Page 111 of 121 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115 ... LastLast
Results 2,751 to 2,775 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Prva rečenica na linku koji sam ti postavio.

"Гласовна или фонетска транскрипција јесте прилагођено преношење гласова из једног језика у други, тј. прилагођено писање израза страних језику у који се транскрибује, при чему се настоји записивање назива симболима циљног језика са најсличнијом гласовном вредношћу."
    Niko ne spori ove navode, niti se govorim o tome iako insistiraš nešto. Dobro, da ti učinim. Prvo pogledaj boldirane riječi.
    Dal govorimo o glasovima? Ne.
    Dal govorimo o izrazima? Ne.
    Na kraju dal govorimo o vlastitom imenu? To bi bilo malo bliže. Dal se na vlastita imena primjenjuje ovo pravilo?

Za slučaj da nisi znao, prilagođeno pisanje (transkripcija) je karakteristično uglavnom za ćirilićno pismo. NHM je pisao latinicom, a za latinicu važi da je kod nje suprotno pravilo popularnije, tj. imena iz drugih latiničnih jezika se pišu izvorno. Transkripcija u latinici ima smisla samo kad nema adekvatne zamjene pojedinih specifičnih glasova i/ili slova i sl.

Kombinovanje ovih pravila, kao što je NHM uradio jeste možda praksa danas (da se skraćuje i pojednostavljuje), ali nije gramatički pravilno.

Toliko o tome, ajd sad ručice i pisanje 100 puta.

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Sad se ja moram malo umiješati u vaše piskaranje.. jer mi nešto nije jasno.. Što Harija oslovljavaš boldovanim, kad je:
    ...
    Ništa meni tu nije jasno.. Šta sam propustila? Na kojim mjestima?
    Šuplji moderator? Bolje da ne pitaš. U više navrata se pokazao kao zbilja "šupalj". Pri čemu je ovo opis isključivo njegovih moderatorskih osobina i znanja, a ne fizičkog izgleda. Sve ti ovo mogu pokazati, ako ti je toliko stalo da znaš.

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Damese, gledaj šta sam od sebe radiš. Kad pominješ stranca koji se vrti u veš mašini, to znači da se pozivaš na njegovo pravilo Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano. Onda me „ispravljaš“ i kažeš da se pravilno piše Playboy. ASC ti fino govori da se radi o glasovnoj transkripciji, a ti se oduševljavaš „argumentom“ da ja PIŠEM, a on govori o GLASOVNOJ promjeni. Da nisi toliki ćutuk koliki jesi, opet bi se vratio na pravilo Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano. Ja ti opet tražim da izgovoriš Playboy. Da bih napisao Playboy, prvo moram da ga govorim (piši kao što govoriš), da bih ga čitao kako je napisano, moram da ga napišem. Da olakšam tvojim skromnim moždanim kapacitetima: govoriti, pisati, pročitati. Tim redosljedom. Izgovori Playboy. Da bih ga mogao napisat da ga ti pročitaš kako sam ga ja napisao, prvo mora da bude moguće za izgovorit. Još jednom, to što ti ne možeš da me čuješ kako čitam ne znači da ne moram da poštujem pravilo Piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano.

Da čujemo sljedeću mudrost na koju nisi ponosan.
    Imaš gore detaljnije objašnjeno ASC-u, U nastavku, brkaš i preskačep bitne stvari, jer radi se o stranom nazivu koji je neko prije tebe napisao, nisi ga ti izmislio, kako bi se iz tvog pisanja moglo naslutiti, opet pogrešno, naravno.

Tekst s interneta (skraćen):
    Imena iz stranih jezika se pišu na dva načina:
    1. Prilagođeno pisanje ili transkripcija u ćirilici.
    2. Izvorno pisanje u latinici (npr. Shakespeare, Newton, Casablanca).

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Opet lazes. Prica je bila o dokazivanju tacnosti Biblije a ti si pricu o Adamu i Evi iskoristio kao dokaz da je Biblija ispravna knjiga jer si mislio da muskarci imaju manje rebara od zena. Sto je nazalost prilicno cesta greska koju Kreacionisti prave jer ste nesposobni da pronadjete ispravne informacije. Istina je generalno u potpunoj suprotnosti sa vasim vjerovanjem.

Lijepo bi bilo kad bi prestao da lupas gluposti. Kad vec dajes sebi za pravo da ispravljas pravopisne greske kod drugih pokusaj makar da se potrudis da prepoznas stilske figure da bi izbjegao ovakve situacije u kojima izgledas jos tupavije i kao da nemas dva razreda osnovne skole.
    Moguće da smo razgovarali o istinosti Biblije, mada to je bilo nepotrebno, jer Biblija je tačna. Samim tim ovo što ti već opisah, je upravo to o čemu ti govoriš, o tom dokazivanju. Jer ako je u pitanju tradicija koja se vezuje za taj manjak rebara i pojam braka, a traje do danas, onda je i dilema o istinitosti Biblije, bila nepotrebna. Vidiš, sam "dokazuješ" istinitost. Bravo!
    Eh da, da podsjetim da nisi imao sluha da saslušaš objašnjenje još onomad nego si ga prekočio vjerovatno prepoznajući to sve kao grešku kreacionista, koju i sad pominješ. No, ništa to nije neobično, brkao si ti i gore stvari.

O gramatici smo počeli sa nedostatkom š, ć, č i sl. a neoboriva je činjenica da neki to ni danas ne znaju i/ili ne koriste. Ovo drugo sam već dva put objasnio, dal treba treći?

Što se stilskih figura tiče, dobro je da su one u pitanju, a ne nešto drugo, realno zato pitah šta je sledeće, bojeći se nečeg još goreg. Koje si stilske figure koristio, prosvijetli nas?
    Last edited by SpongeBob; 09-04-16 at 22:38.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Niko ne spori ove navode, niti se govorim o tome iako insistiraš nešto. Dobro, da ti učinim. Prvo pogledaj boldirane riječi.

Jasno je meni ćutuku da ne govorio o izrazima i glasovima. Govorimo o glasovnoj transkripciji što je naziv za pisanje stranih riječi prilagođeno jeziku kojim se piše.

Za slučaj da nisi znao, prilagođeno pisanje (transkripcija) je karakteristično uglavnom za ćirilićno pismo. NHM je pisao latinicom, a za latinicu važi da je kod nje suprotno pravilo popularnije, tj. imena iz drugih latiničnih jezika se pišu izvorno. Transkripcija u latinici ima smisla samo kad nema adekvatne zamjene pojedinih specifičnih glasova i/ili slova i sl.
    Kombinovanje ovih pravila, kao što je NHM uradio jeste možda praksa danas (da se skraćuje i pojednostavljuje), ali nije gramatički pravilno.
    Jeste gramatički pravilno.

Na kraju dal govorimo o vlastitom imenu? To bi bilo malo bliže. Dal se na vlastita imena primjenjuje ovo pravilo?
    Da, primjenjuje se. (EDIT: i na ćirilici i na latinici)

Koju si završio osnovnu i srednju školu?
    Last edited by ASC; 09-04-16 at 22:52.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Moguće da smo razgovarali o istinosti Biblije, mada nepotrebno jer Biblija je tačna. Samim tim ovo što ti već opisah, je upravo to o čemu ti govoriš, o tom dokazivanju. Jer ako je u pitanju tradicija koja se vezuje za taj manjak rebara, a traje do danas, onda je i dilema o istinitosti Biblije, bila nepotrebna, jer kako rekoh. Vidiš, sam "dokazuješ" istinitost. Bravo!
    Eh da, da podsjetim da nisi imao sluha da saslušaš objašnjenje još onomad nego si ga prekočio vjerovatno prepoznajući to sve kao grešku kreacionista, koju i sad pominješ. No, ništa to nije neobično
    Biblija je pogrešna s'toga je tačna ????????????!!!!!!!!!
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jasno je meni ćutuku da ne govorio o izrazima i glasovima. Govorimo o glasovnoj transkripciji što je naziv za pisanje stranih riječi prilagođeno jeziku kojim se piše.

Da, primjenjuje se.

Koju si završio osnovnu i srednju školu?
    Prvo, termini glas i izraz su citati tvog tekst, udri jače slobodno, ja sam ih iskoristio kao uvod da bih objasnio da je u pitanju ime.

Drugo, zašto sebe nazivaš ćutukom? Ja to tebi ne bi nikad rekao, a evo da citiram dio tvog teksta, znači prve četri riječi koje si napisao: "Jasno je meni ćutuku ...", pazi nema zareza, nema tačke nema ništa, znači sam si sebi rekao da si ćutuk! Zašto?

Evo zašto, zato što hoćeš na silu da dokažeš da si u pravu! Citiraš moje pitanje, na koje sam napisao odgovor, odmah ispod njega, trčiš da se istakneš riječima: "da, primjenuje se". Napisah li ja da se ne primjenjuje, ili napisah da se primjenjuje u ćirilici, a da ne bi trebalo da se primjenjuje u latinici (jer nije pravilno, ali ljudi to ipak rade, šta ćeš grešni ljudi)?
    Last edited by SpongeBob; 09-04-16 at 22:51.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Drugo, zašto mene nazivaš ćutukom?
    Zato što taj naziv odgovara tvojim intelektualnim dometima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato što taj naziv odgovara tvojim intelektualnim dometima.
    Bolje biti i ćutuk pa govoriti istinu, nego biti lažov, kao ti, s ovim lažnim kopiranjem tuđeg teksta iz posta. Nervoza, histerija, šta je?

Sada si pao najniže ASC!
    Kažu ljudi, ko laže taj i krade. To se može čuti i u osnovnoj i u srednjoj školi, koju si ti osnovnu i srednju završio i reci mi u povjerenju, jesi li?
    Last edited by SpongeBob; 09-04-16 at 23:01.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Bolje biti i ćutuk pa govoriti istinu, nego biti lažov, kao ti, s ovim lažnim kopiranjem tuđeh teksta. Sada si pao najniže ASC! Kažu ljudi, ko laže taj i krade.
    hahahahahahahaha

Ti si taj koji laže, pošto sam ćutukom očigledno nazvao tebe. No prosti jadi da je to jedino mjesto đe si slagao.

koju si ti osnovnu i srednju završio i reci mi u povjerenju, jesi li?
    OŠ "Milorad Musa Burzan" i Gimnaziju "Slobodan Škerović". Đe je tvoj odgovor?
    Last edited by ASC; 09-04-16 at 23:06.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Moguće da smo razgovarali o istinosti Biblije, mada to je bilo nepotrebno, jer Biblija je tačna. Samim tim ovo što ti već opisah, je upravo to o čemu ti govoriš, o tom dokazivanju. Jer ako je u pitanju tradicija koja se vezuje za taj manjak rebara i pojam braka, a traje do danas, onda je i dilema o istinitosti Biblije, bila nepotrebna. Vidiš, sam "dokazuješ" istinitost. Bravo!
    Eh da, da podsjetim da nisi imao sluha da saslušaš objašnjenje još onomad nego si ga prekočio vjerovatno prepoznajući to sve kao grešku kreacionista, koju i sad pominješ. No, ništa to nije neobično, brkao si ti i gore stvari.
    :lolblue:
    A dzaba ti prica da je nepotrebno kad si se sam upustio u tu raspravu. Niko te nije tjerao da pricas o istinitosti Biblije, ali ti si to ipak pokusao i izblamirao se za sva vremena. Jos imas obraza da druge optuzujes da ne slusaju tvoja "objasnjenja" a kao najveci mamlaz odbacujes dokazana naucna otkrica zato sto se kose sa tvojom vjerom u kolekcije bajki. Jos jedan od tvojih navoda je bila i starost Zemlje. I pored materijalnih i naucnih dokaza o starosti Zemlje ti si odbio da prihvatis ono sto je neosporiva istina. Znas li kakva osoba moras da budes da takvu glupost napravis? Zna kolega NHM.

O gramatici smo počeli sa nedostatkom š, ć, č i sl. a neoboriva je činjenica da neki to ni danas ne znaju i/ili ne koriste. Ovo drugo sam već dva put objasnio, dal treba treći?
    Ti ne objasnjavas. Ti se branis od gluposti koje redovno valjas jer ne znas kad je bolje da cutis.

Koje si stilske figure koristio, prosvijetli nas?
    Jednu samo. Vrlo ociglednu. U svakom slucaju geniju poput tebe ne bi trebalo da predstavlja problem da je prepozna. Kad si tako pismen i nacitan

Evo zašto, zato što hoćeš na silu da dokažeš da si u pravu!
    Ihaaaa. Kakva golema projekcija.

Šta vam Bob (u)radi... poluđe vas
    Zabavi nas.
    Last edited by VanjaTheMan; 09-04-16 at 23:19.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Tek sad primijetih ovo.
    Imaš gore detaljnije objašnjeno ASC-u, U nastavku, brkaš i preskačep bitne stvari, jer radi se o stranom nazivu koji je neko prije tebe napisao, nisi ga ti izmislio, kako bi se iz tvog pisanja moglo naslutiti, opet pogrešno, naravno.

Đe je taj "tekst s interneta" na koji se pozivaš? Daj link.

Pošto ja nađoh samo ovakve primjere:

Vlastita imena iz stranih jezika u srpskom jeziku pišu se na dva načina:

• Prilagođeno pisanje ili transkripcija - primenljivo i u ćirilici i u latinici.
    • Izvorno pisanje -primenljivo samo u latinici (Shakespeare, Newton, Casablanca),

u tom slučaju se u zagradi piše kako se ime izgovara, i to kad se pominje prvi put;
    Linkovi:
    http://znanje2.infostud.com/saveti/f...tranihreci.pdf
    http://www.najstudent.com/saveti/prilagodjeno-pisanje-transkripcija-i-izgovaranje-imena-iz-stranih-jezika-292
    http://marialestaric.blogspot.com/2014/04/transkripcija-prvi-deo.html
    http://www.fazoniranje.com/transkripcija.html

Izgleda da nije skraćen, nego si ga prepravio da tebi odgovara.

Imaš li obraza?
    U stvari ne znam ni zašto te ovo pitam po ko zna koji put.
    Naravno da ga nemaš.
    Last edited by ASC; 09-04-16 at 23:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahahahahahaha
    Ti si taj koji laže, pošto sam ćutukom očigledno nazvao tebe. No prosti jadi da je to jedino mjesto đe si slagao.
    OŠ "Milorad Musa Burzan" i Gimnaziju "Slobodan Škerović". Đe je tvoj odgovor?
    Dobro, da vidimo ponovo:

Obruka te institucije moj dobri i po malo lažavi ASC (dokumentovano). Moguće da si htio da se našališ, ali znaš i sam kako jezik kad tad oće pravo.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ja nekako mislim da je nesporazum došao od pogrešnog padeža ovog "ćutuk". M? Je li?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

U pravu je Raquel. Nisam napisao padež pravilno tj. u vokativu - "ćutuče". Međutim, narodski je sasvim poznat izraz "ćutuku jedan" tako da tu neke posebne nedoumice nema.

Tvoj odgovor, tj. pokušaj "pošalice":
    Drugo, zašto sebe nazivaš ćutukom? Ja to tebi ne bi nikad rekao, a evo da citiram dio tvog teksta, znači prve četri riječi koje si napisao: "Jasno je meni ćutuku ...", pazi nema zareza, nema tačke nema ništa, znači sam si sebi rekao da si ćutuk! Zašto?
    Međutim, i sve i da ti nije bilo jasno da se na tebe odnosi (a jeste), sada ti je ta dilema odgonetnuta.

Hoćeš li u svim narednim postovima da dramiš što sam te ispravio?
    -------------------------------------------------------------------------------

Nego, ne reče mi koju si osnovnu i srednju školu završio?

I nisi dao link na "tekst s interneta" na koji se pozivaš:

Last edited by ASC; 09-04-16 at 23:54.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nego, ne reče mi koju si osnovnu i srednju školu završio?
    Završio ti čovjek UDG i kaže ženi "Da sam znao da je ovako lako i osnovnu bih završio"
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Šta vam Bob (u)radi... poluđe vas
    Jaci su on i Ego duplo no svi ostali zajedno. Jedino smo ja ti i Cezar neutralni ovdje koliko primecujem.

Mozda je Bog na njihovoj strani.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Cezar i ja samo posmatramo i, kad se oganj baš zalaufa, malo ga prigušimo.
    Ne znači da smo neutralni. Ja volim da upoznajem ljude na svakojake načine. Uvijek je tu neka slabašna mogućnost za neko iznenađenje pa da čovjek kaže da, fakat, nije uzaludno disao do tog trenutka.

Tebe slabo vidim na ovim stranama, Mr_X.

Rakune, okle ti to za UDG? Podmećeš li to nešto sagovorniku, ili je stvarno tako?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A dzaba ti prica da je nepotrebno kad si se sam upustio u tu raspravu. Niko te nije tjerao da pricas o istinitosti Biblije, ali ti si to ipak pokusao i izblamirao se za sva vremena. Jos imas obraza da druge optuzujes da ne slusaju tvoja "objasnjenja" a kao najveci mamlaz odbacujes dokazana naucna otkrica zato sto se kose sa tvojom vjerom u kolekcije bajki. Jos jedan od tvojih navoda je bila i starost Zemlje. I pored materijalnih i naucnih dokaza o starosti Zemlje ti si odbio da prihvatis ono sto je neosporiva istina. Znas li kakva osoba moras da budes da takvu glupost napravis? Zna kolega NHM.
    Kako "nije te niko tjerao", ja pričam da je Biblija istinita i onda i sad, jedini biser koji bi u to mogao da sumnja i da to dovodi u pitanje, čekaj da vidim ko bi moga bit? Dati objašnjenje koje traje od kad je Biblija, kud ćeš većeg dokaza? Zar ti vidiš išta dalje od ekrana? Naravno da ću reć da nikad ne slušaš moja objašnjenja kad si upravo to uradio onomad i nastavio si sa tom praksom evo i sad. Trebaš malo naučiti da slušaš, čitaš šta ti drugi pišu, a ne kao ASC da brzopleto piskaraš. "Dokazana naučna otrkića" upravo dokazuju i potvrđuju Bibliju i gomilu navoda i činjenica iz nje. Raspitaj se. Starost zemlje ja nisam računao, ne znam otkud ti znaš koliko je zemlja stara, bio si prisutan kad je stvarana? Dođe mi da se nasmijem (ali grohotom)?! Jel ti zbilja, vjeruješ u to što pišeš, ili je to neka nova fora?

Ti ne objasnjavas. Ti se branis od gluposti koje redovno valjas jer ne znas kad je bolje da cutis.
    Ovđe je evidentno da veze nemaš o čemu se zapravo radi, preskočićemo ovaj dio.

Jednu samo. Vrlo ociglednu. U svakom slucaju geniju poput tebe ne bi trebalo da predstavlja problem da je prepozna. Kad si tako pismen i nacitan
    Znači ne znaš, koju si stilsku figuru koristio? Bruka!

Ihaaaa. Kakva golema projekcija.
    Projekcija? Vidi šta radi ASC, on crče od muke što ispade i neka što ispade nego i sam sebe nazva ćutuk. Fakat njegova slova. Jest bilo mu krivo, pa oće da se izvuče sad. Grešni su ljudi, to nije ništa novo.

Zabavi nas.
    "o jadu"

Tek sad primijetih ovo.
    Kad si ti išta na vrijeme primijetio?

Đe je taj "tekst s interneta" na koji se pozivaš? Daj link.
    Naopako, pa tekst sa interneta sa naznakom "skraćen" u zagradi je dat u postavljenom postu. Jesi li čorav ili šta?

Dalje ako ti je toliko stalo do tog linka, te si se pomučio da nagomilaš ovoliko budalaština, evo ti link sa kog ja ovo "skratih".

http://pravopis.tripod.com/latinica/...djih_reci.html

ovđe se govori o pravopisu, ne o nekim prevodima, slobodnim mišljenjima, pozdravima željama i čestitkama sličnim ovome što si ti navodio.

Da ne tražiš dugo, jer maloprije reče da ti promiču stvari, čitaj od: "b) Tuđa vlastita imena se pišu različito" prva sledeća rečenica.

Gimnazija? Bolje da si ćutao...

Izgleda da nije skraćen, nego si ga prepravio da tebi odgovara.
    Imaš li obraza?
    U stvari ne znam ni zašto te ovo pitam po ko zna koji put.
    Naravno da ga nemaš.
    "Skraćen" naravno, sad si eto viđeo odakle je zašto je skraćen. Sigurno da nisam htio prepričavat sve ono, naročito kad se zapitam: "kome?
    Obraz imam, nijesam ga se davno odreka ili ga bačio pod noge, ka neki koje znam, ovako preko foruma.

Dopisano:

Izvini ASC, dok si se ti pravdao Raquel i ostalima ja sam pisao ovaj tekst izviše, ne znadoh odma, da to mora trentuno, čim ti tražiš. Što se škola tiče, kad vidim kako si se ti obrukao i kako brukaš institucije od značaja, mene je stvarno sramota da išta komentarišem, jer ne bih da me ljudi trpaju u isti koš sa tobom, posle svega, ama po nikakvom osnovu.

Kako ti doskočih za ovo "čutuku" evo se iz petnih žila upinješ da se opravdaš. Đe mi je NHM da vidi kako se ponosim ovim.

A sad ozbiljno, ima li naznaka da ćeš nešto oko teme, ja bih batalio ovo, sve više i više padaš, dolaziš do tačke, "no return" ili "nou riturn", ako više voliš transkribovano?
    Last edited by SpongeBob; 10-04-16 at 00:10.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Naopako, pa tekst sa interneta sa naznakom "skraćen" u zagradi je dat u postavljenom postu. Jesi li čorav ili šta?

Dalje ako ti je toliko stalo do tog linka, te si se pomučio da nagomilaš ovoliko budalaština, evo ti link sa kog ja ovo "skratih".

http://pravopis.tripod.com/latinica/...djih_reci.html

ovđe se govori o pravopisu, ne o nekim prevodima, slobodnim mišljenjima, pozdravima željama i čestitkama sličnim ovome što si ti navodio.

Da ne tražiš dugo, jer maloprije reče da ti promiču stvari, čitaj od: "b) Tuđa vlastita imena se pišu različito" prva sledeća rečenica.
    Na linku sa kojeg si ti navodno ovo "skratio" piše slijedeće:
    b) Tuđa vlastita imena pišu se različito:

• izvorno, onako kako se pišu u jeziku iz kojeg potiču, ako se na srpskom pišu latinicom, na primer: Ernest Hemingway (Ernest Hemingvej), Boccaccio (Bokačo), Shakespeare (Šekspir), Chicago (Čikago), New York (Njujork), München (Minhen), Zürich (Cirih); u tom slučaju se u zagradi piše kako se ime izgovara, i to kad se pominje prvi put;
    • onako kako se izgovaraju (fonetski) kad se na srpskom pišu ćirilicom; u tom slučaju se, kad se prvi put pomene ime, u zagradi piše izvorno;
    • fonetski, bez obzira na naše pismo, kad su reči iz slovenskih jezika koji se služe ćirilicom (ruskog, bugarskog, makedonskog itd.); na primer: Jesenjin, Nikolaj Gogolj, Lav Tolstoj, Janevski, Gligorov itd.

A ovako izgleda tvoj "skraćeni" post

A ovako izgledaju linkovi koje sam ja našao:
    Vlastita imena iz stranih jezika u srpskom jeziku pišu se na dva načina:

• Prilagođeno pisanje ili transkripcija - primenljivo i u ćirilici i u latinici.
    • Izvorno pisanje - primenljivo samo u latinici (Shakespeare, Newton, Casablanca),
    http://www.najstudent.com/saveti/prilagodjeno-pisanje-transkripcija-i-izgovaranje-imena-iz-stranih-jezika-292

U tekstu na linku sa kojeg si navodno skraćivao se nigdje ne pominju "Newton" i "Casablanca". A i pored toga forma tvog "skraćenog" tj. prepravljenog teksta je identična formi sa ovih gore linkova.

Opet si uhvaćen u laži.

Što se škola tiče, kad vidim kako si se ti obrukao i kako brukaš institucije od značaja, mene je stvarno sramota da išta komentarišem, jer ne bih da me ljudi trpaju u isti koš sa tobom, posle svega, ama po nikakvom osnovu.
    Što bi tebe trpali u isti koš sa mnom?
    Ti školama koje si završio možeš samo da služiš na čast i da im dižeš ugled. :-D
    Ne znam samo zašto izbjegavaš odgovor.
    Last edited by ASC; 10-04-16 at 00:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na linku sa kojeg si ti navodno ovo "skratio" piše slijedeće:

A ovako izgleda tvoj skraćeni post

A ovako izgledaju linkovi koje sam ja našao:

U tekstu na linku sa kojeg si navodno skraćivao se nigdje ne pominju "Newton" i "Casablanca". A i pored toga forma tvog "skraćenog" tj. prepravljenog teksta je identična formi sa ovih gore linkova.

Opet si uhvaćen u laži.
    Nijesam ne, no sam i ja prelistao par linkova i kad sam našao ono što mi završava posao, postavio sam minimalnu verziju, jer ti čekaš, mora se to odma i tako to. Istina, tek na tvoje insistiranje sam tražio ponovo ovaj link koji govori o pravopisnim pravilima, nasuprot tvojih. Ja sam i napisao "skraćen" šta je problem, nisam ga "skratio" po tvojoj volji. Izvini, pitaću te drugi put.

Sve u svemu možeš da se nadaš jedino da si u pravu, ali ništa mi ne reče na temu? Ili je kolosano bitnije da si ti u pravu? Ako će ti bit lakše, da ti lažno priznam, jel ti to odgovara? Mada nije lijepo lagat.

Gimnazija?!
    Last edited by SpongeBob; 10-04-16 at 00:23.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Kako "nije te niko tjerao", ja pričam da je Biblija istinita i onda i sad, jedini biser koji bi u to mogao da sumnja i da to dovodi u pitanje, čekaj da vidim ko bi moga bit? Dati objašnjenje koje traje od kad je Biblija, kud ćeš većeg dokaza? Zar ti vidiš išta dalje od ekrana? Naravno da ću reć da nikad ne slušaš moja objašnjenja kad si upravo to uradio onomad i nastavio si sa tom praksom evo i sad. Trebaš malo naučiti da slušaš, čitaš šta ti drugi pišu, a ne kao ASC da brzopleto piskaraš. "Dokazana naučna otrkića" upravo dokazuju i potvrđuju Bibliju i gomilu navoda i činjenica iz nje. Raspitaj se. Starost zemlje ja nisam računao, ne znam otkud ti znaš koliko je zemlja stara, bio si prisutan kad je stvarana? Dođe mi da se nasmijem (ali grohotom)?! Jel ti zbilja, vjeruješ u to što pišeš, ili je to neka nova fora?
    Kakav lik. Opet me optuzi da ne slusam tvoja "objasnjenja" a kazes "raspitaj se". Kakvo je to objasnjenje ako sagovorniku odgovaras sa "raspitaj se"?
    Da tvoj fail bude veci, sjecam se vrlo dobro da sam ti rekao za najstariji kamen koji su naucnici nasli u Australiji star 4.4 milijarde godina i metod kojim su utvrdili njegovu starost. Cak sam ti dao i linkove. Ali nista od toga ne moze u tvoj "mozak" da udje. Samo ti je Biblija u glavi. Ciju istinitost nisi uspio da dokazes. Hoces da se raspitam? Raspitao sam se vise nego ti pa nisam nasao nista vrijedno pomena. Ali evo opet cu da se raspitam. I to kod tebe kad tvrdis da znas. Koja naucna otkrica potvrdjuju Bibliju?

Ovđe je evidentno da veze nemaš o čemu se zapravo radi, preskočićemo ovaj dio.
    Evidentno zato sto ti tako kazes? Necemo da preskocimo. Ako nemam veze o cemu se radi a ti tvrdis da objasnjavas, izvoli pa objasni. Zasto bjezis i kontriras samom sebi?

Znači ne znaš, koju si stilsku figuru koristio? Bruka!
    Znam da koristim stilsku figuru a ne znam koju? :lolblue: Da sam htio da kazem rekao bih. Mislis li da ces da mi promijenis plan ovakvim pokusajem? Pa nisam juce rodjen. Ovdje je pitanje koliko dugo ce tebi pismenom i pametnom trebati da ukapiras koja je stilska figura u pitanju. A sto duze cekas gluplje djelujes. Sto je i poenta.

Projekcija?
    Golema.
    Last edited by VanjaTheMan; 10-04-16 at 00:31.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Nijesam ne, no sam i ja prelistao par linkova i kad sam našao ono što mi završava posao, postavio sam minimalnu verziju, jer ti čekaš, mora se to odma i tako to.
    Fora je u tome što je očigledno da nisi postavio "minimalnu verziju" ničega nego si prepravio tekst sa nekih od linkova koje sam postavio pri čemu si izbacio dio koji navodi da je i latinična transkripcija pravilna.

Shvataš li ti da ja kad unesem tvoj "skraćeni tekst koji ti završava posao" u google meni izlaze ovi linkovi koje sam postavio a ne ovaj koji si ti izbacio?
    Last edited by ASC; 10-04-16 at 00:36.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Shvataš li ti da ja kad unesem tvoj "skraćeni tekst koji ti završava posao" u google meni izlaze ovi linkovi koje sam postavio a ne ovaj koji si ti izbacio?
    Naravno da ne shvata. Nije mu prvi put da takve stvari radi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Fora je u tome što je očigledno da nisi postavio "minimalnu verziju" ničega nego si prepravio tekst sa nekih od linkova koje sam postavio pri čemu si izbacio dio koji navodi da je i latinična transkripcija pravilna.

Shvataš li ti da ja kad unesem tvoj "skraćeni tekst koji ti završava posao" u google meni izlaze ovi linkovi koje sam postavio?
    ASC, upletljavaš se kao pile u kučinu, bez potrebe nešto pokušavaš da dokazuješ. Sve sam ti već detaljno objasnio, kad sam ti rekao da sam ponovo tražio link. Jasno je da sam predhodno skratio prvi koji mi je bio otvoren i koji je završavao posao, naglasio sam da je tekst skraćen i dao sam ti link da se uvjeriš da zbilja tako piše, upravo kad si zavapio ponovo za njim.

Vanja, nacrtaću i tebi, tvoje zablude i promašaje, ali sutra. Dosta sam vas ložio noćas! Ja prema vama ipak imam nekog obzira, što suprotno nije slučaj. Što reče NHM, ono kultura i slične stvari.

Laku noć

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sveto Marović je majstor preciznosti, jasnog i kratkog izrazavanja u odnosu na "daleko bilo".

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Dosta sam vas ložio noćas!
    Sad kad si napisao ovo postalo je istina :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja imam jednostavno objašnjenje za to.
    Svako ko stoji na strani istine će pobijediti, ne zbog samih sebe već zbog onoga na čemu stoje.
    Nikome nije lakše ka onome sa strane da zapravo vidi da su ove diskusije kao pozorišta, drama na sve strane.
    Prolog razrada i epilog. Akteri su tu samo manifestacija različitih pogleda. Dok mi kao akteri možemo misliti da ima tu nas lično, zbog privrženosti idejama, to je samo ono što mi u tim momentima dobijamo iz te priče. To ne znači da će posmatrač, ili u slučaju foruma čitač naći isto, čak vrlo je vjerovatno ako ne nađe u sebi sličnosti da neće.

Page 111 of 121 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)