riječi (smisleno), ono jest da sam ti ih 1000 puta trebao ranije napisat da bi ih mogao uopšte spoznati, ali dobro je mrdaš sa mrtve tačke. Konačno! Za svaku pohvalu, makar sa te strane.

Quote Originally Posted by gerilac View Post
    AHAHAH ljuudi koji ste vi kraljevi sve sam procitao i bas ste mi zanimljivi ja sam novi clan pa ako mogu da se ukljucim u pricu.Religija je jedno dok je njena intrpretacija drugo ,to znaci da ono sto citas u bibliji svaki um dozivljava drugacije,jer svaki um tokom svoga razvica gradi svoje filtere stvarnosti,koji predstavljaju jednu vrstu percepcije koja pripada njegovoj svijesti.Neka misao,prica bajka ,basna kroz proslost nekom nuznom slucajnoscu opstala je kroz vrijeme ,a opstavsi kroz vrijeme ona je postala jaca .Ne bih da zvucim kao ateista ali bibliju i sve svete knjige kao i sve knjige ovoga svijeta ne treba shvacati ozb,a pogotovo ne one knjige koje pokusavaju da naprave jedan svoj ideal koji svaki pojedinac treba da slijedi.Kazem to jer ukoliko shvatite da knjiga kao sto je biblija jeste u stvari samo jedna dobra kreacija maste ,ljudskoga uma shvaticete da tu mastu ne smijete da prenosite u realni zivot koji je promjenjive prirode .Jer stvarna sadasnjost je konstantna promjena,medjutim ukoliko knjigu koja nuzno mora biti proslost kao sto su vec proslost ove rijeci koje pisem ubacite u realni tok sadasnjeg vremena vi nuzno morate da zapanete u zamku ovoga svijeta .Jer proslost koja je staticna i koja pokusava da da neke vjecne istine i zakone kao sto je svaka knjiga koja to cini bila ona naucnog filozofskog ili religioznog pa cak i politicko pravnog karaktera ,mora zapasti u zamku prirode koja je promjenjiva i nikad nije ista vazda je drugacija.Mislim da nije primjereno nazivati nekog tupavim samo zato sto njegova frekfencija mozga radi na drugaciji nacin od tvoga uma.Pamet je vrlo slozena rijec i pamet moze biti sve.Nije pamet ukoliko je to moguce reci sta ona jeste , ono sto smo mi zamislili da to ona jeste,pamet moras gledati u sirem smislu kao skup svih pokreta i energija u univerzumu,kao sklad koji je savrsen,jer svje je istina a ako je sve istina iz svacije istine probaj da izvuces ono zanimljivo i korisnoa to je vjeruj mi moguce,ali samo ukoliko drugoga postavis ispred svoga ega,kada to uradis onda si pravi ateista odnosno covjek koji vjeruje da je sve jedno i da smo svi mi samo jedan zajednicki proces u univerzumu koji se beskonacno ponavlja....Za ovo atheista sam se salio to je samo izmisljena negacija uma koju je um samom sebi nametnuo i zapleo se u igru rijeci.
    Pozdrav i ako si novi, dobrodošao! Što se tiče stvarnog stanja stvari i interpretacija nisi mnogo pogriješio, govoreno je i o tome. Problem je što pojedini nemaju nikakvu interpretaciju religije, a udaraju na sva zvona, kako je im je sve u malom prstu, mozgu i tome slično. Definitivno da je Biblija knjiga koja pisana dugo, a i dosta dug vremenski period obuhvata u svojim opisima, što je na specifičan način izdvaja od bilo koje druge knjige, čak i onih njoj dosta sličnih.
    Govoreno je i gomili opisa iz Biblije, upravo u konstekstu ovih tvojih ideja koje navodiš, pa su se i u takvom scenariju pojedini proslavili miješajući epohe i termine, zatim današnje zakone čak primjenjivali na davna davnašnja vremena i slične gluposti. Daleko od bilo kakve volje želje za razumijevanjem, čak i u domenu najjednostavnijih stvari koje im se pokušavaju objasniti, nacrtati ponekad.
    Reakcija grupa koje pominješ, a koje se u ovom slučaju svode, na neki "low level" je uvjek isticanje nekog negativnog konteksta, pravljenje neke značajno bitne i nepremostive razlike, upravo kao nekog kvazi odbrambenog mehanizma. Sve se svodi na ono "ja znam", "ja sam bolji" i sl., što je realno vrlo jasno uoćljivo u pisanju mnogih forumaša, samo problem je što je to takvo ponašanje, preočigledno i u okviru brojnih religioznih knjiga (ne samo Biblija) jasno naznačeno i opisano i okarakterisano kao izrazito negativan i samodestruktivan stav. Metode za prevazilaženje ovakvog (uglavnom ateističkog) stava znaju biti bolne i dugačke. Problem komplikuje identifikacija stvarnog neprijatelja, koji se pogrešno personifikuje u nekom dok je u pitanju uvjek u stvari borba sa samim sobom, svojim manama i nedostacima.
    Toliko za prvi put.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ko kida samog sebe sto pričaš ti?
    hmmm...stavri postaju sve jasnije

Ovo je upućeno svakome.
    Nešto kao objava?

Da ja ne hladim diskusiju sa tobom, i prelazim preko mnogih pokušaja uvreda, davno bi se ta diskusija završila.
    Ti?

Ma daj stavrno budi malo prizemniji, kad već spočitavaš nekome uvrede pa čak i te pokušaje.

Zašto bih pokušavao? - da hoću nije mi problem...zaista.

Mislim da je kvaka u tome što ti bilo kakav razgovor vezan za religiju koji koliko toliko iskoči iz tvoje poznate trase shvataš poprilično uvredljivo.

Ali hoće sigurno, samo li još jednom doživim od tebe crnačenje i ne sposobnost da kritikuješ samog sebe, pa najveće bljuvotine pišeš.
    Ovo mi zvuči dosta preteći - mada dosta konfuzno...shvatljivo.

Voliš da prijetiš?

Ne treba meni to ništa, a tebi srećno.
    Misliš da tvoja misao (tj.ti) nekome treba?

ccc

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by gerilac View Post
    Ko li je ovaj new member ? Miriše na UDG
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Po ovome se može, pretpostaviti da si ti svaki dan za redom, "siromašak", stvarno mi te je žao, virkao po forumu i čekajući se nervirao, te: "kad će taj odgovor", "kad će", "što ga nema", "jel moguće da još nije napisao" i sl. Što ti sam od sebe činiš, to je kolosalno! Svaka čast!
    A jesi cuo nekad za termine "Tapatalk", "subscription" i "e-mail notification"? Ali samo ti pretpostavljaj ako ti je tako lakse. Bolje od toga ne mozes. Na kraju krajeva, sta je jos jedna zabluda vise za kolekcionara poput tebe

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To je zato što ti nisi provalio nevjernika ponašanje.

To su ljudi kojima riječ ništa ne vrijedi, optužuje bez dokaza, tvrdi bez osnove, ama ono dno dna od karaktera.

E sad jel to iz kuće ili svojim izborom, od svih tih te spomenu jedino se amfilohijevi nemogu pitat.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

nevjernika ponašanje.

To su ljudi kojima riječ ništa ne vrijedi, optužuje bez dokaza, tvrdi bez osnove, ama ono dno dna od karaktera.
    Ovo je priceless. Ateisti bez osnove tvrde da bog ne postojiali je sva prilika da vjernici imaju osnove za svoje tvrdnje da na oblaku sjedi svemogući humanoid.

PS.
    Ego... prije nego što nastaviš razluči nevjernike od ateista.
    Nevjernik može biti neko ko ne vjeruje u budalaštine u koje ti vjeruješ, a ateista je neko ko ne vjeruje u budalaštine bilo koje vrste

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 19-04-16 at 17:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Prećerana samokritika.

To je zato što ti nisi provalio nevjernika ponašanje.
    Šta je to nevjernik? - onaj koji će da gori u paklu.

Možda onaj koji nije idiot?

Moraš da paziš ko je ko, a ko nije ili jeste...možda nije. Bog je rekao, znam da jeste.

Sad baš nešto čitam, vele da će da se na novčanici od 20$ pojavi (štampa nije posrijedi nikakvo prikazanije) crnkinja Harijet Tabman a.k.a. Crni Mosije.

Pi jeretičkih stvari! - čuš kakav crni Crni Mojsije...čist satanizam. Pitam se kakva će reakcija selafista biti na ovo - vatrena.

2016 godine, prva likuša (a i lik) tamne puti na novčanici, a poslije 100 i kusur godina prva likuša uopšte. Baš da se nađe među ostalim likovima koji su postavili stvari takve kakve jesu ... oh ironije, ali one američkim idiotizmom napučene.

Zašto ne štampaju Proroka na novčanici ? - ouch.

P.S.
    Gospode! Vodi me u pravdi svojoj; radi neprijatelja mojih poravni preda mnom put svoj.
    Divan signature - utješno.

Mislim da je ovo jedan od divnih primjera teizma jednog najobičnijeg bukvaliste.

Lijepo je biti iskren - ako ne što drugo.

Nikome ne treba mudrosti, pameti...samo neprijatelji koje toliko strastveno žele.
    Last edited by gaul; 21-04-16 at 18:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U starih slovena bila je jedna religija - pagansko monobozije. I nisu oni bili podjelene na muslimane, hristijane i ateiste. Bio je jedan narod sa zajednickom kulturom, mitologijom i religijom.

Last edited by mischievous; 01-05-16 at 16:02.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Procopius wrote in 545 that "the Sclaveni and the Antae actually had a single name in the remote past; for they were both called Sporoi in olden times." He described them as barbarians, who lived under democracy, and that they believe in one god...

Jedan od najstarijih pisanih izvora o slovenima. Ko god je ozbiljnije studirao slovensku religiju zna da vuče korijene iz sanskrita tj Veda.
    Pa i danas u Rusiji postoje tragovi neo vedanizma ili slovenskog vedizma

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ynglism

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aha... Slavic neopaganism je vrlo zanimljiv. Ali na zalost nema toga u CG. (((

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To ti misliš, ima ga masu samo se sakrio u tradiciju hrišćanske dogme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Teško da drugi može da utiče na prvoga.

Monoteizam je puki produkt dekadencije, bar ovaj koji se uzima kao inicijalna filosofska religiozna misao - valjda bi trebala da slijedi, kao spoznaja nadilaženja.

Samo kad se sjetim Kaabe...
    Last edited by gaul; 06-05-16 at 19:10.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

Rakune UDG je samo ime ,karakter je ono sto se vjecno prenosi.Ti ces umrijeti kao i ja ali nasi karakteri ce uvjek zivjeti i prenositi se vjecno,tako i ona misao kuju sam rekao i koja te je posjetila na nekoga UDG je misao koja pripada vrsti nekog karaktera covjeka,a ne nekom imenu koje smo sami sebi nadjenuli Ja sam u sutini niko samo sam trenutni putnik prolaznik...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Oblačno je... a ja sam prilično debeo...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

60 gr svježeg peršuna, 1 limun i 3 dl vode u blender, pola sata prije doručka, 5 dana pa pauza 10, pa opet. Da vidiš što su emocije.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Oblačno je... a ja sam prilično debeo...
    Nas Herbalajf je jedan.

Sent from my GSXR1000 @ 299
    Last edited by Caesar; 07-05-16 at 09:37.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pa da - mnogi štuju zaista jednoga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    ....... Monoteizam je puki produkt dekadencije ......
    Onda ta dekadencija kako je pokuša opisati traje od vrlo vrlo davno, a da li je u tom smislu kranji cilj ono famozno obećanje "bićete bogovi"? Dal to najavljuješ bogova koliko i ljudi ili još nešto složenije?

Realno, ljudi su nalik Bogu, ali Bog je jedan!
    Last edited by SpongeBob; 04-06-16 at 20:27.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kako to bukvalista pojašnjava ... tip u plavoj košulji. Džinijus!

Realno, ljudi su nalik Bogu, ali Bog je jedan!
    Što se dereš? - misliš da ti je argumentacija jača ako podigneš ton.

Onda ta dekadencija kako je pokuša opisati traje od vrlo vrlo davno, a da li je u tom smislu kranji cilj ono famozno obećanje "bićete bogovi"?
    Bićete poput anđela...mislim da je to neko nekome obećavao.

Krajnji cilj nije takav, on je mnogo 'plemenitiji' - on će da liči na opšti pokolj , đe će nebeske trupe da izvrše vazdušni desant i bukvalno da sječu sve živo i mrtvo, mislim i male bebice neće pošteđeti, jer koliko mi je poznato tada neće čak ni one da budu vrijedne poštede.

Da, traje jako dugo, na neki način ona je nulta tačka čovjeka i čovječice.

Misliš da se ovo ne može klasirati kao dekadencija (pad?) čovjeka i čovječice, ili je posrijedi samo poriv ka samožrtvovanju u dokazu tvoje lojalnosti dogmi.

A to - bićete kao bogovi - obećava sama crkva, svima onima kojima je smislenije da postanu popovi nego da rade nešto u životu. U društvu đe je bezbjednije i isplativije biti krimos nego pošteni policajac, biti pop je najisplativije ...

...džipovi su sića...

Episkop šumadijski Jovan...kovao je zaltnike. Pa malo i preinačio praksu u kovanju istih, lik Hrista je zamjenjen sa njegovim bogugodnim likom (bićete bogovi? - neko promrlja u daljini)...na reversu je manastir Studenica u kojojje započeo svoju poslovnu karijeru iako se ovaj manastir ne nalazi u toj eparhiji.

Sve ovo upakovano u kesici sa njegovim likom i njegovim potpisom.

Tozla tebra.

"Kult ličnosti kojim vladika pokazuje da se nije postavio kao onaj koji treba da služi svima nego je onaj koji se postavlja iznad svih. Feudalac, a ne duhovnik", poručuje profesor.
    A ostali postaju popovi jer vjeruju u Boga - hahahahahahaha
    Last edited by gaul; 05-06-16 at 19:08.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Kakav blavor onaj teolog.

EDIT: Kakav blavor ovaj teolog.

EDIT 2: Kakav blavor ovaj teolog.
    Last edited by NHM; 05-06-16 at 19:21.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Novi Audi A8 košta od 70,000 do 120,000 eura zavisno od motora i opreme.

Mercedes ML kakav se mogao vidjeti na zadnjem saboru košta otprilike između 90,000 i 120,000 eura zavisno od opreme.

Veli ovaj blavor kako vozila ostaju novim vladikama, a ti moraš da se potrudiš da voznom parku vladika nađeš auto stariji od 10 godina.

I onda se oni brane "Treba nam dobar i pouzdan auto jer se dosta krećemo. To je stvar potrebe a ne bahaćenja"?
    -OK, ima li koji vladika da se vozi u Golfa?

Inače, auta su samo dio priče.
    Enterijer Kačavendinog "dvora" u Bjeljini je procijenjen da vrijedi, ako se dobro sjećam, 300,000 eura. Od čega samo jedno ogledalo 20,000.

I onda SPC otvori nekoliko narodnnih kuhinja i vele "Evo - pomažemo siromašne".

P.S.
    Prosječna starost putničkih vozila u Srbiji je 16 godina
    Last edited by ASC; 05-06-16 at 20:23.

Page 113 of 121 FirstFirst ... 1363103109110111112113114115116117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)